σωστος,συμφωνω σχεδον σε ολα…αλλα στο οτι ειναι καλυτερος συνθετης ο matheos το 2011 δεν νομιζω…
Τώρα το είδα αυτό και ξεκαθαρίζω για άλλη μια φορά τη θέση μου.
Το θέμα δεν είναι αν μου αρέσει πιο πολύ ο Arch ή ο Alder. Ο Arch ως τραγουδιστής του “Sympathetic Resonance” δεν μου άρεσε, όχι γιατί δεν τραγουδάει καλά (το αντίθετο βέβαια), αλλά επειδή στο συνθετικό κομμάτι των φωνητικών γραμμών υπάρχουν πολλά σημεία που απογοητεύει και εμένα. Δεν ακούω το δίσκο με τον Alder, δε γίνεται. Δε μου αρέσει να μιλάω με υποθέσεις.
Ok, το να σου αρέσει ο Arch γενικώς και να μη σου αρέσει στο δίσκο αυτό, ομολογώ πως με εκπλήσσει και εμένα. Αλλά δεν είδα κανέναν να μη σέβεται την άποψή σου…
Με συγχωρείτε για το offtopic αλλά να καταλάβω κάτι.
Είχα ακούσει (νομίζω μέσα στο καλοκαίρι ή πριν) ότι οι Fates είναι έτοιμοι για το νέο τους album (θα έμπαιναν στο studio, είχαν γράψει τα κομμάτια ή κάτι τέτοιο). Το παραπάνω σημαίνει ότι η ιδέα του album έχει ακυρωθεί;
Και πάλι συγγνώμη.
Αυτό είναι το κακό. Δεν είσαι εσύ το οφτόπικ. Το τόπικ αυτό είναι οφFates…
αρχές του νέου έτους [B]υποτίθεται[/B] είναι να μπουν στο στούντιο
Αυτό ήξερα και εγώ. Άντε και είχα γλυκαθεί όταν το διάβασα.
απλά χωρίς να έχει ειπωθεί κάτι, ολοι έχουν μια δυσπιστία στο οτι όντως ετσι θα γίνει
όπως και να’χει τέλος πάντων, το άλμπουμ σπέρνει.
Και εκτός του Arch, ο οποίος έκανε βουτιά στο Awaken και βγήκε…ατσαλάκωτος, η κιθαριστική-συνθετική δουλειά του Matheos είναι εκπληκτική και τα σολίδια του Aresti θυμίζουν και κάτι από προ Inside Out εποχές. Γενικώς, δισκάρα δλδ.
Μα να μην μπορω μια την φωνη (χροια) του Arch??
Κριμα γιατι μιλαμε για πολυ ωραιες συνθεσεις, τουλαχιστον οσα ακουσα.
Ειμαι καπου στο 4 λεπτο του Stained Glass Sky και μαζευω σαγονια απο το πατωμα κτλ κτλ…
Η φωνη του Arch ειναι ΚΡΥΣΤΑΛΟ!
Α δεν ειπα αποψη οταν τελειωσε ο δισκος. Ε δεν χρειαζεται, συγκινηση μονο. Μεγαλος δισκος.
Αληθεια, αν τον εχει αγορασει κανεις, εχει στιχους το βιβλιαρακι?
Ε ναι ρε, αυτό έλειπε.
Να το πω κι εδώ. Ο Aresti είχε λείψει πάρα πολύ στους Fates, κάθε μορφής. Φάνηκε εδώ, ακόμα κι απ’ αυτά τα λίγα που έκανε, θα φανεί και του χρόνου ακόμα περισσότερο.
ΔΙΣΚΑΡΑ.-
Ανέλπιστα καλό! Όταν έχεις τέτοιο songwriting και τέτοια φωνή ε δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά έτσι;
Και παρόλο που φαινομενικά η ντεμοντέ φωνή του Arch είναι κάπως ασυμβίβαστη με τον (εκπληκτικό) μοντέρνο ήχο η ιδιαιτερότητα του αποτελέσματος είναι που καθιστά ξεχωριστό τον δίσκο! Για μένα πολύ effective! Φοβερές αλλαγές, έμπνευση (ο Matheos τι σπέρνει…καλλιεργεί και μαζεύει τη σοδειά μη σου πω) και η φωνή του Arch είναι σε ανεπανάληπτα επίπεδα. Αγαπημένο το Stained Glass Sky μέχρι στιγμής και δεν υπάρχει τίποτα filler…
Είμαι πλέον κι εγώ στις πρώτες ακροάσεις. Δε θα πω ολοκληρωμένη γνώμη γιατί σ’ αυτό το δίσκο αν κάτι κάνει μπαμ, είναι ότι έχει πολύυυυυ ψωμί και γι’ αυτό απαιτεί και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό ακροάσεων. Κάτι μου λέει πάντως ότι αυτό το δίσκο θα τον ακούω για χρόνια. Η πρώτη αίσθησή μου είναι ότι είχε πολλά χρόνια να ακουστεί κάτι τόσο [B][I][U]εκφραστικό[/U][/I][/B] στον ευρύτερο χώρο του μελωδικού μέταλ, κι έχω την εντύπωση ότι αυτό, χωρίς να παραγνωρίζω τη συνθετική και εκτελεστική κλάση του μέγιστου Matheos, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη φωνή του αειθαλούς Arch.
Μα την πίστη μου, δεν είχα καταλάβει ούτε γω πόσο μου χε λείψει αυτή η φωνή.
Μάλλον για δίσκος της χρονιάς πάει.
Ο Αρτσ έχει ιδιαίτερη φωνή, αλλά εδώ ακούγεται πιο ώριμη από παλιά και με καλύτερη παραγωγή.
Επίσης η φωνή του είναι άμεσα συνιφασμένη με την μουσική του αλμπουμ.
Δεν θα μπορούσα να το διανοηθώ με άλλο τραγουδιστή.
Η prog μουσική χρειάζεται και ανάλογα prog τραγουδιστή. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι bel canto, για να δανειστώ και έναν όρο από την οπερα 8)
Τα λέω όλα αυτά παρόλο που είμαι φαν της περιόδου των Fates με Alder. Το συγκεκριμένο όμως αλμπουμ είναι αντάξιο με οτιδήποτε άλλο από τους FW.
edit: Λέτε να δούμε κανένα live Arch-Matheos… με όλα τα παλιά από Fates?
Γκουχ γκουχ… δεν ξέρω. Στο KIT έχουν κλείσει ως τώρα, ενώ ο Μαθιός έδωσε πιθανότητες να έρθουν και Ελλάδα(δεν ξέρω βέβαια αν το εννοούσε ή το είπε απλά για να το πει) ΜΑΚΑΡΙ να έρθουν. Κι ας έχει ο Μαθιός όσες παραξενιές θέλει με τα παλιά Fates, αυτή η εμπειρία δεν χαλάει ότι και να παίξουν!
Μπηκα τωρα στο metal archives και εχει και στιχους