Sorry ρε μαγκες, ποιος μιλισε για 50ευρα; Και ποιος ειπε οτι πρεπει να αγορασεις οτιδηποτε ακους; Το να πιανουμε το αλλο ακρο σα παραδειγμα προς αποφυγη ειναι οτι πιο ευκολο.
Η αληθεια (και αυτο δεν πηγαινει σε οσους γραφουν εδω, το λεω εντελως γενικα) ειναι οτι αν δε στερηθεις κατι για τη μουσικη που ακους, στη πραγματικοτητα δε τη πονας. Ειναι αυτο που λεει ο Darth. Για το γαμωτο ρε.
Edit: +1 στα αποπανω. Αυτο που περιγραφεις ομως δε νομιζω να εκφραζει τη πλειοψηφια. Μια χαρα ξερω κοσμο με παμπολλα προβληματα αλλα 1-2 CD το μηνα εστω, μια χαρα τ αγοραζουν.
Α ρε εποχές και γω αυτά ακριβώς σκεφτόμουν(με την εξαίρεση ότι ο πατέρας μου δεν ήταν ο ταχυδρόμος, ούτε διαφήμιζα το που “πέταγα” τα λεφτά μου). Μέχρι και τα σουβλάκια είχα κόψει.
Edit: A και κάτι άλλο, κάτι Priest, Maiden, Sabbath(Οι Metallica μας χαλάνε ακόμα) κτλ. Με ένα 7ευρω τα βρίσκεις τα Cd οπότε δεν είναι σαν να αγοράζεις Porsche μην τρελαθούμε, ούτε είναι ανάγκη με το που μπαίνεις στο δισκάδικο να παίρνεις δισκογραφία Sabbath με το καλημέρα. Αργά αργά.
Οι λιγο μεγαλυτεροι οταν αρχισατε να ενδιαφερεστε για αυτη τη μουσικη κι αρχισατε να ψαχνεστε δεν ειχατε ετοιμο οποιο αλμπουμ θελατε με ενα κλικ.Εννοω οτι μαθατε να αγοραζετε αυτα που σας αρεσαν γιατι εκτος των αλλων,ηταν ο μονος τροπος να ακουσετε τα συγκροτηματα που γουσταρατε(αντε και καμια κασετα).Ερχεστε τωρα λοιπον,βλεπετε τον τωρινο 15χρονο,16χρονο ο οποιος εχει μαθει παταει το κουμπι και να τα χει ετοιμα και του βαζετε χερι.Και ειναι λαθος,γιατι καθε γενια δρα αλλιως(χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν 16χρονα που αγοραζουν αβερτα ακομα και σημερα,αλλα θα τοχετε παρατηρησει και σεις σε σχεση με παλια πολυυυυυ λιγοτεροι).Σιγα σιγα χωρις να το θελεις προσαρμοζεσαι στα δεδομενα της εποχης.Κι η τωρινη εποχη λεει(κακως γιατι καποια αλμπουμ και γω πιστευω οτι πρεπει και αξιζει να τα χεις) κατεβασε.Προσωπικα εχω 23 cd τα λατρευω και τα 23 και εχω στο νου μου καποια στιγμη να αγορασω και καποια αλλα που θελω εδω και καιρο.Σε καμια περιπτωση δε θεωρω τη γνωμη μου μικροτερης βαρυτητας απο καποιον που εχει ξερω γω 100,δε μετραει μονο αυτο.Αν ειναι να παω να παρω random μια 300αρα να γινω μεταλοπατερας…
Αν θέλει να αγοράσει κάποιος σιντι, αγοράζει.
Αν θέλει να κατεβάσει, κατεβάζει.
Θα πείτε εσείς στον άνθρωπο αν πονάει τη μουσική που ακούει ή όχι?
Και πόσο μάλιστα ένα παιδί 16 χρονών, που δε ξέρετε και την οικονομική του κατάσταση!
Και μετά λέτε για τις γραφικότητες του damnation…
Κοιτα οπως τα λες ειναι αλλα δεν μπορω να ακουω οτι χαλανε τα χαρτζιλικια τους στην καθε ομαδα… Ελεος!
Και να σου πω και το αλλο? Εμενα ο πατερας μου δεν μπορουσε να μου αγοραζει καθε φορα ενα cd με 5000 δρχ τοτες. 12 χρονων αποφασησα να δουλεψω παραλληλα με το γυμνασιο/λυκειο θυμαμαι για να εχω σημερα οτι εχω τεσπα. Ε οχι δεν μπορω.
Ξερω οτι υπαρχει τεραστιο χασμα μεταξυ των γεννεων μας. Εμεις οχι κλικ δεν ειχαμε τοτε να πατησουμε αλλα ουτε καν mtv δεν πιαναμε καλα καλα. Μονο οτι βλεπαμε σε κανα ξενο περιοδικο, απο κανα τουριστα, κτλ.
Μεγαλωσα με μια μπαλα στο χερι, ενα ποδηλατο και με κασετες. Καπου με πιανει αγανακτηση με ολα αυτα που διαβαζω…
Το ξερεις οτι στην Κερκυρα τοτε αντε να ημασταν 5 ατομα που ανακαλυψαμε τους Helloween στα keepers?
Ωραια, θα σου απαντησω για μενανε. Προσωπικα οχι, δε το χω ζησει αυτο που λες επειδη απο τις πρωτες κι ολας μερες που ακουγα μουσικη, ειχα διπλα μου ατομα - εγκυκλοπαιδειες. Κοινως (& πιστεψε με), δεν αντιμετωπισα ποτε ιδιαιτερο προβλημα να βρω πραγματα (παρα μονο οταν αρχισα να ψαχνομαι σε doomιες).
Θα μου πεις, αυτο ισχυει σαν κανονας; Σιγουρα οχι, αλλα για καποιο λογο καποιος καθεται και αγοραζει ενα δισκο, ακομη κι αν τον ειχε 5 χρονια σε κοπια. Κι απ τη στιγμη που σπανια μαλιστα βρεθηκε στην αναγκη να το κανει. Το κανει ειτε για το γαμωτο, ειτε για τη νοσταλγια, ειτε επειδη το νοιωθει ρε αδερφε. Τα παραπανω μπορει να ειναι λογοι διαμορφωσης της σκεψης των 16χρονων, αλλα προσωπικα τους συγκεκριμενους τους θεωρω απλα μουσικοφιλους και οχι φιλους της ροκ ή μεταλ.
Edit: Κοιτα, θα το πω απλα σε δυο προτασεις. Προφανως κανεις δε βαζει χερι στη τσεπη κανενος. Απλα υπαρχουν αυτοι που οσο μπορουν / θελουν, τοσο δινουν κι οι υπολοιποι που ‘‘βολευονται’’.