Ευρωλίγκα 2024-2025

Κρατιεμαι με νύχια και με δόντια από τα νεύρα μου για αυτό που είδα

Στο Μόναχο απόψε είχε εσπερινό

1 Like

Υπάρχει πρόβλημα. Κατανεμημένοι χρονοι και οχι ρολοι δε σωζουν την κατάσταση. Πρωτα ξεκαθαριζεις ποιος κανει τι και μετα για ποσο θα το κάνει.

Μολις αρχισε το 4ο, εκλεισα οθονη.

Ψάχνεται πάρα πολύ ο Μπι και για την ώρα προτιμάει να έχει τους όλους τους παίκτες ευχαριστημένους παρά να κερδίσει ντε και καλά. Είναι πολύ εκνευριστικό που ακόμα και τα σχήματα που βρίσκουν λύσεις δεν μπορούν να μείνουν πολύ ώρα μαζί εξαιτίας αυτής της κατάστασης

Mε το 1/5 της regular συμπληρωμένο, προφανείς εκπλήξεις οι Ζάλγκιρις, Μπάγερν και Παρί. Συγκυριακό εν μέρει θεωρώ, αλλά ειδικά για τις δύο πρώτες οι νίκες που έχουν πάρει είναι σοβαρό καύσιμο για την προσπάθεια να βρεθούν τελικά στα πλεηόφς.

Απογοητευτική Παρτίζαν, βέβαια έχει τη δικαιολογία ότι είναι νέα ομάδα, αλλά έχει μείνει πίσω και αν δεν φορτσάρει πάλι θα μείνουνε μπουκάλα οι ντόπιοι γκρούπις του ζοτς. Μάλλον άδικο το 3-4 του Αστέρα όταν έχει χάσει στο σουτ (και υπο αμφισβήτηση) το ματς με τη Ζάλγκιρις, στην παράταση με Μπαρτσελόνα αλλά χτες όταν είσαι στο 52-38 και τελικά πίνεις θάλασσα πετώντας τη μια επίθεση μετά την άλλη δε σου φταίει κανείς.

Παναθηναϊκός αναμενόμενα ψηλά με αστερίσκο κάτι κενά διαστήματα στη άμυνα που τρώει τα πάντα, Φενέρ επίσης δείχνει ότι στοχεύει βαρβάτα την τετράδα χωρίς όμως να έχει παίξει ιδιαίτερα καλά μέχρι τώρα, εκτός από χτες. Η Ρεάλ ψάχνεται αναμενόμενα, χωρίς 1-2 προσθήκες δεν τη βλέπω πολύ καλά, η Μπαρτσελόνα πολύ καλή μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική αλλά και πολύ άτυχη με τραυματισμό Λαπροβίτολα, θα πρέπει να της κουμπώσει καλά η όποια αντικατάσταση.

Για εμάς αναλυτικά στο δικό μας νήμα.

2 Likes

Ολικο black out επαθε ο coach Bullet χτες , νομιζε πως ο Μιλος είναι 25 ξανα ,ξεχασε Κανααν, Μακινταιρ και τελικα έκανε δώρο ένα ματς που το έλεγχε απόλυτα.
Ουτε ο Αταμαν πιστευω πίστευε οτι γυριζε το ματσακι αυτο.

Νομίζω ότι η Ζαλγκίρις δεν θα μείνει για πολύ καιρό ψηλά…Είναι συγκυριακή η θέση της, αυτή είναι η γνώμη μου.
Αντίθετα η Μπάγερν έχει και υλικό και προπονητή για να κάνει κάτι καλό φέτος και η Παρί είναι μια ομάδα με μπόλικο ταλέντο, εξαιρετικά αθλητική ομάδα που σε γενικές γραμμές δείχνει και μια εντυπωσιακή σοβαρότητα για πρωτάρα.

Ξεκάθαρα η μεγάλη απογοήτευση μέχρι τώρα είναι η Παρτιζάν, οι Σέρβοι είναι κάκιστοι στο ξεκίνημα.
Και η Βίρτους, τραγικά κακή με βάση το υλικό που έχουν.

Μπαρτσελόνα, ειδικά τώρα χωρίς Λαπροβιτολα θα έχει θεματα, η Ρεάλ θα τον βρει τον δρόμο της στην πορεία γιατί έχει το μέταλλο σε αντίθεση με τους λιγόψυχους λουζερς της Καταλονίας.
Μονακό με σκαμπανεβάσματα.
Οι Τούρκοι καλές ομάδες όπως αναμενόταν και Βιλερμπάν Άλμπα απλά για να συμπληρώσουν την 18αδα όπως πάντα.

Μετά από 2-3 χρόνια ανοδικής πορείας, φέτος βλέπω πτώση στο επίπεδο μπάσκετ που βλέπουμε από τις ομάδες. Πέραν από γαύρο κι εμάς, κανένας άλλος δε φαίνεται να έχει πολύ ψηλό ταβάνι (με δείγμα όμως αυτούς τους 7 αγώνες!).

