Αγαπημένοι 90s sludge δίσκοι \m/

Ωραία αυτά τα θρεντς. Κάνεις κουβέντα για μεγάλες μπάντες και κλασικά άλμπουμς που δεν κάνεις στο ροκιπίντια χωρίς να χρειάζεται να χώνεις ψαγμενιές, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν σα μπούσουλας για κάποιον ανέπαφο να ψαχτεί με το είδος. Χώρια που θυμάσαι άλμπουμς που είχες ξεχάσει, ή ανακαλύπτεις πράματα που είχες χάσει.
Kαι μιας και ξεμείναμε Αθήνα καλοκαιριάτικα, πάρτε κι άλλο ένα.
Σλατζάκι λοιπόν. Όχι 00ς όμως, προτιμούμε παλιατζούρες για να μην μπλέξουμε τα μπούτια μας με τα ποστμέταλς και τα ντρονς, όσο γίνεται βέβαια γιατί όλο και κάποιος θα έρθει να πει για Sleep και θα γίνει μπάχαλο. Για να δούμε. Εννοείται βάζουμε και πρωτο-drone (Earth) ή τους πατέρες Melvins άνετα.

Eyehategod - Take as Needed for Pain (1993)

To ότι αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την εταιρεία των Iced Earth αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του μέταλ. Η πιο επικίνδυνη και ακραία μπάντα της Νέας Ορλεάνης στο άλμπουμ-ορισμό του ιδιώματος.

Neurosis - Enemy of the Sun (1993)

Ντάξει, ας μην κολλήσουμε δω, έχουμε χίλια νιουροσοτόπικς και αυτό το επέλεξα παίζοντας αμπεμπαμπλόμ. Εννοείται μεγαλύτεροι από οτιδήποτε, όποιος δεν έχει ακούσει πατάει Alt+F4 και επιστρέφει αφού λιώσει δισκογραφία.

Iron Monkey - Our Problem (1998 )

Tεράστιο άλμπουμ, από την πρώτη καθαρά sludge μπάντα της Ευρώπης. Τα blackmetal φωνητικά του Morrow (RIP) δημιούργησαν μεγάλη σχολή.

Burning Witch
- Crippled Lucifer (1998 )

Mετά το doom και λίγο πριν το drone, τα μέλη των SunnO))) είχαν βγάλει αυτή τη συλλογή-ορόσημο. 12 χρόνια μετά το underground προσκυνάει.

Corrupted - Llenandose de Gusanos (1999)

Οι Corrupted δεν είναι συγκρότημα, είναι ιδέα. Mπορούσε να’ναι και το “Paso Inferior” άνετα. Αλλά αυτό είναι το πιο ακραίο τους. Σα να σου βαράνε 50 λεπτά το κεφάλι με σφυρί.

Προφανώς δεν είναι μόνο αυτά, αφήνω χώρο να πουν οι υπόλοιποι για Crowbar, Acid Bath, Noothgrush, Grief κλπ.

:vibrate::yahoo::vibrate:

σκεφτόμουν κι εγώ να κάνω ακριβώς ένα τέτοιο thread αυτές τις μέρες…
τώρα όμως δεν έχω χρόνο να γράψω.
θα επανέλθω το βράδυ με ποστ σεντόνι.8)

Εμενα αγαπημενο απο εκεινη την περιοδο και αρκετα σαπιο ειναι το .

Μιλαμε για απιστευτες κομματαρες μεσα και εχει κατι που δεν το χορταινεις.

καταρχάς, να πω πως πως οι big four του sludge στα 90’s αποτελείται από τους: eyehategod, iron monkey, grief και buzzov*en.αυτά για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις του τι εστί sludge στα 90’s.τώρα:

Buzzov*en - Sore (1994)

οι buzzov*en είναι μέσα στις αγαπημένες μου sludge μπάντες.με το sore έμπλεξαν και το punk και το crust στη μιζέρια και την πρώιμη ασφυξία του νεοσύστατου τότε sludge, αποκτώντας δικό τους χαρακτήρα.ίσως ο καλύτερος δίσκος τους να είναι το at a loss (που έχει και εξωφυλλάρα), αλλά αυτός είναι σίγουρα ο πιο επιδραστικός τους.

Down - NOLA (1995)

οκ, οι down παίζουν κάτι μεταξύ stoner και sludge, αλλά το NOLA είναι μέσα στους 10 πιο επιδραστικούς δίσκους στο σκληρό ήχο στα 90’s.ό,τι stonerιές ακούς στα sludge των 00’s, εδώ οφείλονται.

Old Man Gloom - Meditations In B (1999)

ένας δίσκος που προμηνύει θύελλες για την πρόσμιξη του sludge με το post/experimental στα 00’s.το λατρεύω.

