Παντως το θεμα ειναι οτι εκεινη την εποχη το ροκ ηταν αποτελεσμα των αλλαγων που γινοταν στην κοινωνια και αντιδραση για οτι συνεβαινε και δεν αρεσε στον κοσμο.Μετα τις αρχες 70 αυτο σταματησε να ισχυει,το ροκ εγινε μια ακομα μουσικη(οπως και το Μπλουζ αλλωστε εχει γινει “μια ακομα μουσικη”,δεν ειναι οπως τις δεκαετιες του 30 και του 40 που εξεφραζε τον πονο τον μαυρων)-Παρολαυτα δεν λεω οτι δεν βγηκαν πολλοι αξιολογοι καλλιτεχνες και μετα τα 70’ς στο ροκ,λεω απλα οτι σταματησε να εχει το νοημα που ειχε ως μουσικη παλαιοτερα.
οταν λεμε ροκ,σε ποια μουσικη αναφερεστε?
γιατι το μπλουζ οκ ειχε νοημα.αλλα το ροκ,αν εξαιρεσουμε το χιπικο κινημα, τι νοημα ειχε που σταματησε να εχει?
Συμφωνώ απόλυτα με όλα.
Και προσθέτω… Δε γουστάρω τα οπαδιλίκια, τον διαχωρισμό σε “φατρίες” και αυτή τη σεχταριστική περί μουσικής αντίληψη. Δηλαδή τα χωρίζουμε όλα σε στρατόπεδα και έπειτα επιλέγουμε με “ποιούς ανήκουμε”… Αυτό φυσικά το παρατηρώ σε όλα τα μουσικά είδη, όχι μόνο στο ροκ, και συχνά χαρακτηρίζει επίσης και τους μουσικούς τους ίδιους. Κι όμως, είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να γουστάρει ταυτόχρονα πολλά και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά είδη, συμβαίνει κι αυτό…
Με ενοχλούν οι “σκληροί μεταλλάδες” που δε θα ακούσουν “φλωριές” (τρομάρα σας, τόσα ξέρετε), ή εκείνοι που θα κατηγορήσουν πρώτοι το αγαπημένο του συγκρότημα οτι “ξεπουλήθηκε”, μόλις εκείνο τολμήσει να κάνει κάτι διαφορετικό.
Τα ίδια άτομα (και συγκροτήματα) συνήθως ευθύνονται και για διάφορα στερεότυπα που έχουν κατά καιρούς δοθεί στο μέταλ, τα οποία μου τη δίνει στα νεύρα να βλέπω να αναπαράγονται απο διάφορους άσχετους (με αποτέλεσμα η μέταλ μουσική να απομονώνεται ακόμα περισσότερο στη γωνιά της).
Ίδιες αντιλήψεις προωθεί συχνά και ο Τύπος, ή τα ΜΜΕ. Σε ένα rockwave, το μέταλ περιοδικό θα μιλήσει μόνο για τη μέταλ μέρα, ενώ ένας (και καλά) ροκ σταθμός θα ασχοληθεί μόνο με τις άλλες… Δηλαδή έλεος.
Οι ταμπέλες, που απο ένα σημείο και έπειτα γίνονται γελοίες. It’s only rock 'n roll, damn it. Open your ears. Το να μη μας αρέσει κάτι, οκ, αλλά το να το καταδικάζουμε μόνο και μόνο λόγω της ταμπέλας του είναι γελοίο.
Δεν γουστάρω τη γραφικότητα του «μέσου» Έλληνα οπαδού της ροκ, στις συναυλίες. Αυτό το «υπό εξάπλωση» είδος εμπιστεύεται άμετρα το προσωπικό του γούστο και το ανακατεύει με μια μορφή μαγκιάς, προκαλώντας με τη συμπεριφορά του εκρήξεις στα συκώτια των γύρω του. Είτε του αρέσει πολύ, είτε δεν του αρέσει καθόλου αυτό που βλέπει και ακούει, πρέπει να μοιραστεί το προσωπικό του αίσθημα με τους πάντες. Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω; Θα χλευάζω και θα γκαρίζω συνέχεια, και θα τη σπάω στους γύρω που δείχνουν να τους αρέσει. Μου αρέσει αυτό που βλέπω; Θα ουρλιάζω συνέχεια «πόσο καλό είναι», θα μιλάω στους μουσικούς ακατάπαυστα την ώρα που παίζουν και θα προσπαθήσω να διακόψω τη συναυλία ανεβαίνοντας στη σκηνή, για να πω τη γνώμη μου και στο μικρόφωνο, αν μπορώ. Δεν είναι τυχαίο που όποιος παύει να είναι ροκάς γίνεται συνήθως μπουζουκόβιος, γιατί αυτή η συμπεριφορά μόνο εκεί είναι αποδεκτή.
Υ.Γ. Μάνδρακα, πάλι δίκιο έχεις. Πρέπει να το προσέξεις αυτό.
καλα εδω με μπερδεψες λιγο.σε ποια ροκ συναυλια εχει προσπαθησει να ανεβει καποιος στη σκηνη για να πει τη γνωμη του στο μικροφωνο?
εγω ξερω να ανεβαινει στη σκηνη καποιος για να πηδηξει και να κανει stage diving και αλλα τετοια ωραια.
ή να προσπαθησει να τραγουδησει.
να ανεβει στη σκηνη ξερω γω και να αρπαξει το μικροφωνο και να πει κατι του τυπου “ΓΑΜΑΤΕ!!!” (αναφερωμενος στην μπαντα) πρωτη φορα το ακουω!!!..
