Black list: τι δεν γουσταρετε στο rock/metal

Τhe Doors… :thumbdown:

το nu metal

Ρε παιδιά, υπάρχει άλλο thread για τα συγκροτήματα που δε μας αρέσουν στο rock/metal… :-s

On topic: Το ότι οι οπαδοί του είδους πολλές φορές νιώθουν ότι ανήκουν σε ανώτερη κάστα ανθρώπων…

Συμφωνώ με τον on topic παραπάνω…γενικώς οι οπαδοί έχουν πολλά προβλήματα…Αυτή η ανωτερότητα που νιώθουν τους κάνει να έχουν απίστευτα κολλήματα και να εκφράζουν γνώμη για πολλά πράγματα που πραγματικά δεν τους νοιάζουν ή δεν τους αρέσουν…είναι θεμιτό να μην σου αρέσει κάτι αλλά μην προσπαθείς να πείσεις κάποιον που του αρέσει να μην του αρέσει…πολλά παραδείγματα εχω δει και εδω μέσα (π.χ. dasmaniak για το watershed, maiden1979 για pain of salvation albums κτλ)…δεν έχω κάτι με τους παραπάνω users…θεμιτό να μην σου αρέσει, να τους μισείς, να θες να ψοφήσουν αλλά τι μπαίνεις στο αντίστοιχο thread και 1ον) λες ότι είναι άθλιοι και προσπαθείς να το αιτιολογήσεις και να ψιλοκράξεις αυτους που το ακούνε (π.χ. οι opeth είναι για 16χρονα κοριτσάκια) και 2ον) να πείσεις ότι αυτά που ακούς εσύ είναι σαφώς ανωτερα από αυτό που είναι το αντικείμενο συζήτησης…εγώ όσο είμαι user υπάρχουν threads που δεν τα έχω αγγίξει και ούτε πρόκειται γιατί δεν με αφορούν…γιατί είτε δεν μου αρέσει αυτό στο οποίο αναφέρεται (π.χ. μια μπάντα, ένα είδος μουσικής) ή δεν με ενδιαφέρει (π.χ. tattoos)…

Η “ανωτερότητα” αυτή εξηγείται και ψυχολογικά… Ειδικά όταν μιλάμε για νεαρότερες ηλικίες, οι νέοι έχουν την τάση να θέλουν να ανήκουν κάπου, σε μια ομάδα ή σε κάποιον χώρο, απο τον οποίο αντλούν και στοιχεία για την οικοδόμηση της ταυτότητας τους… και μέσω αυτής της αίσθησης κοινωνικής ταυτότητας, διαμορφώνουν σταδιακά και την προσωπικότητα τους…

Και φυσικά όταν κάποιος αισθάνεται οτι ανήκει σε μια ομάδα, έχει συχνά την τάση να εξιδανικεύει την ομάδα αυτή (άρα και τον εαυτό του), νιώθοντας οτι ανήκει στους “καλύτερους”, υποτιμώντας με αυτόν τον τρόπο κόσμο που μπορεί ενδεχομένως να ανήκει σε άλλες “ομάδες” ή κατηγορίες…

Το έχουμε δει αυτό με τους μεταλλάδες, τους ροκάδες, τους πανκς, τις κατηγορίες των μεταλλάδων, τους έντεχνους, και δε ξέρω και γω που αλλού. Ευτυχώς πάντως, όπως έχω πει και αλλού, πιστεύω πως αυτή η έντονη τάση για κατηγοριοποίηση τείνει να υποχωρήσει όσο περνάνε τα χρόνια, και ο κόσμος είναι περισσότερο ανεκτικός σήμερα σε σχέση με 20 χρόνια πριν για παράδειγμα…

Εγω Σιχαινομαι Τους soad,linkin park,slipknot,him,korn γιατι τους πλασαρουν σαν μεταλ ενω δεν ειναι πραγματικα κ ολοι πουλανε μυρια επειδη τα χαζα 14χρονα κοριτσια κ αγορια τρεχουν να τα αγορασουν μονο κ μονο επειδη τα παιζει το ραδιο!!!
ποιοτητα μηδεν!!!

Ναι αλλα σε σχεση με αλλα ειδη με νορμαλ φωνες το death metal ειναι πολλη ποιοτικοτερο.παραδειγμα η death τι κ αν εχουν brutal στα φωνητικα σε καθε τραγουδι ακους απο 5 τελεια ριφ κ απο 5 τελειες μελοδιες!!!

τι ειναι η ποιοτητα ακριβως?