Αυτό τον δίσκο τον ακούς και λες “δεν το κάνουν έτσι πια…” Πραγματικά τόσο εμπνευσμένο και εκλεπτυσμένο stoner/sludge δεν ακούσαμε στα 00ς (ακούσαμε άλλα πράματα βέβαια)

To ντεμπούτο των Down είναι μαζί με το “Obedience through Suffering” των Crowbar οι δυο πιο σημαντικοί δίσκοι για την εδραίωση του sludge. O -superstar τότε- Anselmo έσκυψε πάνω από τη σκηνή της περιοχής του, και με αυτές τις δύο κυκλοφορίες την πήρε από το χεράκι και την έβγαλε προς τα έξω.

Προσωπικό αγαπημένο πάντως από Crowbar είναι το “Time Heals Nothing”

Ντάξει, δε θυμάμαι να βγάλανε ποτέ μέτριο δίσκο οι Crowbar, και βασικά ίσως και οι 00ς δίσκοι τους να’ναι και καλύτεροι εδώ που τα λέμε, αλλά εγώ από αυτό εδώ τους έμαθα.

ρε παιδιά…

Περισσότερο doom από οποιουσδήποτε, το όνομα της μπάντας περιγράφει επαρκώς την ατμόσφαιρα της μουσικής τους.

Νέα πνοή στο sludgecore αυτός ο δίσκος, λίγο μετά διαλύσανε νομίζω. O ένας από την μπάντα έφτιαξε αργότερα τους Black Cobra με τον μπασσιστα των Acid King.

ωραίος ο απο πάνω.

τώρα σε κάτι που θα έπρεπε να αναφερθεί πρώτο:

Melvins - Bullhead (1991)

ίσως ο πρώτος sludge δίσκος.σίγουρα ο αγαπημένος μου των melvins.
οι boris άλλωστε πήραν το όνομά τους από το εναρκτήριο ομότιτλο έπος του δίσκου.
προσκύνημα.

νταξ,κλασσικουρες αλλα δεν ειμαι και ιδιαιτερα πσαγμενος οσο θα ηθελα:p :

μαρεσει πιο πολυ απο το προηγουμενο-οριακα βεβαια-,θανατιλα,σαμπαθιλα και η φωναρα του Ριγκς-dead girl \m/-


ολα που εχω ακουσει γαμανε, οπωτε λεω το οδ φελοου γιατι το ακουσα και πρωτο μαλλον…


μονο να διαβασει κανεις πως δημιουργηθηκε, πως ηχογραφηθηκε κτλ κτλ καταλαβαινει κανεις ποση σαπιλα κρυβει μεσα του, το αγαπημενο μου απο το ειδος μαλλον…


\μ/

μαστουρο-στονερ περισσοτερο, αλλα καυλα οπως και ναχει, κριμα που ειμαστε 90ς και δεν μπορω να χωσω 00ς που βγαλαν τα μεγαλα επη για μενα…οπως και να εχει, σαρωνει…

επισης αρκετα τα οποια τα εχετε αναφερει οπωτε κλαιν…+12374 για Grief και Melvins

Kαλά, αν μιλάμε μόνο για 90’s, κοντεύει ήδη να αναλωθεί το θρεντ.

Και:

[SPOILER]Σε spoiler γιατί είναι μπασταρδεμένο, αλλά αγαπάω φανατικά

[/SPOILER]

Επειδή εσείς μανδάμ είσθε ΑΣΧΕΤΗ δεν σημαίνει ότι είμεθα κι εμείς. :stuck_out_tongue:
Mια χαρά ψωμί έχει ακόμη. :blues:

Βασικά το έβαλα το 90ς γιατί στα 00ς έπεσε τόσο μπαστάρδεμα που σ’όλα τα σλατζοτόπικς γίνεται ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα. “είναι sludge οι ocean?” “oi Isis?” “oi Boris?” κλπ. Τουλάχιστον στα 90ς ήταν πιο μαζεμένα τα πράματα και υπάρχουν ελπίδες να διατηρηθούμε οντόπικ.

και για να μη λες…

Noothgrush - Erode the Person (1999)

Συνοδοιπόροι των Eyehategod μουσικά, ήταν η πρώτη μπάντα που έπιασε το vibe των θεών, αλλά το γεγονός ότι ήταν από την Καλιφόρνια κι όχι από τη Ν.Ορλεάνη, είχε σαν αποτέλεσμα να ακούγονται σαν Eyehategod χωρίς τις πρεζομπλουζιές. Λογικά ο Zafrock θα κάνει πάρτυ άμα τους ακούσει.
Α, και άμα σας θυμίζει κάτι το όνομα…

[SPOILER] Ξανακοιτάξτε τις φωτό των Neurosis εποχής “Times of Grace”

[/SPOILER]

ΥΓ. Πινκ στον Ζάφροκ για το Κάβιτυ. Είχα ξεχάσει ότι ήταν του 99.

