Το 2ο μεγαλυτερο φετιχ (aka πεταλακια)

thnx for the info man. Eχω εδω και 10 χρονια μια AX300G Korg (βλ. εικονα) και ενω εχει ωραια ποικιλια απο Chorus, Delay, Phaser, Flanger και αλλα που μπορεις να αλλαξεις πολλες παραμετρους , σε Distortions, Overdrives μου τα χαλαει και σκεφτομαι αυτο να το κανω με καποιο πεταλακι, τωρα αν θα ειναι Βοss η Behringer θα δειξει… Επισης δεν εχει καλο Pressure Pedal για το Wah-Wah οποτε και εκει ισως επενδυσω σε κανα πεταλι

Γενικα μπορεις επισης να επενδυσεις σε εναν καλο μικρο ενισχυτη(με λαμπα παντα) πχ γυρω στα 30w,μη ξεφευγουμε και απο τιμη και με ενα tube screamer πεταλακι θα σαι κομπλε απο γκαζια.Και κρατα την πεταλιερα για τα delay κτλ…

πας σε ενα μαγαζι με μουσικα οργανα κ λες
θελω ONE SPOT

http://www.visualsound.net/index.php/products/pedal_power_supplies/new_1_spot_combo_pack

Aυτο δεν βγαζει hum ε?

Κανας Ζαχος το χει?Γιατι Τσελιο προχθες που ρωτησα ειχε μονο το Fuel Tank,αλλα ξεφευγε απο τιμη.

εμενα δεν βγαζει αλλα τα ρευματα στην Ελλαδα ειναι οτι νανε οποτε αλλου πορει να βγαζει.

ο ζαχος το εχει κανει κανα 45αρι νομιζω. το καλωδιο που εχει ειναι για 8 πεταλια αλλα βαζεις κ αλλη προεκταση κ αλλη κ αλλη κ αλλη οποτε καταλαγεις με οσα πεταλια προλαβαινεις να πατησεις αρκει να μην ξεπερνας τα 1700mA(φανατσου ενα overdrive ειναι κοντα στα 50mA)
εαν θυμασε εκεινο το θυριο Petalboard που ειχα με τους experimental το τροφοδωτουσα με ενα One Spot και ειμουνα κουκλα!

Ω ναι το θυμαμαι!!Τελεια,thanks my friend!Εφυγα για Ζαχο σουμπιτος!!!Το χρειαζομαι αμεσα!!

Μετα απ την πολυτιμη βοηθεια του φιλτατου Bluezlick αφου λυθηκε με τον πιο οικονομικο τροπο το θεμα της τροφοδοσιας τελειωσα με το στησιμο του pedal board που χρησιμοποιειται για τις…εξωτερικες εργασιες!

Τώρα το βλέπω,φαίνεται υπέροχα σεταρισμένο και με άπειρες δυνατότητες…Είμαι ντράμερ αλλά ζηλεύω!

Εγώ πάλι αν και ντράμερ χθες απέκτησα την πρώτη μου κιθάρα (Squier Affinity Strat \m/ :p), και το πρώτο μου πεταλάκι…

Ή είμαστε Morello fanboys ή δεν είμαστε…

[SPOILER]Είμαστε…[/SPOILER]

[SPOILER]ο ήχος του σκισίματος της γάτας στο Bullet In The Head με το pitch 2 οκτάβες πάνω υπερτερεί των πάντων…[/SPOILER]

[SPOILER]Λέω να μείνω μακριά από πεταλιέρες,κι ας μου πάρει μια ολόκληρη ζωή το σετάρισμα pedalboard,από άποψη χρημάτων[/SPOILER]

Thanks man!!Mε γειες!!!Καλοπαιχτο μαν!Επισης…ΤΟ ΘΕΛΩ!Ολο λεω να το τσιμπησω και ολο καποιο αλλο φετιχιστικο πεταλοειδες αντικειμενο θα μου αποσπασει την προσοχη!

