Best metal band ever

Δεν ξέρω αν έζησες τη δεκαετία του 80 και την έκρηξη του μέταλ, αλλά εκείνη την εποχή Μετάλικα και Μέιντεν (και άλλοι φυσικά σε μικρότερο βαθμό) ήταν ο ορισμός του μέταλ. Ποπ συνθετική προσέγγιση ποιοί; :frowning:
Περασμένο από μέταλ πρίσμα; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις. Δεν ήταν το πρίσμα μέταλ η μουσική ήταν. Νομίζω επίσης πως δεν μπορείς να κρίνεις την τότε μέταλ σκηνή και προσέγγιση με τα τωρινά δεδομένα. Να θυμίσω πως δεν υπήρχε τότε μπλακ και ντεθ, το θρας ήταν ότι σκληρότερο. Γκρουπ υπήρχαν “σκηνή” όμως όχι ακομα. Δεν διαφωνώ εντελώς μαζί σου… απλά είναι λίγο δύσκολη αυτή η κουβέντα. Να σημειώσω επίσης πως τα τραγούδια έχουν και στιχουργικό μέρος και μόνο ποπ δεν ήταν η φιλοσοφία τους.Τα χουκς δεν είναι ποπ προνόμιο τα συναντάς ακόμα και στα πιο σκληρά είδη μουσικής. Φυσικά σέβομαι τη γνώμη σου, απλά επειδή έζησα πολύ έντονα εκείνα τα χρόνια, καταθέτω την άποψή μου. Η ποπ προσέγγιση που λες φάνηκε στα επόμενα ακριβώς χρόνια, μόλις οι τεράστιες αυτές μπαντες καθιέρωσαν το μέταλ ως μουσικό είδος που ήρθε για να μείνει.
Αυτά. Πολύ ευχάριστη πάντως η εμβάθυνση στο θέμα. :slight_smile:

Εν τω μεταξύ είναι μέσα οι Queensryche και δεν είναι οι Theater?!??!?!?!!

#-o #-o #-o

όχι, δεν έζησα το μέταλ στα 80ς, ούτε καν στα 90ς, αλλά δεν είπα πως δεν ήταν ο ορισμός του μέταλ, και τώρα είναι. ηχητικά τουλάχιστον. ούτε έχει να κάνει με το πόσο σκληρή μουσική έπαιζαν. υπάρχουν πάμπολλες σκληρές μπάντες, ειδικά σήμερα, που η μουσική τους είναι βασισμένη όπως και των μέιντεν και των μετάλλικα τότε, σε “ποπ” φιλοσοφία. ακριβώς αυτό που είπες, τα χουκς υπάρχουν σε πολλά είδη μουσικής, αλλά, όπως στο ροκ και το μέταλ το βασικό χαρακτηριστικό είναι οι δυνατές κι8άρες, έτσι και στην ποπ, το βασικότερο χαρακτηριστικό είναι οι ευκολομνημόνευτες μελωδίες. οι μέιντεν το είχαν σε τεράστιο βαθμό, μεγαλύτερο από κάθε άλλον που ξεπήδησε από το nwobhm γι’ αυτό και ξέφυγαν (καλά, όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά ήταν από τους βασικούς λόγους). δούλεψαν πάνω σε αυτό και το εξέλιξαν πολύ. το ίδιο και οι metallica. δεν υπήρχε άλλο θρας γκρουπ με τα δικά τους hooks, ενώ στο μπλακ αλμπουμ απλοποίησαν και τις δομές. έγιναν πιο ποπ δηλαδή. όντας μέταλ. αυτό τους ξεχώρισε από τους έξοντους π.χ., αυτό τους έστειλε σε άλλο επίπεδο από τους σλέιερ. ελπίζω να γίνομαι κατανοητός. απλώς νομίζω ότι είναι λίγο δεμονοποιημένη η έννοια ποπ στον μέσο μεταλλά και αμέσως αντιδράει. δεν τους λέω ποπ, αλλά, όπως και να το κάνεις, η μουσική τους γράφτηκε για να αρέσει σε πολλούς. αυτό βλέπω ως την ποπ πλευρά των συγκεκριμένων γκρουπς και δεν το βλέπω καν ως αρνητικό. αντιθέτως, όπως και το άλλο παλικάρι που το πρωτοανέφερε, το βλέπω πολύ θετικά.

Πάντως με αυτήν τη λογική οτιδήποτε ακούει πολύς κόσμος, αρέσει σε πολύ κόσμο. ¶ρα είναι… ποπ?

