Best metal band ever

Metallica… γιατι ειμαι πιτσιρικας…!

E δεν γίνεται να βρίσκονται σε πολλ οι Σαμπαθ και να μην τους ψηφίσω. Είναι αντιδεοντολογικό.

έλεος! αν δεν υπήρχαν οι metallica πολλοί απο εδώ δεν θα ακούγαμε metal. ακούω 13 χρόνια τώρα.“οι metallica έκαναν κακό στο metal” παίρνει το βραβείο “γραφικής δήλωσης της 10ετίας” ήμαρτον!

Δεν ξέρεις εσύ. Δεν είσαι true μπυρορέψας Metalhead.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

λες???:lol: :lol: :lol:

“Μόνο κακό έκαναν στο μέταλ” ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει και ο Γεωργίου:lol:

ε Metzallica!

Γιατι αλλα συγκροτηματα περαν αυτων δεν θα υπηρχαν για να ακουσετε ??
Στο κατω-κατω, 13 χρονια μετα τους Black Sabbath εμφανιστηκαν…

Έλα τώρα αφού ξέρεις τι εννοεί. Φυσικά και υπήρχαν κι άλλα γκρουπ, αλλά αυτοί έστρωσαν μεγάλο μέρος του δρόμου. :slight_smile:

Θα συμφωνήσω! Πώς να ξεπεράσεις τους Black Sabbath και να μη τους ψηφίσεις?

αν και δεν ειμαι μεταλας θα ξηφισω με τη μια sabbath

σκεφτειτε τι επαιξαν το 1970(…) και ποσο μπροστα απο την μαζα και τα θετικα στερεοτυπα υπηραξαν

ασε που οι πρωτοι 5 δισκοι τους εχουν χρησιμοποιηθει ως επιρροες/πρωτη υλη απο τα μισα μεταλ συγκροτηματα

respect σε maiden/metallica γιατι εκαναν πιο ‘ποπ’ το μεταλ

και ετσιε φεραν πολυ κοσμο στην συγκεκριμενη δεξαμενη

Όχι τα μισά, ΟΛΑ και όχι μόνο το metal αλλά σχεδόν ότιδήποτε εντάσσεται στο σκληρό ήχο.

Ας τους πάρουμε έναν έναν…

Sabbath: Φοβερή η επιρροή τους, ξεκίνησαν τα πάντα. Με Όζζυ δε με τρελαίνουν (κάποιες στιγμές γίνονται μονότονοι), αλλά με Dio είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ!!!

Αγαπημένο κομμάτι: Children Of The Sea

Priest: Γιγάντιοι, το πρώτο συγκρότημα που θα μου έρθει στο νου αν με ρωτήσουν τι ακούω (αν και δεν είναι η αγαπημένη μου μπάντα). Επιδραστικοί, και, όπως είπε κάποιος, αν οι Sabbath είναι το Heavy, οι Priest είναι το Metal. Και Halford θεός, τι να λέμε…

Αγαπημένο κομμάτι: Victim Of Chaaangeeeeeees!!!

Saxon: Τεράστιο κόλλημα, τους είδα λάιβ, τι να πρωτοπώ… Έχουν ΔΙΣΚΑΡΕΣ (ω θεοί, τι είναι αυτό το Strong Arm Of The Law!!!), ο Biff είναι τεράστιος μουσικός. Κυκλοφορούν υπέροχα άλμπουμ ακόμη και σήμερα, ενώ στα λάιβ είναι αξεπέραστοι…

Αγαπημένο κομμάτι: Χμ… 20.000 Feet δύσκολα.

Motorhead: Πολύ σπουδαία μπάντα, ο Λέμμυς είναι μόρφεος. Λατρεύουμε, παρότι τα κομμάτια τους μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Πάρτυ φάση!

Αγαπημένο κομμάτι: Stone Dead Forever

Maiden: Μέρος της Βίβλου, έχουν κυκλοφορήσει ΑΡΤΙΑ album, τραγούδια που σπάνε κόκκαλα, ενώ στα λάιβ είναι σταθερή αξία (ο Dick είναι τέλειος φρόντμαν).

