Album Exchange

Ratatat - Ratatat

Του τι του ρουμ του.

Όταν ο Giasonas έκανε το ποστ στο θρεντ με τα 52 χρόνια, που ξέχασε να βάλει τον δίσκο, το είχα σημειώσει ώστε να τον ακούσω (μαζί με τους άλλους 879 από το θρεντ που με ενδιέφεραν) και τελικά έκατσε μια χαρά το ματσάρισμα, τώρα μου μένουν άλλοι 878.

“Κιθάρες και γκρουβ” έγραψε, δεν περίμενα αυτό που άκουσα τελικά βέβαια αλλά με έκανε να αλλάξω εντελώς την αποψάρα που έχω η οποία λέει ότι δεν γίνεται να ακούσεις καινούριο δίσκο ενώ κάνεις διάφορα άλλα στον υπολογιστή εκείνη την ώρα, πώς θα συγκεντρωθείς κλπ, ε όχι μόνο το έκανα αλλά το απόλαυσα και μετά το έβαλα ξανά και γενικά έχει μπει στην πλεηλιστ και είναι στανταρ επιλογή πλέον όταν θέλω να παίζει κάτι από πίσω και να μην ψάχνω αυτές τις χαζομάρες στο youtube με 3ωρα-4ωρα, καταλάβατε ( ; ).

Το καλύτερό μου είναι να το βάζω να παίζει στον υπολογιστή στο γραφείο και να ξαπλώνω είτε για διάβασμα είτε κατευθείαν για ύπνο. Οκ ίσως όχι ό,τι καλύτερο για κομπλιμέντο να πεις στον άλλον “βάλ΄το λίγο πριν κοιμηθείς” αλλά καταλάβατε και πάλι ( ; ). Επίσης θα ταίριαζε ΤΕΛΕΙΑ για soundtrack σε κάποιο indie puzzle game.

Στο youtube εντωμεταξύ στο “full album” έχει 3 κομμάτια λιγότερα για κάποιο λόγο, ευτυχώς το έψαξα και δεν έχασα τα Crips, Desert Eagle (λατρεία) και Germany to Germany.

Στο φανταστικό μπαράκι που δεν θα ανοίξω ποτέ, ανοίξαμε στις 18:00, έχει αρχίσει σιγά σιγά να μαζεύεται ο κόσμος για τον απογευματινό καφέ της Κυριακής που αν τραβήξει πολύ θα γίνει μπύρα, παίζει το Ratatat, κάποιος έρχεται να ρωτήσει τι ακούμε, του λέω “το Ρατατατ από τους Ρατατατ”, με κοιτάει όπως με έχουν κοιτάξει πολλοί άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια στο μπαράκι και μου λέει “τι;”, του ξαναλέω “κάτι τύποι από το Μπρούκλιν” και φεύγει, βγάλε σαζάμ και βρες το.

11 Likes

Right up my alley, thanks. :+1:

2 Likes

Only Lovers Left Alive - Various Artists (2014)

Να ευχαριστήσω καταρχάς τον @anhydriis που πρότεινε ένα ήδη αγαπημένο μου soundtrack από μία εξίσου αγαπημένη ταινία.

Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που το soundtrack ακολούθησε μία δική του πορεία στο χρόνο χωρίς να αποκοπεί στο μυαλό των θεατών από την ταινία “Only Lovers Left Alive” του Jim Jarmusch. Άλλωστε, συμμετοχή στη σύνθεση και την παραγωγή των κομματιών έχει κι ο ίδιος ο Jarmusch, που άπλωσε την έμπνευσή του σε δύο μονοπάτια καλλιτεχνικής έκφρασης για τη συγκεκριμένη ταινία. Να πω καταρχάς πως η ταινία “ντύθηκε” με τη μουσική και το αποτέλεσμα ήταν τόσο άρτιο που δύσκολα μπορεί να νιώσει κανείς την ποιητικότητα του έργου χωρίς αυτό το μουσικό χαλί. Μάλιστα σε ορισμένα σημεία ο φανταστικός κόσμος της ταινίας περιπλέκεται με τον πραγματικό, όπως στη σκηνή που ο πρωταγωνιστής παρακολουθεί μία performance της Yasmine Hamdan και ενημερώνεται για την προέλευση της τραγουδίστριας, δηλαδή το Λίβανο.