Έγινα πάρτυ ανιμαλ πριν καναδυο μήνες.

Πρέπει να αλλάξω νικνεημ.

πολλές ομορφιές :smiley:

ό,τι και να πω είναι λίγο :bow:
τεράστια μπάντα, ακόμα μεγαλύτερος δίσκος. πραγματικά τα κομμάτια είναι ένα κι ένα, η φωνή τέρμα εκφραστική. από τους αγαπημένους μου.

θα μπορούσε να παίξει εδώ και το

Isis - The Red Sea

τα θυμήθηκα κι έβαλα να τ’ ακούσω τώρα. αν βέβαια με ρωτούσαν για τον ποιο σλατζ δίσκο τους θα έλεγα celestial μάλλον.

και για να κάνω κι εγώ το neurosis κομμάτι μου λέω το

Neurosis - Souls At Zero

μαυρίλα σκέτη.

επίσης συνειδητοποιώ πόσο περιορισμένα είναι τα 90’s sludge ακούσματα μου. +1 στο θρεντ λοιπόν :stuck_out_tongue:

Kαλά, τώρα εγώ ας πούμε θα προσβληθώ, ας πούμε, για την ακρίβεια έχω προσβληθεί ήδη, ναι, αλλά τώρα νυστάζω και πρέπει να περιμένω μέχρι αύριο, οπότε θα βρω κάτι πολύ έξυπνο να σου απαντήσω και τότε θα δεις, θα σε ταπώσω.
Ψηλέ.
Ε ψηλέ.

Ι refuse to namesdrop, μέσα στα πρώτα 5 post με καλύψατε :stuck_out_tongue:

(νοερό edit) όχι δεν με καλύψατε. Δεν έχουν αναφερθεί οι 13. και αγαπάμε σπλιτάκια.

(κανονικό edit)
Γαμώτο έτρεξα να ποστάρω και weedeater, αλλά τώρα συνειδητοποίησα πόσο αξιοσημείωτα αργά κυκλοφόρησε το …and justice

ειχε πολυ πλακα τοτε… στο δισκαδικο κανεις δεν ηξερε τι ηταν αυτο το πραγμα!!! το ειχαν βαλει να παιξει αλλα τους ειχε φανει ξεκουρδιστο,χυμα,θορυβος και γενικα σκατα!! εγω δεν ειχα ακουσει νοτα! αλλα το ονομα της μπαντας με ειχε σκατοκαυλωσει !!τοσο που δεν ακουγα κανεναν! εγω θα το παρω ειπα, εισπρατοντας μερικα ειρωνικα χαμογελα απο τους φωτεινους παντογνωστες - δισκοπωλες - τυρεμπορες!:p:lol:
στο σπιτι ο δισκος δεν κατεβηκε απο το πλατο του πικ απ για μηνες! δεν καταλαβαινα τιποτα ομως ολες οι αισθησεις μου ειχαν παραδοθει στην δυσαρμονια του!!!

Για να ποστάρουμε, κύριε, για να ποστάρουμε, τι το περάσαμε εδω μέσα κύριε, άντε τώρα!

Α ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΚΑ ΚΑΡΔΟΥΛΟΕΜΟΤΙΚΟΝΑΚΙΑ!!!

…και αγαπάμε female sludge :stuck_out_tongue:

σλατζ με τα ούλα του, αλλά άξιο αναφοράς μόνο ιστορικά. προσωπικά δε θα το έβαζα στα αγαπημένα μου. λατρεύουμε Liz όμως. η τραγουδιάρα τραβιέται/τραβιόταν με κάποιον από τους eyehategod btw.

16 - Blaze of Incompetence (1997)

ο έκτος δίσκος των 16 είναι και ο καλύτερός τους.η χρυσή τομή ανάμεσα στο street feeling και την ασφυξία του βάλτου, ίσως ο καλύτερος sludgecore δίσκος ever.ειδικά το Sleep Forever (κλικ) είναι αγαπημένο κομμάτι…

Θα τσεκάρω 16.

Λοιπόν, άκουγα σήμερα το πρωί INTEGRITY, και συγκεκριμένα το Humanity is the devil που υπεραγαπώ.
Δεν το είχα συνειδητοποιήσει, αλλά αξίζει ειδική μνεία εδώ, ειδικά γι αυτό βαλτώδες μπασάκι με το που μπαίνει το Psywarfare…

\μ/\μ/