Νομιζω αυτο που εγραψε το HAMMER ειναι σωστο…
οτι οι maiden ειναι η μεγαλυτερη metal μπαντα που απευθύνεται[SIZE=“5”] αποκλειστικα [/SIZE]σε μεταλλαδες.
Yπαρχουν πολλοι που δεν ασχολουνται με το metal αλλα ξερουν τους metallica λογο πωλησεων.
Αν τα δουμε με βαση τις πωλησεις τοτε ΝΑΙ οι metallica ειναι η μεγαλυτερη μπαντα στο metal.
Αλλα στην τελικη ολα ειναι θεμα γουστου…
Φίλε Vader πού τόλμησα να συγκρίνω το Load με το Powerslave ρε παιδιά; :lol: Πού τα έβαλα στην ίδια πρόταση; Αφού εννοείται ότι την αξία του Powerslave (και γενικά οποιουδήποτε Maiden δίσκου της περιόδου 83 - 88) ούτε στον ύπνο του δεν την έχει δει το Load!
Απλά όταν βγαίνει ο καθένας και μου λέει ότι το Killers (μεγάλος δίσκος και πάλι) πατάει χάμω Black Album για πλάκα ή ότι το Brave New World είναι κατά πολύ καλύτερο του Load (που μπορεί να είναι) πλασάροντας την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ σαν κάτι που ισχύει αναμφίβολα, ε, δεν μπορώ να μην γκρινιάξω… Γιατί όταν το διαβάζω νιώθω σαν κάποιον που θέλει να διαβάσει απόψεις για το Θεό και την ύπαρξή ή μη ύπαρξή του και διαβάζει μόνο τη Βίβλο…
Και επειδή δεν είπα την άποψή μου σχετικά με τη σύγκριση Powerslave - Black Album, το 1ο μ’αρέσει πολύ περισσότερο σαν album αλλά και πάλι το 2ο από αυτά που έχει δείξει η ιστορία παίζει για μεγαλύτερος metal δίσκος ever (προσέξτε, μεγαλύτερος, όχι καλύτερος!).
Έχω ξαναπεί στο αντίστοιχο thread τους λόγους για τους οποίους θεωρώ τους Metallica μεγαλύτερη μπάντα απ’τους Maiden οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το ξανα-αναλύσω εδώ.
Μαλιστα…τωρα εχουμε και νεα κατηγορια…ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ metal δισκος
τι θελεις να πεις ομως με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ METAL ΔΙΣΚΟΣ???
Και πια η διαφορα του μεγαλυτερου απο τον καλυτερο???..σε μεγεθος μηπως…?
Αν εννοοις τις πωλησεις παω πασο…αλλα και παλι δεν ειναι μετρο συγκρισεις οι πωλησεις ενος δισκου για να τον κρινεις με βαση την ποιοτητα του…αν εσενα σου αρεσει το black περισσοτερο απο το powerslave
ειναι γνωμη σου και καθαρα σεβαστη και υποκειμενικη…
εγω λεω οτι σε καπια πραματα πρεπει να υπαρχει και αντικειμενικοτητα…
Η διαφορά του Black Album με όλους τους δίσκους οποιασδήποτε άλλης μεταλ μπάντας είναι ότι βγήκε σε μια εποχή που το μεταλ ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και το γεγονός ότι έχει πουλήσει πάνω από 20.000.000 κόπιες και έβγαλε το μεταλ από την αφάνεια κ την σίγουρη παρακμή, συν το ότι έχει μέσα 12 κομματάρες το κάνει να είναι μεγάλος δίσκος. Σίγουρα ο μεγαλύτερος της προηγούμενης δεκαετίας.
Πώς να υπάρχει αντικειμενικότητα αγόρι μου όταν συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα?
Πρέπει να ανοίξεις δυο-τρία πολλ, θα γίνεις μύθος εδώ πέρα
Δε χρειαζεται να υπαρξει αλλο maiden vs metallica τοπικ.
Υπαρχει ηδη ενα και ειναι υπεραρκετο.
Οταν καταλαβουν καποιοι οτι υπαρχει σε τετοια ερωτηματα δεν υπαρχει λαθος και σωστο τοτε μπορουμε να ξανακουβεντιασουμε.
Μεχρι τοτε υπαρχουν μερικοι που θεωρουμε με τα δικα μας λογικα κριτηρια τους Maiden σημαντικοτερους, ενω καποιοι αλλοι παλι βασιμα θεωρουν του 'tallica the best metal band ever.
Simply.
shaman οτι πεις…
Χαλαρα οι maiden…Ποιοι μεταλλικα ρε παιδια???σοβαροι να ειμαστε…τα παντα ολα που λεει και ο αλεφαντος!!!Δεν υφισταται θεμα συγκρισης.Συγκρινετε δηλαδης ο hetfield με τον dickinson???Συγκρινετε ο hammett με το διδυμο των maiden???Συγκρινετε ο ulrich με τον Νιco(εδω ειδικα πεφτει το τρελο το γελιο :D)…Για ονομα της παναγιας, ημαρτον που λεει και ο γεωργιου, αμαν πια με αυτους τους μεταλλικες!!!
Απο κοντα οι Sabbath…τους εχω ακουσει λιγο, κυριωσ τα γνωστα τους, και αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως παρα τις τρομερες φωνες που ειχαν(και ο ozzy καλος ηταν), η δυναμη του συγκεκριμενου συγκροτηματος ειναι η κιθαρα του Iommi…Εκει κανουν την διαφορα, ο ανθρωπος ειναι απλα θεος!!!
Ένα…
Δύο…
Σοφά μιλάνε οι άνω γιούζερς.
Ενδιαφέρουσα άποψη φιλε μου. Αλλα συγγνώμη, εγώ είχα την εντύπωση (το λέω με την επιφύλαξη ότι μπορεί να κάνω λάθος επειδή δεν έζησα την εποχή ως μεταλλας) ότι τα “πέτρινα χρονια” για το metal ήταν εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '90 και όχι στις αρχές του, που αν όντως ισχύει τότε σίγουρα το “Black Album” δεν μπορεί να ειπωθεί ότι κράτησε το metal ζωντανό αλλα ότι συνέπεσε με τα τελευταία χρονια της δόξας του (που μου φαίνεται πιο λογικό αν δούμε και τις πωλήσεις του)- και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρείται ο σημαντικότερος metal δίσκος ούτε κατά διάνοια. Νομίζω ότι το σημαντικότερο metal δίσκο πρέπει να τον αναζητήσουμε στις δεκαετίες του '70 και του '80 και πιο συγκεκριμένα εγώ προσωπικά θα λεγα τα δυο πρώτα albums των Black Sabbath, το “British Steel” των Judas Priest και το “Number of the Beast” των Iron Maiden. Όσο για τη δεκαετία του '90 νομίζω ότι οι σημαντικότεροι δίσκοι βγήκαν από τρία συγκροτήματα: Pantera, Dream Theater, Paradise Lost. Λογικά θα παραδεχτείτε οι περισσότεροι ότι οι παραπάνω με τη μουσική τους τροφοδότησαν το μεγαλύτερο μέρος του metal των 90’s. Όλα αυτά βγάζοντας όσο μπορώ από το όλο πράγμα τις προσωπικές μου προτιμήσεις.
Τα 3 συγκροτήματα που αναφέρεις ήταν τα επιδραστικότερα και ίσως καλύτερα της δεκαετίας του 90 αλλά και τα 3 έχουν έναν κοινό παρανομαστή: Τους Metallica, από όποια άποψη και αν το δεις. Ακόμα και οι ίδιοι το έχουν παραδεχτεί. Στις αρχέσ τησ δεκαετίας του 90 η παρακή του μεταλ ήταν στο μεγαλύτερο της σημείο. Το grunge άνθιζε, την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το Nevermind…και το μεταλ αντομετωπιζόταν σαν αστείο καθώς η μόδα στα τέλη της δεκαετίας του 80 ήταν το hair metal.
Στα μέσα της δεκαετίας του 90 το μεταλ άρχιζε να ξανανεβαίνει και με τις μπάντες που αναφέρεις αλλά και κάποιες άλλες.
