Iron Maiden

Μα, “Innocent Exile”;

Μακριά και αλάργα!

Ε οχι και πανκ το running free

11 Likes

Ομώνυμο μέτριο εξώφυλλο;; Πάντα ακουγα με περιέργεια αυτη τη δήλωση. Επειδή ο εντι έχει και καλά πιο πανκικα μαλλια; Σοβαρά τώρα;;

Η αλήθεια είναι πως φαίνεται λίγο ‘πρόχειρο’ (το εξώφυλλο, όχι το μαλλί του Eddie!), και στερείται λεπτομερειών που έχουν δώσει σε εξώφυλλα άλλων δίσκων τους (με τα Killers, Powerslave κ SIT να αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα) μυθικές διαστάσεις.

Επί του θέματος, μεταξύ των 2 μάλλον ψηφίζω κι εγώ το ντεμπούτο. Με βραχεία κεφαλή όμως, και κυρίως για τον λόγο ότι όσο κι αν έχω βαρεθεί μετά από τόσα χρόνια ακροάσεων το Running Free και το ομώνυμο, από κάτι Prodigal Son και Drifter παραμένουν κλάσεις ανώτερα. Κορυφές των 2 δίσκων τα Phantom, Prowler, Transylvania και Killers, Murders, Purgatory - και δεν μπορώ να πω ποια από τις παραπάνω τριάδες προτιμώ ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο!

4 Likes

Όταν με πιάνει η απόλυτη “σπαρίλα”, αρέσκομαι στη φαντασιοπληξία και στη δημιουργία λιστών.

IM, non-hit dream setlist no 1

image

IM, non-hit dream setlist no 2

image

IM, studio albums’ ranking

image

4 Likes

Αυτό με την κατάταξη των στούντιο δίσκων των Maiden πρέπει να είναι το απόλυτο… déjà vu στο φόρουμ, επανέρχεται ανά διαστήματα η ίδια κουβέντα, με ή χωρίς αφορμή.

Μετά από τόσα χρόνια έχω συνειδητοποιήσει πως, όχι μόνο δύσκολα θα συμφωνήσεις με την λίστα κάποιου άλλου, αλλά και με τον εαυτό σου καμιά φορά, αφού η προσωπική λίστα του καθενός ενδέχεται να διαφοροποιηθεί από καιρού εις καιρόν!

Με αυτό κατά νου, το όλο θέμα απλοποιείται αν βάλεις μια πιο χονδρική σειρά προτίμησης.
Π.χ. η παραπάνω λίστα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, υπό την έννοια ότι έχει στις 8 πρώτες θέσεις τα συγκεκριμένα LPs, στις θέσεις 9-11 αυτά που έχει, και στις 5 τελευταίες αυτές ακριβώς τις επιλογές.
Με την επιμέρους κατάταξη δεν ταυτίζομαι, αλλά είπαμε, ούτε με τον εαυτό μας…

5 Likes

Γι’ αυτό έχει τραβήξει χοντρή γραμμή μετά το 8 :stuck_out_tongue:.

3 Likes

Dance of death VS killers για μπαράζ ανόδου θα πήγαινα με το πρώτο.

2 Likes

Συμφωνώ. Γενικά στην παρούσα φάση που είμαι (μιας και συμφωνώ με @Ian_Metalhead ότι αυτά αλλάζουν με τον καιρό & τα χρόνια) βρίσκω ότι το Fillers παρά είναι ψηλά στην λίστα. Ίσως είναι και η μόνη διαφωνία μου δηλαδή με την συγκεκριμένη. Μάλλον θα την είχα κάπως έτσι:
8)Amolad 9)DoD 11)XF 12)Fear 13)NPFTD 14)Killers.

Προφανώς ρε συ. Και βασικά το DOD δεν είναι καν για μπαράζ ανόδου. Στην ιεραρχία είναι κάτι σε φάση Ξάνθη ή ΟΦΗ.

Η δικιά μου σειρά προτίμησης αν συγκρίνω τα 6 παραπάνω άλμπουμ που έγραψε ο greektrooper:

  1. Fear Of The Dark
  2. Dance Of Death
  3. A Matter Of Life And Death
  4. Killers
  5. X Factor
  6. No Prayer For The Dying

Τι Dance of death καλύτερο από Killers ρε μάστορες, θα τα χάσω τελείως τα μαλλιά μου πφφφ
Βασικά το ομώνυμο κομμάτι του Killers σοδομιζει οτιδήποτε έβγαλαν οι Maiden από το 90 και μετά. Κάπου να συγκεντρωθούμε ε :stuck_out_tongue_closed_eyes:

6 Likes

Paschendale, Dance of Death, γύρω στα 3-4 από το BNW, Sign of the Cross, Edge of Darkness κλπ κλπ.
Ε, σε βρίσκω κομμάτι υπερβολικό :yum:

Ο καθένας μπορεί να γουστάρει της εποχής που “γνώρισε” τη μπάντα.