Σκεφτομαι να αντικαταστησω το MXR με το [B]Blackstar HT overdrive[/B](με λυχνια),το οποιο αν και σχετικα φτηνο(170ευρω το βρηκα),βγαζει ακριβως τον ηχο που θελω και δινει αρκετα μπασομεσαια(αυτον τον Bonamass-ικο lead ηχο που καραγουσταρω).
Ειναι αυτο εδω…

Επισης αν καταφερω και παρω καααποια στιγμη το [B]Eventide Timefactor [/B]το οποιο θεωρω το απολυτο Delay θα ειμαι πιο κομπλε απο ποτε.

Εδω ενα μικρο demo…

Eπισης τσεκαρετε τα βιντεα του τυπου παρακατω,μιλαμε για εξωπραγματικο εξοπλισμο…ολα ενα κι ενα…(ακαταλληλο για κιθαριστες με καρδιακα και οικονομικα προβληματα…:P…)

Δεν το έχω ακούσει το Blackstar, αλλά είμαι οπαδός MXR και τα πετάλια της δεν τα ξεφορτώθηκα ποτέ ακόμα και αν έχω και άλλα που κάνουν την ίδια δουλειά!:smiley:
Συνεχίζω να έχω ένα Distortion + εδώ και 15 χρόνια, και ας έχω πάρει άλλα πετάλια από τότε (το χρησιμοποιώ για τoυς ήχους που εσύ μάλλον χρησιμοποιείς το Βοss το Turbo Distortion)
Θα έλεγα να μην πας να το “σκοτώσεις” το GT OD ακόμα και αν βρεθεί προσωρινά εκτός πεταλιέρας.:wink:
Για overdrive, έχω κολλήσει με το Μοd+ του Κeeley στο ΤS9, θεωρώ πως αξίζει να το ακούσεις αν είσαι σε φάση που ψάχνεις overdrive. Δοκίμασε το με τoν neck μαγνήτη της Les Paul και απόλαυσε sustain! 8)

Ο τύπος έχει ταμπλώ πυρηνικού αντιδραστήρα στα πόδια του,όχι pedalboard…

Τα πεταλάκια που γράφεις δεν τα έχω ακουστά καν προφανώς,αλλά θα αρχίσω να ψάχνομαι και να τσεκάρω διάφορα σιγά σιγά,αρχίζοντας από αυτά 8)

Επίσης,βρήκα έναν τυπά που έχει κάνει άπειρα reviews πεταλακίων για όποιον ενδιαφέρεται (ακούγεται και σαν τον Jack Black :p),όπως αυτό:

το οποίο με ψήνει και σαν πεταλάκι :roll:

By the way η λάμπα στο stompbox έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την λάμπα στον ενισχυτή?

Δλδ βγαίνει πιο καθαρά ο ήχος και τα ρέστα?

Το airplane flanger το γραψα και σε προηγουμενο ποστ οτι αποτελει μελλοντικη αγορα…ποζεραδικο βεβαια,αλλα σε μερικα σρεντοσολιδια θα δωσει πολυ,ειδικα αν παιζεις και ανευ whammy bar στην κιθαρα κτλ…

Η λαμπα ειναι λιγακι δικοπο μαχαιρι.Προσωπικα την χρειαζομαι γιατι 8/10 live θα μου φερουν τρανζιστορ για τον πεο ενισχυτη και το σημα μου-και κατ’επεκτασιν το tone μου-θα παει κατα διαολου.Οποτε με τη λαμπα ερχεται και στρωνει το πραγμα.Τωρα αν ο ενισχυτης σου εχει κι αυτος λαμπα,χμ,μπορει η λαμπα του πεταλιου να αλλοιωσει ελαφρως τον ηδη ζεστο ηχο που θα χεις απ τον ενισχυτη και αντιστροφως.

