Να γραφτούμε όλοι στη “Σπίθα”.
ψήσου, θα έχουμε και επικό τραγούδι της οργάνωσης
Εγώ ξέρω πως κάποιοι ήξεραν εδώ και καιρό που ήταν ο Μπιν Λάντεν!!!
(έχουμε πάει λίγο off topic?)
λίγο :lol:
E δε γίνεται με τρώει, θα συνεχίσω λίγο το off-topic.
Μια χαρά υποστήριξαν οι ΗΠΑ τους Ναζί πριν αλλα και κατα τη διάρκεια του Β ΠΠ, μέχρι να αλλάξουν οι ισορροπίες και να αποφασίσουν να εμπλακούν ενεργά πλέον στο πλευρό των συμμάχων προς το τέλος του πολέμου, παρόλο που επισήμως βρισκόταν σε εμπόλεμο κατάσταση με την Γερμανία ήδη απο το 1941. Που μην ξεχνάμε, η περιβόητη αυτή Συμμαχία δεν ήταν τίποτε άλλο από μια λυκοφιλία.
Βαριέμαι τώρα να ψάχνω λεπτομέρειες αλλά χαρακτηριστικά το Αμερικανικό κεφάλαιο, βλέποντας στον πόλεμο άλλη μια μεγαλη ευκαιρία για τεράστια κέρδη, υποστήριξε με το αζημίωτο βεβαια, τον Άξονα :
-
Η ΙΒΜ, συμμετείχε εκτός των άλλων ενεργά στο Ολοκαύτωμα, παρέχοντας τον απαραίτητο ΙΤ εξοπλισμό για την καταγραφή και αριθμητικοποίηση των Εβραίων κατά τη συγκέντρωση και μεταφορά τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
-
Διάφορες Αμερικανικές τράπεζες, με προεξέχουσα την Chase Μanhattan (νυν JP Morgan Chase), αφενός δέσμευσαν τις καταθέσεις χιλιάδων Ευρωπαίων Εβραίων πελατών, υπέρ του Γερμανικού Δημοσίου και αφετέρου χρηματοδότησαν και προσέφεραν τις χρηματοπιστωτικές τους υπηρεσίες στους Ναζί.
-
Η Standard Oil of New Jersey (μετέπειτα Exxon Mobil), τροφοδότησε με καύσιμα την Luftwaffe κατα την διάρκεια του Πολέμου.
-
H αυτοκινητοβιομηχανία Ford, και ο ιδρυτής της Henry Ford, παρήγαγε στρατιωτικό εξοπλισμό τόσο για τους Συμμάχους όσο και για τους Ναζί. Tα ίδια έπραξε και η General Motors.
-
H Κodak, αφενός συνεργάστηκε με τους Ναζί, αφετέρου το γερμανικό της παράρτημα “προσέλαβε” κρατουμένους απο τα στρατόπεδα συγκεντρωσης.
Kαι μην μου πει κανένας καμια μαλακία, ότι αυτό δεν αποδεικνύει κρατική αμερικανική υποστήριξη στους Ναζί, παρά ιδιωτική πρωτοβουλία. Μια χαρά σάλπαραν τα φορτηγά πλοία απο τα αμερικανικά λιμάνια. Και μην ξεχνάμε αφενός τις σχέσεις κεφαλαίου και πολιτικής στις ΗΠΑ, είτε μέσω των διάφορων lobbies είτε με απευθείας συμμετοχή των επιχειρηματιών στα κυβερνητικά σχήματα.
Γαμάτος
:lol::lol::lol:
Και μην ακουσω τιποτα για offtopic ε.
Το καλύτερο βιβλίο που μπορεί να διαβάσει κάποιος που θέλει να εντρυφήσει στα επιχειρήματα του Isis (και σε σένα προτείνεται Ιsis αν δεν το χεις διαβάσει ήδη), είναι του [B]Θ.Παπαρήγα[/B] (αντρας της αλεκας) “[B]Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος - Σκέψεις για κάποιες από τις πλευρές του[/B]” εκδόσεις [B]Σύγχρονη εποχή[/B].
Με ιδιαίτερη μαεστρία και στοιχεία απεικονίζει τα στρατόπεδα, τις συμμαχίες, τα μέτωπα, τη διαπλοκή αμερικάνικων επιχειρήσεων στη ναζιστική Γερμανία κλπ. κλπ.
Ένα preview εδώ http://erodotos.wordpress.com/2009/10/12/papariga-b-pagkosmios-polemos/
Τεσπά, αυτά έχουν να κάνουν με την ιστορία, οπότε ας συνεχιστεί η συζήτηση για τη μούμια του Οσάμα. :lol:
Κι εγώ το έχω ξαναγράψει ότι αν θέλει κάποιος να διαβάσει μία καλή ανάλυση για τα δρώμενα στην Ελλάδα κατά τον ΒΠΠ, την αντίσταση, το ΕΑΜ κτλ να διαβάσει τη “Νικηφόρα Επανάσταση Που Χάθηκε” του Θ.Χατζή (γ.γ. του ΕΑΜ). Τετράτομο βέβαια αλλά άκρως διαφωτιστικό και με σκληρή (αλλά με αγάπη και εκ των έσω) κριτική στην τότε ηγεσία του ΚΚΕ
Το χα καιρό στη λίστα αλλά έχει και 67,50 γιούρια όλο μαζί.