Ως soundtrack album, δεν κυριαρχούν οι στίχοι, αλλά κυρίως η μουσική. Μια μουσική σκοτεινή, ambient και με στοιχεία από jazz, που όμως σε γενικές γραμμές θυμίζει post-rock. Πλήκτρα αλλά και νυκτά όργανα συνθέτουν το μουσικό τοπίο, ενώ δεν λείπει και το έθνικ στοιχείο, που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος των συνθέσεων.
Καθώς ακούω ξανά το album, μου έρχεται στο μυαλό το iconic ζευγάρι των βαμπίρ, ο Adam και η Eve (ξεκάθαρη αναφορά σε αρχέγονους μύθους από τον Jarmusch, μια καρδούλα παραπάνω για Tom Hiddleston :heart:), η μοναξιά τους, η περιπλάνησή τους στην αιωνιότητα με φόντο το αστικό τοπίο, οι τυπικές τους σχέσεις με το ανθρώπινο είδος, η ένοχη απόλαυσή τους και συνάμα πράξη επιβίωσής τους, a.k.a. drinking blood :vampire: :woman_vampire: και η αγωνία τους για επιβίωση με την ταυτόχρονη προσπάθεια να τηρήσουν τον ηθικό κώδικα που έφτιαξαν για να μη βλάπτουν τους ανθρώπους.

Η ταινία είναι ένα ταξίδι επιβίωσης, αναζήτησης, επανένωσης και ενοχών. Αυτό το ταξίδι έχει σε κάθε δυνατή στιγμή ένα από τα κομμάτια του soundtrack. Μπορείς να καταλάβεις την αρχική ηρεμία, την καταδίωξη και τη θλίψη που νιώθουν οι πρωταγωνιστές καθώς η ασφάλειά τους και η κάλυψή τους κινδυνεύει και καθώς καλούνται ν’ αναθεωρήσουν την ύπαρξή τους και την ηθική τους. Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής έχει τη μουσική ως καταφύγιο, έχει ένα μικρό στούντιο στο σπίτι του και μέσα από τις συνθέσεις του δίνει νόημα στην ύπαρξή του. Αν μη τι άλλο, αν ζούσε κανείς αιώνια, δεν θα μπορούσε παρά να φτιάξει μία μπάντα και να πάψει να το αναβάλει, όπως κάνουν κάποιες φορές οι θνητοί. Συνεπώς, το συναίσθημα είναι πάντα παρόν και εκφράζεται με μεγάλη επιτυχία από τα κομμάτια του album.

Αγαπημένα κομμάτια: Funnel Of Love, The Taste Of Blood, Streets Of Tangier, In Templum Dei, Sola Gratia (Part 2), Our Hearts Condemn Us και, ως highlight, το τραγούδι “Hal” της Yasmine Hamdan, με το οποίο έμαθα κι εγώ γι’ αυτή την καλλιτέχνιδα, όπως κι ο Adam στο έργο.

Κλείνοντας, θα πω ότι ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει δει την ταινία, σίγουρα αξίζει να ακούσει αυτό το album μόνο του και σίγουρα πρέπει να δει και την ταινία, που έχει γράψει την ιστορία της στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

12 Likes

@OwlKitty

Stavros Markonis - 42°C

αρχείο λήψης

Πεδίο ανεξερεύνητο από την πολυαγαπημένη μου κουκουβαγάτα η πρόταση αυτού του μηνός. Δεν είχα ξαναέρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο δημιουργό, ούτε με την σειρά.

Δεν ξέρω ποια θα ήταν η σωστή σειρά (πρώτα η σειρά και μετά η μουσική ή το ανάποδο) μα το soundtrack στέκεται και από μόνο του μια χαρά. Ορχηστρικό σφηνάκι 23 λεπτών, δημιουργεί ατμόσφαιρα υποβλητική και εξυπηρετεί τον σκοπό του. Θα ήθελα να δώσω περισσότερο χρόνο στον δημιουργό αλλά σίγουρα θα γίνει και αυτό σε χρόνο ύστερο.

Θα ψάξω λίγο και την σειρά, αν και πάντοτε δυσκολευόμουν με την εγχώρια δημιουργία. Μάλλον τώρα που το ξανακοιτάζω η σειρά να παίχτηκε μόνο cosmote tv, έτσι εξηγείται.

Κουκουβαγάτα, ευχαριστώ για τις υπέροχες μελωδίες, θα τις έχω κρεμασμένες μαζί μου για μια επόμενη εξερεύνηση…

3 Likes

Φωνητικά και στους Playgrounded o Σταύρος Μαρκόνης, να αναφέρουμε.

1 Like

μπειτε οσοι αλλοι θα μπειτε
final call

Α η προθεσμια ηταν και για την υποβολη, σωστα.

Οκ βαζω σε λιγα λεπτα.

tab #28

@eviL γραψε πλζ για DT

image

ο Ktn ακουει το δικο μου κι ο YoungAtlas του Ktn

Περήφανος για το φόρουμ και τις δύο P.TM συμμετοχές. Δεν ηθελε πολυ να τις εκανα τρεις με το Majestic Majesty

4 Likes

Χαίρομαι που κι εγώ και ο @RiderToUtopia προτιμήσαμε ελληνική σκηνή!

