AthensRocks 2020 - The National/IDLES 14.6.2020

Εγώ μέχρι Trouble will find me και με κορυφαία στιγμή το boxer…Γενικά νομίζω πως πλέον δισκογραφικά έχουν γίνει λίγο καριτούρα του εαυτού τους…
Το δισκάκι απο τους EL VY μου άρεσε πολύ περισσότερο…
Πάντως θέλω πάρα πολύ να τους δω και τους έχω απωθημένο απο το 2008…

1 Like

έχει και πολλούς πεφωτισμένους η Ελλάδα

2 Likes

Ακριβώς στην Ελλάδα μονο Scorpions, άντε παρατήστε μας…

3 Likes

Ακουσα μερικα τραγουδια απο τους Idles και αν και δε μου ενθουσιασε ιδιαιτερα η φωνη, ειναι καθαρα βρετανικη μπαντα που το λατρευω και φαινεται οτι θα ειναι πολυ ευχαριστοι live, αν και ταιριαζουν σε κλειστο χωρο μου φαινεται.
Αρπαζω την ευκαιρια και κανω τρελο οφτοπικ και λεω για τους Vant. Συγκροτημα 4-5 χρονων, κλασικοι βρετανοι, κιθαρες, προφορα, politica στιχοι και attitude, main stage στο R&L, με hiatus ενος χρονου οπου καναν μια υπερτιμια εξοδο λεγοντας πως “ηρθαμε,παιξαμε αυτο που θελαμε, σε μερη που δεν πηγαινουν οι καλλιτεχνες στη Βρετανια και τελειωσε” με sold out τη farewell tour ( οκ ισως αυτο με επιασε εμενα παραπανω γιατι οταν ανακοινωθηκε ημουν στη φαση που σκεφτομουν τους Muse και πως η 99-04 era με Hullabaloo, Montreaux, Earls Court ηταν ο,τι καλυτερο εχει υπαρξει και οταν εκαναν το ανεβασμα εχασαν για εμενα αυτο το edge και το brutality που ειχαν (λιγο υπερβολη αλλα οταν ηταν “underground” ηταν απιστευτοι), αρα οι Vant που το καναν ανεβηκαν τα ματια μου). Τελοσπαντων ξαναενωθηκαν πριν λιγο καιρο με σαφη αλλαγη κατευθυνσης αλλα δεν παυει να ειναι πολυ καλοι.
Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια, ταιριαζουν τελεια στο lineup αυτο και σκεφτομαι τοση ωρα πως να δικαιολογησω το οτι γραφω κατι εντελως ακυρο στο τοπικ, αλλα να πα να γαμηθει, μ’αρεσουν οι Vant και καπου ηθελα να τα πω. Αγαπημενο σινγκλακι ακολουθει:

1 Like

Πάντως δεν σας τιμά ότι δεν ξέρετε τους Idles και τους National. Ανοίξτε λίγο τους μουσικούς σας ορίζοντες.

Δηλαδή δεν ξέρετε τη σημαντικότερη βρετανική μπάντα της τελευταίας δεκαετίας? Που ζείτε?

3 Likes

Στην Ελλάδα και δεν μας ενδιαφερουν συμβουλές. Η ζωη ειναι πολυ μικρή για να την σπαταλάει καποιος ακούγοντας μουσικη που σιχαίνεται . Άκου «δεν μας τιμά» ρε άντε απο δω, ΟΥΣΤ…

3 Likes

Ηρέμησε, ειρωνικά το έγραψα. Κάποιοι φορουμίτες όπως ο @Rebel θα καταλάβουν.

Εκει που δεν ερχεται το καυτο πακετο ffdp+megadeth δυστυχως!

2 Likes

“Στην Ελλάδα και δεν μας ενδιαφερουν συμβουλές”. Οκ τα είπες όλα… έκανα και την εικόνα μεσα στο κεφάλι μου… κάτι τετοιες ατάκες ακούω και σκέφτομαι να ξενιτευτώ ξανά αυτή την φρα ως “πολιτσισμικός μετανάστης”

2 Likes

Απτή μια έχουμε τους “είμαι πολύ true για να ακούσω αυτές τις μπάντες” και απτην άλλη τους “ακούστε ρε British indie rock να ξεβλαχεψετε”. Κλάμα κ με τις δύο κατηγορίες

12 Likes

Το ενδεχόμενο να μην ειναι θεμα true και απλως σε καποιον να μην αρέσει αυτή μουσικη δεν παιζει δηλαδή ?

2 Likes

Εγώ ούτε είμαι true αλλά ούτε κ μ αρέσουν τέτοιες μπάντες. Είπα ότι ξενέρωσα με την ανακοίνωση και ότι μου φαινονται φθηνες επιλογές που βαφτίζονται σούπερ αλλά μέχρι εκεί. Καλό είναι να μην υποβαθμιζουμε συγκροτήματα, η προσέλευση θα δείξει ποιος είχε το δίκιο. Έχουμε καιρο

5 Likes

Εγραψες επι λέξη «είμαι πολύ true για να ακούσω αυτές τις μπάντες» για καποιους. Τώρα μπορει να μην καταλαβα σωστά , τα ελληνικά μου να ειναι χαλια, ολα παιζουν αλλα αυτο υπονοεί οτι ειναι θεμα true και καλα αν δεν σου αρέσει αυτο το ειδος της μουσικης. Για μενα ειναι απλως θεμα γουστου.

στην Αγγλία έχει κανει όνομα και o Andrew WK και οι Babymetal. Ο ποίος, είναι η απάντηση. Δεν ακούμε μουσική επειδή παίζει σε σειρές. επίσης δεν ακολοθουμε το ρεύμα / ύφος … και δεν είναι τόσο in your face μεγάλοι σαν GD κτλ, παίζει και να μην τους ξέρουμε.

το παιδί έκανε inside joke έτσι ;;

2 Likes

Μπαίνω αραιά πλέον στο φόρουμ, βλέπω 113 μηνύματα στην ανακοίνωση The National/IDLES στο AthensRocks 2020 και λέω “χαμός θα γίνεται, ΚΥΜΑΤΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ:joy:

ΟΚ να κάνω κάποιες παραδοχές, μη γνωρίζοντας βέβαια όλες τις παραμέτρους στην Ελλάδα:

• Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης το ποιος διοργανώνει το φεστιβάλ και ποια ονόματα ήρθαν πέρσι, οι 2 αυτοί headliners (? more TBA?) δεν είναι του σκληρού/heavy ήχου.
  • Οι National είναι μεγάλη μπάντα (κι ως όνομα κι ως αξία) για τον indie/alt rock ήχο.
  • Οι 2 δίσκοι των IDLES είναι από τις καλύτερες punk/post punk κυκλοφορίες της δεκαετίας (ευρέως αποδεκτό αυτό).
  • Δε θα πήγαινα σε φεστιβάλ που έχει headliners τους National (δεν ακούω) και τους IDLES (θα προτιμούσα να τους δω σε μικρότερο χώρο, άλλωστε η ενέργειά τους δεν επικοινωνείται όπως θα έπρεπε - νομίζω - σε μεγάλη σκηνή). Επίσης θεωρώ το εισιτήριο ακριβό, εκτός κι αν ανακοινωθούν κι άλλα “καλά” ονόματα (περί ορέξεως βέβαια).
  • Νομίζω ότι το φεστιβάλ θα έχει κόσμο γιατί οι National θα τραβήξουν πολλούς αλλά φαίνεται το AR2020 να επιλέγει άλλου είδους “πελάτες” φέτος.

Καταλαβαίνω τα παράπονα των μεταλλάδων, καταλαβαίνω ότι όποιος δεν ακούει πανκ, ίσως να μην έχει ακουστά τους IDLES (καθότι και σχετικά νέα μπάντα), καταλαβαίνω λιγότερο το να μην ξέρει κάποιος τους National (λέω λιγότερο γιατί σίγουρα έχετε ακούσει τυχαία κομμάτια τους σε σήριαλ, ραδιόφωνο κ.ά.) αλλά τελικά πιστεύω ότι για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι πολύ καλή κίνηση να έρθουν αυτές οι 2 μπάντες και καλή αφορμή να τους δώσουν μια ευκαιρία όσοι δεν τους ήξεραν ήδη.

7 Likes

μπορεί να το κάνουν και πολυήμερο ? who knows. Λογικά 1-2 μεγάλα ακόμα metal θα παίξουν “σιγουρά” με χ-ψ, support.

1 Like

Παιδιά σόρυ, εγώ είπα ότι δεν τους ξέρω, αλήθεια, δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοια μπάντα. Προφανώς μπορεί να έχω ακούσει κάποιο κομμάτι τους, αλλά να μην ξέρω ότι είναι αυτοί.

Απλά μου έκανε εντύπωση ότι μπαίνει headliner ένα όνομα που ούτε καν είχα ακουστά πριν την ανακοίνωση. Δεν είναι ότι είμαι και μουσικοπατέρας, αλλά πίστευα ότι θα είχα ακουστά ένα όνομα headliner. Τωρα αν τους έχω ακούσει ράδιο και δεν τους έχω συγκρατήσει, προφανώς σημαίνει ότι δεν με εψησαν.

Δεν το λέω για να προβοκάρω, αλήθεια.

2 Likes

δεν υπάρχει λογική …Απλά περιμένουμε μπας και σκάσει κάτι…

Ας μην είναι μεταλ , αλλά το χω καημό ότι μέχρι στιγμής δεν με ενδιαφέρουν αυτά που έρχονται

2 Likes

Θεωριτικά υπάρχει 1 πιθανή προσπάθεια ακόμα για κάτι “Δυνατό” σε 2μέρο φεστιβάλ μέταλ, αλλά είναι 50-50.

1 Like