83rd Annual Academy Awards (όσκαρ στα ελληνικά)

Έδω οι υποψηφιότητες: http://www.imdb.com/features/rto/2010/oscars

Πρώτη χρονιά με 10 υποψήφιες καλύτερες ταινίες

Για πείτε…

(από αυτές που έχω δει A serious man)

Αυτές έχω δει προς το παρόν απο την δεκαδα.

Avatar Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Μάλιστα διαφωνω με τις περισσότερες ενστασεις που γίνονται για το σεναριο (ενταξει 0 πρωτοτυπία αλλα ήταν καλογραμμένο). Το σκηνοθεσίας το χτυπάει άνετα για μένα.

The Blind Side Για γέλια και για κλάμματα, μια απο τις χεριότερες επιλογές ever για οσκαρ. Κακό μελό με αδιάφορες ερμηνείες. Ξεφτιλα η υποψηφιοτητα της Μπουλοκ (που είναι υποψηφια για άλλη ταινια και στα βατομουρα).

District 9 Η εκπληξη της χρονιάς. Από τα καλύτερα σενάρια στο είδος τον τελευταιο καιρό πολύ πετυχημένη η σκηνοθεσια σε στυλ ντοκιμαντερ, ούτε που καταλαβαίνεις πότε αλλάζε κάπου στη μέση σε κλασικο στυλ κινηματογραφισης. Αξια υποψήφια και επιτελους εδω η ακαδημια κοιταξε λιγος προς sci-fi. Χαιρομαι που ειναι και στο σενάριο.

The Hurt Locker Πολύ υπερτιμημένη ταινία για μένα, με ενοχλησε το υπερβολικά κουλ υφός στους χαρακτήρες. Ενας κριτικός έγραψε πως η ταινια θα μπορουσε κάλιστα να είχε γίνει από στρατιωτικους του Πενταγώνου, υπερβολή βέβαια αλλα ένα μερος αληθειας υπαρχει. Το τέλος δεν είμαι σίγουρος αν πρεπει να το λατρεψω η να το θεωρησω προχειρο (σαν συμπερασμα κυριως)

Inglourious Basterds Δεν είμαι φαν του Ταραντινο και τόσο αλλα εδω του έβγαλα το καπέλο. Στυλ και ουσία σε τέλεια μιξη, έξοχες ερμηνείες και σκηνές ανθολογίας. Ισως η καλύτερη ταινια του (για μενα ειναι).

Up Όχι το καλύτερο της πιξαρ αλλα ευχαριστη τανια με πολλές όμορφες σκηνές. Πάντως πολύ πιο πάνω απο τον μεσο όρο αναλογων αμερικανικων animation ταινιων.

Up in the Air Αν και το πηγαινε για άλλη μια τυπικη αμερικανικη κομεντι η ανατροπή στο τελευταίο μέρος την ανεβασε πάρα πολύ. Ο Clooney πολύ καλός όπως η συμπρωταγωνίστρια του Vera Farmiga επισης, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν το πάρουν και οι 2 το αγαλματάκι.

θα επανέλθω όταν δω και τις άλλες.

Θα ήλπιζα ως φανμπόης να σάρωνε τα όσκαρ το Inglourious Basterds του θεούλη, αλλά χλωμό το κόβω. Τουλάχιστον όλα δείχνουν ότι ο Κρίστοφ Βαλτς δεν το χάνει το αγαλματάκι.

Και για πολλοστή φορά: ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΟ UP!!!

μονο για το district 9 μπορω να εκφερω αποψη το οποιο στην αρχη του εργου δεν μου πολυαρεσε, αλλα μετα εγινε πολυ καλο. ηταν πολυ διαφορετικο εργο, αλλα δεν το κοβω να το ψηφιζουν με τπτ. το μονο σιγουρο αγαλματακι το χει καβατζωσει η σαντρα μπουλοκ παντως…

Hopefully. Αν και είναι υποψήφιος και ο θεούλης ο Tucci γαμώτο…

Το Inglorious Basterds για οσκαρ… Μαλιστα… Δεν ξερω αν πρεπει να γελαω ή να κλαιω.

