Bathory

To Ηammerheart είναι ο αγαπημένος μου δίσκος

.

μεγαλύτερος δίσκος από το hammerheart δεν παίζει να υπάρχει. όταν βάζω να ακούσω το άλμπουμ τον ακούω ολόκληρο, ποτέ ένα κομμάτι μόνο του. είναι από τους επικότερους δίσκους που υπάρχουν, δεν έχω λόγια να εξηγήσω την αγάπη μου.
το blood fire death είναι επίσης μια υπερδισκάρα. είναι όταν πρωτοάρχισαν να αναμειγνύουν μπλακ μεταλ με έπικ μέταλ. κλασικά τώρα a fine day to die και τα μυαλά στα κάγκελα…ανατριχίλα.
μετά τι να πρωτοπείς για το blood on ice…για το ομόνυμο κομμάτι του άλμπουμ, το the lake, το the woodwoman και πάει λέγοντας…
αγαπάμε και τους πρώτους δίσκους τους που έχουν ανόθευτο μπλακ μέτσαλ!

+1000,ενας απο τους λογους που εχω το Hammerheart πιο ψηλα απ’οτιδηποτε αλλο,ειναι το ενιαιο γαι μενα Song to hall up high-Home of once brave. “above two ravens messangers,of the wise one-eyed god…” Και φυσικα η ανατριχιαστικη κραυγη του,“Fire!!!” στο Shores in flames. Τι να λεμε τωρα…

Επίσης, το [B]“Nordland I”[/B] είναι το απόλυτο χεβι μεταλ, είμαι βλάκας που το χα αδικήσει.
Από παραγωγή υστερεί λίγο, αλλά έχει τις κομματάρες [I]Nordland, Vinterbrot, Ring of Gold[/I] (μα πόσο πανέμορφο παίζει να ναι), [I]Forever Darkwoods, Mother Earth Father Thunder[/I], χωρίς φυσικά να υστερούν τα μη αναφερθέντα.

Το [B]“II”[/B] δεν το χω ακούσει τόσο καλά, όπως και τα thrash-'αδικα[B] “Octagon”, “Requiem”.[/B]
Το [B]“Destroyer”[/B] είναι μισό καλό και μισό αδιάφορο. Κάτι σαν ανασκόπηση της καριέρας γίνεται εκεί μέσα.
Εχει την κομματάρα Lake of Fire.

7 χρόνια…

Υψώνουμε τα ποτήρια μας για τον Μεγάλο

[I]When I’m gone and my time had come to shut these eyes of mine
No stones must be erected I will leave but ash behind
Tell no tales about me when you gather around your fire
I’ll be one with mother earth not dining in no hall up high

I have no master I swear no oath
The gods may pass me by
I steer the horse I choose to mount
When the storm draws near and the blood rain from the sky

One life hardly a notch made in the bark of tree of time
One death hardly a drop of blood on the reapers shiny scythe
I take not a thing with me where I will go on the day I die
When my star has ceased to shine, but in a shallow hole I’ll lie I’ll lie

Nobody died for my sins
No faith tied to my name
The path I choose to walk is mine
When the clouds turn red and the horizon as in flames

My blood my heart my soul my hands my feet
My hair and eyes my head my lips and teeth
My arms my legs my cock my choice and life
My loungs my mind till the day I die[/I]

το twilight of the gods γαμαει κ σπερνει…
ο τροπος που βαραει τις χορδες στο 22:00 του ομωνυμου ειναι ανατριχιαστικος!!!

edit… απλα να πω οτι και οι 2 δισκοι twilight & hammerheart ειναι απιστευτοι…
ειμαι μεγαλος μ@λ@κας τοσα χρονια που δεν τους ειχα προσεξει…

βασικα ειχα ακουσει (δει) το one rode to asa bay σε μια βιντεοκασσετα απο το metal invader και δεν μου πολυαρεσε τοτε κ δεν ξαναεδωσα ευκαιρια…

αλλα τελικα… εχω τρελαθει!!!

κατεβάζω και τα υπολοιπα!!!

παω για norland 1 και destroyer of worlds!!!

[B]BATHORY ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!![/B]

Song To Hall Up High

I know you watch over me
Father of all the past
And all that will ever be
You are the first and the last

The watcher of all that lives
The guardian of all that died

The one-eyed God way up high
Who rules my world and the sky

Northern wind take my song up high
To the Hall of glory in the sky
So its gates shall greet me open wide
When my time has come to die

η καμπανα ρε μαλακες

Leave the world of mortals to walk into the mist to stalk unto the other side
Plains of otherness
The utter emptiness
Where time have ceased and dark and light collide
Crossing the river of death and water cold
Slowly walking up the bridge
The jewelled bridge I walk for what seems a lifetime
In the night it’s jewels glow
There on the other side
On shore of no return
The one for me awaits
Cannot avoid the eyes
In which the fire burns
Comed this far it is too late

And He calls my name
First a whispering then louder
And he wants me to follow
And to Enter the Eternal Fire

μμμμ… ξενερωσα… το destroyer ειναι μουφα… δεν μου αρεσε καθολου!!!

και ο δικός μου φόρος τιμής
[B]http://www.youtube.com/watch?v=KdKco36rOFg[/B]
(γενικά τα 2 πρώτα είναι μεγάλες αδυναμίες , και γαμώ τις motorhead-ιες)

και

[B]http://www.youtube.com/watch?v=AqjRXVsVueI[/B]
(τι να πω τώρα για αυτό ?)

α, και να συμπληρώσω οτι για μενα ο Quorthon έχει παίξει κάποια απο τα πιο fucking (θα προτιμούσα την ελληνική λέξη) solo που έχουν παιχτεί στο χώρο.
νομίζω οτι ενώ το έργο του έχει (και έτσι πρέπει) θεοποιηθεί, όμως η ιδιαιτερότητα του ως κιθαρίστας δεν πολυ-αναφέρεται.
είπαμε φάλτσος ναι ,αλλά μουσικά (για αυτό που ήθελε να “βγάλει” προς τον έξω κόσμο) ήταν άψογος.

έχω μαζεμένες όλες του τις συνεντεύξεις απο την εποχή του requiem και μετά,
και κάποια στιγμή θα ηθελα να γράψω κάτι για τους Bathory.

[SPOILER]Κατάλοιπα απο άλλες (υπέροχες) εποχές.[/SPOILER]

Fail :stuck_out_tongue:
Άκου αυτό http://www.youtube.com/watch?v=WF_B6aooR3Y που πόσταρα πιο πριν.
Ξαναάκου το,ξανά και ξανά μέχρι να σ’αρέσει.
Και μόνο αυτό να είχε δίσκος έφτανε. Για να μην πούμε για κάτι Lake Of Fire, Destroyer Of Worlds, Day Of Wrath…

ίσως το αγαπημένο μου BATHORY. [B]mother earth, father thunder[/B]

[I]By lightning conceived was I
The stars above became my eyes
Hvergelmir flows in my veins
My hair the mist across the never ending nameless lake

By womb of soil, the moist of dew
Born when sun was high, the day was new
And the raven soared high up in clear sky
The land will speak to you, when your heart is pure
And you were made by

Mother Earth, Father Thunder

This heart winged, I am eagles son
Through storm and spite, untouched, it is pounding on
This sword, forged in fire and ice
The runes that trail its blade can
be seen but by my two eyes

As if written in the snow, the lies, shall melt away
By the wheel of sun to cross the sky this day
Shadows may lay heavy upon the earth
But the truth, cut deep in stone, will last
Till the heavens comes tumbling down upon this world[/I]

Με αφορμή την χθεσινή ημέρα,που συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από την ημέρα που μας άφησε για να μεταναστεύσει στην Valhalla και στο πάνθεον του metal,δεν θα μπορούσε να ταιριάζει κάποιο κομμάτι του περισσότερο από το συγκεκριμένο ως φόρος τιμής…
Όσο αφορά την δημοσκόπηση δεν μπορώ με τίποτα να ξεχωρίσω των Θεό σε 2 περιόδους…Και οι 2 σπέρνουν ανελέητα…:metal:

E ναι.

Northern wind take my song up high
To the Hall of glory in the sky
So its gates shall greet me open wide
When my time has come to die

Αυτοι οι στιχοι ειναι το κατι αλλο.

