Αnyway,το point μου ηταν οτι καποια σημερινα παιδια(οχι ολα,υπαρχουν αρκετοι που ετσι κι αλλως θεωρουν χαζο να σκασουν λεφτα για cd,γι’αυτους δεν εχω κατι να πω)αν ειχαν ξεκινησει να ακουν αυτη τη μουσικη την εποχη πχ του Σπυρου(γιατι απο οτι θυμαμαι εισαι 30+,σορρι αν κανω λαθος),θα ειχαν μπει κι αυτοι στο τριπακι της αγορας cd…Τελος παντων δεν ειναι σημειο μονο στις αγορες αυθεντικων cd,τα σημερινα παιδια(δεν με βγαζω απ’εξω)τεινουμε να διαλεγουμε παντα τον ευκολο και ξεκουραστο δρομο στα παντα…Οταν τα χεις ολα ετοιμα,ε χανεται κι ο ενθουσιασμος στη τελικη…blame the days…
αρα καταληγουμε στο οτι δεν εχει σημασια το αν κατεβαζεις η αγοραζεις* αλλα στο αν πουλας μουρη και τι συμεπριφορα εχεις σε θεματα που εχουν να κανουν με τη μουσικη. χωρις να θελω να σας το χαλασω οσο μαλακας μπορεις να σαι με το να κατεβαζεις και να το παιζεις ψαγμενος τοσο μαλακας μπορεις να σαι με το να αγοραζεις και να το παιζεις ψαγμενος, γιατι και στις 2 περιπτωσεις μιαλαμε για ενα πραγμα που δεν εχει πραγματικη σημασια, για ενα απλο κομπλεξ. Και οσο ανοητη ειναι η συμπεριφορα καποιου που κοκορευεται για την συλλογη μπ3 που εχει αλλο τοσο ανοητη ειναι η συμπεριφορα αυτου που θα ενοχληθει γιατι ενα πιτσιρικι του ειπε οτι “ξερει απο μεταλ”, ενω αυτος εχει φαει τοσα λεφτα ξερω γω και ειναι πραγματικα “ψαγμενος”.
Ακουστε τη μουσικη που γουσταρετε ειτε σε μπ3 ειτε σε σιντι, απολαυστε την και αφηστε τις ιδεολογιες απ’εξω.
Και εχω κανει ακριβως το ιδιο ποστ για το ιδιο θεμα. Φτανει πια με αυτο με τα σι ντι και τα μπ3 , δεν βαρεθηκατε?
*(σ’αυτο το θεμα, οχι απο την πλευρα του καλλιτεχνη και απο πλευρας πωλησεων)
Λοιπόν θα μιλήσω και γω που είμαι 20 χρονών και ήμουν πάνω στο BAM (99-και δώθε…)…Μπήκα στη Ροκ punk με τους offspring το 98 (το βίντεο κλιπ πρύτι φλάη) και μερικούς μήνες μετά άκουσα MAIDEN και τα 3 τελευταία χρόνια άρχισα να ψάχνομαι σε μεγάλο βαθμό…Λοιπόν το πρώτο δίσκο τον αγόρασα σε ηλικία 10 χρονών 98 και μέχρι το 2000 άντε να χα 15 δίσκους … τότε που ανακάλυψα το ναπστερ είχα ολόκληρες δισκογραφίες και τραγούδια απο MAIDEN και ΡΟΚΑΛΙΚΑ (μουαχαχαχα) και πολλά άλλα όπως Motorhead NOFX κ.α… Ακόμα και τότε όμως που είχα τις δισκογραφίες τους οι επόμενοι 4 δίσκοι που πηρα το χειμώνα ήταν οι εξής : LOAD,BLACK ALBUM,RIDE THE LIGHTNING & EXILE ON MAIN ST. (αυτό το αγόρασα στην τύχη νομίζοντας πως είναι ένα απο bon Jovi - δεν είδα καλά το εξώφυλλο λολ) ! όλα αυτά 82 ευρώ (από μαγαζί επαρχίας) … μάλλον πρέπει να μαι τέρμα ηλίθιος που πήγα και πήρα κάποιους δίσκους που ήδη είχα … ε?
