Ευρωλίγκα 2022-2023

Έκατσα να δω τον γαύρο σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο.
Πολύ καλή ομάδα δεδομένα αλλά ρε παιδιά…ειλικρινά νόμιζα ότι στο 4ο δεκάλεπτο θα φορέσουν τα κόκκινα οι διαιτητές κάποια στιγμή…

Και ο Μίλος βέβαια πάντα εκεί, μια ζωή θρυλάρα… :smile:

Είχαμε τεχνική ποινή στον Μπαρτζώκα χωρίς να μάθουμε το γιατί (1 βολή + τρίποντο στην εξτρα επίθεση), ανύπαρκτο φάουλ σε καθαρή τάπα του Φαλ και ανύπαρκτο φάουλ του Γουόκαπ στον Τεόντοσιτς σε τρίποντο. 9 ανύπαρκτοι πόντοι στην τελευταία περίοδο για την Βίρτους από διαιτητές που φορούσαν κόκκινα είναι πολλοί

2 Likes

μην ψάχνετε να βρείτε χαμηλό επίπεδο διαιτησίας φέτος δυστυχώς

1 Like

O καρκίνος που λέγεται “το landing space μου ορίζεται από το πόσο θα απλώσω τα πόδια μου”. 2023 και το μπάσκετ δεν έχει βγάλει άκρη με αυτή τη γελοιοτητα, είτε στο NBA είτε στην EL

Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής και ας μου λύσει κάποιος γνώστης την απορία. Στο εγχώριο πρωτάθλημα έχουμε μέτρια διαιτησία, στο BCL που παίζει η ομάδα μου έχουμε κακή διαιτησία, στην Ευρωλίγκα έχουμε κακή διαιτησία. Γιατί γίνεται αυτό σε τόσο μεγάλο βαθμό; Τι κριτήρια υπάρχουν πια για να γίνει κάποιος διαιτητής στο μπάσκετ και γιατί συμβαίνει τέτοιο μπάχαλο;

Αυτο γινεται γιατι στο μπασκετ ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των αποφασεων κρινεται απο την κριση του διαιτητη και δεν φαινεται απο στατικες εικονες η απο την TV που χρησιμοποιουν κατα κορον οσοι θελουν να κανουν προπαγανδα, οποτε μια ζωη ολοι αδικουνται παντα και παντοτε, δυστυχως αυτο ειναι κατα την γνωμη μου διαχρονικο προβλημα στο μπασκετ.

Μπορεις με παρα πολυ μεγαλη ανεση να κανεις cherry pick απο 5 φασεις σε καθε αγωνα και να βγαλεις και τις 2 ομαδες αδικημενες, σε καθε αγωνα ομως δεν υπερβαλλω.

Όχι δεν γίνεται γι αυτό, η ερώτηση (υποθέτω) αφορά στο γιατί είναι χαμηλό το επίπεδο της διαιτησίας και χαλάει σε σημαντικό βαθμό τα παιχνίδια και όχι αν αδικούνται ομάδες.

Η γνώμη μου είναι ότι κατά μεγάλο μέρος ευθύνονται οι νέοι κανονισμοί, κυριότερα για το αντιαθλητικό και το φάουλ στο τρίποντο και κατά ένα άλλο μέρος η διαφορετική αντιμετώπιση στο hand-checking στους γκαρντ. Λένε επίσης ότι είναι πεσμένο και το επίπεδο επιμόρφωσης των διαιτητών αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω και ως εκ τούτου να το κρίνω.

Όσον αφορά τώρα σε αβάντες και αδικίες, ο Ολυμπιακός φέτος στη σούμα είναι στους ευνοημένους, υποθέτω γιατί αντιλήφθηκαν την εμπορική δυναμική από το περσινό Φ4 και τους καλάρεσε. Το χτεσινό “φάουλ” που δώσανε στον Παπ και ξεκίνησε όλο το γαϊτανάκι μετά ήταν αστείο.

Τι τριποντάρα που έβαλε ο Γουίλιαμς!

Αν και αυτές οι τάσεις αυτοκτονίας στο τέλος με το 10-0 σερί της Μακάμπι σταθερή αξία.

Τουρκική επίδειξη δύναμης της Εφές μέσα στη Βαρκελώνη! :muscle:

Με 0-14 σερί, γάβρο θυμίζει αλλά μάλλον θα μας κάνει τη χάρη να κερδίσει.

Δεν νομίζω ότι θες την Εφές ούτε κοντά σου ούτε στην 8αδα. Ίσως καλύτερα για εσένα να κέρδιζε η Μπαρτσελόνα αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για το οτιδήποτε.

Για εμάς δεν έχω να πω κάτι, τα λόγια έχουν στερέψει πια…

Kαποια πολύ ενδιαφέροντα stats μέχρι τώρα

https://mobile.twitter.com/cappe90

1 Like

Όποιος έχει καταλάβει τι γίνεται με τα αντιαθλητικά φάουλ σ’ αυτή τη διοργάνωση, ας το εξηγήσει παρακαλώ.
Εγώ πιστεύω ότι δίνονται στην τύχη.

Για ποιες φάσεις το λες;

Στα του Παο, το μεγαλύτερο λάθος του Ράντονιτς ήταν που ξαναέβαλε μέσα τον Μπέικον. Περισσότερο φοβήθηκε μήπως χάσει χωρίς τον Μπέικον παρά να χάσει εξαιτίας του. Κρέμασε την 5δα που γύρισε το σκορ

Περίμενα μεγάλη μάχη αλλά μέτρια Ρεάλ και σβηστή νίκη. Ξανά πρώτη θέση αν και με τρελή ισοβαθμία

Πάθος και άμυνα. Μπλάκ τρέλανε κόσμο στην 4η περίοδο

Μια ματιά στη βαθμολογία.

Ότι και να γίνει στο τέλος είναι τρομερό αυτό που έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός και σε ουσία και σε θέαμα χωρίς να υπάρχει βασικός SG σε τέτοια Euroleague με τόσο ανταγωνισμό

Την καλημέρα μου…

2 Likes

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, διάβαζα την Sportime του Ξύδη. Μακράν η καλύτερη αθλητική φυλλάδα τότε.

Πόση κατάντια τώρα…

2 Likes