Συνεπώς το αν κάτι ειναι ποπ μπορούμε να το βλέπουμε απλά από τις πωλήσεις!

Επίσης αν κάτι αρέσει σε πολύ κόσμο μπορεί ο καθένας να βγάλει το συμπέρασμα ότι φτιάχτηκε για να αρέσει σε πολύ κόσμο. Δες όμως πόσο διαφορετικό ακούγεται!

Anyway, δε διαφωνώ με αυτά που λες. Με την οπτική σου διαφωνώ.

ρε, δεν είπα πως είναι ποπ! το τόνισα κιόλας. αλλά πώς να το κάνουμε, διέφεραν σε αυτόν τον τομέα από πολλές μπάντες του χώρου. και προφανώς δεν είπα πως ότι πουλάει πολύ είναι ποπ (αισθητικά και μουσικά). μερικοί καλλιτέχνες, για μένα, είναι απορίας άξιο το πώς πουλάνε όσα πουλάνε, για τους μέιντεν και τους μετάλλικα δεν μου φαίνεται παράξενο. αυτό.

[SPOILER]τα κάναμε κάποτε και στο λύκειο αυτά, δε θυμάμαι πώς τα λέγαμε όμως.
“ο μπαμπάς του γιάννη είναι αεροπόρος - ο δημήτρης είναι αεροπόρος, άρα ο δημήτρης είναι ο μπαμπάς του γιάννη”

κάπως έτσι έγραψες στο προηγούμενο ποστ :stuck_out_tongue: [/SPOILER]

ούτε εγώ θα διαφωνήσω. ποπ και μελωδία είναι όντως δαιμονοπιημένα nowdays, αλλά η μελωδία ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό των μεγάλων μέταλ ονομάτων. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτά. Μπορείς να είσαι μελωδικός και να είσαι και τρομερά χέβι συγχρόνως. Μ’ αυτό που έχω όντως προβλημα είναι με το κάθε “nu metal” σκουπίδι που μπασταρδεύει το μέταλ όπως το ξέρουμε τα -περίπου- 30 τελευταία χρόνια.

ε, ρε άη, όλα τα μουσικά είδη από μπασταρδέματα προκύπτουν. και το μέταλ που αγαπάς κι αγαπώ έτσι προέκυψε. για άλλους είναι πετυχημένο για άλλους όχι.

τελικά ίσως να είμαι απλά ένας γερομεταλάς γκρινιάρης που φοβάται την εξέλιξη. αλλά Korn και Slpiknot δεν τους αντέχω…:smiley:

Και πολύ καλά κάνεις!:smiley:

METALLICA!!!

δεν υπαρχουν πολλα πραγματα να πεις

βγηκαν μετα απο sabbath,priest,maiden και καταφεραν και γινανε τεραστιοι
επηρεασαν το μεταλ που ακολουθησε
παραμενουν ακομα οπαδοι της μουσικης,μην εχωντας κολλησει σε αυτα που ακουγανε πριν 30 χρονια

καναν μαλακιες
αλλα και ποιος δεν εκανε??

τους εχουν συρει χιλια δυο χωρις να κοιτανε οτι τα ιδια κανουν και οι αλλες μπαντες με αλλο τροπο

(νταξ η τελευταια συλλογη των maiden βασισμενη στην τωρινη περιοδεια να πουλιεται 16??!?!?ΕΛΕΟΣ!!)

τεσπα

METAL UP YOUR ASS!!!

Πες τα χρυσόστομε!

By the way, “Metal Up Your Ass” ήταν ο αρχικός τίτλος του Kill Em All και δεν τον γούσταρε η εταιρία.#-o

Για ποιο λόγο απορείς με αυτό?:-k

1. Metallica
  2. In Flames
  3. Iron Maiden

Και βέβαια.

είχε δίκιο ο darth vader τελικά!!! απίστευτο είναι μπροστά οι metallica!

Ναι παράξενο αν φανταστείς ότι ειναι τόσο λίγοι οι πωρωμένοι με μεταλλικα εδώ μέσα.

Ασθένεια ε;

metallica κ ξερο ψωμι!!!

Priest ψήφισα… ¶ν και αμφιταλαντευόμουν λίγο μεταξύ αυτών και της συμμορίας του Lemmy… :stuck_out_tongue:

Βέβαια δεν είναι όλες αυτές οι μπάντες καθαρό “heavy” αλλά τέλοσπάντων… Κομμάτια να γίνει… :stuck_out_tongue: