Ε,τότε τελικά την Πέμπτη νομίζαν ότι δεν θα έρθουν καθόλου ξένοι.Τι να πω.
Αν ικανοποιήθηκα…
Οκ ας αρχίσουμε.
AC/DC.Κλασικά πράγματα, μια χαρά κλπ.Αλλά…
Αρνητικά:
Έχουν ανεβάσει το μπάσο μια σκάλα και σε χτυπάει πάνω και όχι στα πόδια.Ισως να φταιειι που ήταν σε κλειστό, όμως ενοχλούσε αρκετά.
Ο ήχος είναι πιό χαμηλός από παλιά.Σε βαθμό τα αυτάκια μου να βουϊζουν 10-15 λεπτά μετά,μόνο.
Το βρακάκι πρέπει να έχει την χώρα πάνω του.Λεπτομέρια θα πεις, όμως ποιός δεν θέλει να δε τον Ang με την Ελληνική στο κ%λο;
Big jack και Anything goes πρέπει να την κάνουν με ελαφρά απ΄το setlist. Αντιδράσεις κόσμου μέτριοτατες, κόβουν την συνεχόμενη καύ%α.
O Angus λιγότερες βόλτες στον διάδρομο και έτσι οι πιο πίσω δεν πρέπει να τον είδαν από κοντά πάνω απο 2-3 φορές.Θα μου πεις “Ας έρχονταν πιο μπροστά”, anyway.
Μεγαλύτερο setlist οποσδήποτε για τα στάδια.Τουλάχιστον 2 τραγούδια ακόμα.
Τα κανόνια στο For those.Οκ για κλειστό αλλά αν βαράνε τόσο σε στάδιο θα είναι σαν τζούφιες κροτίδες.
Το stage show το θέλω με πιο πολύ λάμψη.Παλιά στο Highway to Hell έβγαζε φωτιά όλη η σκηνή, τώρα είχε φωτιά μόνο στην οθόνη.Που είναι η κούκλα του Highway to Angus;Πετάχτε τίποτα όταν τελιώνει το show.Η χρυσή βροχή στο Stiff tour ήταν και γαμώ.
Ένα τελευταίο.Ρε γαμώτο.Θέλω Mesa boogie ενισχυτές
Υ.Γ. για τον ήχο.Λογικά θα φτιάξει γιατί απ’όσο είδα τα ηχεία ήταν τα μισά σε ποσότητα απ’ότι έχουν στα στάδια.
Θετικά:
Δεν γέρασαν ακόμα.Πολύ συμαντικό για Angus και Brian.
Δεν χάνουμε νότα ωρέ παλουκάρια.
Τα ντραμς όπως παλιά.
Ξύλο από την ομάδα μας κάτω και συνέχισαν και τα Ιταλάκια.Πάλι καλά.
Ο διάδρομος μου φάνηκε λίγο χαμηλότερος και νομίζω δεν κάνω λάθος.Εκτός αν ψήλωσα
Η Rosie πάνω στο τραίνο
Γενικά AC/DC = Τα καλύτερα live σε σχέση με τους άλλους, αλλά έπρεπε να πω και τα αρνητικά τους.
Στην τελική.Θα ξαναπήγαινα;Αν κρίνω από τα 3 μπουκάλκια νερό που κατέβασα έξω για να συνέλθω.Μάλλον ναι
Τεσπά να πατήσετε όλοι Ελλάδα γιατί τα παράπονα είναι απο εμένα το ψείρα.Αλλά OK μην λέμε συνέχεια. “Φοβερά”, “Καλύτερη συναυλία στον πλανήτη” κλπ.Και λίγα αρνητικά δεν βλάπτουν…
Πιο μετά θα πω και για την “μποτιά”…Αργότερα όμως.
