Best metal band ever

H γνώμη μου είναι πως οι Metallica αλλά και οι Megadeth τα τελευταία 20 χρόνια έβγαλαν καλύτερους δίσκους από τους Maiden, όπως επίσης και το Painkiller…και οι Queensryche!

Metallica. Κάνε τουμπεκί τώρα…:stuck_out_tongue:

Βασικά οι Maiden έχουν σχεδόν 20 χρόνια να βγάλουν πραγματικά δυνατό δίσκο.

Έ όλα είναι θέμα γούστου, οπότε δε νομίζω να βγάλουμε άκρη, κυρίως σε ζητήματα όπως “ποιος δίσκος είναι καλύτερος από τον άλλον”:stuck_out_tongue:

Να πω κάτι; Για μένα είναι άδικο να κρίνουμε ένα συγκρότημα από τις αδύναμες στιγμές του. Ο νομος της ακμής και της παρακμής είναι αμείλικτος και κανεις δεν μπορεί να ξεφύγει απ αυτόν παρα μονο αν περεμβουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως ο θάνατος (βλ. Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Death) η η πρόωρη διάλυση (βλ. Beatles). Αν το συγκεκριμενοποιήσουμε για συγκροτήματα από το σκληρό ήχο, οι μονοι εν ενέργεια που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή οι οποιοι δεν έχουν βγάλει κάτι μέτριο, δηλαδή οι Tool και οι Fates Warning, κάνουν ο,τι μπορούν όχι για να καταργήσουν αυτόν τον κανόνα αλλα για να “ελιχθούν” εντός αυτού, μεγαλώνοντας συνεχώς τα διαστήματα που μεσολαβούν ανάμεσα στις κυκλοφορίες τους για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να βγάλουν μούφα. Ακόμα και το πιο σταθερό για μένα συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής, οι Rush, έβγαλαν και υποδεέστερα πράγματα στη δεκαετία του '80. Κακά τα ψέματα, ακόμα κι αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάμποσα συγκροτήματα που λατρεύει ο,τιδήποτε έχουν βγάλει, συγκρότημα γενικής αποδοχής και απόλυτης διαχρονικότητας στην απήχηση δεν μπορεί να υπάρξει, ποσο μάλλον σήμερα.

Δεν είναι μόνο άδικο, είναι και άκυρο. Η μουσική προσφορά συγκροτημάτων που πλεον έχου περάσει τη δημιουργική τους φάση και απλά συντηρούν το μύθο τους δε γίνεται με κριτήριο τα ναδίρ τους αλλά τα ζενίθ(μιας και τα έχουν πιάσει εκτός απροόπτου όπως πχ. Judas Priest - Painkiller). Με αυτό το σκεπτικό μπορώ να πω καμιά 50αριά συγκροτήματα που πατάνε άνετα όλη τη λίστα(με κάποιες εξαιρέσεις όπως Maiden, Priest κατά τη γνώμη μου μιας και είναι άποψη που δε τη συμμερίζονται όλοι) τη σήμερον ημέρα αλλά δεν πρόκειται ποτέ να φτάσουν ούτε το 1/10 της δημιουργικότητας που είχαν στα καλά τους αυτά τα συγκροτήματα.

Ωραίο ποστ αυτό.:wink:

Black Sabbath. Οι μεγαλυτερες μορφες εχουν περασει…

Οι Maiden εχουν περισσοτερα καλυτερα albums απο τους metallica γιατι απλα εχουν περισσοτερους δισκους…:smiley:
για καθε kill em all υπαρχει ενα iron maiden για το ride the…υπαρχει ενα piece of mind
για master…ενα number of the beast…για and justice for all…ενα seventh son…
Για το powerslave για somewhere in time, killers ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ BRAVE NEW WORLD(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΚΑΡΑ)
τι υπαρχει απο πλευρα metallica???..:-k Το load? Η’ το reload?Μην ακουω για black album…Ελεος
το γεγονος οτι πουλησε δεν το κανει καλυτερο απο τα powerslave killers και τα λοιπα διαμαντια των maiden:!:

Ναι…

Όχι δεν το κάνει αυτό το γεγονός καλύτερο αλλά το ότι ΕΙΝΑΙ καλύτερο.

Ρε Manson μην τα πετάς έτσι αυτά και έτρωγα όταν το διάβασα, παραλίγω να πνιγώ.

Λες βλακείες.

Λες βλακείες.

Μη συγκρίνετε ανόμοια πράματα. Άκου κει το Killers με το Load.
Δεκάρια και τα δύο.

Καλυτερο απο Killers,Piece of Mind,Seventh Son ή Powerslave?

ΟΤΙ ΝΑ’ΝΑΙ ΟΜΩΣ!

Black Sabbath. :wink:

Κοίτα αυτά είναι γνώμες

Ας πούμε, για τα δικά μου αυτιά, το Number of the Beast βλέπει με τα κυάλια το Master of Puppets (ο πληρέστερος metal δίσκος μάλλον).

Έχω την αίσθηση ότι την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα πολλές φορές… και ξαναλέω τη γνώμη μου: Αν κάτσω και συγκρίνω τις 2 μπάντες συνολικά: έχω την αίσθηση πως το μεγαλείο των Metallica στην 4άδα Ride The Lightning - Master of Puppets - And Justice For All - Metallica οι Maiden έχουν καταφέρει να την πλησιάσουν πάρα πολύ αλλά όχι και να το ξεπεράσουν (IMHO πάντα) με την 4άδα Piece of Mind - Powerslave - Somewhere in Time - Seventh Son.

Ακόμη και ο καλύτερος δίσκος των Maiden που για μένα είναι το Powerslave είναι πίσω σε σχέση με τον αντίστοιχο καλύτερο των Metallica, το Master of Puppets.

Αν δεν ήταν βέβαια τελείως υποκειμενικά αυτά που έγραφα το post θα φαινόταν επίσης ΠΟΛΥ αστείο, όπως θα φανεί σε όσους διαβάσουν τις 2 πρώτες προτάσεις και αρχίσουν να γράφουν υβριστικό post. :stuck_out_tongue:

Και ότι ο καθένας λέει ΓΝΩΜΗ εδώ και όχι μία αλάνθαστη και ανεπίδεκτη κριτικής κρίση των πραγμάτων λίγοι φαίνεται να το αναγνωρίζουν. Στον Manson π.χ. φαίνεται καλύτερο το Black Album απ’το Killers ενώ ο it’s the V to the A to the D-E-R παραλίγο να πνιγεί με το φαΐ του. Ε, ντάξει, είπαμε ότι αυτά είναι γνώμες. Κι εγώ πιστεύω ότι το Black Album, ναι, είναι καλύτερο απ’το Killers. Τι, θα με σφάξετε; Το ίδιο πρέπει να κάνω κι εγώ αν πει κάποιος το αντίθετο… ;

Αν λες πάντως έτσι εύκολα δισκάρα το Brave New World και επίσης εύκολα θάβεις το Load τότε καταλαβαίνω ότι συμβαίνει κάτι απ’τα εξής: δεν σ’αρέσει γενικά το ύφος στο οποίο κινείται το Load / δεν το’χεις ακούσει καν / είσαι Maiden fanboy. Ε πόσο γαμάτος δίσκος είναι πια το BNW αν γαμάτους δίσκους θεωρούμε αυτούς που ανέφερα άνωθεν και πόσο χάλια είναι το Load;

αν μου βαζεις στην ιδια κατηγορια το load με το brave τοτε μαλλον εσυ εισαι metallicaboy
κρινεις υποκειμενικα παντα αλλα δεν μπορειw να μου πειw οτι το black album ειναι καλυτερο του powerslave…

υποκειμενικά, τα πάντα στέκουν. δεν το βρίσκω τόσο δυσνόητο πια αυτό.

για μένα, οι μέηντεν στα 80’s ήταν η απόλυτη μέταλ μπάντα. με την έννοια ότι ήταν και ποιοτικοί και υπερπαραγωγικοί…

αλλά…

το καρέ του άσσου

The Warning
Rage For Order
Operation:Mindcrime
Promised Land

δεν το φτάνει καμμία μπάντα.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ Ε. :lol:

όπως οι Maiden στα 80’s, έτσι και Death στα 90’s, ο ορισμός του τέλειου.

Φίλτατε Leviathan εγώ δεν πνίγηκα με το γεγονός ότι φάνηκε στον Manson το Black Album καλύτερο από το Killers ή το Powerslave(αν και προσωπικά το θεωρώ κατώτερο από αυτά), αλλά τώρα μην τρελαθούμε που θα μπούμε στη διαδικασία να βάλουμε στο ίδιο επίπεδο τα Load - Reload με το Piece Of Mind, Seventh Son, Powerslave κτλ. μόνο και μόνο που βρίσκονται στην ίδια πρόταση είναι προσβολή της δημόσιας αισθητικής. Για την πρώτη πεντάδα των Metallica λέγε ότι θες και συμφωνώ μαζί σου(λαμβάνοντας υπόψιν τον υποκειμενικό παράγοντα φυσικά).

Παιδιά ψυχραιμία! Νομίζω ότι συγκρίνετε λάθος εποχές…και λάθος δίσκους Metallica-Maiden.
Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι οι Sabbath είναι πάνω από τους Maiden, ειλικρινά δεν το περίμενα…όσο και αν μου αρέσει η Dio-era δεν μπορώ να πω με τίποτα ότι είναι καλύτεροι από Maiden. Ίσως να τους ψηφίσατε λόγο της επιρροής και της αρχής του μεταλ και το σέβομαι απόλυτα.