Αν και ακουσά πρώτα τα Dianno, μετά Beast + Powerslave κτλ εποχή που έβγαίνε το fear, το οποίο πήρα, και μέτα πηγα προς τα πίσω, με τελευταίο το Peace, πριν την εποχή του Blaze…

H σειρά μου θα ήταν :

Powerslave
Somewher In Time
Piece Of Mind
Number Of The Beast
Seventh Son…
Killers
Brave New World
Iron Maiden

Fear Of The Dark
No Prayer For The Dying
A Matter Of Life And Death
The X Factor
Dance Of Death
Virtual XI
The Book Of Souls
The Final Frontiers

Συνμφωνώ στις 8δες άλλα όχι στη σειρά. Και δεν μ αρέσουν κάποια πράγματα, που θα ανέτρεπαν την κατάταξη ΠΧ, το Matter δεν έχει mastering… που πας καραχάρις. κτλ κτλ.
To 1o ΒΣΚ και πολύ πιο πάνω αλλά μέχρι το πρόσφατο remix/remaster ήταν αρκετά μετριο ηχιτικά, και τα άλλα μόνο κακά δεν τα λές… του Blaze δεν είναι άσχημα δισκάκια, αλλά κονταροχτυπιούνται με δίσκους μεγάλου ερμηνευτή.

1 Like

Πέστα ρε @shadowking69!!!

Ούτε καν το BNW δεν πλησιάζει το Killers, ποιο Dance of Death τώρα… Το Killers με τίποτα δε χάνει τη θέση στην αγία Επτάδα. Εγώ το έχω στο top-5, αλλά όπως ειπώθηκε σωστά και παραπάνω, αυτά αλλάζουν με το χρόνο και ίσως κάνουν κύκλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το αξίωμα ότι: “οτιδήποτε μέχρι το 88” >> “οτιδήποτε μετά το 88”.

Το μόνο που για μένα πλησιάζει κάπως είναι το X-Factor, μετά η αγνή ροκιά που λέγεται No Prayer for the Dying και μετά ισοβαθμία BNW και Book of Souls.

3 Likes

Προσωπικά, με παίδεψε περισσότερο το να καταρτίσω και να “σερβίρω” δύο “Obscure Jewels” περιοδείες, παρά να κάνω το ranking της δισκογραφίας.

Rod και Steve, αρκετά με τις “παρωπίδες”. Ακούστε τον tBL και βγείτε στο δρόμο με αυτά τα setlist!

  1. Powerslave, ξεκάθαρα, χωρίς αμφιβολία
  2. Killers
  3. Seventh Son
  4. Somewhere in Time
  5. Iron Maiden
  6. Brave New World
  7. Number of the Beast (Ναι, δεν είναι λάθος αυτό που βλέπετε :open_mouth: )

Tα υπολοιπά δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, εννοώντας ότι δεν με έχουν αγγίξει ιδιαίτερα (Ναι, και το piece of mind). Επειδή όμως πρέπει να μπουν και τα revelations και flight of icarus, κανονικά στην 6η θέση βάζω live after death.

do not eat, the sell albatrosses and seagulls. and dental floss.

1 Like

Και ότι έλεγα ότι θα μας δώσεις feedback αναφορικά με το ποιος δημοσιοσχεσίτης “έσπρωξε” τους Maiden για να βγουν από την αφάνεια του Ruskin Arms ή πώς έπαιξε ρόλο η τρίτη ξαδέρφη του Harris στην πρόσληψη του Bayley ή ποιο ήταν το παρασκήνιο του reunion για να συμπεριληφθεί και ο Smith σε αυτό ή έστω πόσο υπερ-κοστολογημένο είναι το merchandise της μπάντας λαμβάνοντας υπ’ όψιν το κόστος παραγωγής του.

You let me down, dear lad…

1 Like



Ελπίζω να πιασές το χιουμοράκι.
Τώρα που το λές, ντάξ, μονο κουνιάδες δεν έχουν βάλει να παίξουν σαπορτ στους μαίντεν. Τα παιδιά τους (4-5 παίξανε αλλά ΔΕΝ - κατι παεί να κάνει ο δευτερός γιος του Χαρις, αλλά και παλί …) :rofl: