Οι 30 κυκλοφορίες του 2009

Σκοπός της λίστας είναι η γκρίνια. Από τη στιγμή που ακούγονται γκρίνιες, η λίστα φυσάει κι έχει επιτελέσει στο έπακρο το σκοπό της. Η ανασκόπηση της χρονιάς είναι καλή ιδέα φίλτατε signal, αλλά δεν θα επιφέρει γκρίνια, οπότε…:lol:

Πείτε ό,τι θέτε, αλλά όχι και safe (στο σύνολό της) ρε καρντάσια. Ντροπή.

Το ενδεχόμενο ακρόασης του τελευταίου δίσκου των Big Business και της μη αποδοχής του, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε καν ως πιθανότητα;

κοιτώντας ξανά τη λίστα, τελικά όντως το axe to fall των converge είναι πραγματικά πολύ μεγάλη έλλειψη. Ο δίσκος έχει αποθεωθεί από παντού όπου κοίταξα.

κατά τα λοιπά όταν σκάσουν μύτη οι υπόλοιπες λίστες, ρίχτε ένα σφύριγμα. :slight_smile:

Πάλι γελάσαμε.

Γιατί δεν έχει γίνει καν κριτική ώστε να μάθουμε για τους λόγους της μη αποδοχής του, όπως απ’ ότι βλέπω δεν έχει γίνει και κριτική στο προηγούμενο.

Επομένως είναι θέμα άγνοιας και όχι μη αποδοχής.

Και γενικά ένα συγκρότημα που είναι γενικά αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που ασχολούνται με τον συγκεκρμένο ήχο στο εξωτερικό, μου μοιάζει λιγάκι απίθανο να συναντά τόσο αρνητισμό στην Ελλάδα. Προφανώς λοιπόν απλά δεν ακούγεται. Είπαμε, για φέτος έχουμε τους Baroness, δεν χρειαζόμαστε άλλο παρόμοιο δίσκο.

Όπως και νάχει το θέμα δεν είναι να υπάρχει το τάδε που μου αρέσει εμένα ή το δείνα που αρέσει στον Bleedin’ για να είναι καλή η λίστα. Έτσι κι αλλιώς εγώ εξαρχής έγραψα “πώς κάνετε έτσι για μια λίστα?” για να σχολιάσει ο montecristo ότι το νόημα είναι να γίνεται συζήτηση. Έτσι έγραψα τη γνώμη μου για να εισπράξω τις αλλοπρόσαλλες απαντήσεις του Outshined και το ηλίθιο χιούμορ του karvou.

Αν η συζήτηση που θέλετε να γίνει είναι του στυλ “Μπράβο παιδιά, τέλεια λίστα, είστε φοβεροί!” να μας το πείτε να το ξέρουμε. Απλά έχει αρχίσει να κουράζει λιγάκι το υφάκι χιλίων καρδιναλίων που έχουν οι περισσότεροι συντάκτες και moderators του rocking μόλις γίνεται κάποια αρνητική κριτική. Χαλαρώστε λίγο, ένα webzine είστε, τίποτα παραπάνω.

Μια απλή παρατήρηση(για αρχή) να βάλω στη κουβέντα. Το rocking δεν είναι δυνατόν να καλύπτει τους πάντες και τα πάντα. Το rocking στηρίζεται από τους αρθρογράφους του , όχι από δημοσιογράφους που πληρώνονται για να γράφουν κριτικές.

Από την άλλη το ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις απτο rocking δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Μια πρόταση λοιπόν, ας ανοίξει ένα τόπικ όπου θα μπορούν οι αναγνώστες να ζητούν κάποια reviews και να δίνονται ίσως και κάποιες προτεραιότητες. Ακόμα μπορούν και οι ίδιοι οι αναγνώστες να γράφουν reviews για τα cd που θέλουν.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται να οξύνεται το θέμα. Μια λίστα είναι, ένα webzine είναι( πολύ καλό κατά τη γνώμη μου), με τα καλά και τα κακά του Keep Your Cool 8)

Όντως ήταν ηλίθιο το χιούμορ μου, αφού προσπαθούσα να μιμηθώ το τρόπο σκέψης σου στο θέμα της λίστας μας.

Επίσης και εμένα έχει αρχίσει να με κουράζει να μπαίνουν όλοι με ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων και να κατηγορούν δεξιά κι αριστερά συντάκτες και τα γούστα τους και τον κόπο που ρίχνουν για να ακούσουν δίσκους πέρα από τα ακούσματα τους κι όλο αυτό γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες στο ροκ και στο γούστο των άλλων. Ειδικά όταν σε περιπτώσεις όπως αυτή του Shaman, ούτε που τους άκουσαν τους δίσκους για τους οποίους γκρινιάζουν :!:

Στην απάντηση του potofgold που σου λέει ουσιαστικά πως υπήρξαν ακροάσεις του δίσκου που όμως δεν έπεισαν εσύ απαντάς “είναι θέμα άγνοιας και όχι μη αποδοχής”. Αφού δεν έχεις διάθεση να κάνεις διάλογο με συντάκτες και να ακούσεις τη δικιά τους μεριά, μη μεταθέτεις το ύφος των 1000 καρδιναλίων στους άλλους. Εσύ είσαι αυτός που το υιοθετεί με φράσεις “τραγικά ελλειπής”, “άγνοια”, κλπ.

Επίσης όλοι μας συμπεριφερόμαστε αλλιώς στην καλοπροαίρετη κριτική κι αλλιώς στην κακοπροαίρετη και ταυτόχρονα προκατειλημένη κριτική που ψάχνει δικαιολογία για να ξεσπάσει :slight_smile:

Ναι αλλά με αυτό το σκεπτικό το σάιτ θα έπρεπε να κάνει δισκοκριτικές μόνο για δίσκους που συναντούν την αποδοχή των συντακτών. Δε νομίζω όμως ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

Σταματήστε να είστε παπάρια επειδή μπορείτε ρε πούστη μου εσείς οι mods.
Δεν άκουσα το U2. Οκ. Το U2 για το οποίο μιλάει όλος ο κόσμος, που το βάζουν όλοι πρώτο στις λίστες τους, που έφερε το ροκ πίσω στα μεγάλα σαλόνια.
Αυτό συγκράτησες εσύ απ’το ποστ μου.

Κάθε εργάσιμη μέρα ανεβαίνουν 3 δισκοκριτικές (κατά μέσο όρον) και στο τέλος της χρονιάς περίπου 5 δισκοκριτικές/μέρα. Σύνολο 800 δισκοκριτικές/χρόνο από όλο το εύρος του rock-metal. Κάθε μήνα μόνο βγαίνουν 800 κυκλοφορίες. Εϊναι προφανές πως κάποιοι δίσκοι δε θα έχουν κριτική on time, άλλοι καθυστερημένη κι άλλοι θα ξεμείνουν. Αυτοι που μας άρεσαν πάρα πολύ (π.χ. μπήκαν σε λίστα συντάκτη) φροντίζουμε να έχουν κριτική.

Δε ζήτησα από κανέναν να δικαιολογήσει την αντιστοιχία όγκου/κριτικών. Την καταλαβαίνω, άλλωστε μερικοί συντάκτες ακούν τα ίδια σχεδόν πράματα με τους χρήστες του φόρουμ. Ούτε διαμαρτυρήθηκα επειδή ένας δίσκος δεν πήρε κριτική. Άλλωστε το φόρουμ γι΄αυτό υπάρχει, για να ανοίγουν τόπικ για τους δίσκους που μπορεί να αρέσουν στον καθένα και μπορεί να “ξέμειναν” όπως εσύ λες.

Το καταλαβαίνω σε κάποιον να μην άρεσε το νέο Big Business, είτε είναι συντάκτης είτε όχι. Απλά μου κάνει εντύπωση το σκεπτικό μη αποδοχή=μη παρουσίαση. Έτσι, βάσει της κοινής λογική χάνεται η συνέχεια, αφού όταν προτείνεις κάτι, είτε είναι δίσκος από συγκρότημα είτε βιβλίο από συγγραφέα κλπ., θες να δεις και να παρουσιάσεις πως συνεχίζεται-εξελίσσεται το έργο του. Για τέχνες μιλάμε, όχι για μαγειρική, ξέρω γω προτείνω ένα καλό πιάτο που δοκίμασα σήμερα (δεν το λέω αυτό υποννοώντας κάτι, απλουστευτικό παράδειγμα αναφέρω). Και δε νομίζω ότι ξέμειναν οι Big Business. Εδώ γιατί δεν είχαν ξεμείνει? Ήταν λιγότερες οι κυκλοφορίες τότε δηλαδή?