Η διαστημική Ρεάλ, έχει χάσει Γιαμπουσέλε, Πουαριέ + τα γερόντια Σερχιο - Ρούντι κι ο Τσους φαίνεται να αμφισβητείται.
Η Μονακό έχει τραυματίες (Νικ και Κορκμαζ) και τον Τζέιμς σε μεγάλο ντεφορμαρισμα (με 15% στο τρίποντο!) ενώ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ) ο Παπαγιαννης δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Ντόντα Χολ).
Η Μπαρτσα (πέραν από Λουζερ και παραδοσιακά σοφτ) έχασε Λαπροβιτολα κι ουσιαστικά δεν έχει άλλα ελίτ γκαρντς πλην Πάντερ. Επίσης ο «καλός» :joy: Ερνανγκομεθ δεν έχει κάνει τη διαφορά.
Η Φενερ έχει το μεγαλύτερο ποτένσιαλ από τους προαναφερθέντες αλλά κι αυτή έχασε Γουιλμπεκιν κι έχει πρόβλημα στα 5αρια.
Η Μακάμπι έχει τεράστια θέματα με τον πόλεμο, και είναι ήδη άξια συγχαρητηρίων. Έχασε Γκαμπριέλ κι ο Saben Lee μένει μόνιμα Βελιγράδι, δεν κάνει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα κι έχει ΝΒΑ out για τον β γύρο!
Τέλος, η 8η των περσινών POs, Baskonia, έχει κι αυτή έλλειμα ποιότητας στα γκαρντς (αν κι ο Λάσο, πιστεύω, θα την έχει στα play in) με τη φυγή ΜακΙντάιρ και τον ντεφορμέ Χαουαρντ.

Τη Ζαλγκίρις εγώ, την υπολογίζω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει στο τέλος. Μην ξεχνάτε ότι έκανε τεράστια κίνηση με την απόκτηση του Lonnie Walker.

Συμπερασματικά (και ξαναλέγοντας ότι κρίνω μόνο με βάση τους 7 αγώνες), φαίνεται ότι οι 2 ελληνικές ομάδες είναι μια ταχύτητα πάνω από όλες τις υπόλοιπες και δε βλέπω γιατί να μην τελειώσουν και οι 2 στην πρώτη 4αδα με το πλεονέκτημα έδρας. Όσο για το ντέρμπι της Παρασκευής, δίνω 60-40 υπέρ μας με κλειδί την ευστοχία μας από την περιφέρεια.

Ωραιο το επεισοδιακι της ευρολιγκας για το αιωνιοντερμπι.

Και πες ΟΚ, ο Ντομινικ ηταν σοβαρο γκεστ, εκει ομως που αναγνώρισα τη σοβαρότητα της παραγωγης ήταν όταν έσκασε μύτη ο Μπαϊρακτάρης.

2 Likes

Επικό ματς, περισσότερα αύριο.

2 Likes

ΟΚ, θα ειπωθούν διάφορα αλλά εγώ θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον αιώνιο αντίπαλο για τη νίκη στο ματς της χρονιάς - ή τέλος πάντων πιστεύω ότι θα μνημονεύεται ως ένα από τα ματς της χρονιάς στο τέλος της.

Πραγματικά ήταν τόσο χορταστικό το μπάσκετ που παίχτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, που δεν με πείραξε (πολύ) που έχασα.

8 Likes

Πραγματικά, ήταν τόσο ωραίο ματς που σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να παίζουν για άλλο ένα ημίχρονο. Έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται “ας κερδίσουμε με μισό πόντο”, αλλά ακόμη κι εκεί έλεγα “οκ, ας πάει όπως να 'ναι”.

2 Likes

Φανταστικό ματς , από τα καλύτερα που έχουμε παίξει μεταξύ μας

Ο Ολυμπιακός είχε απάντηση στο τρομερό ξέσπασμα του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε από την αρχή του 3ου δεκάλεπτου

Είχε και σε φουλ clutch mode τον Φουρνιε, ήταν και συνολικά πολύ καλός

1-11 στο ξεκίνημα, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται όπως λένε…δυστυχώς για την ομάδα μου.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε κατά κράτος στα ριμπάουντ και εκεί για εμένα κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι.
Πολλά λάθη εμείς, και παίκτες όπως ο Μπράουν σε κακή ημέρα.

Δίκαια εννοείται κέρδισε ο Ολυμπιακός, μια φορά περάσαμε μπροστά στο σκορ σε όλο το ματς στο 83-82 για να έρθει μετά η τριπονταρα από τα 8 μέτρα του παικταρά Φουρνιε ο οποίος έβαλε μετά άλλο ένα και τελείωσε το ματς.