xxxloko είσαι πάντα γκρινιάρης…
το θέμα είναι ότι πέρασες σούπερ, να τα βλέπουν οι μίζεροι που συνέχεια γκρινιάζουν για οτιδήποτε
στο ΟΑΚΑ θα χαθεί το τόπι :)
xxloko συμφωνώ για Big Jack και Αnything Goes αλλά μην ξεχνάς ότι είναι η περιοδεία του Black Ice. Το ξέρω στην περιοδεία Stiff Upper Lip παίζαν μόνο τρία από το καινούριο τότε album. Γενικά το Black Ice έχει προωθηθεί περισσότερο σε όλους τους τομείς οπότε και στο tour. Τώρα για το μέγεθος του σετλιστ εντάξει είναι κατά ένα κομμάτι μικρότερο από τα πρόσφατα tour (στις χρυσές τους εποχές το setlist βέβαια ήταν κατά πολύ μικρότερο) αλλά μην ξεχνάμε ότι μεγαλώνουν. Βέβαια η ηλικία τους δεν φαίνεται ούτε για δευτερόλεπτο στο live και αυτό είναι τεράστια μαγκιά. Το θέμα ήχος είναι δύσκολο πράγμα. Ο Davidian όπως διάβασα έχει τελείως διαφορετική άποψη για τον ήχο στο Mιλάνο. (Δεν ξέρω ίσως δεν τους είδατε ίδια μέρα). Πάντως οι AC/DC έχουν από τους καλύτερους μηχανικούς και εξοπλισμούς οπότε δεν πρέπει να έχουμε παράπονα. Για τις φωτιές στο Highway to Hell ίσως να έχεις κάποιο δίκιο αλλά μην ξεχνάς τις εκρήξεις στο TNT. Αυτά υπήρχαν στην Stiff Upper Lip Tour? Γενικά νομίζω το stage show ήταν μάλλον καλύτερο τώρα. Για τη χρυσή βροχή στο τέλος στην προηγούμενη περιοδεία έχεις δίκιο. Ήταν εντυπωσιακή. Η είσοδος τους όμως τώρα ήταν 10 φορές ανώτερη. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Η ουσία είναι μία. Δεν χάνονται. Είναι το απόλυτο ροκ εν ρολ πάρτυ.
Rasp περιμένω να διαβάσω…Πες ρε αντικειμενικά όμως.Οχι “και γαμω”, “Θεοί”, αυτά τα ξέρουμε. Κάνε παρατηρήσεις.Και πως κατέβηκες στην Αρένα.
Crab
Για το setlist δεν νομίζω να μην μπορούν να βγάλουν 1-2 τραγούδια ακόμα.Πάντως ακόμα πιστεύω ότι θα μπει κομμάτι απο Powerage. Αν παίξουν το ίδιο setlist στα στάδια τότε εγώ θα πάω μόνο εδώ, Παρίσι δεν πατάω.
Κοίτα τον ήχο το 2000-2001 τον θυμάμαι σαν σήμερα.Η κιθάρα σου χωνόταν μέσα στο αυτί και το μπάσο σου κοπάναγε τα πόδια. Ακόμα περιμένω να ακούσω καλύτερο ή παρόμιο ήχο απο ένα συγκρότημα στα τόσα χρόνια που πέρασαν.Δεν λέω ότι ο ήχος δεν ήταν και γαμώ, αλλά δεν ήταν αυτός του 2001.Αν δεν τους είχα δει τότε, πιθανόν να έλεγα πόσο μάμαγε ο ήχος την Πέμπτη.
Τον ίδιο ήχο είχε και το Σάββατο, αφού τα ηχεία ήταν στημένα από την Πεμπτη.Τους τεχνικούς τους είδα να πηράζουν 1-2 προβολείς.
Όχι μωρε ανώτερη είσοδος.Και τότε καρτουνάκι είχε και έβγαινε το ΤΕΡΑΣ Angus και τα μάμαγε όλα!
Στο ΤΝΤ δεν είχε ακριβώς εκρήξεις. Φωτιές από το τραίνο έβγαιναν.Κοίτα εγώ αυτό που λεώ είναι ότι με την τεχνολογία που υπάρχει 8 χρόνια μετά θα μπορούσαν κάτι καλύτερο. Για μένα το SUL tour είχε πιο πολύ show για εσένα όχι.Οκ αλλά έχουν περάσει 8 χρόνια…Τέσπα ας περιμένουμε και τα στάδια γιατί σωστά θα μου πεις ότι τα πολλά φρουφρου μπήκαν στα στάδια το 2001.Ας περιμένουμε λοιπόν…
Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να τους δεις απο αρένα για πάρεις το 100%.Το λέω και για αυτούς που θα πάνε ΟΑΚΣ στα καθίσματα.Eμείς μπήκαme αρχικά στα καθίσματα στην μέση του γηπέδου (μεγάλη ιστορία, περιμένω τον rasp) και παίζανε οι Answer. Έβλεπα κάτι κουκίδες.Καλή θέση για το συγκεκριμένο κλειστό ήταν κατά την άποψη μου μόνο τα καθίσματα στο κάτω διάζωμα και τελείως πλάγια της σκηνής.Και πάλι ήταν αρκετά μακριά.Στο ΟΑΚΑ όσοι είναι καθισμένοι θα βλέπουν από τα μονιτορ.Οι πιο πίσω, πραγματικά δεν νομίζω να κατλάβουν τίποτα.Anyway εγώ τα είπα για να είμαι οκ.
