Μια χαρά ήταν, η ομάδα που έπαιξε ξύλο τιμωρήθηκε.
Η διαιτησία που σε σπρώχνει δεν δίνει ποτέ το επιθετικό του Μακίσικ στον Σορτς, ούτε κάνει αβαβά το αντιαθλητικό πάλι πάνω στον Μακίσικ.
Απ’ ότι πρόσεξα η πρωτιά παίζει μεταξύ Σπανούλη Διαμαντίδη
Και συνολικά 5 Έλληνες αθλητές στη 10αδα
Μπράβο στην EL για την ποινή μιας αγωνιστικής στον Ναν.
Καμία εντύπωση δεν μου κανει, έχουμε συνηθίσει πια όλα αυτά τα χρόνια.
Το γεγονός βέβαια ότι ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης παίρνει με το στανιό ένα φάουλ και εκτελεί βολές, είναι απόλυτα φυσιολογικό…
Όταν κάποιοι άλλοι εκτελούν 17 σε ένα ματς.
Ναι ο Ναν γενικά έχει νεύρα φέτος. Το βλέπουμε και θα πρέπει να είναι πιο συγκρατημένος, ειδικά όταν η διοργάνωση έχει συνεχώς σαν πρώτο στόχο τον ΠΑΟ.
Ποιος όμως είναι ο λόγος που ο ίδιος παίκτης πέρισυ τον έβλεπες εντελώς “ανιωθο”, χαλαρό, εντελώς cool και φέτος έχει αυτά τα νεύρα;…μήπως στον τρόπο που του συμπεριφέρονται οι γκρί και καταλαβαίνει τι παίζεται;
Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι στην έφεση, δεν θα τον έχουμε στην Τουρκία.
Ελπίζω όμως όλο αυτό να συσπειρωσει, να θυμώσει και να ξυπνήσει την ομάδα, εντέλει μπορεί να μας βγει σε καλό.
Το σχόλιο του Χεζόνια για την όλη κατάσταση και την τιμωρία του Ναν.
Επειδη εχω την απορια απο καιρο: ποιος εχει βαλει στοχο τον Παναθηναϊκο; Ποιος κινει τα νηματα πισω απο τον πολεμο που δεχεται;
Για το στατιστικό της υπόθεσης, τα κερδισμένα φάουλ φέτος:
8ος ο Λεσόρ με 67
14ος ο Ναν με 58
20ος ο Σάσα με 46
26ος ο Φουρνιέ με 41
Από τις δηλώσεις του καταλαβαίνεις ότι το καλάμι το έχει καβαλημένο. “Δεν μπορεί να με μαρκάρει κανένας”, “Εγώ έκανα την αρχή για να έρθουν καλοί παίχτες από το ΝΒΑ”. Δεν φταίει βέβαια μόνο αυτός, αφού από την πρώτη στιγμή που ήρθε όλος ο οργανισμός (ομάδα, αρδάκια, κόσμος) δεν σταμάτησαν να μιλάνε για “καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη” ή ακόμα και για “καλύτερος που έχει έρθει ποτέ στην Ευρώπη”.
Τι περίμενε δλδ φέτος; Ότι οι άμυνες δεν θα τον είχαν διαβάσει περισσότερο; Ότι θα του λέγανε “περάστε κύριε Ναν να κάνετε περίπατο στη ρακέτα και να μας βάλετε 20 πόντους με mid range”. Ο Σάσα φέτος άλλαξε όλο του το παιχνίδι και πηγαίνει προς τα μέσα για να τελειώνει με σουτάκια ή λέι απ επειδή σχεδόν σε όλες τις ομάδες υπάρχει τουλάχιστον ένας να τον κυνηγάει και να μην τον αφήνει να πάρει ελεύθερο τρίποντο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς η αλήθεια είναι ότι οι διαιτητές είναι κάκιστοι και η άλλη αλήθεια είναι αυτό που είχε πει κάποτε ο Ιτούδης “κάντε συνέχεια φάουλ, δεν μπορούν να τα σφυράνε όλα”
Δεν γίνεται να σας κυνηγάει κάποιος συνέχεια. Και ο Καμπάτσο τιμωρήθηκε φέτος και τι έγινε;
Όταν είχε έρθει ο ξανθός το 91, με τις πλάτες του Σωκράτη και του Σαλονίκη, η πρώτη κίνηση ήταν η διαιτησία. Γνωρίζοντας ακριβώς τι θέλει (πχ, δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα το Κύπελλο τότε), δημιούργησε μια ατμόσφαιρα αδικίας, η οποία τροφοδοτούνταν από εις βάρος του Ολυμπιακού διαιτησίες σε αρκετούς αγώνες. Όταν έσφιγγαν τα γάλατα και η νίκη ήταν απαραίτητη, ξέρετε πόσες ήττες έκανε ο Ολυμπιακός; ΚΑΜΙΑ. Και όχι μόνο γιατί είχε καλή (πράγματι) ομάδα.
