μαλλον γιατι χρειαζεσαι γυαλια:p:lol:παντως αφου ειναι η γνωμη σου δεκτη-απλα ξερω αρκετους φανς που λενε οτι ειναι μ@μ@το γκρουπ αλλα οχι ιδιαιτερως εξελιγμενο…
αδερφε με καθε εκτιμηση
αλλο εξελιγμενο, αλλο με συχνες αλλαγες
Σωστοοος !!
Οντως, ο ηχος και το υφος των τραγουδιων ειναι χαρακτηριστικο σε καθε περιπτωση που αναφερεις και διαφερει απο περιοδο σε περιοδο.
σορι μαγκες αλλα εξελισσομαι σημαινει μεταβαλλομαι,υφισταμαι αλλαγες.Αν εσεις νομιζετε οτι οι μειντεν ηχητικα ειναι 6 διαφορετικες μπαντες,ειναι η γνωμη σας αλλα το θεωρω υπερβολικο…
αυτα που λεω δεν αλλαζουν οτι ειναι μεγαλο συγκροτημα:)
Για μενα το “εξελισσομαι” σημαινει “εχω προοδο”.
Και οι Maiden ειχαν μπολικη απο αυτη, ανεξαρτητα απο το αν αλλαξαν ή οχι.
Τωρα να μην ξαναπιασουμε το ποσο “εγκλημα” κανουν ορισμενες μπαντες που δεν αλλαξαν ποτε και ομως ειναι στην κορυφη (βλ. AC/DC, Motorhead, Iron Maiden…)
Το “κορυφη” δεν εννοει πρωτια απαραιτητα προς αποφυγη παρεξηγησεων.
Κάπως έτσι θα διαχώριζα και εγώ τη δισκογραφία τους. Από τις περιόδους αυτές η αγαπήμενες μου είναι η δευτερη και η τρίτη, και μετά ακολουθεί η τελευταία σε αντίθεση με τους περισσότερους που μάλλον προτιμούν την Di Anno περίοδο.
Από την Number/Piece of Mind/Powerslave εποχή το Piece of Mind βρέθηκε ανάμεσα σε δύο ογκόλιθους τις δισκογραφίας των Maiden, με κομμάτια κράχτες που περιλαμβάνονται σχεδόν πάντα στα σετ τους και κατα συνέπεια αδικήθηκε και υποτιμήθηκε κυρίως απο την ίδια τη μπάντα και μετά από τους οπαδούς. Αποτελεί όμως κορυφαία στιγμή τους, χωρίς περιττό ή μέτριο κομμάτι στο tracklist, και με το το 1 απο τα 2 προσωπικά αγαπημένα μου το Revelations.
Το ίδιο ισχύει για το Somewhere in Time το οποίο αδικείται απο την “συγγένεια” του με το ανυπέρβλητο Seventh Son, αδικείται απο τις άθλιες κριτικές που δέχθηκε την εποχή που κυκλοφόρησε, κάτι που ευτυχώς αποκαταστάθηκε αργότερα, επίσης δεν έχει filler και φυσικά περιλαμβάνει το άλλο αγαπημένο μου το Loneliness of the Long distance runner.
Μεταξύ αυτών των δύο δεν ξέρω ποιο θα επιλεξω μάλλον όποιο έχει τις λιγότερες προτιμήσεις…
Καλά αυτό το Post είναι σαν να το έγραψα εγώ, συμφωνώ απόλυτα σε όλα.
neue regel ακου τα αλμπουμς και ασε τι λενε καποιοι οπαδοι.Δεν ειπε κανεις οτι οι maiden ειναι διαφορετικοι μπαντα σε αυτες τις διαφορετικες περιοδους τους.Αλλωστε απο ποτε ειναι αναγκαια συνθηκη εξελιξης μιας μπαντας?
Εκτος αυτου οι Maiden παντα heavy metal παιζαν.Και καλα καναν.Θα ηταν αισχρο το 85 να το γυρισουν στο thrash και το 95 στο power.Ανετα ομως μπορεις να χωρισεις φασεις αν εχεις μια μικρη ασχολια με το heavy metal.