???#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o

το moto των μεταλλαδων (χωρις να θελω να την πω σε κανενα εδω μεσα): μην εισαι κολλημενος ρε…να εισαι ανοιχτομυαλος…και οι περισσοτεροι ειναι ακριβως το αντιθετο και το λενε αυτο και τοσο συχνα που μετα χανει το νοημα της η λεξη ανοιχτομυαλος

Ανοικτόμυαλος μεταλάς είναι αυτός που ακούει και black και death και progressive και epic και power και thrash και heavy και όλα τα είδη (metal, εννοείται!)! :stuck_out_tongue:

Δηλαδή αν γουστάρω να κοπανιέμαι με το blind ή to prison song είμαι δεκατετράχρονο κορίτσι (είμαι 25 χρονών και άντρας παρεπιπτόντως)…?κ πρέπει να είναι μεταλ κάποιος για να πουλήσει…?διάβασε το παραπάνω post μου και θα καταλάβεις…μαγκια σου να μην τους γουστάρεις και να μην σου αρέσουν αλλά ως εκεί…γιατί μειώνεις και υποβαθμίζεις όποιον μπορεί να γουστάρει αυτές τις μπάντες ή κομμάτια τους??

Nightwish…Mακράν…

Οι περισσότεροι από αυτούς ΔΕΝ χρησιμοποιούν παραμορφωτές φωνής…Οι εξαιρέσεις είναι αρκετές από την άλλη …μία από αυτές είναι και το γκομενέτο στους Αρτς Ενέμα (το χε δηλώσει και η ίδια αλλά δε θυμάμαι που…Μάλλον γιουτιουμπ το χα δει)

Στο μέταλ δε μ’αρέσουν κάτι συγκροτήματα τύπου κάλμαχ που βάζουν ντεθ φωνητικά και διπλομποτιές με φολκ στοιχεία…

τα άπειρα cliche όπως
α. ¨ακούω τα πάντα από metal - όχι αυτούς ρε φίλε, αυτοί δεν είναι metal"
β. “όταν εγώ άκουγα metal εσύ δεν ήξερες που είναι τα αυτιά σου”
β. τους trueμεταλάδες της κακιάς ώρας
γ. τα δερματινα βρακάκια και την μασχαλίλα των manowar
δ. όσους κλαίνε για την “κατάντια” του metal
ε. όσοι δεν παραδέχονται δημόσια ότι όλοι κάνουμε σπίτι μας (aka ακούμε και άλλα πράγματα στην μουσική γενικά)
στ. η heavy metal στολή εν έτει 2008
ζ. όσοι είναι έτοιμοι να κρίνουν κατά πόσο ο παραδίπλα είναι μεταλάς σε σχέση με αυτούς. Όχι δεν είμαι ρε, το αφήνω για πάρτη σας.,
ROT

Σωστότατοςςςςςς!

Ωραιος.:wink:
Ετσι.:smiley:

Ετσι κιαλλιως με τετοιο nickname ειναι δυνατον να μην εισαι σωστος ??:slight_smile:

1)Τους manowar,hammerfall και γενικως το power/epic
2)το poser rock(με μοναδικη ισως εξαιρεση τους motley crue)
3)και κυριοτερο τη στενομυαλια ορισμενων και τις κοτσανες που κατα καιρους πετανε(π.χ.η μουσικη σταματησε στα 70"s,80"s κλπ)ενω πολλοι απο αυτους ουτε καν εχουν ζησει τις εποχες αυτες.Ουστ ρε, το οτι δε σας αρεσουν τα καινουρια ονοματα δε σημαινει πως ειναι και για πεταμα,μη τ’ ακουτε στο κατω κατω.

Your points are well taken 8)

Αυτός ο σεχταρισμός των μεταλλάδων (αυτό το συλλογικό Εμείς που αισθάνεται ταυτόχρονα κατατρεγμένο απο την έρμη την κοινωνία και παράλληλα καλύτερο απο αυτήν) είναι απο τα πιο ενδιαφέροντα πιστεύω στοιχεία των οπαδών της μουσικής αυτής.

Γιατί κατα τ’ άλλα λίγα, ελάχιστα πράγματα με ενοχλούν στη μουσική αυτή καθεαυτή. Ίσως τα κλισέ του “κακού” (συνήθως αναπαράγοντας το ένα το άλλο) που περνάνε διάφορα απο τα συγκροτήματα με τους στίχους και το image, αλλά και πάλι αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη μουσική.

(υπήρχαν βέβαια και φαινόμενα τύπου Alice Cooper για τους οποίους δε μπορούμε να μιλάμε για κανένα “κλισέ” μια που αυτοί δημιούργησαν το όλο image!)

Επίσης κάπου με κουράζει η μονότονη θεματολογία ορισμένων συγκροτημάτων. Κάποια power συγκροτήματα θα αναφέρονται όλο σε μάγους και δράκους (και τα λέω ενώ μου αρέσει πολύ το fantasy, αλλά είπαμε), ή κάποια black με τα δικά τους άπειρα στερεότυπα… Υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή όμως.

Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο. Αν και για το τελευταίο, μπορούμε να πούμε ότι ο,τι πωρώνει τον καθένα, καλό είναι με αυτό να ασχολείται. Άμα δεν το 'χει με τα υπόλοιπα, γιατί να το ζορίσει; Μετά είναι θέμα μας το αν θα πάθουμε overdose. Αλλά είναι όντως κουραστικό.

:slight_smile: