Το 2ο μεγαλυτερο φετιχ (aka πεταλακια)

το Fuzzface(το μπλέ όχι το distortio) tou Hendrix λέει τίποτα παλικάρια ?!? Όποιος το έχει ή το έχει δοκιμάσει ας πει καμία γνώμη γιατι σκέφτομαι να το αγοράσω και πριν πάω ζητάω τη γνώμη σας!!! 8)

Καλησπέρα. Λοιπόν πήρα σήμερα το Crush zone της Carl Martin κι έχω την εξής απορία: Για να βάλω έναν ac/dc 9V adapter ξέρει κανείς με σιγουριά το amperage που θα πρέπει να χει ο μετασχηματιστής; Στα specifications λέει power consumption 8mA αλλά δε νομίζω να είναι αυτό που θέλω. Και μια αλκαλική 9V έχει κανείς κάποια εκτίμηση για το πόσο καιρό θα κρατάει με χρήση 3 4 ώρες τη μέρα;

Ε άμα παίζεις 3-4 ΚΑΘΕ μέρα :-k μια βδομαδούλα μεσα στο νερό πιστεύω(αλλά αυτό δεν είναι και πάντα τελείως stadar).

θα σου πρότεινα της Boss το ds1,το θεωρώ πολύ ωραίο σαν ήχο και αρκετά καλό,γιατί το 2 είναι καομματάκι διαφορετικό!
Τώρα το δευτερο δεν το ξέρω.Αν μπορείς κανα λίνκ να το δούμε κι εμείς!! :smiley:

εμενα τ αγαπημενα μ πηδαλια εινα τα behringer!απλα γαμαν!

θελω γρηγορα παιδες γνωμες…ειμαι αναμεσα στα Boss mt-2 metalzone και το metal master της digitech…Απο ντεμος που ακουσα κτλπ…και διαφορα reviews φαινεται οτι το μεταλ μαστερ κανει λιγοτερο βζζζζ απτο μποσσ…το στυλ μουσικης που το θελω ειναι απο savatage φαση μεχρι testament…Να βγαζει δηλαδη κοφτερο ντιστορσιον και οχι τοσο βαρυ και να χωνει γερα στα σολο

Προφανώς θα έχεις κοιτάξει αλλά ας τα βάλω καλού κακού:

Boss Metal Zone MT-2

Digitech Metal Master

Προσωπικά έχω το 1ο, ναι το βζζ που λες το έχει αλλά φίλε το ντιστόρσιον αμει κ δέρνει και μιας κ είπες τέσταμεντ θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή. Αν κ βλέποντας το 2ο βιντεάκι με το DMM πεταλακι εκεί κάπου στο 04.28 μου βγήκε ενας ήχος πρώιμων savatage.

αυτο που σκεφτομαι περισσοτερο και κολλαω ειναι ο σολο ηχος…ξερω οτι το ντιστορσιον του metal zone σπερνει…δεν θελω ομως να παιζω σολο και να ακουγομαι σαν κομματι των σλευερ π.χ…θελω ενα πεταλακι και για πιο προγκρεσιβ χρηση.να μην ειναι μονο θορυβος…και οσα πεταλια εχω δει ντεμος κτλπ…ειναι ολα η “λιγο” για αυτη τη δουλεια η υπερβολικα…

Παπαρδέλα για δοκίμασε τα κλασικά εργαλεία για αυτή τη δουλειά όπως το Boss DS1 και το MXR Distortion+

θα τα κοιταξω αν και νομιζω οτι το ds-1 που χω ακουσει πεφτει καπως λιγο στο ντιστορσιον!

ακουσα ντεμος…οπως ειπα και πανω…πεφτει λιγο σχετικα με αυτο που θελω…και το μεταλ ζοουν πεφτει πολυ :confused:

ποσα φραγκα δινεις?
μεχρι 100?

γενικως distortion κυκλοφορει πολυ πραμα.
για τραβα να δοκιμασεις
του πουστη καποιο θα σε βολεψει…

μονο για καινουριο ψαχνεις?

μεχρι 100!δεν ψαχνω μονο για καινουριο! αρκει να ναι αυτο που θελω!..θα παω να δοκιμασω οτι μπορω οταν ξαναβρεθω κατω…αν και υπαρχουν και παραξενοι πωλητες που δεν σ αφηνουν να δοκιμαζεις κ ετσι.

οι περισσοτεροι πωλητες ειναι γτπ
καλα κουραγια σου ευχομαι

εγω αυτο εχω
γενικως δεν κολλαει σε μεταλλιες, χωνει ασχημα (δεν εχω παιξει μ αυτα που ειπες- μονο με το tech 21 κ το boss ds 1)

το βρισκεις καμια 100αρα μεταχειρισμενο
τωρα μπορεις να τσεκαρεις κ το digitech distortion factory λενε καλα λογια κ εχει κ 7 τυπους distortion…

Να ρωτισω και εγω κατι … Πηρα τον LINE6 IV 75 watt και εχει καμποσα εφε
http://www.thomann.de/gr/line6_spider_iv_75112.htm

Αξιζει να παρω το πεταλακι της BoSS MT-2? :-k
Επισης αξιζει και αυτο εδω? το εχει παρει κανενας? :-k

δεν ξερω για το suppressor! εγω εχω εναν line 6 spider III και πριν λιγες μερες πηρα το mt-2…και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος.!

