Asian Horror

Λοιπόν έψαξα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, αν ήδη υπάρχει θέμα πετάχτε το σέρβερ στη θάλασσα.


Κι εκεί λοιπόν που λέτε παιδιά μου που στις αρχές των 00ς (στη χειρότερη) λέγαμε “πάει πέθανε η ταινία τρόμου” και “πόσες πια προκάτ ταινίες με ζόμπι/βρυκόλακες/λυκανθρώπους?” και “πάαααλι θρίλερ? πάμε σινεμά να ρίξουμε κάναν ύπνο” ή (στην καλύτερη) διάφοροι δυτικοί τύποι μετατρέπανε την λατρεία τους για τον Lynch σε φίλμς τρόμου που μόνο οι ίδιοι καταλάβαιναν, ήρθε η Ανάσταση, ο Παζούζου από την Ανατολή κρατώντας τη Φλογισμενη Ρομφαία και άλλα τέτοια γραφικά, βασικά ανακαλύψαμε τι σκατά συνέβαινε τόσα χρόνια στην Άπω Ανατολή.

H επίσημη είσοδος του Ασιατικού Τρόμου στο Δυτικό Κόσμο έγινε το 2002 με το χολυγουντιανό ρημέηκ του Γκορ Βερμπίνσκι στο “Ring” του Χιντέο Νακάτα. Τεράστιο σουξέ, ακολουθήθηκε από ένα σήκουελ που δεν βλέπεται ούτε με μαστίγιο, αλλά η ουσία είναι ότι εισήγαγε -έστω και κάπως γυαλισμένα- στο (μη μυημένο) δυτικό κοινό όλα τα πρωτόγνωρα στοιχεία της Ασιατικής Σχολής του Τρόμου.
Ένας τρόμος οικείος, αστικός και ενοχλητικός, και ταυτόχρονα απόκοσμος, γκροτέσκος και σοκαριστικός. Βασικά όσοι είχατε την τύχη να δείτε το “the Ring” στους κινηματογράφους τον καιρό του, λογικά πρέπει να θυμάστε το σοκ που είχε προκαλέσει. Πράισλες.

Η συνέχεια γνωστή, είπανε στη γριά να χέσει κι αυτή ξεκωλιάστηκε, πάρε ρημέηκ και δωσ’του ρημέηκ, και πάρε κι άλλο ένα ρημέηκ, και όποτε ευκαιρούμε φτιάχνουμε και κάνα ρημέηκ, και κάνα ρημέηκ μην ξεχάσουμε κλπ, η ιστορία όμως έχει καταγράψει τα μνημεία και τα’χει ξεχωρίσει από τις φόλες.

Εδώ λοιπόν θα’ρχόμαστε να λέμε τις αγαπημένες μας ταινίες τρόμου από Ιαπωνία/Κίνα/Κορέα κυρίως, αλλά άμα παίζει και κάνα λαβράκι από αλλού ευπρόσδεκτο, ξεκινάω -φυσικά- με τα Ring που είναι και τα γνωστότερα, πελώριο έπος το 1, τα άλλα 2 κατώτερα, αλλά και πάλι μνημειώδη, δεν νομίζω κάποιος να μην τα’χει δει, αν ναι να το κάνει επειγόντως. Η μυθολογία του Ρινγκ περιλαμβάνει κι άλλα φιλμς και βιβλία, τα οποία θα αναφέρω στο μέλλον.

έχω κατά καιρούς γράψει διάφορα για άλλες ανάλογες ταινίες σε διάφορα θρεντ, Θα τα μαζέψω και θα επανέλθω.

Σκοπός του τόπικ είναι να αποτελέσει οδηγό για το είδος, να ανακαλύψουμε κάνα έπος που δεν ξέραμε, και να τα’χουμε και μαζεμένα.

Γιορ τερν.

BATTLE ROYALE

Battle Royale takes place in an alternate timeline?Japan is a fascist state, known as the Republic of Greater East Asia (大東亜共和国 Dai Tōa Kyōwakoku). Under the guise of a “study trip,” a group of students from Shiroiwa Junior High School (城岩中学校 Shiroiwa Chūgakkō) in the fictional town of Shiroiwa (Kagawa Prefecture) are sleep-gassed on a bus. They awaken in the Okishima Island School on Okishima, an isolated, evacuated island southwest of Shodoshima, also in Kagawa Prefecture. They learn that they have been placed in an event called the Program. Officially a military research project, it is a means of terrorizing the population, of creating such paranoia as to make organized insurgency impossible. In the manga, the economy collapsed, and the government created the Program to revitalize the economy. According to the rules, every year since 1947, 50 third-year high school classes are isolated, and each class is required to fight to the death until one student remains. Their movements are tracked by metal collars, later identified as Model Guadalcanal No. 22, around their necks, which contain tracking and listening devices; if any student should attempt to escape the Program, or enter declared forbidden zones, a bomb will be detonated in the collar, killing the wearer. If no student dies in any 24 hour period, all collars will be detonated simultaneously.