Δεν το έχω διαβάσει το βιβλίο του Παπαρήγα, αν και μετά το λινκ που παρέθεσες μπαίνει στα “προς αγορά” βιβλία. Εξαιρετικό επίσης φαίνεται και το Erodotos blog.
Και το “Νικηφορα Επανάσταση…” στα υπόψιν, αλλα είναι πολλά τα 70 Ε αυτή τη στιγμή. Από Χατζή έχω διαβάσει τον 5ο τόμο ουσιαστικά της Νικηφορας Επαναστασης, το “Οι ριζες της Εθνικης Αντιστασης - Προλεγόμενα στη Νικηφορα Επανάσταση που χάθηκε”. Ιστορική καταγραφή της δεκαετίας του 30 μεχρι την πτωση της Κρητης το 41.
Πιστέψτε με αξίζει. Και μόνο να διαβάσεις πώς μία εναλλακτική πολιτική οργάνωση μπορεί να δημιουργηθεί και τις δομές που χρησιμοποιήσαν για να κινήσουν αυτόν τον τεράστιο λαϊκό όγκο, μυστικά και κάτω από συνθήκες κατοχής, αξίζει.
Βέβαια, όταν διαπιστώνεις και τα λάθη που έγιναν κυρίως λόγω ατολμίας και ανετοιμότητας των ηγετών να ακολουθήσουν το λαό, σε πιάνει μία κατάθλιψη…
Σκέψου, το διαβασα πριν από 7-8 χρόνια και παρότι είναι τετράτομο βιβλίο θέλω να το ξαναρχίσω για να το θυμηθώ.
για οσους αμφιβαλουν… τν βρηκε ο τετραγωνοπαντελωνης ομοφυλοφιλος σφουγκαρακης
Mπορώ να μεταφέρω τα μπολνταρισμένα σου σε θρεντ για την Ελληνική οικονομική κρίση, το αν το χρέος μας μπορεί να κηρυχθεί “απεχθές” και το τι φταίει ο λαουτζίκος να τραβάει αυτά που τραβάει;
Για την ιστορία έχω φάει στο WTC, στο Windows on the world που αναφέρθηκε και πιό πάνω…
Δεν ξέρω τι εννοείς πως ήταν οι πύργοι του WTC, ήταν δύο ακίνητα με εμπορικές χρήσεις στο νότιο Manhattan σε μία περιοχή γεμάτη γραφεία και κόσμο. Οι επιθέσεις ήταν σαφώς επιθέσεις εναντίον αμάχων.
Και να προσθέσω… εναντίον αμάχων της ίδιας τους της χώρας!
Κατά τα άλλα κατηγορούν τον Καντάφι και τον κάθε Καντάφι. Στο σπίτι του κρεμασμένου, ξέρουμε για τι δεν πρέπει να μιλάνε…
Εσύ έχεις φύγει από τις θεωρίες συνωμοσίας και έχεις πάει πλέον στα… αξιώματα συνωμοσίας! #-o
Δεν τα λέω εγώ… αμερικανοί τα λένε
Για να είμαι ειλικρινής, είμαι κατά 90% σίγουρος για το ότι οργανώθηκε εσωτερικά (αφήνω και ένα περιθώριο 10%, γιατί είναι τόσο ακραίο, που - υπό κανονικές συνθήκες - δεν θα έπρεπε να το αναμένει κανείς).
Παρακολουθώ τη συζήτηση τόσο καιρό και απορώ με την ευκολία που ενστερνίζεστε συμπεράσματα για τα οποία δεν υπάρχουν αντράνταχτες αποδείξεις.
Ας πούμε ότι ο Bush και οι στενοί συνεργάτες του δεν είχαν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να συμβεί ένα τέτοιο χτύπημα στην Αμερική για να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα, τις οικονομικές συμφωνίες και να δικαιολογήσουν τους πολέμους που ετοιμάζονταν να κάνουν.
Για να στήσουν την επιχείριση αυτή, θα έπρεπε να κινητοποιήσουν τις μυστικές υπηρεσίες (CIA και FBI), να συνεργαστούν με ειδικούς για το πώς θα γίνουν οι αεροπειρατείες, πώς θα μπουν οι βόμβες στα κτίρια (γνωστή η θεωρία ότι έγιναν ελεγχόμενες εκρήξεις για να καταρρεύσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τέτοιο τρόπο) και για το πώς θα πλασαριστεί το γεγονός στα media. Δεν μιλάμε για μια πολεμική επιχείριση στην Αφρική ή στη Μέση Ανατολή, αλλά στην καρδιά της Αμερικής με φοβερές απώλειες.
Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος από τόσους που συνωμότησαν να το σφυρίξει το κόλπο;
Κανένας τους δεν είχε συγγενείς ή φίλους ανάμεσα στους νεκρούς;
Ή μήπως επειδή το ήθελε ο Bush και άλλοι 3-4 στο Πενταγώνο σημαίνει ότι θα γίνει κιόλας;
Προφανώς υπάρχουν άρρωστα μυαλά να το σκεφτούν αυτό, αλλά αναλογιστείτε λίγο τι θα χρειαζόταν η οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος εκ των έσω.
Ορίστε και ένα όμορφο βιβλιαράκι που τα λέει αυτά και περισσότερα:
http://www.ebooks.gr/book/168334
Όσο για τον ίδιο τον Μπιν Λάντεν, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι ήταν πίσω από τις συγκεκριμένες επιθέσεις.
Αν ήταν θα με βόλευε και μένα να ξέρω ποιον να καταριέμαι που δεν είδα ποτέ Pantera live.