Δεν είχα καμία επαφή με τα περισσότερα συγκροτήματα της λίστας! Και όμως ασχολήθηκα ακούγοντας όλα τα άλμπουμς που πρωτάθηκαν, διάβασα τις κριτικές τους και μετά, με τις ευχές του montecristo έπαιξα τη λίστα στην εκπομπή μου. Πραγματικά ήταν εκπομπή σαν μάθημα και για εμένα και για τους ακροατές εκείνης της βραδιάς! Αν με βάλετε να κάνω μια λίστα για το 2009, θα έχει ελάχιστη σχέση με αυτή του rocking. Αλλά δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι η λίστα αυτή που ανακοινώθηκε είναι λανθασμένη. Δεν είναι μόνο θέμα γούστου, αλλά και ακουσμάτων και συναισθημάτων και πολλών άλλων.
Προσκυνω Γεωργακακη που εβαλε στην λιστα του Doherty και τους Decemberists σε θεση που τους αξιζει :thumbup:
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΚΡΑΖΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ REVIEW ΤΩΝ 30 SECONDS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ… ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ ΙΑΣΟΝΑ!!!
η 21 πρωτη θεση των black pyramid
προηλθε
απο 3 συντακτες (σε συνολο 25)
οι οποιοι το ειχαν
στις θεσεις 1, 11 και 04
ενω το αλμπουμ των converge
το οποιο το ειχανε επιλεξει 4 συντακτες
επειδη βρισκωταν σε χαμηλοτερες θεσεις στις λιστες τους 9, 11 , 12 ,13
δεν μπηκε στην λιστα του ροκιν
δηλαδη ενα αλμπουμ που αρεσε σε περισσοτερα ατομα
δεν καταφερε να μπει στην λιστα
επειδη δεν συγκεντρωσε τους αναλογους βαθμους
σε σχεση με ενα αλλο
και δω κολλαει το οτι αν ψηφιζε
ενας συντακτης τυπου ανγκμαρ
θα υπηρχαν αλλαγες στην τελικη λιστα του ροκιν
Εντάξει βέβαια αυτό μπορεί να είναι “μειονέκτημα” οποιασδήποτε συγκεντρωτικής λίστας. Τα μαθηματικά συνήθως δεν πάνε καλά με τη μουσική. Γι’ αυτό είναι κάπως “χαζές” οι συμπτύξεις των επί μέρους λιστών, που πάντα παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ειδικά όταν συμπίπτουν κάπως τα μουσικά γούστα με τον εκάστοτε δημιουργό των.
Η επαναληψιμότητα στις λίστες έχει ληφθεί υπ’ όψη στην τελική βαθμολογία και την κατάταξη φυσικά. Αλλά όπως και να το κάνουμε οι σημαντικότητα βρίσκεται στις υψηλές θέσεις κάθε λίστας και για αυτό πριμοδοτούνται περισσότερο.
Φίλε gdim το αόριστο της ερώτησής σου περί U2 νομίζω πως ενισχύει τη θέση του. Δηλαδή, για τους οπαδούς των U2 και του χώρου τους, το album θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά και για τους υπόλοιπους δεν θα έπρεπε να υπάρχει στη λίστα.