Κάνω double post, γιατί το παρακάτω review της συναυλίας στο Hammersmith αξίζει δικό του post!!
Λοιπόν αυτό το review είχα ποστάρει αλλού και το παραθέτω αυτούσιο
Hammersmith Apollo 21-10-2003 London
(αν και το έχουμε μάθει ως Odeon, εδώ και κάποια χρόνια έτσι λέγεται)
Είχα περίπου 20 μέρες στο νησί (Bristol ήμουνα) ως μεταπτυχιακός φοιτητής το 2003 και ακόμα δεν είχα βάλει internet. Κοιτάζοντας ένα πρωί στους υπολογιστές του πανεπιστημίου βλέπω την εξής ανακοίνωση στο internet και μου κόβονται τα πόδια!!
AC/DC tickets sold out for the Hammersmith show in a few minutes 
Μαλάκα δεν είναι δυνατόν, γαμώ την γκαντεμιά μου παίζουν live οι θεοί (για κάποιο μαλακισμένο λόγο δεν ήξερα καν οτι θα παίζανε) και παίρνω τ’αρχίδια μου.
Δε γαμιέται πάω London κι ότι γίνει. Θα στηθώ απ’ έξω κι ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Σκάω Λονδίνο και την πέφτω απ’ έξω γύρω στις 3 το μεσημέρι και κόβω κίνηση. Tα κοράκια πούλαγαν εισητήρια στη μαύρη για 300,400,500 λίρες κλπ. Έλα όμως που τα εισητήρια συνοδεύονταν από βραχιολάκι και όποιος δεν το είχε δεν έμπαινε με τίποτα (O μόνος τρόπος να βγάλεις το βραχιολάκι ήταν να το κόψεις, οπότε τον πούλο).
Ψιλοαπογοητεύομαι, γιατί δεν έβλεπα φώς, πάω σ’ένα φίλο αφήνω τα πράγματα μου και κατά τις 6 ξαναγύρισα Hammersmith.
Έπιασα κουβέντα με διάφορους που δεν είχαν εισητήριο, είδα τη λιμουζίνα που τους έφερε στο Hammersmith (O Brian Johnson μας χαιρέτησε!!) και απλά περιμέναμε μήπως, λίγη ώρα πρίν βγούν, το box office αρχίσει και κόβει εισητήρια που ίσως είχαν καβάτζα.
E μάλλον o θεός με λυπήθηκε εκείνη την ημέρα, γιατί στις 8:00pm ο πρώτος από μας που δεν είχε ticket μπήκε μέσα και έκοψε εισητήριο, εγώ γύρω στις 8:10 πήρα το δικό μου, το οποίο είχε τιμή τσάμπα μόνο 10 λίρες (τα έσοδα θα πήγαιναν για charity, βρίστε με όσο θέλετε) και αμέσως μετά μπήκα στο foyer και αγόρασα μπλουζάκι.
Μπαίνοντας μέσα στο Hammersmith (α support έπαιξαν oι Hundred Reasons τους οποίους φυσικά έχασα) μετά από 2-3 λεπτά ξεκινάνε!!!
Eντάξει έχασα τον κόσμο!!! Aσφυκτικά γεμάτο με 4000 κόσμο (είχαν βγάλει τις καρέκλες και ήταν κανονική αρένα, της πουτάνας δηλαδή) και ξεκινάμε με Hell Ain’t A Bad Place To Be!!
Aρρώστεια!!! Back In Black, Thunderstruck, The Jack, οι καμπάνες του Hell’s Bells,TNT, You Shook Me All Night Long τι να λέμε τώρα!!!
Tο όνειρο έγινε πραγματικότητα!!! Tραγούδι, headbanging και AC/DC επί 1:30 ώρα!!!( Έπαιξαν λιγότερο απ’ ότι συνήθως, γατί ο Brian δεν ήταν καλά στην υγεία του και τραγούδησε παρά τις συμβουλές του γιατρού να μην το κάνει)
Για το τέλος τα καλύτερα: Rosie,Let There Be Rock και encore με Highway To Hell
![]()
και οι θρυλικές κανονιές που μας έχουν στοιχειώσει τόσα χρόνια :For Those About To Rock…Fire…We Salute You!!!Πω ρε μαλάκα, τα θυμάμαι πάλι και συγκινούμαι. Έχω τραβήξει ταλαιπωρία,αυπνία, ταξίδια αυθημερόν εντός και εκτός Ελλάδος αλλά να πα να γαμηθεί όταν βλέπεις το Θεό να κατεβαίνει στη γή με τέτοια live!!!
Heavy Metal Ρe!!!
O Brian Johnson να σε στέλνει με τις τσιρίδες του, ο Bon Scott από εκεί ψηλά να χαμογελάει…
Kαι βέβαια Angus!!!Tι να πεί κανείς για τον Angus Young!! Μόνο που τον βλέπεις μ’ αυτή τη στολή να παίζει σαν να μην υπάρχει αύριο φτάνει!!!
Mπορώ να γράψω πολλά ακόμα αλλά ήδη το post παρα βγήκε μεγάλο!!
HAMMERSMITH WE SALUTE YOU!!!
Setlist
Hell Ain't A Bad Place To Be
Back in Black
Stiff Upper Lip
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Thunderstruck
Rock N Roll Damnation
Hard As A Rock
The Jack
Hell Bells
If You Want Blood