Φίλε μου το noise suppressor τι ακριβώς το θες ? Σου σφυριζει η κιθάρα και κάνει φασαρία το feedback? Τι ακριβὠς το χρειάζεσαι?

Επίσης, δεν συνιστώ το Boss… δεν είναι ότι είναι μάπα, αλλά δεν κάνει εαν έχεις αξιώσεις απο το distrortion σου. Το Sans Tech21 που πρότεινε ένα παιδί παραπάνω νομίζω, είναι μακράν καλύτερο πχ. Και γενικά έγραψα μόλις και σ’ένα παρόμοιο thread, καλύτερα κράτα λεφτά,κάνε λίγο υπομονή, και αγόρασε κάποιο λαμπάτο πετάλι.

Τον τελευταιο χρονο για πρακτικους λογους-λογω παρα πολλων live-τα πεταλακια μου βγηκαν τελικα απειρως πιο πρακτικα απ το να κουβαλαω το μαμουθ που εχω στημενο σπιτι.

Θα ποσταρω φωτοζ συντομα,απλα περιληπτικα το pedal board μου ειναι πανω-κατω το εξης…(και με αυτη τη σειρα καλωδιωμενα.)

MXR Overdrive(το πρασινο)
Boss turbo distortion 2
Fuzz(πατενταρισμενο…)
ΒΒΕ boosta grande
Rocktron Wah
Carl Martin DelayLa
Boss-Digital Sampler Delay
Boss-Flanger
Electro Harmonix Holy Grail Reverb
Korg tuner

Eχω ενα θεματακι με την τροφοδοσια,αλλα θα τη βρω τη λυση,που θα παει…σχεδιαζω εκ νεου την ολη φαση,ωστε να δινω μονο μια πριζα στο τελος και να μην μπλεκω 700 καλωδια και μπερδευονται στα ποδια.

Ονειρεμενο Delay ειναι το Timefactor της Eventide
http://www.youtube.com/watch?v=5JOLnTT0mh0 (drooling…)

Eπισης το Detox Eq του Gilbert που σου “καθαριζει” τις συχνοτητες

Και επισης αυτο εδω το ποζεροflanger!!:stuck_out_tongue:

Καποτε μου ειχαν δειξει κατι γερμανικης παραγωγης πεταλακια τα οποια ηταν καλη απομιμηση των Boss σε ηχο και ποιοτητα, σε καλη τιμη (η ετσι τουλαχιστον ισχυριζοταν αυτος που μου το ειπε)

Παει το μυαλο κανενος, ποια μαρκα εννοω? Δεν θυμαμαι ρε γμτ και θελω να τους ριξω μια ματια γιατι τα boss παραειναι ακριβα για καποιον σαν εμενα που δεν παιζει επαγγελματικα, απλως τζαμαρει με παρεες

EDIT: BEHRINGER, μου ηρθε φλασια απιστευτη, ενω ειχα φαει το ιντερνετ να θυμηθω. Τα εχει δοκιμασει κανεις?

Καποτε μου ειχαν δειξει κατι γερμανικης παραγωγης πεταλακια τα οποια ηταν καλη απομιμηση των Boss σε ηχο και ποιοτητα, σε καλη τιμη (η ετσι τουλαχιστον ισχυριζοταν αυτος που μου το ειπε)

Παει το μυαλο κανενος, ποια μαρκα εννοω? Δεν θυμαμαι ρε γμτ και θελω να τους ριξω μια ματια γιατι τα boss παραειναι ακριβα για καποιον σαν εμενα που δεν παιζει επαγγελματικα, απλως τζαμαρει με παρεες

EDIT: BEHRINGER, μου ηρθε φλασια απιστευτη, ενω ειχα φαει το ιντερνετ να θυμηθω. Τα εχει δοκιμασει κανεις?

Κοιτα,ειναι γενικα φαση του οτι πληρωσεις παιρνεις.

Απο overdrive κτλ δεν εχω ασχοληθει με τη συγκεκριμενη εταιρεια(λογικα θα ναι μετριας ποιοτητας,αλλα οκ για τα λεφτα τους),αλλα ενα Wah που ειχα,το χα παρει 50ευρω και μ εβγαλε 2 χρονια σχεδον με εξευτελιστικα συχνη χρηση και “κακομεταχειριση”,οποτε μπορω να πω οτι ηταν value for money.Απ την αλλη ενα tuner Behringer που ειχα παρει μου κρατησε για 2 λαηβ και πεθανε.Η ποιοτητα κατασκευης ειναι χμ…οχι καλη,οποτε δεν ειναι για πολλη πιεση.Αλλα αν δεν εχεις πολλες απαιτησεις ειναι οκ.

Εχω και ενα midi controller της Behringer,το κλασικο fcb1010,το οποιο μια χαρα κανει τη δουλεια του επισης.