Μόνο το πρώτο demo, για την ακρίβεια.
Προφανώς και ήταν ξεπούλημα αφού μετά σταμάτησαν να παίζουν πανκ. Καλά τα λέω;
Υπόσχομαι να κάνω μια μέρα κατάταξη με προσωπική βαθμολόγηση, να με κυνηγάει όλο το φόρουμ.
Το υποσχεσαι;
Ναι ρε, αρκεί να κάνεις το ίδιο και εσύ μπας και μοιραστεί το ξύλο που θα φάμε
Eτοιμάσου για κάποιο exchange, όπου θα είναι υποχρεωτική η παρουσία σου
Αν δεν λανθανω ουδεποτε ο Harris ηθελε αυτο το πανκοειδες στυλ
Λογω του Di Anno, ο οποιος ειχε μαλλον αρκετη επιδραση στους δυο πρωτους δισκους, βγηκαν ετσι τα album
Χιουμοριστικά το είπα πάντως αυτό για το πανκ, δεν συμμερίζομαι την άποψη
Για εξήγησε το μου αυτό!
ΕΡΧΟΜΑCΤΕ
Δυσκολο να σε κυνηγαει ΟΛΟ το φορουμ.
- Somewhere In Time
- Seventh Son
- Powerslave
- AMOLAD
- X-Factor
- Fear of The Dark
- Number of the Beast
- Piece of Mind
Τα αλλα σε οποια σειρα, με Final Frontier στον πατο, κι αμεσως αποπανω VXI και No Prayer
Προβλέψιμος, πώς τό 'παθες;
Επανορθωσα με την συνεχεια της λιστας μου
Powerslave
Seventh Son of a Seventh Son
Piece of Mind
Somewhere in Time
The Book of Souls
The Number of the Beast
Dance of Death
A Matter of Life and Death
The Final Frontier
Brave New World
Fear of the Dark
No Prayer for the Dying
Killers
Iron Maiden
Virtual XI
The X-Factor
Μάλλον…
Λοιπόν, στην αρχή με ξένισε η παραπάνω κατάταξη, μετά που εντόπισα τη λογική της με ξένισε ακόμη περισσότερο! Αν κατάλαβα καλά και το συνοψίσουμε σε μια πιο… μαζεμένη λίστα η αξιολόγηση σου είναι:
1 Δίσκοι με τον Dickinson
2 Δίσκοι με τον DiAnno
3 Δίσκοι με τον Bayley
Ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο – και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για το απόλυτο déjà vu στις συζητήσεις του forum (που εντελώς λογικά κι αναμενόμενα έχει το δικό του topic)!
Αφού μπήκα όμως στη διαδικασία να γράψω κάτι εδώ, ας παραθέσω τη δική μου σειρά προτίμησης.
Κι επειδή ειδικά στις υψηλές θέσεις οι διαφορές είναι μικρές και η κατάταξη ευμετάβολη, θα επιχειρήσω κι εγώ μια πιο… χονδρική παρουσίαση! Έχουμε λοιπόν:
Θέσεις 1-6: Τα 7 πρώτα πλην του Killers, σε οποιαδήποτε σειρά
Θέση 7: Το Killers!
Θέση 8: Brave New World
Θέσεις 9-10: A Matter of Life and Death, Dance of Death
Θέση 11: The Book of Souls
Θέση 12: Fear of the Dark
Θέσεις 13-16: The Final Frontier, The X Factor, No Prayer…, Virtual XI
Ναι, αλλά όχι επιτηδευμένα. Θέλω να πω, πιθανότατα λόγω Bruce μπορώ να ακούσω πιο ευχάριστα το No Prayer από το Killers και ας είναι αρκετά κατώτερο συνθετικά, οπότε συνολικά ανεβαίνει στη λίστα. Αν μιλούσαμε για κατάταξη συνθετικά, Fear of the Dark και No Prayer θα βρισκόντουσαν κάτω από Killers και Iron Maiden. Τα Blaze βέβαια, δυστυχώς θα έμεναν εκεί, ατάραχα και με αυτή τη σειρά.
Κακο το X-Factor συνθετικα?
Για σήμερα είναι το Piece of Mind. Πριν 2 βδομάδες ήταν το Killers.
Αρχικα, να πω ότι οι Maiden δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό μέρος των ακουσμάτων μου εδώ κ δυο δεκαετίες κ βάλε (είμαι πολύ περισσότερο του ακραίου ήχου), κ οταν τύχει να θέλω να ακούσω κάτι μελωδικό κ ευφάνταστο, είναι πιο πιθανό να βάλω κάτι πιο mainstream (από Muse, που είχαν αναφερθεί κ πρόσφατα σε άλλο θρεντ, μέχρι Ghost πχ),παρά κάτι απο Harris & co.
