Sludge δίσκοι

Επειδη βαριεμαι να διανασω 25 σελιδες λυστε μου μια απορια.Oι Grief εχουν αποθεωθει εδω μεσα οσο θα επρεπε?

έχουν αποθεωθεί, αλλά όχι όσο θα’πρεπε.
Φευγαλέα πράματα δηλαδής.

Κάνε το καθήκον σου και επανέφερε την τάξη.

Ωραια λοιπον.Παρτε εδω δισκαρα
Βγηκε το Torso το 1998.Μαζι με το our Problem.Δε μπορω να φανταστω καλυτερη χρονια για το σλατζ.Οι τυπαδες δεν παλευονται ρε,ειναιο ορισμος της σλατζ φιλοσοφιας.Τα σπλιτς με 16,Corrupted,Soilent Green(αλλοι τουτοι) δινουν απλα τα διαπιστευτηρια τους.Οσοι δεν αντεχετε τα αργα,δηλαδη τρομερα αργα πραγματα μην τους ψαξετε ΜΑΚΡΙΑ

Έτσι! \μ/

Μην ξεχνάμε και αυτό όμως

Come to Grief (1994)

Και οι 4 δισκοι τους ειναι μεγαλη πχοιοτητα.Αυτο και το τορσο μαλλον τα καλυτερα.Το περσινο λαιβ τους ητανε συγκλονιστικο.Ο κιθαριστας/τραγουδιστης οσο επαιζαν τα σαππορτ κατεβαζε απειρες μπυρες.Επαιξε τυφλα,τα ειπε ολα τελεια,η φωνη δεν εχασε δευτερολεπτο ο ντραμμερ το θυριο απλα τελειος.Τραγουδισαν και το καψιμεικο We Hate the French και εκλεισαν πανηγυρικα.Κριμα που το ξαναδιελυσαν =/

Fudge Tunnel

Πολλοί τους ξέρετε απλά ως την μπάντα του Alex Newport, που έφτιαξε μαζί με τον Max Cavalera τους Nailbomb, πρόκειται όμως για μια ιστορική και προοδευτική μπάντα, και μάλλον την πρώτη ευρωπαϊκή που έπαιξε (κάτι σαν) sludge.

[B]Hate Songs In E Minor /B

To ντεμπούτο τους βγήκε σε μια εποχή που το sludge της αμερικής ήταν στην εμβρυακή του φάση (ντέμος κλπ), οπότε κατά βάση εδώ βίσκουμε μια alternative metal μπάντα με grunge επιρροές, faith no more funkιές, μια industrial κλινικότητα στον ήχο (ο δίσκος βγήκε το 1991 από την earache. nuff said), και λατρεία προς τις πελώριες κιθάρες και τα αργά υπερ-heavy riffs. Όχι ακριβώς αυτό που λέμε sludge, αλλά πολύ καλό και περιπετειώδες άλμπουμ.

Creep Diets (1993)

Το δεύτερο άλμπουμ τους ήταν μια μπαρούφα και μισή και προσπερνάμε τάχιστα.

[B]Complicated Futility of Ignorance /B

Το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους είναι και το καλύτερό τους. Λίγο καιρό πιο πριν, ο Anselmo είχε επιμεληθεί την παραγωγή στο δεύτερο άλμπουμ των κολλητών του Crowbar, κάτι που τους είχε κάνει γνωστούς στο 90ς μέταλ κόσμο, και οι Fudge Tunnel επηρεάστηκαν κατά πολύ από αυτή την επιτυχία. Οι funkιές έχουν φύγει, και τον πρώτο ρόλο εδώ παίρνουν τα κτηνώδη riffs δημιουργώντας την γνωστή απεγνωσμένη sludge ατμόσφαιρα. Δεν είναι τόσο ακραίο όσο πχ οι συνεχιστές Iron Monkey, ίσως με τα σημερινά δεδομένα να μην θεωρείται sludge, αλλά είναι ένα πάρα πολύ ζόρικο άλμπουμ, κατ’εμέ το πρώτο (σχεδόν) sludge αλμπουμ της Ευρώπης.