1 Like

Δεύτερη φορά σερί με @Neo , με έχετε βάλει στο Μάτριξ ρε καθάρματα? Να το αλλάξω σε Μορφέας?

1 Like

λολ παραλίγο κ ίδιο άλμπουμ ;; :sweat_smile: @Neo
@JTN :saluting_face:

2 Likes

Το απόλυτο θα ήταν να πρότειναν το ίδιο άλμπουμ και να ήταν και match

1 Like

The Gathering - The West Pole

Το The West Pole δεν είναι το πρώτο άλμπουμ που ακούω από τους The Gathering αλλά δεν θα έλεγα πως έχω μεγάλη επαφή με το συγκρότημα. Ένατος δίσκος τους, πρώτος μετά την αποχώρηση της Anneke και φαντάζομαι πως αυτό θα ήταν και το βασικό θέμα συζήτησης τότε. Η αλήθεια είναι πως βρήκα την φωνή της Silje Wergeland απόλυτα ταιριαστή στο ύφος τους και άνετα θα τις μπέρδευα αν δεν το ήξερα από πριν. Παρ’ όλα αυτά, ένιωσα πως κάτι της έλειπε σαν να μην είχε δική της ταυτότητα, στο συγκεκριμένο άλμπουμ τουλάχιστον. Δυστυχώς, το θέμα μου με την μπάντα σε ότι έχω ακούσει είναι πως δύσκολα συγκρατώ μελωδίες. Ευτυχώς όμως τα απολαμβάνω όλα και περνάω καλά. Όμορφες φωνές, γλυκές μελωδίες, σωστή παραγωγή και ενορχηστρώσεις, μια χαρά :ok_hand:. Ως δύο αγαπημένες μου συνθέσεις θα χαρακτήριζα τα Capital of Nowhere και Pale Traces τα οποία κάπως ειρωνικά αλλά τελείως τυχαία είναι τα μόνα (μαζί με το εναρκτήριο instrumental) στα οποία δεν τραγουδάει η Silje. Στο πρώτο έχουμε την Anne van den Hoogen η οποία μου θύμησε λίγο Aurora και στο δεύτερο έχουμε την Marcela Bovio. Είναι δίσκος για να ξεκινήσεις την μέρα σου; Δεν θα τον περιόριζα μόνο για πρωί αλλά σίγουρα ναι! Αρκεί να έχει καιρό παρόμοιο με τα χρώματα του εξωφύλλου. Θενκς για την πρόταση @YoungAtlas

11 Likes

Τι λέει; :cowboy_hat_face:

1 Like

Τι να πει… Ψάχνω να βρω τρόπο να απογοητεύσω ξανά τον @Neo αφού δυστυχώς ή ευτυχώς οι Πορτογαλία. Ο Άνθρωπος δε μου αρέσουν καθόλου μα καθόλου. Βασικά πρεσβεύουν ένα στυλ μουσικής που δεν αντέχω καν :frowning:

το εχω ξαναπει αλλα χρειαζομαστε κι αλλα reactions περα απο καρδουλες

1 Like

Αυτό το ποστ θα ήταν πολύ διαφορετικό, κανονικά.

Είχα σκοπό να γράψω ότι αυτό το θέμα με δυσκόλεψε πιο πολύ απ’όλα, που συνήθως σκέφτομαι τον δίσκο που θα προτείνω μέσα σε 5’’ ξέρω, τώρα το σκεφτόμουν και δεν έβρισκα, τι να προτείνω, με ποιον δίσκο ξεκινάω τις μέρες μου, με κανέναν. Έχει εδώ και πολύ καιρό που η δουλειά είναι σε απόσταση 5-6’ από το σπίτι οπότε έχει σταματήσει το “βάζω ακουστικά στο λεωφορείο και περιμένω να φτάσω” οπότε και άκουγα κάθε μέρα άλλον δίσκο. Αν το θέμα ήταν “με ποιον δίσκο κλείνετε τη μέρα σας”, εκεί ναι, θα είχα να κάνω τοπ50. Για αυτόν τον μήνα.

Τελικά πήγα με το The West Pole, και έκλεψα, γιατί ποτέ δεν έχω ξεκινήσει μέρα μου με αυτόν τον δίσκο. ΑΛΛΆ, όταν ήρθαν για λάιβ εδώ, πρώτη φορά με τη Silje, ξεκίνησαν με το When Trust Becomes Sound, ένα έπος απερίγραπτο, εκεί που περίμενα να δω τι λέει η φωνάρα της από κοντά αυτή είχε σκύψει πάνω από τα πλήκτρα της και όλοι μαζί ξεκίνησαν τη συναυλία έτσι, απίστευτο, πρέπει να είχα ένα τεράστιο χαμόγελο σε όλο το κομμάτι σαν να ήμουν χαζός ξέρω γω, τι καταπληκτική επιλογή για έναρξη συναυλίας, εκείνης της συναυλίας τέλος πάντων, το θυμάμαι και τώρα και συγκινούμαι αλήθεια. Οπότε η επιλογή ήταν εύκολη, ας ξεκινήσει κάποιος τη μέρα του έτσι (κι ο κλήρος πέφτει στον @JTN).