Φιλε συντοπίτη Πατησιώτη:
Προφανώς εγώ λάθος τα έχω μάθει γιατί αυτό ότι το metal στις αρχές των 90’s είχε πέσει στην παρακμή πρώτη φορα το ακούω, απ όσο ξέρω τότε οι Μetallica έβγαλαν τον πιο επιτυχημένο τους δίσκο, οι Maiden έπαιζαν headliners στα μεγαλύτερα festival (όπως το Donington), οι Guns’n’Roses γέμιζαν στάδια, όπως και οι Judas Priest για τελευταία φορα στην καριέρα τους, ενώ οι μεγάλοι του thrash πραγματοποιούσαν την “Clash of the Titans” περιοδεία που χάλαγε κόσμο. Μήπως οι παρενέργειες του φαινομενου Nirvana (ψόφο) φάνηκαν λίγα (όχι πολλά) χρονια αργότερα, όταν οι μεγάλοι έπεσαν στην αναπόφευκτη παρακμή και λόγω της διάβρωσης της βάσης του σκληρού ήχου (του underground δηλαδή) από το grunge δε βγήκε μια ισάξια καινούρια φουρνιά να καλύψει το κενό; Με αλλα λόγια, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '90;
Τέλος πάντων. Όσο για το άλλο για τους Pantera/Theater/Lost, χμ, τραβηγμένο. Για τους Pantera δεν υπάρχει αμφιβολία (αν και επηρεάστηκαν κυρίως από την 80’s περίοδο των Metallica) αλλα οι μεν Dream Theater είχαν ως κυρια επιρροή τους Rush και το progressive rock και από metal τους Maiden και γενικά heavy/power σχήματα (και προφανώς γούσταραν Μetallica όπως όλος ο κόσμος), οι δε Paradise Lost κάποια ιστορικά gothic σχήματα όπως τους Sisters of Mercy και τους Mission και από κει και πέρα τους Celtic Frost και (κατά δήλωση τους) τους Trouble. Οποτε αμφιβάλλω αν το “Black Album” (που δεν αρνούμαι την αξια του) είχε πια τόσο μεγάλη σημασία για το metal των 90’s όση λες.
Έλα ρε πατρίδα :lol:
Ο όγκος του Black Album ήταν καταλύτης για τα παραπάνω συγκροτήματα, για θυμήσου και το Draconian Times
Πώς αρέσκεστε να μαλώνετε αέναως για το αν είναι καλύτερα τα μήλα από τα πορτοκάλια ή τούμπαλιν, εσείς ξέρετε… [-X
Το αποτέλεσμα του poll δείχνει το δρόμο… :lol::lol::lol:
Νομιζω οτι η τετραδα the warning-rage for order-operation mindcrime-promised land ξεπερνα καθε αντιστοιχη απο οποιοδηποτε συγκροτημα
δεν ειχα δει το post και εγραψα τα ιδια#-o
Ξεστομισες εσυ τετοιο πραγμα??? Δεν το χες ξαναπει στο φορουμ κι ειχα αγχωθει:lol:
αρχηγε χαλαρωσε:)εδω μιλαμε για αγαπημενο μεταλ συγκροτημα-τι ηθελες να πω?
Οκ ρε μαν, σεβαστη η αποψη σου για την υπρμπαντα, αλλα αν θες γραψε την αποψη σου και για αλλα γκρουπ.
οκ δικιο εχεις,απλα εγραψα για την πιο αγαπημενη!κατα τα λοιπα…1)μαλλον προτιμω τους μειντεν για τη συνολικη δισκογραφικη τους πορεια 2)οι μεταλικα εχουν ομως μεμονωμενα τραγουδια που αγαπω περισσοτερο 3)μπλακ σαμπαθ και πριστ :respect: απλα 4)αξεπτ ωραιο κλασικο μεταλ συγκροτημα αλλα πηραν αρκετα γρηγορα την κατιουσα 5)μοτορχεντ και σαξον δεν πολυπαω 6)οι μεγκαντεθ μου ειναι καπως αδιαφοροι Γενικα υπαρχουν μπαντες που απουσιαζουν απο την ψηφοφορια και εκτιμω περισσοτερο