Και απο μενα 7th son.Πισω του ανετα iron maiden και piece of mind…Και φυσικα somewhere…ε και powerslave…και number βεβαια…
Φυσικά είναι πανδύσκολο να διααλέξεις ανάμεσα στις πρώτες 7 δισκάρες.
Έχω πει την γνώμη μου σε άλλο θρεντ (ναι υπάρχουν άλλα 2 παρόμοια νομίζω :Ρ), εγώ διαλέγω πρώτα το 1ο και μετά το Seventh Son.
Έτσι όπως το έγραψε ο freedom, με τις περιόδους, συμφωνώ και γω.
1.Iron Maiden/Killers
2. Number/Piece of Mind/Powerslave
3. Somewhere/7 Son
4. No Prayer/Fear
5. X Factor/Virtual
6. BNW/DOD/AMOLAD
Από την 1η προτιμώ το ομώνυμο.
Από την 2η το Piece ανετότατα από τα άλλα 2 αν και στο Powerslave περιέχεται το απίστευτο Rime.
Από την 3η για μένα είναι ισάξια τα 2 άλμπουμ αλλά θα πω το Seventh Son γιατί περιέχει το ομώνυμο (ίσως η καλύτερη σύνθεση ever και στουντιακή ερμηνεία του Bruce) και το Only The Good Die Young.
Από την 4η διαλέγω το Fear, αν και χάνουν και τα 2 σε σύνολο.
Περισσότερο χιτάκια έδωσαν παρά διαχρονικά κομμάτια (ίσως εξαιρείται το Fear, και το αγαπημένο όλων Afraid To Shoot Strangers).
Η 5η περίοδος είναι η πιο αδύναμη συνθετικά του συγκροτήματος.
Η 6η με έχει αφήσει προσωπικά απόλυτα ικανοποιημένο.
Πολύ καλός δίσκος το Brave, αρκετά πιο ασφαλής από κάθε άλλο δίσκο και πιο “ροκ”.
Άνισος το DOD αλλά έδωσε 3 κομμάτια κλασικά για μένα (ομώνυμο, Paschendale, Journeyman) συν Rainmaker.
Το Amolad , το χω ξαναπεί, μην επαναλαμβάνομαι.
Τον γούσταρα πάρα πολύ και τον ακούω ακόμη.
Τον προτιμώ από τα άλλα 2 και σαν σύνολο πατάει χάμω την 4η περίοδο.
[SIZE=“5”]Up The Irons![/SIZE]
Αφου ξεθαβουμε τετοια θρεντς ας πουμε και για το καλυτερο album των Iron Maiden
Και αυτο ειναι το The Number Of The Beast…και οποιος διαφωνει θα πεσουν κεφαλια
παπαρια εκανα με το τοπικ των scorpions,αλλα ας το διασκεδασουμε ωρε…
θα πω το somewhere in time .guilty
Από τον Δεκέμβριο του 2008 (!) που είχα απαντήσει πάλι τα ίδια θα έλεγα
Number, Powerslave, Seventh μου φαινεται τελειως αδυνατο να διαλεξω ενα απο τα τρια.
Νομίζω ότι είναι το Seventh ή το Somewhere in Time, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Προσωπικά, βάζω μέσα Piece of Mind, Powerslave, Killers, Iron Maiden και τρώγομαι μόνη μου να καταφέρω να κάνω κατάταξη.
Από το number μέχρι το seventh son βγάλανε 5 δισκάρες. Μιλάμε για το καλύτερο σερί του κλασικού heavy metal {Βασικά σε όλο το μεταλ}. Μου είναι πολύ δύσκολο να τα βάλλω σε σειρά οπότε αν μου κάνεις την ερώτηση πιο είναι το καλύτερο άλμπουμ σε μηνιαία βάση θα σου έχω διαφορετική απάντηση.
Έτσι για τα τυπικά και για το τόπικ επιλέγω number μόνο και μόνο για το έπος hallowed be thy name
- Powerslave, με διαφορά κιόλας.
- Seventh Son
- Killers
- Somewhere
- Iro Maide
- 66
Μόνο το πρώτο ήταν καλό, μετά ξεπουληθηκαν.
Δεν γ@μι$τ@ι! Ας το επισυνάψουμε κι εδώ.
Bonus, δύο λίστες με χαμένα/λησμονημένα “διαμάντια”.