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΕΤΣΙ , φίλε πάμκιν !δε μπορείς να “blame the days” ! αυτά είναι απλά δικαιολογίες ! και γω έχω συνομήλικους που κατεβάζουν μόνο δισκογραφίες , άλλους που έπαιρναν δίσκους και τώρα σταμάτησαν και κατεβάζουν μόνο , και άλλους που μαζέβουν μόνο δίσκους (και κατεβάζουν και λίγα πράγματα για να ενημερώνονται) . Μπορεί να μην καταλάβατε πολλά όπως τα γραψα , γιατί δεν πρόσεχα και πολύ στο κείμενο !
Ωραια τα λες Βαγγελη.
Στα ποστς του ο παμκιν επισης λεει οτι ο καθενας συμβαδιζει με την εποχη του. Τοτε δεν ειχατε την ευκαιρια με ενα κλικ να εχετε δισκογραφιες παρα μονο σιντι. Οποτε εχετε καταληξει σημερα με αρκετα σιντι βλεποντας ατομα δικιας μου ηλικιας να εχουν 5-6 και σε μπ3 πολυ πραμα. Ε επειδη εσεις μεγαλωσατε με τα σιντι, τις κασετες και τα πικαπς, δεν σημαινει οτι πρεπει να συνεχιστει αυτο. Και στις 2 περιπτωσεις ειναι η ιδια μουσικη, μιλαμε για το ιδιο πραγμα. Μενω σε αρκετα μικρο νησι οπου δεν υπαρχουν δισκοπωλεια. Θα πρεπε δηλαδη να περιμενω να ανεβω Αθηνα ή σε οποιοδηποτε αλλο μερος για να αγορασω? Καθε φορα δηλαδη θα εφευγα με 3 σακουλες γεματες δισκους? Εκτος απο το οικονομικο θεμα, θα επρεπε να ειχα στο μυαλο μου τα σιντι που ειχα σταμπαρει να αγορασω, θα ξεχναγα τα μισα και μετα χαιρετα μας τον πλατανο. Θα την εβγαζα με τα σιντι αυτα μεχρι να ξαναγοραζα.
Ε οχι. Εχω πολλα GB σε μπ3 και χαιρομαι. Γιατι ειναι η μονη λυση να ψαχτω καπως (δεν λεω οτι ειμαι ψαγμενη, αντιθετως αιωνιως αυτο το πραγμα θα κανω το βλεπω). Η μονη λυση να ξεφευγω απο ο,τι ακουγεται στο ραδιο και στο mad.
Και μ’αρεσει που εχω αυτη τη δυνατοτητα. Παρ’ολα αυτα, σιγα σιγα κανω λιστα με τους αγαπημενους μου δισκους ωστε καποια στιγμη να τους εχω και αυθεντικους.
Εδώ λέμε τι μας τη σπάει στο ροκ/μέταλ ή στον iron_aris/άλλους γιούζερς; :-s
Καταρχας δε δικιολογουμαι για κατι,στα@@μου τι πιστευει ο καθενας για το ποσο μεταλαδες και ροκαδες ειναι οι αλλοι.Ξερω εγω μεσα μου,ποσο την αγαπω αυτη τη μουσικη,δε χρειαζομαι επιβεβαιωσεις απο μεταλοπατερες και λοιπους…Εγω ηθελα απλως να εξηγησω γιατι οι παλιοι δε πρεπει να κοιταν σαν εξωγηινους τους νεους που δεν αγοραζουν με το τσουβαλι τα αλμπουμς ΑΦΟΥ ΔΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!(για να βαλω και γω λιγο καπς)Και δεν ειχαν ολοι οπως ο Angmar ανθρωπους-εγκυκλοπαιδειες διπλα τους,κατι που μετραει πολυ για το πως θα εξελιχθεις…Εσυ τωρα βεβαια ουσιαστικα μου λες οτι οι ανθρωποι δεν επηρεαζονται απο τα χαρακτηριστικα του εκαστοτε καιρου,κατι αποδεδειγμενο μεχρι και επιστημονικα,τι να σου πω οκ…
To πρώτο αλλά αν ένας έλεγε “Μου τη σπάει αυτό” και ο άλλος έλεγε "Εμένα το άλλο…"εγώ “Εμένα εκείνο…” κ.ο.κ. θα ήταν κάπως ψυχρό έτσι δεν είναι ? στο φόρουμ σχολιάζουμε και έτσι νομίζω πρέπει να γίνεται σε όλα … σε μια-δυο μέρες θα το χουμε αφήσει το θέμα αυτό …
το θεμα δεν ειναι αν “πρεπει” η “δεν πρεπει”.
ο καθενας κανει αυτο που του βγαινει.
τον πιανει η καυλα να αγορασει? αγοραζει.