Χμ. Συμφωνώ κι εγώ με τα παραπάνω, το να εγκλωβιστεί κανείς σε μια ομάδα, ένα χαρακτηρισμό και να προσπαθεί να συνεχώς να αποδείξει αυτή την “ένταξη” είναι ό,τι χειρότερο. Κατά τα άλλα, μουσικά, αυτό που δεν μου αρέσει είναι η black/death metal και γενικά νομίζω τα είδη που περιλαμβάνουν τέτοια παραμόρφωση φωνής.
Αν και το έχω δει να συμβαίνει κάπου - αλλά δεν θυμάμαι πού - στο ποστ μου το χρησιμοποιώ ως ειρωνική υπερβολή. Δεν εννοώ λοιπόν ότι ευθέως κάποιος λέει στο μικρόφωνο «ζήτω-μπράβο-γαμάνε», αν και δεν αποκλείεται να συμβεί, αλλά υπάρχουν πολλές και διάφορες άλλες γελοίες συμπεριφορές επί σκηνής που στην ουσία μεταφορικά είναι σαν να «πηγαίνεις να πεις στο μικρόφωνο» πόσο καλά περνάς.
Βέβαια, ομολογώ πως το έναυσμα για το σχόλιο μου αποτελούν δείγματα συμπεριφοράς, που είδα σε πρόσφατες συναυλίες και μάλιστα, γι αυτό στο οποίο αναφέρεσαι, σε πολύ πρόσφατη συναυλία. Θα περιέγραφα την κατάσταση, αλλά δεν το κάνω από σεβασμό στην προσωπικότητα του/των γραφικού/ών, και παρά το γεγονός ότι εκείνοι δεν έδειξαν να σέβονται καθόλου τους γύρω τους, καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.
παλι δεν σε πολυπιανω αλλα δεν πειραζει.
στις συναυλιες και μενα μου τη σπαει οταν γκαριζουν και γιουχαρουν τις μπαντες που δεν τους αρεσουν.
ή ακομα και να φωναζουν το ονομα της headline Μπαντας,καθως παιζουν ακομα το support!δεν μιλαω για κατι σκηνικα που πεταγανε μπουκαλακια πανω στη σκηνη.οποια και να ναι αυτη η μπαντα δεν εχει κανενας αυτο το δικαιωμα!!
παιδεια μηδεν.
οπως μου κανει και μεγαλη εντυπωση και με ενωχλει η αντιδραση του κοινου που χαμε σε προσφατες συναυλιες οσο αφορα το θεμα του τσιγαρου.
εμενα μου την σπαει στις συναυλιες που τραγουδανε μεσα στο αυτι μου με την φαλτσα γαιδουροφωναρα τους και δεν μπορω να απολαυσω οσο θελω τον τραγουδιαρη. Για αυτο και τους σπρωχνω μεσα στο μοσπιτ με την πρωτη ευκαιρια.
Επισης να πω οτι η σχεση ελληνων concertgoers με το τι σημαινει mosh pit ειναι απλα ανυπαρκτη. οση του βυντρα με το ποδοσφαιρο πχ
Δεν γουσταρω το ροκ/μεταλ! Αει σιχτηρ με τα μαλλια σας και τους σαταναδες σας και την αντιδραση σας!
Αυτό με το γκαρίζω-μέσα-στ’αυτί-σου το παρέλειψα!!! Έχεις δίκιο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως δεν συνειδητοποιούν ότι όσο τραγουδάνε έτσι δεν ακούνε και οι ίδιοι τη συναυλία και τόσα λεφτά για να πας σε συναυλία Metallica και να μην ακούσεις ούτε ένα σόλο (γιατί κι αυτά τα τραγουδάνε με μεγάλη επιτυχία) είναι άδικο, πως να το κάνουμε!
Μου τη σπανε μπλακ μεταλαδες ζωα(τρου) που εχουν αποψη για συγροτηματα που δεν εχουν ακουσει νοτα .
Black, death,emo και παλιο-ποζαράδες του κερατά (που το παίζουν χασάπηδες)
[SIZE=“4”]HARDCORE RUUUUUUUUUUUUUUUULEEEEEEEEEEESSSSSSSSSS[/SIZE]
:band:
Εννοεις αυτους μου σφαζουν ζωα ? γουρουνια και τα λοιπα . Δε θα βρεθει καποια φιλοζωικη ή το δαφνη να τους μαζεψει ? Ετσι για να καθαριζει ο τοπος απο τα πραγματικα ζωα .
+1 Να βρεθει και γι’αυτους αλλα και γι’αυτους που σφαζουν ζωα για να παιρνουν τη γουνα τους να φιαχνουν σωβρακακια
Οχι θα σας αφηνα ετσι
δεν ειναι αληθινα ρε ειναι ψευτικα σαν τα σπαθια τους, απο σκετσακι του δημοτικου τα χουν παρει
Έχεις δίκιο είναι και αυτοί…Για πες μου όμως μια που σε βρήκα, πόσο θα ανέβει η τιμή της γαλοπούλας φέτος τα χριστούγεννα???
:lol: :lol: :lol:
Επειδη δεν μου αρεσει δεν εχω ασχοληθει.Αν βεβαια ενδιαφερεσαι τοσο μπορω να κατεβω μια στην κρεαταγορα αθηνων να ρωτησω
Νταξ μαλακα εγραψες . Εισαι ο θεος ο ιδιος . :lol3: :vibrate: :respect: =D> :yahoo:
Μπα άστω μη κουραζεσαι…Απλός να ρωτούσες κανένα φίλο σου που ασχολίται με αυτά…