Επίσης θα έγραφα πόσο ζήλεψα τις επιλογές των need και Stone Sour, ειδικά τα 2 house of gold and bones τα έλιωσα εκεί τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου, πολύ δύσκολες μέρες, δεν ήταν ακριβώς “πώς να ξεκινήσετε τη μέρα σας” αλλά κάπου προς το μεσημέρι που υπήρχε κάποιο κενό στο γραφείο έμπαινε πάντα το Do Me A Favor και γινόταν πολύ πιο εύκολο το “πώς να βγάλετε τη μέρα σας”.

Όσο για τον δίσκο που πρότεινε ο @Ktn θα έγραφα ότι τον έχω ακούσει αρκετές φορές αλλά ποτέ στο πλαίσιο του να ξεκινήσει η μέρα μου με αυτόν και τώρα είναι αργά για να αλλάξει αυτό δυστυχώς γιατί τον έχω συνδέσει μόνο με βραδινές καταστάσεις, βλ. παρακάτω.
Οι R.E.M. ήταν αυτοί που έπαιζαν το It’s the end of the world που το είδα μια μέρα στην τηλεόραση σε σποτάκι της greenpeace χωρίς να ξέρω ποιοι τραγουδάνε, μετά έγιναν αυτοί με το Losing My Religion, μετά “γράψε ρε μλκ κάνα cd με τραγούδια τους” οπότε το Everybody Hurts με διέλυε για αρκετό καιρό, δυστυχώς ποτέ δεν εντρύφησα αρκετά/όσο θα ήθελα, δηλαδή το Automatic For The People δεν το άκουσα ποτέ σερί, για πολλά χρόνια, μόνο τα τραγούδια του διάσπαρτα από δω και από εκεί, πολλές φορές, αλλά ποτέ ακούγοντας ολόκληρο τον δίσκο, δεν ξέρω καν γιατί.

Το Drive ας πούμε, το είχα ΛΙΩΣΕΙ, μου είχε κάνει ζημιά, ξεκινούσαμε τις φοιτητικές λαιβάρες μας με αυτό, ίσως όχι η καλύτερη επιλογή για αρχή συναυλίας όπως έκαναν οι Gathering στο West Pole αλλά ποιος νοιαζόταν τότε, λίγο πιο μετά ήταν και το The One I Love αλλά το βαριόμουν τόσο πολύ, ελάτε να ξαναπαίξουμε το Drive ρε μαλάκες, δεν με άκουγαν, τι να πεις.

Τέλος πάντων αυτά θα έγραφα, και ότι είναι κλασικός δίσκος και ακούστε R.E.M. γιατί δεν είναι η τσιχλοφουσκομπάντα των 2-3 χιτς που νόμιζα όταν ήμουν πολύ μικρός (περίπου 20), “όμως ο κόμπος της ζωής διπλογυρνάει” και όλα χάλασαν σήμερα το πρωί και δεν είχα όρεξη να ξεκινήσει η μέρα ούτε με το Drive και είμαι τόσο μα τόσο στενοχωρημένος.

Σήμερα το φανταστικό μου μπαρ θα είναι ανοιχτό μόνο 15:30 με 16:30, θα ξεκινήσουμε με αυτό,

και μετά βλέπουμε, θα κλείσω με το Drive, έτσι για το γαμώτο, και για το “Hey kids” που πλέον θα το ακούω “KIDS KIDS!”.

Γαμώτο ρε Τσάντλερ. :pensive:

8 Likes

νέα φόρμα, νέο θέμα επιλογή του YoungAtlas
Ζητάμε άλμπουμ που μπορούν να σας ανεβάσουν, ίσως να σας κάνουν να χορέψετε, σίγουρα να σας φτιάξουν τη διάθεση.

περιμένουμε από @Ktn @QuintomScenario @neo @owlkitty @RiderToUtopia @evil (δις) @anhydriis και τους πιο παλιούς @giasonas @Clairvoyant @Sevek @SvenN
μη πω και τους ακόμη πιο παλιούς @Sh_Wo_f @bostonflesh @nnnkkk εκτός αν;

3 Likes

Aυριο ποσταρω τα 2 που χρωσταω σοζ - ειναι ετοιμα στο μυαλο !

1 Like

Καλα, αυτο μπορω να το πω κι εγω :stuck_out_tongue:

3 Likes