Πολύ ωραία θρεντ και παραδόξως δεν θυμάμαι να υπάρχει ανάλογο εδώ μέσα. Το ringu όταν το είχα δει λέρωσα τα σώβρακα μου μιλάμε. Ομολογώ πάντως πως τότε είχα γίνει λιγάκι φανμπους και είχα αποθεώσει και τα 2 σίκουελ τα οποία και δεν ξαναείδα απο τότε #-o

Πάντως το τελευταίο διάστημα δεν έχω κάνει ούτε καν μερικές επαναλήψεις σε πολλές από τις ταινίες που έχω δει και αυτό το θεματάκι μου έδωσε μια καλή αφορμή. Θα επανέλθω δριμύτερος με κανέναν πιο θαμμένο ταινιάκι, τα γνωστά νομίζω έχουν αναφερθεί έτσι και αλλιως σε πολλά άλλα θέματα κινηματογραφικά.


_____________________

Τι επίπεδο cult-o-καψίματος επιτρέπει το θρεντ?
Ως βληδινοθρεντ ελπίζω πολύ:p

Θα επιστρέψω κάποια στιγμή με πολύ πράμα, μ’αρέσει, μ’ αρέσει :smiley:

Αν η ερώτηση ερμηνεύεται και ως “Guinea Pig να βάλω?”, η απάντηση είναι “βάλε, αλλά οι φωτός σε 40 σπόιλερς” :smiley:

Βασικά ο μόνος περιορισμός είναι να είναι από ασία και να είναι θρίλερ/τρόμου.
Αν κάποιος βάλει αμερικάνικο ρημέηκ προτείνω να τον δέρνουμε.

Δεν βλέπουμε αμερικάνικα ριμέικ - ουγκ!
Splatterιές σκέτες τύπου riki-oh επιτρέπονται?
edit - όχι φωτογραφίες, καμιά περίληψη και κανα γιουτιουμπ

εεεε… τι να πω, βάλε, αλλά όσο το δυνατόν λιγότερες. :-s :-s :-s
Ή μαζεμένες σε ένα ποστ-σεντόνι ή κάτι τελοσπάντων που δε θα πηδήξει το θρεντ και μετά από σένα θα γράψει και κάνας άλλος. :stuck_out_tongue:

Λατρεια το Ring και το Battle Royale (αν και δεν ξερω αν μπορει να μπει εδω).
Θυμαμαι το σουσουρο που ειχε προκαλεσει το Ring οταν ειχε βγει.

Μια πολυ καλη ταινια του Hideo Nakata ειναι το Dark Water που βγηκε το 2002.


Χαχαχα ! Εψαχνα εικονα και την πηρα απο ποστ του Bleedin σε θρεντ για αγαπημενο θριλερ.
Εννοειται οτι στηριζουμε μονο το Ιαπωνικο γιατι το Αμερικανικο με την πανεμορφη Κονελλι δεν
βλεπεται.

DARK WATER

Καλά όχι ακριβώς και κρυμμένο διαμάντι μιας και έγινε και αμερικάνικο ριμεικ (το οποίο δεν ήταν καθόλου κακό μάλιστα). Ίσως το πιο “σοβαρό” από όλα απο την άποψη πως πρόκειται για ταινία που μπορείς να σταθεί και ως κοινωνική δραματική αν αφαιρέσεις το horror κομμάτι. Το όποιο horror κομμάτι στέκεται μια χαρά με ουκ ολίγες ανατριχιαστικές σκηνές με πολύ καλή κίνηση της κάμερας να δημιουργεί μια εξόχος απειλητική ατμόσφαιρα πριν την διαφορετική τροπή που παίρνει στο φινάλε .

Αυτό που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει πάντως είναι η πιο έντονα κοινωνική διάσταση που έχει η ταινία (και στην οποία έμεινε το αμερικανικο ριμεικ με την Τζένιφερ Κόνελι) με πρωταγωνίστρια μια χωρισμένη γυναίκα που πηγαίνει να ζήσει σε ένα ερειπωμένο διαμέρισμα μαζί με την κόρη της. Το ταβάνι που στάζει όμως από μια διαρροή θα είναι οι πρώτες ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά.

edit: @ Deathster i hate you… πότε πρόλαβες μωρέ :p:p

Tα μεγαλα μυαλα συναντουνται λοιπον.
Καλυτερο το δικο σου ποστ παντως. :stuck_out_tongue:
Αν και δεν συμφωνουμε στο αμερικανικο.

Επισης καποια στιγμη πρεπει να κατσω να βγαλω ακρη με τα 34 Ju-on που
εχουν βγει να δω ποια εχω δει και ποια οχι.

Ποιες ηταν οι ταινιες απο 2 αδερφια απο το Χονγκ-Κονγκ,που υπηρχε και μια εκπληκτικη
σκηνη σε μια γεφυρα ?

Ωραίο thread αυτό εδώ!!

Για αρχή θα ποστάρω το ‘‘Shutter’’ του (2004)

Η υπόθεση δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, ένας φωτογράφος και η φιλενάδα του χτυπάνε με το αυτοκινητό τους μια κοπέλα,μετά από ένα πάρτυ, και την αφήνουν αβοήθητη στο δρόμο.Μετά από αυτό το περιστατικό ο πρωταγώνιστης βλέπει διάφορα στις φωτογραφίες του, οπότε καταλαβαίνετε που πάει το πράγμα…
Να πω την αλήθεια όταν διάβασα την υπόθεση δεν εντυπωσιάστηκα (το αντίθετο μάλιστα), αλλά είπα να κάτσω να το δώ, και τελικά αποζημιώθηκα πλήρως! Η ταινία έχει φοβερή ατμόσφαιρα και αξίζει να τσεκαριστεί !

To Dark Water πρέπει να’ναι η πιο συγκινητική ταινία τρόμου έβερ. πελώριο πραγματικά.

Τέλη 2002 έχω πάρει τον κολλητό και πάμε να δούμε “καμιά ταινία” στα βίλατζ. “Να δούμε αυτό?” “να το δούμε”. Και παίρνουμε τα ποπκόρν μας και τις μπιγκ-αςς κοκακόλες μας και σκάμε μύτη στην αίθουσα χωρίς να έχουμε ιδέα. Και η αίθουσα τίγκα στα ζώα που μασουλάνε ποπκόρν και χασκογελάνε γιατί περιμένουν ένα “Ξέρω τι κάνατε πέρσι το καλοκαίρι κλπ”. Ε στην σκηνή που εμφανίζεται το πρώτο πτώμα στην ντουλάπα σκάει το πρώτο μαζικό “ααχχχ!!!” ε και να μην τα πολυλογώ στη σκηνή με το πηγάδι και την τηλεόραση το πουλί μου βάραγε διπλοβάρδια με το να κατουράει το βρακί μου απ’τον τρόμο και ταυτόχρονα να χύνει ποτάμια σπέρμα με τα υστερικά “μηηηηη!!!” “αααααααααα!!!” “όχιιιιιιιι!!!” που ακουγούντουσαν σε όλη την αίθουσα. Γιατί κάποιες στιγμές είναι απλά ανεκτίμητες! 8)8)8)

από Ju-On έχω δει τα τρια πρώτα (μεταλλοπατέρας κι έτσι), τα 2 πρώτα είχαν κάποιες ισχυρές σκηνές αλλά το υπόλοιπο πέρασε στο fast-forward. Το έπος όμως είναι το 3.

Ju-on: The Grudge είναι ο πλήρης τίτλος, πάνω σ’αυτό βασίστηκε το αμερικάνικο (αστείο) ρημέικ, Νο 3 στη σειρά, αν και υπάρχει και ένα κάτι-σαν-πρήκουελ λέει με τίτλο “Katasumi and 4444444444”.
Βασικά η ταινία μπάζει ουσιαστικά από παντού, αλλά το υπερ-ατού της είναι ότι παίρνει όλους τους αστικούς αρχέγονους φόβους της παιδικής σου ηλικίας και στους σερβίρει στη μάπα με ένα σοκαριστικό σαδισμό. Είναι αδύνατον να μην τρομάξεις με το Ju-On III. Θυμάμαι να βλέπω με ένα φίλο μου το τρέηλερ και να’χουμε ήδη κλάσει μέντες. Περιττό να πω ότι όταν έκατσα και το είδα μόνος μου έκανα 2-3 παύσεις στην ταινία για να συνέλθω.

Μετα ακολούθησε άλλο ένα Ιαπωνικό και 3 αμερικάνικα.

edit. Αυτό του Scaphism δεν το ξέρω και μ’έψησε. :smiley:

Καταρχας στηριζουμε τιμιο και \m/ εισαγωγικο ποστ

Παντως Bleedin και φανς του Nakata, στις φετινες νυχτες πρεμιερας θα παιχτει και το τελευταιο του εργο, το Chatroom-το οποιο δεν με εψησε να πω την αληθεια ιδιαιτερα-…κατα τ’αλλα, μεγαλο τοπικ, θα τιμησω αργοτερα με 2-3 αγαπημενα επη σαπιλας-τρομου-ανωμαλιας, μερικα αρκετα παλαιοτερα κιολας…

επειδη ειμαι μαγκας και νταης
ειχα δει το ringu σε βιντεοκασσετα απο το βιντεοκλαμπ της γειτονιας πριν ακομα ξεσπασει ο ντορος
(ειχε προηγηθει ενα σνικ-πριβιου βεβαια απο την εκμπομπη του φραγκουλη στο mad οπου με ειχε μπριζοσει να δω τι σκατα ειναι αυτο το Ρινγκ το οποιο του κανουνε αμερικανικο ριμεικ!!)
και οποιος θελει το πιστευει
ειδα την ταινια σαββατο βραδυ - παρεα με ενα σακουλακι ντοριτος
στην σκηνη στο τελος που βγαινει η φιλη μας απο την τηλεοραση
εκλασα μεντες και σταματησα την ταινια
και ειδα τη συνεχεια το επομενο πρωι…

anyway
εχω την εντυπωση οτι τα περισσοτερα θριλερ
τα εχουμε αναφερει σε αλλα θρεντς

σας παρακαλω δειτε το παρακατω κλιπ…


ειναι ενας λογος που αγαπαμε ασια…

Όσο αναφορά το Ring, υπάρχουν και τα παρακάτω:

Α. Ring : Kazenban (1995) :
Aυτό υποτίθεται πως είναι η πρώτη ταινία που έχει σχέση με την μυθολογία του Ring, και μάλλον είναι η πιο πιστή στην ιστορία της νουβέλας, αλλά η προσέγγιση της ιστορίας έχει γίνει με ‘‘σεξιστικό τρόπο’’ (κάτι σαν soft-porn δηλαδή…),όποιος το δεί θα καταλάβει.Δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα ring, η ταινία ούτε καν horror δεν είναι αλλά το αναφέρω αν θέλει κάποιος να τσεκάρει…

B. Ring : Saishuushou (1999) : Αυτό είναι ένα Tv-series 12 επεισοδίων, και έχει μια διαφορέτικη προσέγγιση της ιστορίας,καθώς δεν είναι τόσο horror αλλά πιο πολύ μυστήριο…Πολύ καλή σειρά κατά τη γνώμη μου, αλλά διαφορετική από την γνωστή τριλογία!

Γ. Rasen : The Series (1999) : Και αύτη είναι μια τηλεοπτική σειρά 12 επεισοδίων που έμαθα την ύπαρξή της πρόσφατα,και δεν το έχω δεί, αν κάποιος την έχει τσεκάρει ας γράψει κάποια λόγια…

Για τo Ju-ON, από όσο ξέρω (χρονολόγικα) τουλάχιστον η σειρά δεν πάει έτσι :

Prequel : Katasumi And The 4444444444

  1. JU-On :The Curse
  2. Ju-On :The Curse II (Aν δεν κάνω λάθος αύτα τα δύο είχαν γυριστεί μόνο για προβολή στην Κορέα αρχίκα)
  3. Ju-On : The Grudge
  4. Ju-On : The Grudge II
    και μέτα τα τρία αμερικάνικα Grudge, σωστά?

