τίποτα το ιδιαίτερο ξέρω αλλά
Black Sbbath - Master Of Reality:):!:
μετα απο πολυυ καιρο
ειχα πολυ καιρο να ακουσω ολοκληρο αλμπουμ της κορυφαιας ροκ μπαντας…
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όλη τη δισκογραφία της μπάντας.
απο το λυκειο ειχα να το ακουσω…:roll:
[B]Truppensturm - Fields of Devastation[/B]
Θά’ναι ένα Candlemass, Solitude Aeturnus, Catredral, My Dying Bride, πσκ
…άντε να Χειμωνιάσουμε λιγάκι, με την καταραμένη ζέστη
:):!:
Ωραίος ο μπαίκτης, υποθέτω έχεις δώσει την ανάλογη σημασία και στο περσινό τους.
Εννοείται, τα ξέθαψα αμφότερα με αφορμή την εμφάνιση τους στο Party San οπου θα πάω.
Με βάση αυτά που έγραψες για το Deathkult, περιμένω αρκετά πράγματα από τους εν λόγω κυρίους.
Progressive blues
Το ντεμπουτο των Grave Flowers ειναι μια μετρια κυκλοφορια στο χωρο του doom/gothic metal.Και αυτο γιατι αν και εχει τις καλυτερες των διαθεσεων,τα αποτελεσμα υστερει.Και αυτο οφειλεται στο εξαφανισμενο μπασο,στο ντραμ μασιν,στις λιγοστες κιθαρες,σε καποιες επιτηδευμενες συλλαβες που τραγουδα βεβιασμενα ο Matt για να προλαβει να πει την προταση του.Δυστυχως ολα αυτα κοβουν.Απο την αλλη υπαρχουν και ομορφες συνθεσεις οπως το Insomnia που ανοιγει τον δισκο ομορφα,το Wistful Whispering με τις ακουστικες κιθαρες και τα απελπισμενα φωνητικα,το Dayexchange που μου θυμισε εντονα Count Raven κτλ.Η φωνη του Matt των Grave Flowers (και παλιοτερα των Godgory) ειναι συναισθηματικη και καταθλιπτικη οπως και οι στιχοι του.Και πραγματικα ετσι ειναι και στην πραγματικη του ζωη(οσο μπορω να καταλαβω μεσω επικοινωνιας myspace).Ο παλιος του συνοδοιπορος,Erik Andersson,τον βοηθα στα πληκτρα ενω ο Jason Janson των Mental Crypt παιζει κιθαρα/μπασο και πραγματικα τα ελαχιστα σολος που εχει(σε 3 τραγουδια) ειναι αρκετα καλα.
Οπως προανεφερα,αν καποια κομματια δεν ηταν τοσο ασχημα γυμνα(Mentally Exposed,No More Winters ),τοτε ο δισκος θα ηταν αρκετα ψηλα στην εκτιμηση μου.Αλλα ΔΕΝ ειναι.
[B]The Back Door Wolf[/B] - Howlin’ Wolf / Chess 1973
Το Ντεμπουτο των Novembre ηταν και το ντεμπουτο της μικρης Ιταλικης εταιριας Polyphemus.Αυτο σημαινει χαμηλο μπατζετ,λιγα χρηματα που με την σειρα του σημαινει αθλια παραγωγη που τα χαντακωνει ολα.Τα παντα υποφερουν ωστε να ακουστουν.Και η πλακα ειναι οτι παραγωγος του δισκου ειναι ο κατα τ’αλλα εξαιρετος Dan Swano.Βεβαια μιλαμε για το 1994 που ακομη ειχε τα Unisound Studio και απειρια.Ενα αλλο κακο ειναι τα καθαρα φωνητικα του Carmelo Orlando.ΑΘΛΙΑ.Πνιχτα,με κακη προφορα(οντας Ιταλος).Στα μπλακ φωνητικα τα παει πολυ καλυτερα.Παντως οι κιθαρες του ειναι πολλες φορες αξιοζηλευτες και παιζονται ωραια θεματα και μελωδιες.Ο ιδιος εχει γραψει ολους τους στιχους και την μουσικη ενω τα περισσοτερα σολος ανηκουν σε αυτον.Φοραει και λευκο μπλουζακι Burzum εποχης Hvis Lyset Tar Oss.Αυτο μονο καλο μπορει να θεωρηθει ως προς τις επιρροες που ειχε εκεινη την εποχη.Τριτο και τελευταιο ασχημο αν μπορει αυτο να θεωρηθει ως ασχημο,ειναι οτι υπαρχει πολυ υλικο.Πανω απο μια ωρα,και καπου κουραζει.
Το θεμα ειναι οτι αν ο δισκος ηταν ορχηστρικος(ή μονο black φωνητικα) και με καλυτερη παραγωγη(αυτο διορθωθηκε,αφου επανακυκλοφορησε ως Dreams d’Azur το 2002 με καλυτερο ηχο) θα ελεγε πολλα περισσοτερα αφου κομματια σαν το Novembre / Its Blood εδειχναν τις δυνατοτητες τους απο τοτε.Και οντως αντεξαν στο χρονο και κυκλοφορησαν πολυ καλυτερους δισκους στο μελλον.Πληθωρα ακουστικων κιθαρων που βοηθουν στην ατμοσφαιρα,πληκτρα που υποβοηθουν και σε καμμια περιπτωση δεν πρωταγωνιστουν και ενα πανεμορφο εξωφυλλο που σου γ…ει την διαθεση ετσι και το παρατηρεις χειμωνιατικα αναθυμωντας το καλοκαιρι που περασε.
Το live των Candlemass, που έγινε πέρσι στα μέρη μας:):!:
[B]JOURNEY - FRONTIERS (1983)[/B]
Ε βασικά ούτε εγώ ξέρω γιατί,γενικά το καλοκαιράκι κάποιες φορές μου βγάζει μία 80s διάθεση!
Μιλάμε για ένα δίσκο ο οποίος,αν και μπορεί να μην είναι ο καλύτερος του συγκροτήματος,έκανε σχετικά μεγάλη επιτυχία.
Έχει μέσα κάποια αγαπημένα των οπαδών όπως “Edge Of The Blade”,τα οποία έγιναν και χιτάκια.
Η καρδιά μου όμως πηγαίνει στο τραγούδι που ανοίγει τον δίσκο,και αυτό δεν είναι άλλο από το “Seperate Ways”!!Ε τι να λέμε τώρα,συγκίνηση μόνο!!
Γενικά 80s ήχος και διάθεση.