Η Παρί τον χαβά της…
Το 1/3 της φετινής ευρωλίγκας είναι συνολικά ό,τι πιο παλαβό έχω δει έβερ.
Μετάφραση:
Δεν μου έχουν βγει καλά έως τώρα οι προβλέψεις μου, επομένως, ας βάλουμε λίγη σάλτσα περί παλαβομάρας κ.λπ.
Πέρα από την πλάκα, έχει, όντως, πολύ ενδιαφέρον πού θα βγει όλο αυτό με τις εκπλήξεις και αν θα ξεφουσκώσουν εντέλει ή έχουν τη δυναμική να το πάνε μέχρι τέλους.
Παλαβό = η εικόνα που έχουν ως τώρα η Παρί και η Μπάγερν και ευτυχώς να λέμε γιατί 3-4 από τα φαβορί δεν βλέπονται.
Επειδή διάβασα μερικά πράγματα για Παρί, μόνο τυχαία δεν είναι η εικόνα της. Είναι δουλεμένη ομάδα εδώ και αρκετό καιρό και ο νέος κόουτς που έχουν δεν άλλαξε καθόλου τη φιλοσοφία της. Επίσης ο Shorts είναι εξαιρετικός, δείχνει ως τώρα ότι στο μυαλό του έχει την καλύτερη λύση να επιτεθεί απέναντι σε οποιοδήποτε τρικ του ετοιμάζουν οι άμυνες.
Η Μπάγερν ο τρόπος που δουλεύει και επενδύει θυμίζει λίγο Εθνική Γερμανίας… αν αρχίσει και πληρώνει καλά και φέρνει παιχταράδες από απέναντι να μην μας παραξενέψει αν γίνει ομάδα σαν τη Μονακό ή και καλύτερη.
100%! Δεν ήταν μυστικό η πορεία της, βασικά την είχα σίγουρη για τη μεγάλη θετική έκπληξη της φετινής χρονιάς και, το μόνο που με ανησυχούσε, ήταν η φυγή του Tuomas lisalo που ειναι πουλεν!
Τελικά όμως τα καταφέρνει μια χαρά κι ο Σπλιτερ.
Η Παρί είχε διαλύσει τον ανταγωνισμό πέρσι στο Eurocup με 98π ΜΟ στα παιχνίδια της και σχεδόν αήττητη κατάκτηση του κυπέλλου.
5 παίκτες της (Σορτς, Χερερα, Γουορντ, Μάλκολμ, Κέσενς - αν δε μου ξεφεύγει κανένας) μαζι με τον lisalo, ήταν οι ίδιοι που πήραν το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βόννη το 2023, με μόνο 2 ήττες.
Για την Μπάγερν, ο Χέρμπερτ όντως ακολουθεί συνταγή εθνικής (duh, η μισή εθνική - οκ οι ρολιστες- εκεί παίζει) με τον Edwards να δείχνει πράγματα που δεν είχε δείξει μέχρι φέτος. Θέλω να τη δω λίγο ακόμα όμως, γιατί σε δύσκολες έδρες (Βελιγράδι - ΟΑΚΑ - Φενερ - Μπολόνια), έχει μόνο μια νίκη κι αυτήν απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα από τις 4.
Τέλος, για άλλη μια χρόνια, hats off στον οργανισμό/κλαμπ της Ζάλγκιρις που είναι απέθαντοι! Κάθε χρονιά τίμιοι, παλεύουν με ότι έχουν και είναι σταθερά κοντά στην 8αδα. Βέβαια η προσθήκη Λόνι Γουόκερ είναι τεράστια αναβάθμιση.
Επειδή κάποιοι δεν φοβόμαστε να κάνουμε προβλέψεις:
Ομάδα | Την έβλεπα | Είναι | Θα καταλήξει |
---|---|---|---|
Φενέρμπαχτσε | B | A | A |
Ολυμπιακός | A | A | A |
Μπάγερν | E | A | C |
Παρί | F | A | D |
Παναθηναϊκός | A | B | A |
Μονακό | B | B | B |
Ζαλγκίρις | E | B | C |
Μπαρτσελόνα | A | B | B |
Αναντολού Εφές | C | C | C |
Ρεάλ Μαδρίτης | B | D | B |
Ερυθρός Αστέρας | C | D | D |
Ολίμπια Μιλάνο | E | D | E |
Μπασκόνια | C | E | E |
Partizan Belgrade | B | E | D |
Μακάμπι Τελ Αβίβ | D | E | E |
Βιλερμπάν | F | E | F |
Βίρτους Μπολόνια | D | F | D |
Άλμπα | F | F | F |
Για την Παρί σύμφωνοι, προσωπικά μέα κούλπα που δεν είχα δει την περσινή πορεία της, αλλά στην αρχή της σεζόν όλοι πάτο την τοποθετούσαν στα power rankings (και λογικό αφού μέχρι τώρα ξέραμε ότι στην EL μετράει η εμπειρία και σίγουρα όχι το μπάσκετ ΝΒΑ) και ξαφνικά σε κανέναν δεν προκαλεί έκπληξη. Πιστεύω ότι η πορεία τους μέχρι τώρα (μαγκιά τους) είναι ένα κράμα ενθουσιασμού, διαφορετικότητας αλλά και υποτίμησης από τους αντιπάλους. Πλέον βέβαια έχει αρκετές νίκες κάβα για να διεκδικήσει κάτι καλό (play in τουλάχιστον).
Έβλεπα το ματς Παρι- Βίρτους, κέρδισε η Παρί.
Οι Γάλλοι είναι πρώτοι παίδες…
Άμπου Ντάμπι το Final-4
Eurovision του μπάσκετ θα την καταντήσουν τη διοργάνωση
Προφανώς μποϊκοτάρουμε και μπράβο στον γαύρο και τη Ρεάλ που ψήφισαν «κατά».
Και πως το κάνουμε αυτό;
Αφου δεν θα πηγαίναμε έτσι κι αλλιώς
Δε βλέπουμε το Φ4 για αρχή . Και δεν αγοράζουμε Euroleague TV συνδρομή του χρόνου, αν επιβεβαιωθεί ότι μπαίνει ομάδα από τα εμιράτα
Δεν είναι ότι το κάνουν Eurovision, είναι κάτι πολύ χειρότερο. Είναι κανονικοποίηση (μέσω προπαγάνδας και διαφημιστικής προβολής) ενός από τα πιο αυταρχικά και οπισθοδρομικά καθεστώτα στον κόσμο.
Καλά, τα Εμιράτα και συγκεκριμένα το Άμπου Ντάμπι δεν είναι ιδιαίτερα οπισθοδρομικό η πολύ περισσότερο αυταρχικό, δεν ξέρω που το βασιζεις αυτό.
Απλά είναι κληρονομική μοναρχία ξέρω γω, ντααααξ
επειδή τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν μπαίνω πολύ στο φόρουμ, δεν ξέρω αν είσαι τρολ ή τα λες σοβαρά.
Σοβαρά το λέω. Δεν ξέρω βέβαια ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης σου ή αν έχεις επισκεφθεί τα Εμιράτα. Δεν είναι λιγότερο φιλελεύθερη χώρα από την Τουρκία ξερωγω ή τη Ρωσία που συμμετέχουν στην Euro League (η κι από την Ελλάδα θα έλεγα, αλλά ας την αφήσουμε για άλλη ώρα αυτή τη συζήτηση).
Είναι βεβαίως μια μουσουλμανική χώρα με ο,τι σημαίνει αυτό. Από τις μουσουλμανικές χώρες πάντως είναι με διαφορά στις πιο φιλελεύθερες.
Είναι φυσικά κληρονομική μοναρχία. Όπως και πολλές άλλες μη δυτικές χώρες. Αν εννοείς ότι δεν είναι δημοκρατική χώρα θα συμφωνήσω. Αλλά οπισθοδρομική και αυταρχική και μάλιστα από τις πιο; Δεν προκύπτει από κάπου.
Ρε συ Mandrake οι Ινδοί εργάτες στα εμιράτα είναι τύπου σύγχρονοι δούλοι, όπως σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία, μη με τρελαίνεις τώρα
Δεν είναι, η κράτηση του διαβατηρίου που ισχύει (είτε νόμιμα είτε σιωπηρά) στο Κατάρ και τη Σ. Αραβία δεν ισχύει στα Εμιράτα. Μπορεί να κάνω λάθος, αν το ξέρετε καλά και είστε σίγουροι θα πάω πάσο. Έχοντας δουλέψει όμως για κάποιο διάστημα και σε Ντουμπάι και σε Αμπού Ντάμπι και σε Σαρζα (όχι ως κάτοικος όμως) δε νομίζω ότι ισχύει.
Παρεμπιπτόντως τα μεγαλύτερα κεφάλαια στις χώρες αυτές και οι μεγαλύτερες επενδύσεις είναι ινδικές.
Δεν προσπαθώ να ισχυριστώ ότι είναι κάποιος εργασιακός παράδεισος τα Εμιράτα, μην παρεξηγηθω. Αλλά ότι είναι πιο αυταρχικη χώρα από τη Ρωσία ας πούμε, προσωπικά δεν βλέπω αποδείξεις
Ειδικός στο θέμα δεν είμαι, ξέρω μόνο ότι διάφορες διεθνείς οργανώσεις συχνά πυκνά καταγγέλλουν πως και στα ΗΑΕ συμβαίνουν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα όπως και στις υπόλοιπες πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι μετανάστες από χώρες της ΝΑ Ασίας πολύ συχνά δεν ξέρουν λέξη Αγγλικά, και με διάφορους τρόπους τους κρατούν εγκλωβισμένους μέσω συμβολαίων. Για συνδικαλιστική οργάνωση, υποφερτές συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης κλπ ούτε λόγος.
Το ότι σε εσένα προσωπικά δεν κάνανε κάποια πουστιά θα στοιχημάτιζα ότι έχει να κάνει με το ότι πήγες εκεί να δουλέψεις ως εξειδικευμένος υπάλληλος σε δουλειά γραφείου και όχι ως απλός εργάτης σε κατασκευές (έτσι δεν είναι;).
Καλά προφανώς δεν κρίνω από το πώς φέρθηκαν σε εμένα, ούτε συζήτηση. Εξάλλου δε δούλεψα για ντόπια εταιρεία.Απλά έχοντας περάσει πολύ σύντομα και από Κατάρ, και από Κουβέιτ και Μπαχρέιν (παρεμπιπτόντως, το πιο ζαμανφου από όλα τα κράτη του κόλπου) έχω μια κάποια εικόνα της κατάστασης. Όχι άριστη, ενδείξεις απλά.
Εν ολίγοις για να μην κουράσω άλλο, προφανώς και υπάρχουν πολλά ζητήματα και εργασιακά και κοινωνικά στα Εμιράτα. Λόγω μοναρχίας, θρησκείας, εργασιακών συνθηκών κτλ. Αλλά επειδή η αρχική τοποθέτηση ήταν συγκριτική, όχι απόλυτη, αυτό που λέω είναι ότι από τά κράτη του Κόλπου και της αραβικής Χερσονήσου είναι από τα πιο φιλελεύθερα και συγκριτικά με κάποιες “δυτικές” χώρες (ορισμένες εκ των οποίων συμμετέχουν και στη euroleague) είναι συγκρίσιμα.
Φραουλες τρως; Ελληνικες εννοω.