Αγαπημένο κομμάτι: 2 Minutes μάλλον…

Accept: Μεγάλοι, το γουρουνάκι έχει Την Τσιρίδα, επιδραστικοί, με 3 φοβερά άλμπουμ (Breaker, Restless, Balls). Παρόλα αυτά ήταν λίγο μπαμ και κάτω, δηλαδή μετα τη χρυσή περίοδο έβγαλαν αρκετή σαβούρα…

Αγαπημένο κομμάτι: Burning

Metallica: Ποιοι είναι αυτοί καλέ? Πολύ μεγάλοι εννοείται, με ύμνους, τάχω πει πολλές φορές, μην τα ξαναλέω. Δεν χρειάζεται ανάλυση…

Αγαπημένο κομμάτι: Creepin’ Death

Manowar: Έχουν βγάλει σπουδαία κομμάτια, αλλά και ΠΟΛΛΗ σαβούρα… Μου τη σπάει ο DeMaio κι οι τρουμεταλιές του, τι την έχει δει? Τέσπα, σίγουρα μεγάλη μπάντα…

Αγαπημένο κομμάτι: Defender (ναι, είμαι ποζεράς).

Megadeth: Δεν τους έχω ψάξει, δεν εκφέρω άποψη.

Αγαπημένο κομμάτι: -

Queensryche: Κι αυτούς δεν τους έχω πολυψάξει, έχω ακούσει μόνο το Operation, που τους κάνει την αγαπημένη μου prog μπάντα.

Αγαπημένο κομμάτι: Eyes Of A Stranger

Παραλείψεις: Skid Row, W.A.S.P., Motley Crue (!), Dio

Ψήφισα Saxon (ο μόνος είμαι!)

Leris συμφωνώ σε ΟΛΑ μαζί σου μιά χαρά τα έγραψες. Μία μόνο συμβουλή. Ψάξε επειγόντως τους Megadeth έχουν κάποια αριστουργήματα. Και στο λέω σαν die hard Metallica fan. :slight_smile:

Εμένα γιατί μου αρέσει το Fighting The World περισσότερο απ’ όλα των Manowar? Όλοι σχεδόν το θεωρούν το χειρότερο!

1. ¶λλο ποπ άλλο mainstream. Επίσης άλλο ποπ άλλο προσιτό στο μέσο αυτί.

2. Αυτό που θες να πεις -αλλά δεν το εκφράζεις καλά- είναι αυτό που έκαναν οι metallica με το μπλακ άλμπουμ, όπου έγιναν περισσότερο δημοφιλείς απ’ όσο θα ονειρευόταν ποτέ οποιαδήποτε μέταλ μπάντα.

3. Και θα σου κάνω μια ερώτηση για να καταλάβεις ότι δεν ισχύει αυτό που λες: Αλήθεια πως ήταν το μεταλ πριν τους maiden/metallica? Μέταλ όχι χαρντ ροκ. Πες δίσκους συγκροτήματα κτλ.

μια χαρά τα λέει. ποπ = πόπχιουλαρ.

ακόμα και συνθετικά να το δεις, στο χώρο τους, ποπ ήταν. ποπ τακτικές ακολούθησαν κι έγιναν τεράστιοι. απλώς το έκαναν πετυχημένα.

Ναι και προγκρεσιβ=προοδευτικό. Αυτό που παίζουν δλδ όλες οι μπάντες που αντιγράφουν Θήατερ. :wink:

Και θα επιμείνω λίγο με το τρίτο μου ερώτημα

τι εννοείς πώς ήταν το μέταλ; και σου ξαναλέω ότι οι δυο μπάντες είχαν σε μεγάλο ποσοστό ποπ σκεπτικό σύνθεσης, περασμένο βέβαια μέσα από μέταλ πρίσμα. ακόμα και τα πρώτα πιο ατίθασα χρόνια τους, η μουσική που έγραφαν ήταν γεμάτη από hooks, είτε αυτό είναι ριφ, είτε είναι γηπεδικά “οοοοοο”, είτε δισολιές, είτε ρεφρέν. αυτός ήταν κυρίως ο λόγος που ξέφυγαν από τις σκηνές που τους ανέδειξαν.

Ναι μωρέ αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι μεηντεν με τους μεταλλικα (και πρηστ κ σαμπαθ) στην ουσία είναι το μεταλ. Έτσι όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον.
Δεν είναι ότι υπήρχε πχ μια μεταλ σκηνή αλα Bathory στα 70s που έπαιζαν βάρβαρο μονολιθικό μέταλ και μετά βγήκαν οι προαναφερθέντες και ακολούθησαν πιο ποπ μονοπάτια.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.

ναι, καταλαβαίνω τι λες. διαφωνώ βέβαια, αλλά νταξ.