Το να γραψω αντικειμενικα μου ειναι παρα πολυ δυσκολο…Οποτε θα γραψω οπως νιωθω και οποιος με καταλαβει με καταλαβε…
Να σου πω οτι στην αρενα μια χαρα κατεβηκαμε, κανενα προβλημα…Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο το αναφερεις…
Κατ’αρχας θελω να με κατανοησετε στα παρακατω αφου δεν ξερω πραγματικα τι να γραψω…Εχω ανοιχτο το παραθυρο του ποστ εδω και ωρα και σκεφτομαι λεξεις να το περιγραψω αλλα ολες φαινονται μικρες…
Γι’αυτο δεν θα πω πολλα τωρα αλλα στο report που θα διαβασετε στο κοντινο μελλον…Απλα θα δανειστω μια ατακα του φιλου Παναγιωτη (a.k.a. Heatseeker) που ηταν και πολυ σωστη και πολυ ευστοχη…
‘‘Αν θελετε να κανετε μια μεγαλη χαρη στον εαυτο σας και αγαπατε αυτη τη μουσικη, πηγαινετε να τους δειτε στις 28 Μαιου στο ΟΑΚΑ. Ειναι η μεγαλυτερη συναυλιακη εμπειρια που μπορει να ζησει καποιος.’’
Α ρε Παναγιωτη ποσο δικιο ειχες… 8)
Δεν θα πω θεοι γιατι μου φαινεται μικρο…Δεν θα πω απιστευτοι γιατι ειναι πολυ ποταπο…Θα σας πω μονο οτι μετα την συναυλια ειχα καθησει μπροστα στη σκηνη σε στιγμες στιγμες πεσμενος στα γοντα και εκλαιγα απο συγκινηση μην πιστευοντας τι ειχα δει…Δεν ντρεπομαι καθολου να το πω γιατι ετσι ενιωθα…Δεν περιμενω να με καταλαβουν πολλοι απλα ηθελα να μοιραστω την εμπειρια να ζεις το ονειρο σου…
Θα προσπαθησω να γραψω καποια πραγματα στο report και ισως μεχρι τοτε βρω κατι να γραψω…Για την ωρα θα σας αφησω με το παρακατω κειμενο που ειναι οτι πραγματικα ενιωσα στη συναυλια…Ενα ταξιδι στον κοσμο των AC DC…
‘‘At the beggining it was a Rock N’ Roll Train which smashed the screen and the electifying boys taught us that Hell Ain’t A Bad Place To Be. Down in Hell we were Back In Black and the devil show us his Big Jack and how Dirty Deeds Done Dirt Cheap as we are Shot Down In Flames. Suddenly a Thunderstruck smashed the arena and all the Black Ice girls who had The Jack heard the Hells Bells. They told us ‘‘Shoot To Thrill’’, we took our War Machine and as Anything Goes we asked the girls to Shook Us All Night Long. And then it was the T.N.T. that forced Whole Lotta Rosie to ride the train. At the end of the main show a voice came and shouted Let There Be Rock. And it was Rock. Taking the Highway To Hell we looked back and, under the sound of canons, we told all the people that For Those About To Rock…We Salute You…!!’’
Για την αρένα το αναφέρω γιατι ΟΙ ΜΑΜΑΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΥΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ 1 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΟΥΛΑ #-o
Και άντε να συνενοηθείς με Ιταλούς. 3 φορές πάνω κάτω πήγαμε το στάδιο μέχρι να κατέβουμε
Ε όχι ρε και στα γόνατα.Platοοn μου θύμησες τώρα :lol:
Άρα καλά περάσαμε τελικός.Άντε και οι τελευταίοι και…
ΟΑΚΑ time :roll:
Ρε σεις ειχατε εισητηρια για καθισματα αλλα μπηκατε αρενα αν καταλαβα καλα?Τετοια να ακουω για να εχω ελπιδες να κανω το ιδιο στο λονδινο!