Μην αρχίσω να απαριθμώ παιχνίδια, δεν θα τελειώσουμε.
Do the math…
Ο Καμπάτσο που επιτέθηκε πιο απροκάλυπτα και έβρισε on camera τους διαιτητές, εν τέλει έπαιξε κανονικά μετά από έφεση.
Για τον Ναν, που κανείς δεν μας είπε πως στοιχειοθετείται ή έστω επεξηγείται η “επίθεση”, απορρίθφηκε χωρίς πολλά-πολλά η έφεση.
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τα παιχνίδια του Αταμάν, αλλά δεν γίνεται να μην βλέπει κάποιος μια αρνητική προδιάθεση.
Ελπίζω μόνο να λειτουργήσει όντως ως συσπείρωση αυτό που έγινε.
Ναι, αλλα ποιος πολεμαει τον Παναθηναϊκο και ποιος επωφελειται, θα μου πει καποιο; Genuine απορια.
Ιδέα δεν έχω. Δεν μιλάω για κάποιο σχέδιο. Μιλάω για μια αντιμετώπιση την οποία βλέπω.
Ο Καμπάτσο τιμωρήθηκε κανονικά και δεν είχε παίξει με Μπασκόνια. Έφεση έκανε η Ρεάλ και απορρίφθηκε. Το μόνο που κέρδισε η Ρεάλ ήταν να παίξει στο επόμενο παιχνίδι ο Καμπάτσο και να χάσει το μεθεπόμενο και όχι να μην τιμωρηθεί
Η εφεση του Καμπάτσο απλώς εκδικάστηκε μετά τον επόμενο αγώνα, μετά απορρίφθηκε και απουσίασε από τον μεθεπόμενο.
Σωστό, δικό μου λάθος.
Αλλά ακόμα κι αυτό κάτι ίσως κάτι να δείχνει. Νομίζω ότι αν είχαμε επιλογή θα θέλαμε να παίξει αύριο ο Ναν αντί για την Τρίτη εντός έδρας. Μπορεί και όχι.
Αλλά και πάλι θα ήταν χρήσιμο να επεξηγηθεί με ποιο τρόπο επιτέθηκε στους διαιτητές γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο.
Μέχρι τώρα βέβαια ο Ναν παίζει σχεδόν δέκα λεπτά παραπάνω ανά αγώνα από τον Φουρνιέ, κρατάει χοντρικά άλλο τόσο παραπάνω τη μπάλα στα χέρια του και παίρνει περίπου μιάμιση φορά περισσότερα σουτ από το Σάσα, αλλά ναι
Αυτo πηγαινε πιo πoλυ στην κασετα πoυ ακoυμε και φετoς oτι μας σπρωχνει η δαιτησια oχι σε συγκριση με τoν Ναν. Σασα και Φoυρνιε oυτε καν πλησιαζoυν κατι Μιρoτιτς, Σενγκελια Σoρτς στις βoλες.
Αν υπαρχει πρoδιαθεση κατα τoυ Παναθηναικoυ εσεις πoυ βλεπετε τα ματς τo ξερετε καλυτερα αλλα σε γενικo πλαισιo η διαιτησια ειναι μετρια σε σχεση με τo επιπεδo νoμιζω