Κάποιοι τυχεροί Γερμανοί πήγαν σε προακροαση του δίσκου και γράφουν τα εξής στα γερμανικά. Όσοι τα κατέχετε θα καταλάβετε. Οι υπόλοιποι, Google translate και ο,τι καταλάβουμε
αγκραφα Xysma βλεπω!!
^ Εποχές Silent Waters (λίγο πριν-λίγο μετά) είμαι ~100% ότι κυκλοφορούσε με αντίστοιχα τισέρτ.
Κατά τα άλλα ατάκα Holopainen ‘It really is a great feeling that we can still produce very decent music as a band’ ο ορισμός του γιατί τους λατρεύω.
Έδιτ: μπορεί να μη θυμάμαι τι έφαγα χθες, αλλά τα σημαντικά
Live,το Sampo,σαφως καλυτερο σαν κομματι.Kαι συγκεκριμενα απο το 3:30 ειναι γαματος ο συνδιασμος growls Joutsen,σολαρισμα Esa.
Oσο για το νεο δισκο,δεν περιμενω καποια διαφοροποιηση στον ηχο,καλη παραγωγη να εχει,θα ηθελα ρε γμτ λιγο πιο δυνατο drumming,αρκετα soft εως και poppy θα χαρακτηριζα τα drums.
Παρασκευή κυκλοφορεί το πρώτο single του Halo.
Εξαιρετικό τελείωμα, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν πολύ καλύτερα τραγούδια. Είναι μπαντάρα έτσι κι αλλιώς.
Είναι πολύ καλό κομμάτι, αισθάνομαι πως είναι πιο κοντά ηχητικά σε Skyforger παρά στα τελευταία τους. Για να δούμε!
Νταξει δεν ειναι οτι εχω ή ειχα ποτε ελπιδα οτι τα μπρουταλ του Γιουτσεν θα ειναι κατι ωραιο. Παρολα αυτα, δε με ενοχλησαν σχεδον ΠΟΥΘΕΝΑ στο Queen Of Time, και στο καινουριο κομματι δε με ενοχλουν επισης πουθενα. Εχει μεγαλη σημασια για μενα να μπορεις να ακουσεις την προφορα των λεξεων, ακομα κι αν ο αλλος τραγουδαει με μπρουταλ φωνη.
Ως εκ τουτου, μιλαμε για ενα πανεμορφο τραγουδι. Οταν μπαινουν τα καθαρα φωνητικα δε, ειναι επος το τραγουδι, απιστευτη ρεφρεναρα. Κλασικοι ταξιδιαρικοι παιχνιδιαρηδες Αμορφις, που σε ταξιδευουν στην φυση. Φοβερο το μωβ εξωφυλλακι. Εμενα μου ακουγεται ως η φυσικη συνεχεια του ανελπιστα (για μενα) καλου Queen Of Time. Η γεφυρα με πηγε πισω σε εποχες Tuonela
Εχω την περιεργεια βεβαια να δω ποσα τραγουδια τους εχουν την λεξη Moon στον τιτλο τους
Εχουμε και λεμε:
- Moon and Sun (Black Winter Day EP)
- Moon and Sun part II: North’s Sun (Black Winter Day EP)
- Rusty Moon (Tuonela) - το καλυτερο απο ολα
- Two Moons (Eclipse)
- Brother Moon (Eclipse)
- Enchanted By The Moon (Circle)
- The Moon (Halo)
μελωδικη κομματαρα, και μενα μου εβγαλε κατι απο skyforger, μακαρι να ειναι στο υφος eclipse/silent waters/skyforger συνολικα
ψηθηκα, repeat και αναμενω με αναζωπυρωμενο ενδιαφερον
Το ακουσα 4 φορές- συμπτωματικα μη με περασετε για ψυχαναγκαστικο, αλλα βγαινοντας λιγο οφφ τοπικ,
4 φορές είναι η default ρυθμιση που υπαρχει στον εγκεφαλο μου για το ποσες ειναι οι max ευκαιριες δινει σε ένα κομματι για να αρχισει να του αρεσει. Μετά από την 4η (καμια φορα και αρκετα πιο νωρις) λεει “γαμα το αφου δεν αρχισε να μου αρεσει ως τωρα, δυσκολα θα μου αρεσει μετα”
Ον τοπικ λοιπον και παλι, ενω είναι κάπως safe για προσφατους amorphis, μετα τη λιγο παγωμενη πρωτη ακροαση (προσδοκιες γαρ, εκ των αγαπημενων γκρουπ μου), αρχισε γρηγορα να μου αρεσει, καθοτι:
- Ωραιες μελωδιες, ειναι μαστορες σε αυτα αλλωστε
- Βγαζει το Amophis feeling, ξερετε αυτό το Χ% folk Y% ψυχεδελεια Ζ % Ουγκ με τα ποσοστα των Χ-Υ-Ζ να αλλαζουν απο δισκο σε δισκο και τελικα η ατοφια εμπνευση να καθοριζει το αν εκχυλιστηκε επιτυχως το εν λογω συναισθημα.
- Το περασματακι στο 3:55 γαμησε, ωραιο ρεφρεν επισης.
Απο εμενα ειναι ΝΑΙ
Μονο η εισαγωγικη μελωδια αρκει. Τους αγαπω
Μου αρεσε το σινγκλ σε γενικες γραμμες,βεβαια εγω περιμενω τα bonus tracks,που εκει ως συνηθως κρυβουν καλυτερα κομματια απο τον ιδιο το δισκο καθεαυτο.
Μακάρι να κυλήσουν γρήγορα οι μέρες σας και να ακούσετε το “Halo” που περιέχει μερικά από τα πιο πωρωτικά τους τραγούδια.
11/2 το άλμπουμ… ανυπομονώ. Έχω βάλει και ακούω το θεϊκό queen of time
Από Απρίλιο βγαίνουν σε περιοδεία ΗΠΑ/Καναδά
Έχουν περάσει 18 χρόνια και κάτι από την μια και μοναδική φορά που τους έχω δει live. Ήταν 14 Δεκεμβρίου 2003, μια μέρα μετά τα 21α γενέθλια μου, και μη έχοντας παρέα που να ψήνεται για το συγκεκριμένο live, αλλά με τους Amorphis να είναι διαχρονικά από τα αγαπημένα μου συγκροτηματα, πήρα την απόφαση και πήγα μόνος στο Gagarin και φυσικά δεν το μετάνιωσα καθόλου!
Ήταν κομμάτι της περιοδείας του πολύ ωραίου Far from the sun, και θυμάμαι πως ήταν ένα πολύ δυνατό live, και στα πιο ήρεμα αλλά και στα πιο brutal τραγούδια του, και το setlist ήταν πολύ δυνατό
Ας ελπίσουμε λοιπόν σε έναν δυνατό δίσκο και πιθανώς και σε ένα live στα μέρη μας κάποια στιγμή
Ημουν κι εγω μεσα αν και ημουν 22 και κατι μηνες Εμ δεν ειπες ενα γεια να δουμε μαζι την συναυλια αφου δεν ειχες παρεα. Τους ειχα δει και το 2002 βεβαια, εναμιση χρονο πριν, κι ειχαν παιξει και το καλυτερο τους τραγουδι εβερ, το Summer’s End.
Και νομιζω τους ειδα και το 2008, με τον Tomi Joutsen τοτε, επισης πολυ καλη συναυλια.
Αρα τους εχω δει 3 απο τις 5 Ελλαδα.
Λατρεμενος Pasi Koskinen
Βλέπω το set-list και κλαίω.
Τους ειχα δει τοτε το 2003 … εποχες που καθε βδομαδα ειμουν και σε συναυλια…Τεραστιο λαιβ και το tuonela σαν album συνεχιζει να ειναι το αγαπημενο μου …