Ελπίζω να μην εννοείς ότι επειδή υπάρχουν Μανωλάδες αυτό κάνει όσα ισχύουν στο καθεστώς των Εμιράτων ΟΚ, έτσι;
Άσε που οι εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ηλείας τουλάχιστον έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια αγωνιστική συνδικαλιστική δράση…
Ελπίζω να μην εννοείς ότι επειδή υπάρχουν Μανωλάδες αυτό κάνει όσα ισχύουν στο καθεστώς των Εμιράτων ΟΚ, έτσι;
Άσε που οι εργάτες στα φραουλοχώραφα της Ηλείας τουλάχιστον έχουν αναπτύξει εδώ και χρόνια αγωνιστική συνδικαλιστική δράση…
Εννοω αυτο που ρωτησα . Συζητηση προσπαθω να κανω. Σας λεει ο ανθρωπος ο mandrake οτι η χωρα δεν εχει και τοσο μεγαλη διαφορα απο τη Ρωσια, που σημερα ειναι ο Σατανας για τις Δυτικες χωρες η’ απο την Τουρκια, που ειναι φιλη των Δυτικων χωρων και που εχει δωσει και το ονομα της στη διοργανωση. Δε φαινεται να εχει αδικο, αν το ψαξει καποιος λιγο. Που βαζετε εσεις τον πηχυ σας; Ο Ερντογαν και το καθεστως του ειναι κομπλε και τα ΗΑΕ τα μποϋκοταρουμε; Ο Τρακης ελεγε τωρα προσφατα “ευτυχως που βγηκε ο Τραμπ και τα ουρανια τοξα πλεον θα καταληγουν σε σεντουκια με λεφτα οπως ξεραμε οταν ημασταν παιδια και οχι σε τιποτα κωλοτρυπιδες”, αυτος ειναι ενταξει;
Τα υπόλοιπα που λες είναι σημαντικά, αλλά με το τελευταίο δεν θα ασχολιόμουν ιδιαίτερα, πολύ απλά ο πρόεδρος είναι λόκο.
Καταρχάς εγώ δεν μπήκα σε λογική μποϊκοτάζ κλπ, είναι μεγάλη ιστορία αυτό, αν έχει νόημα και πάει λέγοντας - εγώ απλά χώθηκα στην κουβέντα επειδή με ξένισε το ότι ο mandrake μοιάζει να έχει μια σχεδόν χαλαρή (να το πω έτσι) στάση απέναντι στα ΗΑΕ, “εντάξει μωρέ τώρα” ή κάτι τέτοιο. Αν θες να πάμε σε λογική συγκρίσεων, ναι, σίγουρα στη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών του κόσμου υπάρχουν διάφορες αποκρουστικές καταστάσεις, συνεπώς - για να το επεκτείνω - όχι μόνο σε αυτές που είναι κόκκινο πανί για τις “φιλελεύθερες δυτικές δημοκρατίες” αλλά και στις ίδιες αυτές τις τελευταίες… Βέβαια αυτό το σκεπτικό ενέχει και τον κίνδυνο μιας κανονικοποίησης των προαναφερθεισών αποκρουστικών καταστάσεων, ενός ισώματος, “εντάξει στην τελική όλοι γιατομπούτσο είμαστε οπότε ας χαλαρώσουμε κι ας απολαύσουμε το πόσο γιατομπούτσο είμαστε…”. Οπότε εγώ θα πω ότι παρ’ όλη την αντικειμενική βάση του “what about”, υπάρχει κλιμάκωση: Κάποια καθεστώτα είναι ακόμα πιο βάρβαρα από τα υπόλοιπα, και εγώ σ’ αυτή την ειδική κατηγορία βάζω ΟΛΕΣ τις μοναρχίες του Κόλπου, όλες όμως, μηδεμίας εξαιρουμένης. Ίσως η Σαουδική Αραβία είναι η χειρότερη απ’ όλες; Probably. Όλες όμως συλλογικά αποτελούν την κωλοτρυπίδα του πλανήτη. Fuck them.
Λυπάμαι αν βγαίνει έτσι, δεν είναι αυτή η στάση μου. Απλά μου έκανε εντύπωση η ξαφνική απέχθεια προς το Αμπού Ντάμπι και η τοποθέτηση του ανάμεσα στα πιο οπισθοδρομικά και αυταρχικά καθεστώτα όταν υπάρχουν πολλά άλλα και εντός και εκτός Euroleague που είναι εξίσου ή και περισσότερο αυταρχικά και οπισθοδρομικά. Είναι εύκολο να πούμε να πάνε να γαμηθούν όλες οι χώρες του Κόλπου αλλά νομίζω είναι το ίδιο σα να πει κάποιος να πάνε να γαμηθούν όλοι οι Ευρωπαίοι ή όλοι οι Νοτιοασιάτες κτλ. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις χώρες αυτές. Τόσο σε θεωρητικό επίπεδο (τι λένε οι νομοθεσίες) όσο και πρακτικό (τι συμβαίνει στην πραγματικότητα).
Για παράδειγμα μικροπράγματα όπως το ότι αν τρακάρεις στο Κατάρ με ντόπιο δεν υπάρχει ούτε μία στις 1000 να φταίει αυτός ακόμα κι αν έχει περάσει τρία κόκκινα και τρέχει με 150 ενώ στα Εμιράτα θα εξεταστεί η περίπτωση πολύ πιο αντικειμενικά, είναι κάτι που καμμία στατιστική δε θα σου αναφέρει. Ή ότι στο Κουβειτ αν κάνεις το σταυρό σου στο δρόμο και σε καταγγείλουν μπορεί να πας φυλακή. Ή ότι το Ομάν είναι με διαφορά ο πιο φιλικός λαός στον Κόλπο. Ή ότι στο Ντουμπάι υπάρχουν σεξεργάτριες που κάνουν ελεύθερα πιάτσα στο δρόμο, ανήκουστο φυσικά για οποιαδήποτε άλλη χώρα στον Κόλπο.
Να με συγχωρείς πολύ αλλά όχι, δεν είναι καθόλου το ίδιο. Εγώ μίλησα για τα καθεστώτα, όχι για τους λαούς. Με τους λαούς εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα που τους Άραβες τους έβλεπα πάντα με ιδιαίτερη συμπάθεια.
Μας τσάκισε η Παρί αλλά καλύτερα τώρα παρά πιο μετά
Αδιανόητα πράγματα από τους γκρί, αδιανοητα πραγματικά.
Η δεκάδα των περσινών play in της EL ήταν:
ΠΑΟ, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Μονακό, Εφες, Μπασκόνια, Μακάμπι, Βίρτους, Φενέρ, Ρεάλ.
Η Παρί έχει νικήσει τους 8 από αυτούς τους 10 (κάποιους και εντός έδρας) και πάει να παίξει τώρα με Ρεάλ και Φενέρ για να κάνει το 10/10 (?).
Σίγουρα περιμέναμε μια δεμένη ομάδα που θα κάνει κηδείες αλλά αυτή η πορεία είναι αναπάντεχη. Ειδικά απόψε περίμενα τον γαύρο να μπει μέσα υποψιασμένος και να την πατήσει αλλά… πήγαν και στράφι οι 27 βολές που σούταραν ο Βεζένκοφ κι ο Φουρνιέ
Η αντίδρασή μου βλέποντας απόψε Ολυμπιακός - Παρί:
πήγαμε να κάνουμε το comeback της χρονιάς so far και χάσαμε από το πιο ηλίθιο χαμένο ριμπάουντ που έχω δει τα τελευταία χρόνια
πόσο Ολυμπιακός
Δεν αγγίζουμε Βεζενκοφ και Φουρνιε, δεν κάνει…
Απίθανα πράγματα, η Παρί πολύ καλύτερη αλλά έπαιζαν 5.με 8 απόψε. Χωρίς έλεος στο δεύτερο ημίχρονο που σε κάθε άγγιγμα στην κυριολεξία έδιναν φάουλ στην Παρί και από την άλλη τίποτα απολύτως.
Υ.η 43 βολές απόψε ο γαύρος, δεύτερη φορά φέτος.
Σίγουρα πρόκειται για πρωτοφανές ρεκόρ.
Ατελείωτο το σανό απ’ το σδνα βλέπω.
Δεν διαβάζω sdna. Ποτέ δεν διάβαζα μονόπλευρα μέσα.
Βλέπω τα ματς.
Εσύ που μας λες όμως για την άθλια διαιτησία της διοργάνωσης, και μας έγραψες πριν κάποιους μήνες για τα σουπερφουντ και τον Ντιφαλα;, πες μας για απόψε. Όλα καλά;
Επική ανατροπή;
Για να δούμε ποιος διαβάζει αυτά τα μέσα και ποιος τρώει σανό.
Εσύ μπορείς να μη διαβάζεις αλλά διαβάζει ο Μάικ Τζέιμς:
https://x.com/thenatural_05/status/1865153912702910711?s=46&t=llCKcpp_v0XDCAQe2q9bPA
Του άφησε κουσούρια ο Τράκης?
Προσωπικά όταν ακούω να γκρινιάζετε για βολές είναι σαν να γκρινιάζουμε για κάνα πέναλτι στην μπάλα έρω γω.
Παρτιζαν και Παρί εν τω μεταξύ παίζουν σκληρή άμυνα , αμυνάρα μεν , στα όρια του φαουλ δε
αλλά τεσπα
ναι επική ανατροπή μέχρι να κάνουμε μαλακία στο χαμένο ριμπαουντ και πάμε παρακάτω
Παρί ομαδάρα btw
Το επίπεδο στη διαιτησία είναι χαμηλό.
Αυτό δεν αναιρεί ότι τα σχόλια που γίνονται εδώ είναι c/p νον πέηπερ του ομίλου dpg.
Για τον dpg έχω αναφερθεί εκατοντάδες φορές εδώ μέσα, δεν έχει νόημα να γράψω κάτι άλλο τωρα.
Όσον αφορά την ομάδα μου, η άποψη μου είναι καταγεγραμμένη, έγραψα και χθες ακριβώς ότι πιστεύω στο νήμα του ΠΑΟ. Οι συνοπαδοι μου εδώ με λένε γκρινιάρη.
Ρωτάω ξανά ιόμως πώς την είδες την διαιτησία σήμερα; Απλό ερώτημα.