Όπως και να έχει, ματσάρα μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων στην διοργάνωση, δεν βλέπω κάποια άλλη ομάδα που να μπορώ να πω ότι είναι καλύτερη από τις δύο ελληνικές.

Το παιχνίδι κρίθηκε πολύ στα ριμπάουντ και στην καλή άμυνα απέναντι στα 2 γκαρντ, ξέρεις ότι Ναν και Σλούκας θα είναι βαρομετρα, το να μην αφήνεις Γκραντ και Μπράουν να έχουν Ρυθμό όμως ήταν καθοριστικό, συν ότι ο Λεσορ δεν πήρε επίσης. Φαλ κ Μιλουτινοφ πήραν πολλά ριμπάουντ, στο 3ο ο Παναθηναϊκός δεν είχε ριμπάουντ. Παρόλα αυτά το ματς γύριζε, τρομερός Γουοκαπ, μεγάλος Φουρνιές… Ελπίζω να τσιμπήσει σουβλάκι από Αχιλλέα και να το ξαναποσταρει για καποιους κακεντρεχεις

Είπα προχθές να κάνω ένα ποστ για την Αρμάνι τη Μιλάνο, αλλά ήταν αργά κι άλλαξα γνώμη.

Αλλά απόψε δε γίνεται να μην το κάνω. Κι ο λόγος δεν είναι η Αρμανι, αλλά η Άλμπα.

Η Αρμανι λοιπόν, έπαιζε την Τρίτη με την ουραγό Αλμπα. Μια ομάδα που, κατά γενική ομολογία, δεν ανήκει στο επίπεδο της Ευρωλίγκα (1 νίκη μέχρι προχθές). Που κατέβηκε με 10 παίκτες (λόγω τραυματισμών) εκ των οποίων οι 3 ήταν γεννηθέντες το 2006 (έπαιξαν από λίγο και οι 3) και που οι πιο πολύτιμοι παίκτες της προχθές, ήταν 21 και 24 χρόνων.

Από αυτήν την ομάδα λοιπόν, κι ενώ νικούσε με 15π, κατάφερε να χάσει η Αρμάνι και δεν ξέρω αν πρέπει να μας εκπλήσσει πια. Και μάλιστα έχασε δεχόμενη 105 πόντους (σε παράταση).

Απόψε αποφάσισα να κάνω το ποστ αυτό για έναν απλό λόγο. Σκορ 3ου δεκαλέπτου Μπάγερν - Άλμπα: 96-56.

1 Like

Έχεις πέσει τελείως έξω με Παρί και Παρτιζάν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον… :stuck_out_tongue:

Πέρα από την πλάκα, νομίζω κανείς δεν περίμενε την Παρί να είναι τόσο καλή στο ξεκίνημα.
Πολύ ταλαντούχα ομάδα, παίζει σύγχρονο μπάσκετ, αθλητική, ωραία να την βλέπεις.
Ίσως ξεφουσκώσει στη συνέχεια, αλλά μέχρι στιγμής δείχνει αρκετά σοβαρή και το 7-3 μόνο τυχαίο δεν είναι.
Από την άλλη η Παρτιζάν…έχει μπλέξει τα μπούτια του ο Ζοτς, τραγική μέχρι στιγμής. Όταν φτάνεις να χάνεις και από την Αρμάνιι στην Σερβία τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

2 Likes

Με τον τρόπο που τα είχα φτιάξει στο μυαλό μου η Παρί αυτή τη στιγμή κάνει αυτό που περίμενα να κάνει η Παρτιζάν. Για την Παρί δεν είχα ιδέα τι θα μας δείξει αλλά για την Παρτιζάν έπεσα και εγώ πολύ έξω. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να αλλάξει κάτι, δεν ξέρω αν έχει και απουσίες.
Από την Αρμάνι που χάνει από την Άλμπα των σοβαρών απουσιών προσθέτω :smiling_face_with_tear:

Η Παρί για την ώρα μου δείχνει ότι αν βρεθεί μια ομάδα και της απαγορέψει το παιχνίδι της μπορεί να φάει και 30 (μάλλον έξω θα πέσω και εδώ :sweat_smile:)

1 Like

Αστε τιποτα να πέσει κατω μωρε.:joy:

Ναι η αλήθεια ειναι οτι δεν τα περίμενα καθόλου αυτα + την ρεαλ που δεν ξερω αν θα παρει Μισιτς αλλα μεχρι τώρα ειναι πολυ χειρότερη απ οτι περιμενα

Καθόλου έξω δεν θα πέσεις

Δεν μου αρέσει το μπάσκετ της Παρί, αλλά είναι όντως τρομερά αθλητική, ίσως η πιο αθλητική

Αν παίξει στο Ρυθμό της και την αφήσεις να κάνει το παιχνίδι της , κατά πάσα πιθανότητα έχασες πανηγυρικά . Αν δεν το επιτρέψεις, πιστεύω την κερδισες εσύ εύκολα

TJ Shorts πολύ καλός παίκτης