Να θυμώσεις, γιατί θα σαρώσουν τα πάντα στο διάβα τους οι ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ!!:smiley:

Θα ειναι ο ορισμος της καταντιας πιστευω.

Κρίστοφ Βαλτς το τσέπωσε.

και το Up

Mo’nique β’ γυναικείου.

6 οσκαρ το Hurt Locker (!), 3 το Avatar…

Εδω αναλυτικα…

http://www.imdb.com/features/rto/2010/oscars

'Οσκαρ καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ…Τα είχα πει, εξεπλάγην όμως που δεν το πήρε ο Haneke…

Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ…

Επίσης το hurt locker το είδα την παρασκευή…ενδιαφέρον φιλμ με πολλά στοιχεία ντοκιμαντέρ στην κινηματογραφηση του αλλα χωρίς σπουδαιές κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις…κινηματογραφικά όμως και σαν σκηνοθετική άποψη παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον…

Aλλη μια σκατένια χρονιά για τα Όσκαρ. Τρομερή κοροϊδία πλέον.

Τα Όσκαρ καποτε ήταν για τις απάτητες κορυφές. Τώρα πλέον είναι για τους μονόφθαλμους που βασιλεύουν μεταξύ των τυφλών.

Hurt Locker λέει. Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Υποψήφιος Clooney λέει για α’ ανδρικού. Μάλιστα.

Κερασάκι: πήρε η Μπούλοκ Όσκαρ. Ρε η Μπούλοκ. Σοβαρά.

Αν δεν βγαίνουν πλέον πραγματικά φοβερές ταινίες, ή πραγματικά φοβερές ερμηνείες μη δίνετε Όσκαρ καλύτερα.

Kαι μόνο που το δωσαν στην Μπουλοκ για την ερμηνεια-παρωδια στην εντελώς άθλια ταινία blind side είναι να πέσεις κάτω απο τα γέλια. To hurt locker φοβερα υπερτιμημενη ταινια το πήρε μάλλον επειδή δεν είχε αντιπάλους ικανους για οσκαρ. Το Avatar δεν είχε τύχη αφού η ακαδημία μετά τον Αρχοντα μάλλον δεν έχει σκοπό να δωσει μεγάλο βραβείο σε υπερπαραγωγή.

Kαι District 9 ψιλοθαύτηκε

Σκατά και η τελετή, απορώ γιατί ξημερώθηκα να το δω.
Δεν το πήρε Χάνεκε, περίεργο…
Χάρηκα που το 'Αβαταρ πήρε μόνο 3, χάρηκα που ο Μπρίτζες πήρε ‘Οσκαρ επιτέλους (αν και αγαπάω Φερθ), β’ ανδρικού επίσης μια χαρά, από εκεί και πέρα το χάος. Hurt Locker θα δω σύντομα, δεν έχω άποψη.

βασικά τί διάολο βραυέυτηκαν κυρίως ταινίες που δεν έχω δει! Και πήγα και πολύ σινεμά φέτος…Τι διάλο τόσο false είμαι? :stuck_out_tongue:

το πρησιους για σεναριο και οχι το απ ιν τι ερ; η μπουλοκ καλυτερη ηθοποιο; η μπιγκελλου για καλυτερου σκηνοθετη; κατα τα αλλα θετικες νοτες το οσκαρ στον ντιουντ που επρεπε να το χε παρει τουλαχιστον 10 ταινιες πιο πριν και βεβαιως ο κυριος

Ισχύει ο βαλτζ έπρεπε πάση θυσία να παίρνε αγαλματάκι, απιστευτή ερμηνεία…Αν δεν υπήρχε κι αυτός το Inglourious basterds δεν θα’λεγε τόσο