Επισης ο Gearmandude,ΘΕΟΣ,ακομα κι αν δεν ειναι ο Τζακ Μπλακ,ειναι απολαυστικος.:D:D:D

@Mule
Δεν το ξερω το πεταλακι που λες,αλλα θα το τσεκαρω σιγουρα,γιατι πρεπει το tone που ψαχνουμε να μοιαζει αρκετα.Ειδικα το καλο sustain το λατρευω,ποσο μαλλον οταν ενισχυει το ηδη υπαρχον sustain της Les Paul.
Το MXR σιγουρα δε θα το βγαλω απ την πεταλιερα.Ειναι φοβερα τα mxr γενικα,συμφωνω.Σκεφτομαι να το χω ως επιπλεον boost,αλλα αν εχεις και καμια αλλη προταση στο πως ακριβως να το χρησιμοποιησω,ριξτην!Τo distortion ωστοσο μαλλον θα το ξεφορτωθω,γιατι μου βρωμιζει πολυ τον ηχο και δεν με τρελαινει.Ασε που το χρησιμοποιω ελαχιστα σ αυτο το σεταρισμα.Εχω εξαλλου το super-duper distortion στο"κτηνος"(θα ποσταρω φωτο του ετερου set-up αλλη στιγμη),οποτε δεν τρελαινομαι και για αλλο.

Kαι εγώ αυτό καταλαβαίνω για αυτό και σου το γράφω! :wink:

Το GT OD είναι σούπερ για boost, δεν το έχω αλλά το έχουν φίλοι και έτσι έχω άποψη. 8)

Έχει δοκιμάσει κανείς το BF-3 Flanger της Βοss? Σκέφτομαι να το πάρω για το μπάσσο

Τελικα το τσιμπησα το HT drive της Blackstar και διακορευει παρθενα δαση του Αμαζονιου.Τρελη ποικιλια σε tone και με τερμα gain εχεις μεχρι και ενα γαματο λαμπατο distortion.Ωραιο πραγμα η λυχνια…Αυριο θα δοκιμαστει και live…can’t wait!!:slight_smile:

To Bass Big Muff σε κάνα 2 μερούλες θα είναι σπιτι! Yeeei :smiley:

To flanger παντως στο μπασο μαλλον χρησιμοποιειται σε λιγα σημεια, οποτε θελει αρκετο ψαξιμο που θα το χωσεις.

Ερωτηση για Χοκαμ (η και μπλουζλικ) τωρα. Αυτο το πενταλμπορντ case φαινεται αρκετα εξυπηρετικο και καλο. Αν θες πες τι/που/ποσο. Η αν θελουν ας πουν οσοι ξερουν ενπασει περιπτωσει. Μιλαμε για οικονομικες λυσεις κατα κυριο λογο, γιατι εχει πεσει πεινα, ωραιοτατα πχ. κατι πενταλτρεην, αλλα πανακριβα :frowning:

Kοιτα,ειναι αναλογα τι πραγματα θελεις να βαλεις πανω.Δλδ ας πουμε το δικο μου σηκωνει μια ντουζινα boss πεταλακια(χωρις wah κτλ).Το πηρα 140 ευρω.Η μαλακια ειναι το velcro που βαζεις κατω απ τα πεταλακια για να κολλησουν,αλλα γενικα μου βγηκε απειρως πρακτικο απο θεμα χρονου και μεταφορας.Πχ μεχρι να το παρω εκανα 10-15 λεπτα για να στησω τα πεταλια και αλλα τοσα μετα για να τα μαζεψω(η τρελη βαρεμαρα…) και κατα τη διαρκεια του live πηγαιναν απο δω και απο κει.Πλεον ζηταω απλα μια πριζα και ολα σουπερ.Μαζι με το τροφοδοτικο που προτεινε ο Μπλουζλικ το One Spot(κοστος 40 ευρω) και βγαζει ρευμα για 8 πεταλια εισαι κομπλε.

Υπαρχουν φυσικα και pedalboards πολυ μικροτερα για λιγοτερα πεταλακια.Εχει και με 60-80 ευρω flight cases.Ενα της Rockcase λιγο πιο μικρο(για 10 πεταλια χονδρικα)το βρηκα(σε μαγαζι)στα 95-100.Το αλλο προβλημα που αντιμετωπισα ειναι με τα πολλα καλωδια που μαζευονται με τα τροφοδοτικα κτλ,αλλα οκ δεν θα το παω για καλλιστεια,τη δουλεια μου να κανω…

Tσεκαρε αν θες και το λινκ αυτο απο Thomann και ψαξτο και με αλλες μαρκες και δες τι σε βολευει βασικα και ποσο το χρειαζεσαι.Δλδ αν δεν τα μεταφερεις συχνα πυκνα δεν βλεπω τον λογο να παρεις κατι τετοιο κατα την ταπεινη μου αποψη.

θελεις case βαλιτσα η σε μαλακη θηκη να ειναι τα πεταλια?
ποσα πεταλια εχεις(κ ποσα προκειτε να αποκτησεις ακομα)
εχεις Wah?
τροφοδοσια εχεις?

απαντησε μου σε αυτα και θα δεις! :wink:

Καταρχήν δηλώνω κι εγώ την αμέριστη συμπάθειά μου στο OneSpot. Το έχω από το πρώτο μου πετάλι, και απλά έβαλα την επέκταση για 5 πετάλια. Κι αν χρειαστεί θα βάλω την οχταρα, με προσοχή στα συνολικά αμπερ, όπως είπε ο σωστός μπλουζλίκ πιο πίσω. Οπότε το ζήτημα της τροφοδοσίας το χω λύσει προς το παρόν.(βλέπω σε φόρα κάτι τύπους που έχουν κάτι σουπερ τροφοδοτικά σε πεταλιέρες με 3 πετάλια και δε μπορώ να μη γελάσω.:p)

Έφτιαξα λοιπόν ένα ας πούμε DIY πενταλμπορντ με κοντρα πλακε, με βελκρο (btw αυτό βρίσκεται σε συμφέρουσα τιμή και μορφή σε ραφτάδικα) και τα σχετικά, αλλά το πρόβλημα είναι που το αποθηκεύεις, για αυτό και ψάχνω κάτι με case. Άσε και που στο σπίτι αν το έχεις εκτεθειμένο σκονίζουν τα άτιμα…ενώ το βάζεις στη θήκη του κι είσαι άνετος…Το 80% των πεταλιών το χρειάζομαι ακόμα και για πρόβα-τζαμ, άντε να βγάλω καναδυο από το chain και να έχω τα υπόλοιπα, γιαυτό το χρειάζομαι κανονικότατα.

Μάλλον θα τσιμπήσω ένα από τα 2 πρώτα του λινκ, τα έχω τσεκάρει και παλιά και μάλλον το rockcase είναι η πιο συμφέρουσα λύση. Νταξει ο μόνος τρόπος που έχω δει τα καλώδια να συμμαζευτούν είναι ο τρόπος που τα μαζεύει και τα δένει ο gearmandude στα κενά και στο αποκάτω μέρος των pedaltrain, αλλά είπαμε αυτά είναι ακριβά πενταλμπορντ.

Τhx για την απάντηση. Ακόμα και για τους μπασίστες, μεγάλο χάσιμο τα πετάλια και τα εφέ.8) Βέβαια αρκεί να μην ξεχνάμε ότι είναι αλατοπίπερο, και αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι το παίξιμο, οι δυναμικές κλπ.

Εντιτ: τώρα είδα απάντηση.

Λοιπόν έχω crybaby, fuzz, chorus, eq και tuner. Kαι το βλέπω για άλλα 3-4 μαξ. Mαλακή ή σκληρή δεν παίζει ρόλο, μάλλον τείνω προς τη 2η αλλά και η πρώτη δε με χαλάει απόλυτα.