Best metal band ever

Κοίτα καταλλαβαίνω ότι ο καθένας κρίνει το κάθετι με τα δικά του αυτιά αλλά έστω ότι δεχόμαστε τις 70’s δουλειές των Priest σαν Hard Rock-Heavy Metal(που και πάλι σε καμία περίπτωση δεν το λέω με τίποτα στο σύνολο τους αλλά σε ένα πολυυυυυύ μικρό υποσύνολο των τραγουδιών τους) με τίποτα τις 80’'s και μετά δουλειές τους δεν τις λες Hard Rock, το Rapid Fire είναι Thrash πρόδρομος, το Screaming For Vengeance δεν είναι απλά Metal είναι ορισμός και απο εκεί και πέρα δε μιλάμε καν. Όσο για τους Maiden πολύ πιο συγκρίσιμοι είναι με Metallica παρά με Purple. Οι Black Sabbath, όπως και το κάθε συγκρότημα που γενά ένα νέο είδος, αρχικά στέκονται ανάμεσα σε αυτό το νέο είδος και το είδος πρόδρομο και όταν κατασταλλάξει ο ήχος τους(δηλαδή από το Master Of Reality και μετά)μπαίνουν στο αυλάκι που πρέπει. Εντάξει με τα 70’s είναι και λίγο δύσκολο να βγάλεις άκρη μιας και ο Metal ήχος τότε γενιόταν και λογικό είναι να είναι κομματάκι αχαρτογράφητος.

:-k Βλέπω ότι έχω ψηφίσει Manowar.

Καλά έκανα.

Προδότης είσαι?

Αν προδότης σημαίνει τρού, τότε ναι φιλε μου.

Στην πυρά…

Metallica εύκολα. Αντρίκια πράγματα.

ε τοτε και το rainbow rising που βγηκε την ιδια χρονια metal ειναι και παραπανω θα λεγα…η το johny the fox των thin lizzy…

οσω για το φιλο που λεει πως δεν μπορουν να συγκριθουν οι purple με maiden…πιστευω πως οι purple στο in rock παιζαν ακριβως οτι οι maiden 10-15 χροναι μετα…

ακου το riff του hard loving man και μετα ακου το powerslave και ποσα αλλα κομματια…speed king και τα λοιπα…

δλδ μου λες πως το έτος κυκλοφορίας είναι το κριτήριο διαχωρισμού ανάμεσα σε ροκ κ μεταλ? πάντως ναι, οι rainbow έχουν γράψει και μέταλ κομμάτια (μερικά απ το rising, το kill the king απ το επόμενο κτλ). τέσπα, ο καθένας όπως το βλέπει. εγώ ας πούμε το screaming for vengeance το βλέπω περισσότερο ροκ, με 2-3 μεταλ κομμάτια μέσα, τι να γίνει.

οι Valkyries…είναι το πιο ολοκληρωμένο metal group όλων των εποχών!

Metallica απο μένα!

Φιλε ειμαι απο τους μςγαλυτερους αντιαλους-εχθρους-μισουντες του κομφορμισμου της μαζοποιιησης και με εκνευριζουν οι ανθρωποι που τρελαινονται για καποιοα πραγματα ακαι τα κανουν,ακουνε,βλεπουν απλα και μονο επεοδη το κανουν ολοι.Δεν θεωρω τους μεταλλικα καλο συγκροτημα επιδη μου ειπαν οτι ειναι.Εσεις οι 'αντιπαλοι΄χωρις λογο και αιτια των μεταλλικα εχετε καταντησει γραφικοι.Οι μεταλλικα ειναι απο τα μεγαλυτερα συγκροτηματα στην ιστορια της μεταλ και αυτο αποδεικνυεται απο την δισκογραφια τους απο την εμπορικοτητα τους (110+ εκατομυρια δισκοι) απο το πολυπληθες σε ολοκληρο τον κοσμο κοινο του απο τις sold out συναυλιες
σε ολες τις πολιτειεσ στην αμερικη και σε 50 ακομα χωρες σε ολο τον κοσμο απο τους δεν ξερω ποσους χρυσους και πλατινενιους δισκους σταματαω γιατι κουραστηκα…Αν λοιπον δεν ακους μεταλλικα δεκτοτατον αλλα μην προσβαλεις την νοηνοσυνη μας και την μουυσικη που μας αρεσει με φρασεις τυπου 'οι μεταλλικα μονο κακο εκαναν στην μεταλ’Ελεος!

metallica γιατι με εντελως υποκειμενικα κριτηρια(τα δικα μου) ειναι το καλυτερο metal συγκροτημα και επισης δε δεν εχω βαρεθει ακομα να ακουω τα κομματια τους( και ας ακουω αρκετο καιρο metal…) :wink:

ετσι… +100000000000000000000
και οπως λεει και ο μεγιστος frontman james hetfield “we are metallica and this is what we do best motherfuckerrrrrr!!!”

Κοίτα δε διαφωνώ ότι οι Purple είναι μεγάλη επιρροή των Maiden αλλά όπως είπα στη δεκαετία του 70 ο διαχωρισμός Metal και Hard Rock είναι κομματάκι δύσκολος μιας και τα όρια είναι ασαφή αλλά με αυτό το σκεπτικό άκου και εσύ το British Steel και στο καπάκι το Kill Em All ή το Show No Mercy. Νομίζω ότι η επιρροή είναι πασιφανέστατη, μήπως πρέπει να μπούν και οι Priest κάτω από την ταμπέλα του Thrash? Κάθε νεοσύστατο ιδίωμα μοιραία έχει πολλές ομοιότητες με το ιδίωμα από το οποίο προήλθε μέχρι να βρει τη δική του ταυτότητα.

Καλά από όλα τα τραγούδια των Maiden το Powerslave βρήκες να αναφέρεις σαν παράδειγμα, αν του έβαζες λίγο παραπάνω ταχύτητα θα μπορούσε να είναι τραγούδι των Metallica.

Ρίξτε μία ματιά στο τοπικ για τα 5 αγαπημένα άλμπου και θα βρείτε σε κάθε πεντάδα ένα άλμπουμ των Metallica. Τι να λέμε τώρα.

Όσοι έχουν γεννηθεί από το 80 και μετά, οι πρώτες μπάντες που άκουσαν ήταν Maiden και Metallica. Οπότε λογικό είναι πολλοί να ψηφίζουν αυτές και να έχουν δεθεί συναισθηματικά με ορισμένα άλμπουμ τους.

Αχαχαχα,μ αρεσει που υπαρχει και πολλ!

Ψηφιζω τους αρχοντες, τους υπερτατους, τους θεους, τους απολυτους, τους μοναδικους METALLICA:respect: Για μένα, ειναι οι καλυτεροι. Δε με ενδιαφερει να ειμαι αντικειμενική (και δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα αντικειμενικοτητας οταν μιλαμε για γουστα)
Οσο υπαρχουν οι θεοι Metallica εγω θα ειμαι ευτυχισμενη:p :stuck_out_tongue: :smiley: :smiley: :smiley:

ΠΑΠΑ-ΙΟΥΔΑΣ ΡΕ ΑΠΙΣΤΟΙ.

+1 λεμε