Ωστόσο, πάντα (μα πάντα) θα τους (υπερ) αγαπάω κ πάντα θα τους παρακολουθώ( ναι, κ τα reunion albums).
Οπότε, συνοπτικά:
Μόνο αγάπη για τα δυο πρώτα,που όσο περνάνε τα χρόνια, μοιάζει να διογκώνεται η μαγεία ( και η δρομίσια επικινδυνότητά) τους.
Μόνο λατρεία,επίσης, για την άτυπη στοιχειωτική διλογία των Somewhere in Time κ Seventh Son,με την αγέραστη ατμόσφαιρα εμβύθισης κ απόδρασης που χαρακτηρίζει τις συνθέσεις τους εκείνης της εποχής.
Αλλά:
Οι πρώτοι τρεις δίσκοι του Dickinson με τους Maiden ήταν, είναι κ μάλλον θα παραμείνουν για το classic rock/ metal ό,τι ειναι η original Star Wars Trilogy για τον εμπορικό κινηματογράφο.
Σα να λέμε:
Number of the Beast=A New Hope
Piece of Mind=Empire Strikes Back
Powerslave=Return of the Jedi
( κομπλέ με το Back in the Village σε θέση ewoks )
Για το Number of the Beast, πιο συγκεκριμένα, είναι πανεύκολο να το προσπεράσει κανείς στην αναζήτηση του καλύτερου maiden δίσκου, λόγω αντιδραστικοτητας στην αυτονόητη ,για πολλους, πρωτιά του ( κ γω το ίδιο έκανα για καμιά εικοσιπενταετία), αλλά εξίσου πανεύκολο είναι, αν επιστρέψει μετά από καιρό με μια αβίαστη ακρόαση, να θαμπωθεί all over again με τον ήχο κ την ενέργεια που εχει αιχμαλωτιστεί εκεί μεσα( αλλά κ με το ποσο ανώτερη ειναι η παραγωγή του από οποιουδήποτε άλλου studio δίσκου των maiden -τουλάχιστον με όρους έντασης, διαύγειας κ ανάδειξης των δυναμικών των συνθέσεων). Προσωπικά, όταν επέστρεψα πριν από καμιά διετία, μετά από πολύ πολύ καιρό, μου έκανε εντύπωση, από τα πρώτα λεπτά της ακρόασης, το πόσο καλά έχει γεράσει σε σχέση με πολλά άλλα κλασικά μέταλ άλμπουμς, δικά τους κ άλλων.
Having said that, κ αδιαφορώντας πλήρως για την αντικανονικότητα της δήλωσης, ο απόλυτος Maiden δίσκος θα είναι για παντα το Live After Death.
Σε όλους τους τομείς:
Ήχο, εκτελέσεις, εξώφυλλο, μέχρι κ στο τρακλιστινγκ( κι ας μας λείπει το To tame a land για να θεωρηθεί πραγματικα ολοκληρωμένο…)
Αυτά, για την ώρα…
Το προσωπικο μου ranking της δισκογραφίας τους λεω να το αφήσω για άλλη φορά, για να μην το απογαμησω με τα σεντόνια.
Ε, σε περιμενα να πεταχτεις @Ironman1!
Για το Seventh Son περίμενα περισσότερες δηλώσεις. Και για το Brave New World!
Όσο για το Virtual XI, αστο να πάει στο διαολο, μην πεις τιποτα και εκτεθούμε!
Εδώ κρατιέμαι σε άλλα κ άλλα θρεντς να μην γράψω ( καταλαβαίνεις εσύ,φαντάζομαι)…
Απλά είπα να κάνω μια μικρή τοποθέτηση εδώ, χωρίς πολλές αναλύσεις (για τώρα τουλάχιστον)…
Ε, γι αυτά είχα σπάσει τις μπάλες όλων μας, από κοντά, τόσες φορές μέσα στα χρόνια. Για το Number ειναι που συνειδητοποίησα, σχετικά πρόσφατα, ότι το θεωρούσα τόσο δεδομένο που είχα να ασχοληθώ σοβαρά εδώ κ αιώνες.
Ήταν ψιλοπερίεργο ρε, όταν το ξανάκουσα μετά από τόσο καιρό. Λες κ άκουγα το The Wall, ή κάτι από Zeppelin, αν καταλαβαίνεις πως το λέω. Σα να με χτύπησε η κλασικότητα του από την αρχή, κάπως…
Αυτά θα τα πούμε οταν ξαναπιάσουμε κ το Reload!
Καθολου κακο, χειροτερο απο τα υπολοιπα.
Για εμενα, αλλωστε, οι Maiden εχουν βγαλει μονο αριστουργηματα. Αλλα σε μια καταταξη, καποια αριστουργηματα ειναι λιγοτερο αριστουργηματικα απο καποιες αλλες αριστουργηματαρες.