Αν και πάνω κάτω όλα τη ίδια υπόθεση έχουν, είχαν κάτι πολύ δυνατά σκηνικά μέσα…

γιατι να μην βαλετε quinea pig?δεν τα βαζουμε τα splatter?ουστ
Λοιπον.το επος πρωτα!!
visitor q

Καμια σχεση με ringu κ πνευματα.ειναι mindfuck με πρωτοτυπο σεναριο.ειναι υπεροχοοοοο αχχχ

ichi the killer

οχι πνευματα παλι.η ταινια ειναι κ γαμω τα γελια.splatter σε πολυ καλο επιπεδο και ichi που εξπερματωνει ποταμι πανω σε μια γλαστρα.τελειο τελειο

3 extremes

οχι πνευματα.τρεις διαφορετικες ταινιες μικρου μηκους α[π 3 διαφορετικουσ σκηνοθετες.1 κινεζο 1 κορεατη κ 1 ιαπωνεζο (mikeee παλιιιιιι γιουχουυυ).δυστυχως δεν ειναι και οι 3ς το ιδιο καλες με καλυτερη ταινια απο τις 3ς το dumplings που τρωνε εμβρυα.

Strange circus

ουτε δω πνευματα.αλλο mindfuck κ new κατεστραμενη οικογενεια (ουτε καν αγγιζει visistor q βεβαια).δεν κανω σπλοιλερ.η κορη ειναι μαλλον το πιο ομορφο loli που εχω δειιι πωωωωωωω

Horrors of malformed men

ουτε δω.μαλλον δεν θυμαμαι τιποτα απο υποθεση.και επισης δεν ειναι most notoriοus.ειναι καλη κ τελεια.την εβαλα επειδη επρεπε :frowning:

The eye (το ΕΝΑ)

πνευματα!!ναι, ισως η μοναδικη ταινια με πνευματα που μ αρεσει.μαζι με το doll master.

.δεν θα σας αρεσει.σε κανεναν δεν αρεσει.μα γιατι…

αμα μπορω να γραψω για σπλαττερ τοτε θα επανελθω.

Μια ταινία που μου έχει μείνει κάτι σαν κρυφός πόθος μια και ποτέ δεν κατάφερα να την δω μέχρι τέλους είναι η παρακάτω. 1966 πολλά χρόνια πριν από περιπετειούλες τύπου face of ο ασιατικός τρόμος ήταν ο πρώτος διδάξας.

Tanin no kao (Το πρόσωπο ενός άλλου)

http://www.imdb.com/title/tt0061065/

(αντιγράφω υπόθεση από άλλου): Ένας άντρας που έχει παραμορφωθεί από μια πυρκαγιά σε ένα εργατικό ατύχημα δέχεται να πάρει μέρος στο ριζοσπαστικό πείραμα του ψυχιάτρου του και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ενός προσώπου που ανήκει σε έναν ξένο.

Εσωτερικός τρόμο παρά τερατάκια και μακρυμαλλούσες με βρεγμένα πόδια που περιφέρονται σε σκοτεινούς διαδρόμους και πηγάδια. Εντυπωσιακός ο τρόπος που ο σκηνοθέτης Χιροσι Τεσιγκαχαρα μας δείχνει τις μεταπτώσεις τους πρωταγωνιστή στην συμπεριφορά του από την στιγμή που βρίσκεται με τους επιδέσμους μετά το ατύχημα ως την στιγμή που αλλάζει το πρόσωπο του. Όλο το ζουμί στην συμπεριφορά τους απέναντι στην γυναίκα του που ανέχεται σιωπηλά όλες τις παραξενίες του και τις αλλαγές στην συμπεριφορά του όσο και στον ψυχολόγο του που στέκεται πιο παρατηρητικός απέναντι στο “δημιούργημα” του.

Το είχε δώσει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ μαζί με άλλες 2 ταινίες του εν λογω σκηνοθέτη αλλά δυστυχώς το δικό μου δισκάκι ήταν ελλατωματικό και δεν μπόρεσα να την δω μέχρι το τέλος :frowning: θα επανορθώσω κάποια στιγμή μέσω ιντερνετ αν την βρω.

Το Doll Master μια χαρά ήταν,αλλά το Visitor Q είναι περισσότερο άρρωστο (σκηνή πατέρα και πτώματος στην αύλη αν θυμάμαι καλά:lol::lol:) παρά horror!!
Καλό είναι το splatter αλλά δεν νομίζω πως βγάζει ατμόσφαιρα, μόνο γέλιο (και το λέω έχοντας δεί άπειρα zombie & splatter!!!)

Τhree Extremes respect, έχει κυκλοφορήσει και part II

edit : Και εγώ το Tanin no kao με τότε το είχα δεί, πολύ καλό όντως…

συμφωνω για το dumpling απο τα 3 extremes
εχει δει κανεις και το full length που κυκλοφορησε??

ρε guinevere τοσο πολυ σου αρεσε το visitor Q???

επισης να προσθεσουμε και audition