Βεβαια εμενα οι θεσεις μου ειναι σαν αυτες που περιεγραψε ο χχχ.Κατω διαζωμα τελειως πλαγια απο τη σκηνη 15 σειρες πανω…
Κοίτα απ’όσο μπόρεσα να καταλάβω στην Ιταλία πήγαινες σε όποιο σημείο ήθελες, αν προλάβαινες.
Αν το ticket σου έχει Αριθμό και σειρά, τότε μάλλον δεν μπορείς να κατέβεις κάτω.
Αλλά νομίζω είσαι σχεδόν τέλεια για κάθισμα. Αν και λίγο πάνω.Αλλά νομίζω είσαι super
ΚΝύχτα.
Μετα απο 73 σελιδες, δυστυχως θυμηθηκα πως πρεπει να περιμενω ακομα 2 μηνες και κατι ψιλα (που δε θα φαινονται και τοσο ψιλα οσο θα πλησιαζουν οι μερες).
Το χειροτερο ειναι οτι δε θα βγει απο το αμαξι το cd που εχω φτιαξει με το setlist…2 μηνες θα ακουω το ιδιο αλλα…
It’s a long way (2 months) to the top if you want to rock and roll.
londino me kamia poutana na kaneis tetoio pragma… edo stous metallica molis mou eko4an to isitirio etre3a na mpo mesa stin arena na paro kali 8esi ke me stamatisan me dinami 3 securitades epd …etrexa!!!
Πιστεύω ότι από εσάς κύριε περιμένουμε ένα βίντεο όπως μας περιγράψατε…Που σας λέει ο κ. Τζόνσον να ηρεμήσετε… Να κοινοποιήθεί άμεσα είς την κοινότητα…
Δε μου λέει εμένα προσωπικά να ηρεμήσω.Κάνει μια κίνηση και ανοίγει τα χέρια σαν τροχονόμος και μια γκριμάτσα γιατί πέρναγε προς τα πίσω εκείνη τι στιγμή και τα είχαμε κάνει πουτ#να.
Θα μπει όταν μπει.
Ας γράψω κι εγώ τα απομνημονεύματα μου λοιπόν τώρα που γύρισα και ηρέμησα…
Έφτασα στο dutch forum στις 11:45 το πρωί.Πλησιάζοντας από μακρυά έβλεπα αρκετό κόσμο(γύρω στα 400 άτομα) να περιμένουν ήδη…Πάει λέω, την γαμήσαμε,ξέχνα το κάγκελο.Όταν πλησίασα όμως, είδα οτι οι περισσότεροι κάθονταν,οπότε άρχισα να τους πηδάω έναν έναν ώσπου έφτασα περίπου στους πρώτους 100.Έλα όμως που το άγχος του κάγκελου με έτρωγε και ήθελα να εξασφαλίσω την πρώτη σειρά…Μετά από λίγο, είδα ένα άνοιγμα, και πήδηξα καμία 50ριά ακόμα.Οπότε χαλάρωσα και περίμενα υπομονετικά.Γνώρισα κι έναν βραζιλιάνο που έμενε Ιταλία και ψιλοπέρασε η ώρα.Στις 6 περίπου,ίσως και λίγο πιο πριν ανοίγουν οι πόρτες.Ρίχνω τέτοιο τρέξιμο, που τον Κεντέρη τον είχα άνετα!!!Μπαίνω μέσα και πιάνω κάγκελο!!!Εκεί μπορώ να πω πως είχα 5πλό οργασμό.Κάθισα εκεί που τελειώνει η κατηφόρα της ράμπας.Κάτι φωτογράφοι που ήταν εκεί μου έλεγαν να σηκώσω την σημαία να με βγάλουν φωτογραφία…χαχαχα,Δεν τους χάλασα το χατήρι.Έλα όμως που είχα ένα κτήνος δίπλα μου 150 κιλά που μου έσπασε τ’ αρχίδια…Από την ώρα που μπήκα μέχρι να τελειώσουν οι the Answer(οι οποίοι ήταν αρκετά καλοί) είχε ήδη μελανιάσει το δεξί μου πλευρό.Πέρασε η ώρα και με τα νέυρα μου σπασμένα, ξεκινάει το εισαγωγικό βίντεο των Θεων.Μου είχε φτάσει ήδη στ’αυτιά!!Με το που ξεκινάει το rock 'n roll train είμαι σε κατάσταση αμόκ και παραληρώ με την Ελληνική σημαία στα χέρια(για να μην ξεχνιόμαστε), και με το που με βλέπει ο Brian μου σκάει έναν στρατιωτικό χαιρετισμό!Παραλήρημα σκέτο!Κάπου στο 20λεπτο άρχισαν πάλι τα σπρωξίματα, οι αγκωνιές, προστέθηκαν και κάποιοι από πίσω που θέλοντας να ακουμπήσουν κάγκελο με είχαν κάνει λιώμα.Σκάνε και 2 μεθυσμένοι που απ’ότι φάνηκε τους πείραξε που ήμουν μπροστά και βάλανε αυτοσκοπό τους να με διώξουν.Δεν τους έκανα το χατήρι.!Εφτασα στο τέλος να είμαι κοντά στην κυκλική ράμπα αλλά δεν έφυγα.Φύγανε αυτοί όμως.Και μπόρεσα να αφοσιωθώ στην συναυλία και πάλι 100%.Για το σόου τι να πω?Συγκλονιστικό!Για την απόδοση?Πίστεψε κανείς πως ο Ανγκους είναι 53 και ο Τζόνσον 61?Εγώ μάξιμουμ 40ρηδες τους έκανα!Τα δώσανε όλα!Απίστευτη ενέργεια και απόδοση.Με αποκορύφωμα…Αποκορύφωμα?Όλη η συναυλία εκεί βρισκόταν.Καμμία κοιλιά πουθενά.Μέχρι και το ξενέρωτο everything goes απόλαυσα!Και πήρα τον δρόμο του γυρισμού πονόντας παντού και μην μπορώντας να περπατήσω.Αλλά τα κατάφερα τελικά.Και πήγα και σε ένα μέταλ κλάμπ μετα…
Υ.Γ.1:Όποιος ασχολείται με το αν είχαν 1 πυροτέχνημα λιγότερο από την τάδε περιοδεία, ή έπρεπε να παίξουν το ένα και όχι το άλλο, πιστεύω πως αρμόζει το ρητό που λέει βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος…Αν δεν αφεθείς 100% στην μαγεία ενός live των AC/DC το έχεις χάσει το παιχνίδι.Φυσικά αυτές οι παρατηρήσεις είναι φιλικές.
Υ.Γ.2:Όποιος δεν τους δει live δεν ξέρει τι χάνει ειλικρινά!
Υ.Γ.3:Πίστευα πως είχα δει πολλές συναυλίες στην ζωή μου αλλά τελικά έχω δει μόνο μία.Και θα δω άλλη μία στις 28 Μαίου.
Υ.Γ.4:Με το που τελειώνει το βίντεο της εισαγωγής και ξεκινάνε, ήθελα να ξεριζώσω το πουλί μου και να το χώσω στο μάτι μου!!Λέτε να είναι πρόβλημα αυτό??
Υ.Γ.5:ΠΟΝΑΩ ΑΚΟΜΑΑΑΑΑΑ!!!Χέρια, πόδια, πλάτη, μέση, ώμοι, πλευρά, θώρακας…Αλλά…ΚΑΥΛΑΑΑΑΑ!!!
Υ.Γ.6:Λέω να πάω κάγκελο και στην Αθήνα.Τέτοια εμπειρία που να τους βλέπεις να περνάνε στα 2 μέτρα μπροστά σου δεν υπάρχει απλά!!¶ξιζε αυτό τον πόνο!:lol:
Υ.Γ.7:Στρόντζο Ιταλιάνο!
twisted ωραίο το report σου. Εύγε για το κάγκελο η προσπάθειά σου ανταμέιφθηκε. Το είπαμε η συναυλία των AC/DC είναι η απόλυτη. Δεν υπάρχει άλλη. Άντε 28 Μαιους θα γινει της πουτάνας. Τί ώρα πρέπει να σκάσει μύτη κάποιος για να πάει κάγκελο στο ΟΑΚΑ λες;