Best SOUVLAKI εν Αθήναις και στην Ελλάδα γενικότερα

ε ρε τι έχει να γινει απο αύριο που γυρνώ:D

Προσφατη ανακάλυψη το γιοφυρι στην Καλλιθέα(Δημοσθενους και Σκρα)…ισως το καλυτερο της περιοχής…

Επειδή πρόσφατα έκοψα τα σουβλάκια (προσωρινά μάλλον :roll: ) και για να σας χαλάσω την όρεξη (Am I evil ? :smiley: ), έχω διαβάσει ότι επειδή το κρέας στο σουβλάκι δεν ψήνεται καλά μέσα (λόγω μικρής διάρκειας ψησίματος), αν υπάρχουν εκεί αυγά κάποιων ειδών παρασιτικών μικροοργανισμών-σκουληκιών (που αφθονούν στο χοιρινό συνήθως), είναι πιο πιθανό να επιζήσουν και να περάσουν στον οργανισμό μας, όπου και θα εκολαφθούν και θα ζουν παρασιτικά. Ορισμένα είδη παρασίτων (όπως η γνωστή ταινία) δεν είναι τόσο βλαβερά και με κατάλληλη θεραπεία φεύγουν εύκολα, αλλά υπάρχουν κάποια είδη που μέσω του κυκλοφορικού φτάνουν μέχρι τα μάτια, το συκώτι ή τον εγκέφαλο… και τότε γ…σε τα!

Καλή όρεξη! 8)

Δεν νομίζω να έχει πεθάνει κανείς από σουβλάκια!! αχχαχαχαχαχα

Το best σουβλάκι που έχω φάει μακραν είναι σε ένα μαγαζάκι-τρύπα στην Καβάλα. Κούλης!

Αυτά είναι που έχουν τα καλύτερα :wink:
οντοπικ

Το καλύτερο σε Φιλαδέλφεια/Ν.Ιωνιία/Ν. Χαλκηδόνα και περίχωρα είναι από τη Δωδώνη… βρώμικο σουβλάκι με τα λάδια να στάζουν και τη χωληστερίνη να ανεβαίνει 10 μονάδες με κάθε μπουκιά αλλά είναι το πιο γευστικό που έχω φάει ποτέ =P~=P~

Oχι ρε, πανουλης!!!

Λοιπόν τα αγαπημένα μου σουβλατζίδικα είναι:

• Το Posto στο Μαρούσι. Απλά ποιότητα. Η Πίτα Του Παππού καλή είναι αλλά χάνει στα σημεία, συμφωνώ με τους αποπάνω.
  • Ο Θανάσης στο Μοναστηράκι. Το καλύτερο κεμπάπ της Αθήνας απλά και λιτά. Ακολουθούν Σάββας και Μπαιρακτάρης.
  • Το μοναδικό Πολύγευστο στο Ηράκλειο. Το μεγαλύτερο και από τα νοστιμότερα σουβλάκια που χω φάει (πρέπει να χώνει μια τηγανιά πατάτες και το 1/4 του γύρου που ψήνει για πλάκα μέσα στο γίγας)=P~=P~
  • Η Ψητογωνία στη Καισαριανή. Την έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές όταν περνάω πολύ ώρα στη σχολή8). Μικρή οικογενειακή επιχειρήση οπότε στηρίζουμε!:slight_smile:
  • Ένα πολύ καλό Ανατολίτικο σουβλατζίδικο που είναι πίσω από το Bowel Of Noise στη Κάνιγγος, μου διαφεύγει το όνομα. Και τις 2 φορές που πήγα είχε γαμάτο πίτα ντονέρ που σε συνδυασμό με τα μυρωδικά είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.:smiley:

Πολυ τυποποιημενο κεμπάπ βάζει πλέον…καποτε ναι μετραγε

• Το μοναδικό Πολύγευστο στο Ηράκλειο. Το μεγαλύτερο και από τα νοστιμότερα σουβλάκια που χω φάει (πρέπει να χώνει μια τηγανιά πατάτες και το 1/4 του γύρου που ψήνει για πλάκα μέσα στο γίγας)=P~=P~