Παντα με πιανει κατι που σκεφτομαι οτι δεν θα τον δουμε ποτε (και να ζουσε μπορει να μην γινοταν ποτε) live. Φαντασιωνομαι πως θα ηταν να ακους αυτα τα [B][SIZE=“3”]ΕΠΗ[/SIZE][/B] σε συναυλια και να σου σηκωνεται η τριχα και ξενερωνω που δεν θα γινει ποτε.

το ακουσα αρκετες φορες αλλα μπααα!!!
βασικα ειναι μπασταρδεμενος δισκος… εχει epic κομματια, black, thrash…
μου τη δινει οταν ενας δισκος ειναι αχταρμας!!!

Ισα ισα που εμενα αυτο μου φαινεται πως ειναι το γαματο σ αυτο το αλμπουμ…Αυτος ο αχταρμας…Γενικοτερα το επικο υφος του Quorthon μ αρσει αρκετα περισσοτερο συγκριτικα με το black(αγαπημενο αλμπουμ το Twilight),
αλλα το Destroyer επισης γαμαει!!

εχω ψηφισει οτι προτιμω τις επικες στιγμες των Bathory.Απο τους 3 πρωτους δοσκους προτιμω το Under the Sign of the Black Mark.

Στον δευτερο δισκο,αν και οι επιρροες Venom kai Motorhead ειναι προφανεις σε τιτλους οπως Bestial Lust και Possessed στο '‘παιχνιδι’'πλεον μπαινουν και αλλα χαρακτηριστικα.Ο κακιστος ηχος,το ασταματητο κοπανημα,η σατανιστικη θεματολογια,τα μπλακ φωνητικα,το σκοτεινο εξωφυλλο,τιτλοι που ρεουν κακια,εναν ανθρωπο που γρηγορα σταματησε συνεντευξεις και συναυλιες και τοσα αλλα επαιξαν τον ρολο τους στην διαμορφωση του μεταγενεστερου Black Κυματος.Δυστυχως απο συνθετικης αποψης δεν λεει και πολλα,ο δισκος εκτος του Born for Burning που εχει μια επικη ρυθμικοτητα μεσα του(και αθλιο ντραμμινγ)ή το The Return of the Darkness and Evil που ειναι ενα πραγματικο ΜΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ με το απολυτο σκοταδι να πλαισιωνει τα παντα,τσιριδες που σου σκιρτιζουν την καρδια.Γενικοτερα ομως υπαρχει ενα χαος αλλα αυτος ισως να ηταν και ο σκοπος του,αυτο να του εβγαινε εκεινη τιν περιοδο.Δλδ και τα σημερικα Μαυρομεταλλικα συγκροτηματα πηραν τραγουδια σαν The Wind of Mayhem και με βαση αυτον τον σκελετο και χαρακτηρα το βελτιωσαν ακομα περισσοτερο.
Ειναι ο καλυτερος τοπος-αποδειξη να δει κανεις απο που εχει επηρεαστει το σημερινο μπλακ.Φανταζομαι το σοκ των μεταλλαδων της εποχης που ακουγανε N.w>O.B.H.M. και ‘‘εσκασε’’ αυτος ο δισκος.Τρομος και φοβος στα αυτακια τους.Παρολα αυτα εν ετει 2011 ο δισκος μοιαζει(προσωπικα παντα)σαν το παλιο σου ποδηλατο:το βλεπεις,το θαυμαζεις,αναπολεις στιγμες μαζι του αλλα δεμ μπορει να σε '‘παει’'βολτα πλεον.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Fuel For Fire…:-k

Βασικα κατα την γνωμη μου η επικη τους περιοδος ειναι πολυ δυνατοτερη συνθετικα και τα αλμπουμ αυτης της περιοδου ειναι ολα διαμαντια και ακουγονται απο οπαδους του metal οποιο και αν ειναι το αγαπημενο τους παρακλαδι. Η πρωτη black περιοδος του γκρουπ ειναι επιδραστικη για ολο το φασμα του Black Metal, αλλα δεν αφορα τοσο κοσμο που δεν ακουει αυτο το ιδιωμα…

Και αυτό γιατί σημαίνει ότι η πρώτη περίοδος δεν είναι το ίδιο δυνατή συνθετικά?