Τα δύο τελευταία τα πήρα πρόσφατα με 3 λίρες απευθείας από earache. Το πρώτο είναι αρκετά πιο ακριβό.

Κατά τ’ άλλα, όσες μπάντες παλιότερα μπαστάρδευαν τον ήχο τους τις λέγαμε industrial, σήμερα τις βαφτίζουμε sludge (ή noise). Είναι κι αυτό μια κάποια εξέλιξη!

Μετά τους Fudge Tunnel ο Newport έφτιαξε τους Theory Of Ruin σε πιο rock κατεύθυνση. Ωραίοι κι αυτοί.

Oι (θεοί κατά τ’άλλα) Unearthly Trance συνεχίζουν το βιολί τους με τα 7" σπλιτς και πρόσφατα έβγαλαν το 4ο? 5ο? κατά σειρά, αυτή τη φορά με τους Volition όπου αμφότεροι διασκευάζουν κομμάτια των Winter. Περιορισμένο ως συνήθως στα 500 κομμάτια.

Παίζει και η ακόμα πιο περιορισμένη έκδοση (200 κομμάτια) σε διάφανο βινύλιο που είναι μια ομορφιά,

αλλά κάπου έχω αρχίσει να κουράζομαι και θα περιμένω να τα μαζέψουν όλα αυτά τα καλούδια σε καμιά συλλογή (βλ. Eyehategod) να τα χουμε μαζεμένα.

Τα κομμάτια παίζουν και στρήμιν στο μαισπέι της εταιρίας που έκοψε το δισκάκι (wolfsbane records)
http://www.myspace.com/wolfsbanerecords

Δεν εκφέρω γνώμη, γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ μου Winter.

Άντε γεια

Ας πετάξω και εγώ το δικό μου…

AmenRa - Mass iii

Amenra band info: Ειναι ιδιαιτεροι και συγκρινονται με αμερικανικες μπαντες οπως οι Neurosis, οι Pelican και οι Isis. Κατ? εμε, κανεις απο τους προαναφερθεντες δεν μπορει να συγκριθει με το punk και ταυτοχρονα τοσο σκοτεινο προφιλ των amenra. Κανεις δεν μπορει να πλησιασει την πρωτοτυπη και ενδιαφερουσα ατμοσφαιρα που προωθουν μεσω του ηχου τους και κανεις δεν κανει συναυλιες μεσα σε υγρα και σκοτεινα δαση, ερειπωμενα σπιτια και ενιοτε εκκλησιες και απομονωμενους λοφους στην εξοχη. Ακουγοντας τους στιχους των τραγουδιων τους, νιωθεις οτι απευθυνονται σε σενα. Ειναι σαν να σου μιλαει ο ιδιος ο Colin. Σαν να περιμενει να του απαντησεισ κατι και σαν να σου λεει φανταστικες, φρικιαστικες και καθολα σκοτεινες ιστοριες. Ακουγονται αγριοι και σκληροι. Ειναι Hardcore, Sludge, Doom και Punk. Παρολαυτα ειναι ιδιαιτερα μελοδικοι και σου αφηνουν μια θεατρικη αισθηση στο τελος καθε τραγουδιου. Τελικα να που και η Ευρωπη βγαζει αξιολογα συγκροτηματα στο χωρο. Μην ξεχναμε και τους knut, breach, the ocean κτλ.Οι amenra εχουν περιοδευσει με μπαντες οπως οι Red Sparowes, The Locust, Pelican, Knut, The Dillinger Escape Plan, Cursed, Switchblade, Anodyne και τον Απριλιο θα ειναι με πολλους απ? αυτους στο 2μερο roadburnfest στην Ολλανδια, με Headliners , Neurosis και Melvins!!!

http://noiz.wordpress.com/2007/02/02/amen-ra-band/

Όσοι πιστοί, προσέλθετε…
http://www.myspace.com/amenra

Περιττό να εκφέρω πέρσοναλ οπίνιον…

Δεν παιζει να μην εχουν αναφερθει οι amenra σε καποιο τοπικ, δεν ξερω γι’ αυτο. Οπως και να χει :bow: :bow:
Απο τα καλυτερα live που εχω παει αυτο περσυ τον Μαρτιο. Αρχικα στηριζα mass IIII αλλα η αληθεια τελικα βρισκεται στο ΙΙΙ. Εχω και μια απορια που παει κι ερχεται λογω διαφορων διαφωνιων… οι στιχοι ειναι πραγματι για καψουρα η λενε για θεο και τετοια;
Και βασικα πειτε καμια πασχαλιατικη σλατζια να γουσταρομεν, εχω πηξει :Ρ

nights like these - sunlight at secondhand

έχουν πολλά core στοιχεία αλλά σε πολλά σημεία η ατμόσφαιρα που δημιουργούν μου θυμίζει neurosis.

Το τόπικ τσεκαρίστηκε εξ’αρχής, ουδεμίαν αναφορά… :-k

κατά τη γνώμη μου την ταπεινή και το Mass iiii ενδείκνυται για προσκύνημα.(μετά το Mass iii όμως)

Lyrical theme(s)
Relationships, Love, Loss, Pain

http://www.metal-archives.com/band.php?id=63075

για πληρέστερη άποψη υπάρχουν στίχοι στο σάιτ τους http://www.churchofra.com/

Σιχτιρίζω την ώρα και τη στιγμή που έχασα το live λόγω δουλειάς.:evil:

ξεφυλλίζοντας το thread πρόσεξα πως δεν έχει αναφέρει κανείς τους leechmilk.

Leechmilk - Guilty of Sloth

εδώ σε split κυκλοφορία με τους sofa king killer οι οποίοι κινούνται σε πιο stoner/rock’nroll-έ μονοπάτια και τους βρήκα απλά καλούς.
οι leechmilk όμως παίζουν υπέρβαρο και υπερβάρβαρο SLUDGE που θα κάνει τους οπαδούς των eyehategod να χύνουν με το κουταλάκι της σούπας (δάκρυα χαράς…:p)

επενδύστε άφοβα.

Εχω ακουσει starvation of locusts απο leechmilk και ειναι ωραιος δισκος. Θα τσεκαριστει κι αυτο 8)

το starvation of locusts κυκλοφόρησε το 2000.το guilty of sloth βγήκε το 2001 και περιέχει 3 κομμάτια από το starvation… συν 3 καινούρια.
πάντως οποιοσδήποτε γουστάρει sludge πρέπει να τους τσεκάρει άμεσα.

μια ακόμα κυκλοφορία

Karysun - Interceptor (2008)

οι karysun είναι γάλλοι που παίζουν sludge με punk attitude.μικρά σε διάρκεια κομμάτια που πορώνουν άγρια και σφύζουν από τεστοστερόνη.
το 13λεπτο certain death που κλείνει το δίσκο είναι από τα καλύτερα τραγούδια που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια σε αυτό το είδος.

Cough - Sigillum Luciferi

κυκλοφορία του 2008 είναι αυτό εδώ και δεν είδα να έχει αναφερθεί.
ακραίο λυσσασμένο sludge με μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια που σου δημιουργούν ασφυξία.
ακριβώς όπως πρέπει να είναι το sludge δηλαδή…

Coffinworm - When All Became None (2010)

θα μπορούσα να το βάλω στο death ή στο black topic αλλά τους βάζω εδώ γιατί μου αρέσουν τόσο πολύ που δε θέλω να τους χαρίσω σε άλλα είδη αλλά και επειιδή η σαπίλα που βγάζουν έχει πολλά sludge στοιχεία.
η σαπίλα βρίσκεται παντού.στο όνομα της μπάντας,στο εξώφυλλο,στη μουσική και στους τίτλους των τραγουδιών (π.χ. start saving for your funeral).
εγώ πάντως γούσταρα πολύ με το δίσκο!σειρά σας…

Meta apo megaloprepi live emfanisi, mono [SIZE=6]SUMA[/SIZE] leme!!! 8)

:thumbup::thumbup::thumbup:
το ashes είναι δισκάρα λέμε!!!