δεν τον πιανει? δεν αγορζει. απλα πραγματα
Το θεμα ειναι η αναγκη να αγορασει να μην του βγαινει σαν “χρεος” επειδη ειναι μεταλλας η ροκας η τζαζας ξερω γω.
Ριπόρτ παίδες, έλεος.
Πέσατε όλοι πάνω στο παιδί λες και είστε οι γονείς/κοινωνιολόγοι/παντογνώστες. Ό,τι θέλει θα κάνει, δεν είναι λιγότερο “μουσικόφιλος” από σας επειδή έχει mp3 και όχι cd. Τεσπα…
Ρε εδω του την ειπαν για το γηπεδο!Το ακυρο δηλαδη,που μπορει γι’αυτον να ειναι ιδεολογια ο Αρης ξερω γω…Πρεπει ντε και καλα ολοι να χουμε πρωτη προτεραιοτητα να παρουμε το ep της Μπουρμπουλομπουρμπουλενας γιατι αλλιως δεν θα χει βαρυτητα η γνωμη μας…
Δηλαδη εγω που πηρα διαρκειας στο μπασκετ αλλα δε θα παρω το Death Magnetic ειμαι αχαρακτηριστος?
Με την ιδια λογικη και ο ταδε που λεει οτι ειναι Ολυμπιακος πχ δεν ειναι αληθινος αν δεν εχει παει καμια 50αρια φορες στο γηπεδο…
Και για να το ληξω πιστευω οτι ολη η αυτη η ανησυχια για το αν καποιος εχει αρκετα cd,ειναι για να επιβεβαιωθει ο όποιος καιγεται να μαθει.Γιατι αν δεν ειχε κομπλεξ δε θα τον ενοιαζε τι κανουν οι αλλοι και αν κατεβαζουν ή αγοραζουν(+λογους show off φυσικα…)
Μου την σπαει αφανταστα που επιτελους βρηκα το “επισημο” bootleg των Pearl Jam απο Ελλαδα. Και μου την σπαει αφανταστα, γιατι αν και ειναι κορυφαιο, ακους συνέχεια γυναικειες τσιριδες " Εντι Εντι".
Κυραδες μου 1) βλεπετε τους Pearl Jam και όχι τον Eddie vEdder, 2) μου σπασατε τα νευρα και δεν μπορω να ευχαριστηθω το λαιβ με τις τσιριδες…
αμαν σε αυτη την παρδαλοχωρα…ακομα και στους Pearl Jam φαινομενα Ρουβα…βρε ουστ
Ναι οκ μισό να κάνω λίγο μπολντ κάποια από αυτά που λες …
Λοιπόν για το πρώτο ο iron_aris δεν είπε ότι ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΙΣΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ! ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ !!! και συ νομίζω πριν είπες ότι έχεις από 0 - 10 , άρα ουτε για σένα είναι το θέμα να ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ , αλλά να αγόράζεις έστω και 3-4 χρόνο …anyway καλά κάνετε και κατεβάζετε και δε μπορώ να σας πω τι θα κάνετε … ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ένας χρήστης είπε οτι “ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ” και μένα μου τη σπάει αυτό γιατί αυτό απλά δε διαχωρίζει αυτόν που άφησε 5 βράδυα το πισι του ανοιχτό να κατεβάζει απο το bitcomet, από τον άλλο που έχει σπαταλήσει χρόνο,ιδρώτα,λεφτά …
ούτε εγώ φίλε είχα εγκυκλοπαίδειες και ούτε καν υποστηρικτές (ακόμα και στο σχολείο , μπορώ να πω ήμουν αυτός που μύησε άλλους) μέσα στην οικογένεια δεν είχα. στα @@ μου όμως ! είχα τρέλα και κάβλα για τη μουσική αυτή και γενικώς για τη μουσική και δε μπορεί κανένας να μου το στερήσει πια! και συ μπορεί να το χεις αυτό δεν το ξέρω εγώ ! εγω ανέφερα αυτό που με εκνευρίζει το ανέφερα στο τέλος της προηγούμενης παραγράφου TEΛΟΣ …
Ρε παιδια οι δισκοι ειναι ωραιοι.
Δε λεω.Ειναι πολυ ωραιο αυτο που κανετε.
Ισως και γω μια μερα ζηλεψω και αρχισω να αγοραζω.
Γιατι δεν μπορειτε να καταλαβετε/δεχτειτε τις προτιμησεις των αλλων ομως;
(23 εχω,μικρη σημασια εχει.)
Κι ενας αλλος φιλος ειπε οτι το ιδιο βλακωδες ειναι να περηφανευεται ενας που τα χει σε cd,το ψιλοαγνοησες ομως και ειχε και μεγαλυτερο βαθος απο αυτα που λεμε εμεις τωρα.Οκ,το κοβω κι εγω να μη σπαμαρουμε αλλο…
φίλε αυτό είναι το θέμα … δεν είναιι να “ΖΗΛΕΨΕΙΣ”… καλά ε΄γω τουλάχιστον μπορώ να μιλάω για τον ευατό μου και όταν άρχισα δεν το κανα επειδή είχα δει κάποιους που είχαν πολλούς δίσκους και είπα να αρχίσω και γω για να του τη βγω … από απλή κάβλα το έκανα … τώρα αν εσύ το θεωρείς ντε και καλά ότι όλοι αρχίζουν από ζήλεια τι να πω…
δε με καταλαβες
δεν εννοω να ζηλεψω οτι εχει δισκους και να θελω να τον περασω ετσι για το γαμωτο
μπορει να ζηλεψω οτι εχει τη μουσικη του σε δισκους και να με παρακινησει και μενα να αρχισω να αγοραζω
μη βιαζεστε να κρινετε κατι που διαβαζετε
δεν το αγνόησα καθόλου φίλε το είδα και μπορώ να πω ότι συμφωνώ αν το κάνει μόνο για λόγους προβολής r … Δε θα σου πω εγώ τι θα κάνεις τα λεφτάκια σου. χέστηκα κιόλας… κάντα ότι θες. εγώ είπα τι με τσαντίζει πάνω σε αυτό και τελείωσα. Αν μιλήσω άλλο χωρίς να μου απευθύνει κάποιος το λόγο χτυπήστε με !
dude… και πάλι …θεωρώ πως έτσι δεν παρακινείται κάποιος να αγοράσει … τέλος πάντων όπως τη βρίσκει ο καθένας.
Πολύ σωστά… Συν τον pumpkin που ανέφερε πως όποιος ασχολείται με το downloading των άλλων είναι για αυτοεπιβεβαίωση και επίδειξη.
Καταρχάς, με ποιο κριτήριο πήρατε ως δεδομένο πως η μουσική είναι απαραίτητα πιο σημαντική από τον Άρη; Το τι δίνει μεγαλύτερες συγκινήσεις στον καθένα και τι τον γεμίζει περισσότερο στη ζωή του είναι εντελώς προσωπικό. Δεύτερον, δε νομίζω πως αν χάριζε το κάθε συγκρότημα τους δίσκους του, δε θα το προτιμούσατε από το να τους αγοράζετε. Και κρίνετε ένα παιδί το οποίο έχει μεγαλώσει με τους δίσκους να βρίσκονται ήδη στο pc του…
Η συλλογή δίσκων είναι απλώς ένα hobbie. Είναι διασκεδαστικό να ψάχνεις δίσκους. Είναι φανταστικό να πετυχαίνεις σπάνιες εκδόσεις σε παρακμιακά δισκοπωλεία. Σε γυρίζει στα παιδικά σου χρόνια να στηθείς 12/9 έξω από το δισκοπωλείο για να αγοράσεις το δίσκο τους συγκροτήματος που γούσταρες στο λύκειο. Είναι σχεδόν ιεροτελεστία να ανοίγεις το δίσκο, να χαζεύεις το artwork στο βιβλιαράκι.=, να ακούς το cd πρώτη φορά με τους στίχους ανά χείρας και το αγαπημένο σου ποτό δίπλα. Ειλικρινά, με γεμίζει τόσο πολύ το συναίσθημα αυτό! Και κάθε δίσκος που αποκτάς συνδέεται έτσι με αναμνήσεις από τη ζωή σου και αποκτά ιδιαίτερη σημασία… Και μακάρι όποιος δεν το νιώθει έτσι αυτό, να το νιώθει με άλλα πράγματα στη ζωή του.
Είναι αλλιώς να έχεις μαζεψει χρήματα για να αγοράσεις τον προσεχή σου δίσκο, συμφωνώ. Όμως όλο αυτό το κάνεις για σένα. Και γι’ αυτό δε δέχεσαι να σου τη λέει ο άλλος που κάθησε στο σπίτι του και κοιμήθηκε και το πρωί που ξύπνησε είχε έτοιμη δισκογραφία. Αν σε κοροιδεψει γι’ αυτό, έχει άδικο. Στην πραγματικότητα όμως ίδια μουσική έχετε ακούσει και μέσα σας πιθανό να λάβατε τα ίδια ακριβώς ερεθίσματα από τη μουσική καθεαυτή. Απλώς σ’ εσένα έχουν μείνει και τα παρελειπόμενα και μέσα σου θα έπρεπε να ξέρεις πως ό,τι και να σου πει, απλώς δεν έχει νιώσει έτσι, όπως εσύ.
Από εδώ όμως, μέχρι να του τη λες για το πως επιλέγει να ξοδεύει χρήματα τα οποία δεν ξέρεις πόσα είναι, είναι μεγάλο βήμα και πραγματικά κι εγώ πιστεύω πως αγγίζει τα όρια του complex. Ξαναλέω την όλη μυσταγωγική διαδικασία με το cd την κάνεις για σένα και για κανέναν άλλον. Και επειδή τα χρήματα είναι πεπερασμένα, το αν θα τα ξοδέψει για γκόμενες, για παγωτό, για φιλανθρωπία, δε θα έπρεπε να ενδιαφέρει κανέναν τρίτο. Ό,τι σε κάνει χαρούμενο σε αυτή τη ζωή. Εξάλλου το παιδί παραδέχτηκε πως η μουσική δεν είναι στις προτεραιότητές του. Δεν πουλάει μούρη.
Υ.Γ. Είμαι μανιακός με την αγορά cd. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να μου κάνει κάποιος (συμπεριλαμβανομένου και εμού στον εαυτό μου). Και έχω εκνευριστεί με κολλητό ο οποίος μου τη λέει συχνά-πυκνά για τα λεφτά που χαλάω σε αυτά. Αλλά αυτό επειδή κι αυτός έκρινε την επιλογή μου να ξοδεύω τα δικά μου λεφτά όπου γουστάρω, σε κάτι που δεν καταλαβαίνει προφανώς. Δε θα πέσω κι εγώ στο ίδιο λάθος…
Το τραβηξατε πολυ το θεμα…
Εχω απειρα μπ3 αλλα δεν λεω οτι εχω κατι αν δεν το εχω σε cd.
Αν πεσει το ρευμα και καει ο σκληρος πανε οι δισκογραφιες…
@Rania : Τα μισα Dark Tranquillity που εχω (καπου 4-5) τα πηρα απο Αθηνα με αντικαταβολη.
Το πιο σωστο ειναι αυτο που ειπε ο Pumpkin.Βολευτηκαν οι περισσοτεροι.
Δεν δεχομαι οτι ενα μπ3 ειναι μουσικη.Ειναι αρχειο υπολογιστη με κακη ακουστικη ποιοτητα.
Κατι σαν μια κακογραμμενη TDK στα παλιοτερα χρονια.
Η ολη συνοψη του ποστ μου ειναι τα μπολντ γραμματα.
σωστος ο deathster
και παλια ειχαμε τις κασσετες
γραφαμε απειρες κασσετες γιατι δεν μπορουσαμε να παρουμε τα cd
αλλα οταν αποκτησαμε την δυνατοτητα να τα αγορασουμε
προσωπικα αρχισα να τα μαζευω και σε cd
και δεν ειχα ποτε μου την μεγαλη οικονομικη ανεση
τα περισσοτερα cd που χω τα χω παρει σε προσφορες
αλλα γενικα βλεπω οτι εχει χαθει ο ενθουσιασμος με τη μουσικη
γι’αυτο δεν μπορω να πω οτι ειναι το ιδιο να ακους μουσικη απο mp3 και απο cd
ειναι βασικα οπως μαθει κανεις
η νεα γενια εμαθε απλως να τα κατεβαζει
και να τα “ακουει”
εμεις ειχαμε μαθει να τα αγοραζουμε,να τα ακουμε
και να τα αναλυουμε
να βλεπουμε
ποιος σκατα εχει γραψει τη μουσικη στο ταδε κομματι που εχω ακουσει στο ριπιτ 100 φορες
ποιος σκατα εχει γραψει τους στιχους που με αφησαν με ανοιχτο το στομα
να μπουμε στο τρυπακι να αναλυσουμε το εξωφυλλο πχ του somewhere in time
ή του awake
γι’αυτο προσωπικα δεν μπορω να δεχτω οτι ειναι το ιδιο να ακους μουσικη μονο απο mp3
και το ιδιο να ακουσεις ενα cd