Aυτό σίγουρα δεν ισχύει. Έχω πετύχει αρκετές κριτικές που “θάβουν” δίσκους και καλά κάνουν αν οι συντάκτες το πιστεύουν. Και καλά κάνουμε και μεις άμα διαφωνούμε.

Μια μάλιστα που θυμάμαι από πριν γραφτώ στο φόρουμ (τότε που κοίταζα μόνο το σάιτ δλδ) και μου’χε κάνει εντύπωση ήταν αυτή:
http://rocking.gr/review933.php
(όχι θα μου τη γλιτώνατε κουφαλίτσες :p)

Προφανώς το μπιγκ μπίζνες ανήκει στις κυκλοφορίες που “παράπεσαν”.

Και κάτι τελευταίο:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΟΝΤΟΜΑΝΙΑΚ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΑΜΑΕΛ! 8)

Κοίτα, για τους big business δε μπορώ να μιλήσω, γιατί α) δεν είναι το είδος των ακουσμάτων μου, β) φέτος εγώ δεν έχω ασχοληθεί με τα μουσικά (για αυτό κι όλας είμαι κι εγώ ένας από τους συντάκτες που δεν ψήφισαν φέτος- αλλιώς το Mono θα ήταν ακόμη πιο ψηλά :p). Πάντως το σκεπτικό δεν είναι αυτό που λες. Το σωστό δεν είναι “μη αποδοχή = μη παρουσίαση”, αλλά “μη αποδοχή = περισσότερες πιθανότητες να μείνει δίχως παρουσίαση”.

Όσο για τους Big Business, αν κάποιος από τους συντάκτες τους έχει στη λίστα του, τις επόμενες μέρες θα ανέβει και η κριτική τους (πραγματικά, δεν έχω ιδέα αν είναι). Αν όχι, τότε όπως είπε και ο zouglaou, μπορούμε να τους βάλουμε στη λίστα μας (όπως και οι Samael) και να γίνουν από τον αντίστοιχο συντάκτη με την πρώτη ευκαιρία.

έντιτ: το έγραψα για το Samael, πριν από τον Bleedin! Δε τον είχα δει, ειλικρινά!!!

Μα το ξέρω ότι δεν ισχύει! Απλά ο τρόπος που το έθεσε πρώτα ο ποτ και μετά ο κάρβου υποννοεί ακριβώς το αντίθετο.

Αnyway, αυτό που έχει σημασία στις λίστες είναι να τσεκάρεις πράματα που σου διέφευγαν. Αυτό και να πιάνεται ένας γενικός παλμός.

Πάντως Red Rum την κριτική για το big business που είχε γίνει τότε, την είχε κάνει ο Μάριος ο οποίος έχει φύγει καιρό από το ρόκινγκ . Κριτικές δεν γράφει πλέον αλλά κανόνισε να φέρει τους Saint Vitus. Ο συλλογισμός μου είναι σαφής… μία μη κριτική στο ρόκινγκ μπορεί και να έχει ως αποτέλεσμα να δούμε συναυλιάρα :stuck_out_tongue:

το ρόκιν προφανώς κ δεν μπορεί να κάνει κριτικές όλους τους δίσκους. έτσι κ αλλιώς “είναι απλά ένα webzine” σε αντίθεση με άλλους που κυκλοφορούν στραβωμένοι, “κάνοντάς μας την χάρη” να είναι συνεχώς πάνω από το φόρουμ, κ ξεχνώντας παράλληλα πως και αυτοί “είναι απλά αναγνώστες”, που “κάνουν έτσι”.

δεν είχε η λίστα το big business. παράλειψη ? ίσως. κρισπ γράψτο εσύ κ θα το περάσω εγώ. και θα πω κ μια καλή κουβέντα για τον κόκκαλη, έτσι δώρο.

από την άλλη κάτι μου λέει ότι ακόμα κ εσύ να είχες γράψει τη λίστα και να την περνάγαμε αυτούσια, θα μουρμούραγες για τη γραμματοσειρά. το “θέλετε να ακούτε μόνο μπράβο” το θεωρώ αστείο γιατί όπως βλέπετε δεν βαριόμαστε να απαντάμε κ να ξανααπαντάμε έστω κ σε εμπάθειες. τόσα χρόνια σε “άλλο ένα ζine” νομίζω μπορώ να ξεχωρίσω την κριτική από την εμμονή.

πάντως καλά τα πάμε : παπαρια mods, ηλίθιοι εμπλεκόμενοι, άσχετοι συντάκτες και βλαμμένος αρχισυντάκτης καταφέραμε να φτιάξουμε “άλλο ένα ζινε”. δλδ φαντάζομαι οι υπεργαμάτοι που κυκλοφορουν εκεί έξω, κάνοντας κριτική της κερκίδας με υφάκι - εμένα που με βλέπεις έχω τόσα χιλιάδες ποστ στο φόρουμ - φαντάζομαι ότι κάνουν ένα rolling stone έτσι για πλάκα.

το εύχομαι

@σάμαν : καλό είναι οι χαρακτηρισμοί να σταματήσουν. κανείς δε σε λέει ούτε “παπάρι” ούτε τπτ. δεν οφείλει κανένας μας που εμπλέκεται με τη σελίδα να μπαίνει κ να διαβάζει κάτι ανάλογο.

κατά τα άλλα η νέα χρονιά θα φέρει κ άλλες λίστες που ελπίζω να σας ικανοποιήσουν πολύ περισσότερο.

Οχι ρε αγαπη. Μη αποδοχη ΔΕΝ σημαινει και μη κριτικη. Π.χ αν μου αρεσε θα το εγραφα και χωρις προμο (που οντως δεν πηραμε), το να κατσω ομως να γραψω οτι δεν μου αρεσει χωρις προμο, οχι δε θα το κανω και θα προτιμησω να γραψω κατι αλλο. Σαφεστατος τωρα, ε;

Mόνο που χάσατε το θέμα αγορίνες. Ούτε με νοιάζει τι λέει η λίστα ούτε τι κριτικές ανεβάζετε ούτε τι γράφετε σε αυτές. Ευτυχώς το internet είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί να βρει κανείς τα πάντα.

Το πρώτο μου ποστ έγραφε “πώς κάνετε έτσι για μια λίστα” και ο monte σχολίασε ότι οι λίστες είναι για συζήτηση. Έτσι λοιπόν πήρα κι εγώ αφορμή για να γράψω μια συγκεκριμένη γνώμη, η οποία ξεπερνά και το ρόκιν και τις λίστες του και αφορά γενικότερα μια τάση που προσωπικά παρατηρώ στον εγχώριο μουσικό τύπο:

Στην τελευταία πρόταση o Outshined μου απάντησε ότι κάνω λάθος και για του δείξω το αντίθετο του επισήμανα την έλλειψη κριτικών στο site που ο ίδιος γράφει. Τώρα αν η έλλειψη οφείλεται στο ότι ο δίσκος δεν άρεσε ή στο ότι δεν στάλθηκε promo ή στο ότι δεν γράφει πια ο Μάριος, ούτε που με απασχολεί. Και ούτε εγκαλώ το site για την έλλειψη reviews. Μια απλή διαπίστωση κάνω.

Θέλετε να πούμε ότι η λίστα είναι μια χαρά για να μην αγχώνεστε? Να το πούμε.

Bασικά με τη διευκρίνηση του ποτ μου λύθηκε η απορία. Κομπλέ, και σωστό το σκεπτικό.

Άντε πείτε και πόσους δίσκους έχετε κοινούς με τη λίστα. Εγώ ας πούμε που πόσταρα στην τύχη 30+1 καλύτερα έχω 6/30 κοινά. Αν βάλεις και το Baroness που έβαλα μπόνους 7/30.

Νομίζω ότι είναι αρκετά νορμάλ ένα 23%, δηλαδή κάτι παραπάνω από 1/5 κοινά, αν σκεφτείς ότι η λίστα των συντακτών απαρτίζεται από +10 άτομα.

Εγώ με Mastodon, Mono και Spiritus Mortis πιάνω επαφή.
Θα ήθελα πολύ να έβλεπα τι περιλαμβάνουν οι θέσεις 31-60.

Eγω μονο ενα κοινο ειχα:( :lol:

Για να κανω και εγω τον συνηγορο του διαβόλου απουσιάζει ο ογκόλιθος wrath των Lamb of God…κατα τα αλλα δεν μπορω να εκφερω εμπεριστατομενη αποψη γιατι δεν έχω ακουσει το 80% της λίστας…