Δεν κανει πιτα αλλα τηγανητές πατάτες με συνοδεια πιτας…το καλυτερο στην περιοχη ειναι το στεκι 77 (ειδικα σε μεριδες μπιφτεκι…)

Ναι, στην κανιγγος ο τουρκος. Παρα πολυ καλος, αν και εχω ακουσει αντικρουομενες αποψεις

Ρε σεις,γείτονες είμαστε??? :stuck_out_tongue:

Μπήκα να γράψω κι εγώ για Δωδώνη και με είχε προλάβει ο dmembra!!! :stuck_out_tongue:
Μακράν το καλύτερο σουβλάκι που υπάρχει…Γύρος με έξτρα τζατζίκι και μπόλικο πιπέρι… =P~ =P~ =P~
Πωωω πετάγομαι να πάρω…!!!
Και ο κυρ-Ηλίας…μορφάρα…πιάνει το χαρτί απ’ την πίτα και το κοπανάει στο χέρι με κίνηση καράτε!!! :lol: :lol:

λοιπόν, ΦΛΩΡΟΙ,
πίσω από τα hondos center στην Ομόνοια είναι ο Λευτέρης ο Πολίτης [I]… από το 1951[/I] 8). Μόνο κεμπαπ, μικρότερο σουβλάκι από το συνηθισμένο (και φθηνότερο επομένως), τίγκα στα κόκκινα πιπέρια και οι πίτες ψημένες στο ΛΙΠΟΣ των κεμπάπ. δεν έχει τζατζίκια και πατάτες. μόνο κρομμύδι και ντομάτα. όσοι γνωρίζουν, εκθειάζουν. οι υπόλοιποι ζουν στην άγνοια :Ρ

Τα σουβλακια δεν ειναι τοπικο φαινομενο, ειναι οικουμενικο :stuck_out_tongue:

Village,φωκίονος νέγρη,αλλα έκλησε :frowning:
Μύθος κηφησιάς 8)

Η “Πάπρικα” στο Μαρούσι κάνει πολύ καλό καλαμάκι.

Λοιπόν!
Αν το σουβλάκι έχει καταψυγμένες πατάτες (που αν περάσουν 5 λεπτά από το τηγάνισμα είναι σαν να τρως καουτσούκ) ε τότε πολύ απλά χάνει την μαγεία του!
Έχω ανακαλύψει ένα χωμένο σουβλατζίδικο που χρησιμοποιεί φρέσκια πατάτα-καλό κρέας (βέβαια όχι γύρο) και πιστεύω είναι η ανακάλυψη του αιώνα!:D:p

Α, και επειδή πιο πάνω αναφέρθηκε το Πολύγευστο πιστεύω καλύτερο είναι να πιάσεις ένα χαρτόνι και να αρχίσεις να το μασάς!

Ε πες και ποιό λες και πού ρε άνθρωπε!

Πρασσάς ρε!

Στηριζω(ειμαι στα 100 μετρα απο το μαγαζι τωρα), αλλα ρε φιλε μετα τουαλετα ασαπ

Παίδα δεν ξέρω είναι κανεις στο forum από Κατερίνη??
Εδώ ΤΟ σουβλάκι λέγεται με μια λέξη Κουντουριάνος!!!

Νομίζω ότι στην Αθήνα δεν έχει και πολύ νόημα να συζητάμε για σουβλάκια.
Τα περισσότερα είναι ακριβά, μικρά και μέτρια.

Φυσικά ανά γειτονιές θα υπάρχουν και αυτά που είναι πάνω απ’ τον μέσον όρο, πχ στην Κυψέλη θα προτιμήσω εύκολα “Ψίθυρους Γεύσεων” στην Φωκίωνος.

Από κει και πέρα, επειδή γουστάρω το διαφορετικό, όποτε βρίσκομαι Εξάρχεια θα τιμήσω την πίτα με σουτζούκι του Σάββα με ντομάτα, πολύ κρεμμύδι και λίγο τζατζίκι. Δολοφονικός συνδυασμός