Black list: τι δεν γουσταρετε στο rock/metal

A γεια σου ρε παιδι μου!Ποσες φορες εχω κοιταξει τα credits στα αγαπημενα μου cd!Και τι ωραια που
ηταν η αναμονη και ο γυρισμος απο το δισκαδικο στο σπιτι με μονες πληροφοριες το εξωφυλλο
και το οπισθοφυλλο!

ή η αναμονη να ακουσω το cd αφου το πηρα απο το δισκοπωλειο

η διαδρομη κεντρο αθηνας-σπιτι ηταν αιωνια!!!

Guys με καλύψατε απόλυτα :thumbup:

Το μόνο που στενοχωριέμαι (και που συζητάγαμε με τον Scourge…) είναι οτι πλέον αγοράζω δίσκους που έχω ήδη ακούσει. Σπάνια να αγοράσω δίσκο που δεν έχω ακούσει, και αυτό άμα ειναι σε προσφορά.

Μαζί σας κι εγώ, ρε παιδιά. Ξέρετε πόσες φορές είχα σκεφτεί να πάρω cd player αντί για mp3 player ώστε να ακούσω το καινούριο μου cd στη διαδρομή; Απλώς είναι αυτό που λέει και ο signal_05. Όπως έχει μάθει η κάθε γενιά… Γενικά, old habits die hard και αυτό ισχύει και για αυτούς που κατεβάζουν και για όσους αγοράζουν…

mp3 player είναι must. για πρακτικούς λόγους. παλιά κουβαλούσα το cd player στο σχολείο με 2-3 cd στη τσάντα. Τώρα στη σχολή παίρνω το mp3 με καμια 20αρια δίσκους μέσα:p

οχτακόσιες φορές η ίδια κουβέντα, χίλιεςπεντακόσιες φορές οι ίδιες απόψεις. ό,τι (ξανα)είπε ο βαγγέλης. βαγγέλη άι λοβ γιου.

Σωστός!!!
Όσοι είστει ανάμεσα 25-30 (εγώ είμαι 27) θυμηθείτε τι ακούγαμε εμείς πριν 10-15 χρόνια από τους τότε μεγαλύτερους που είχαν προλάβει την εποχή του βινυλίου. “Πλαστική μουσική”, “Εχει χαθεί η μαγεία ακρόασης ενος δίσκου πια”, “Δεν χαίρεσαι πια το εξώφυλλο” και άλλα τέτοια…

Διάβαζα πριν καιρό ένα άρθρο (νομίζω στο Σονικ) σχετικά με τη μουσική Βιομηχανία και τις τεχνολογικές εξελίξεις, και ανέφερε πώς αντιμετώπισαν οι μουσικόφιλοι την μετάβαση από το βινύλιο των 78 στροφών, στις 45 (αρχικά) και μετά στις 33 στροφές. Σαν να το βλέπω μπροστά μου: Ο 30άρης μουσικόφιλος των 50ς να λέει σε ένα πιτσιρικά “Τότε με τα γραμμόφωνα ακούγαμε μουσική. Άλλο πράμα να χρειάζεται να αλλάξεις 4-5 δισκάκια για να απολάυσεις ένα έργο! Τώρα με τα πικάπ και τα LP έχει χαθεί η μαγεία!” :lol::lol::stuck_out_tongue:

Η ιστορία κύκλους κάνει…

εμενα αλλη φορα αν με ρωτανε παντως “ρε φιλαρακι εχεις ακουσει τιποτα απο τους ταδε?” θα λεω
“ναι ρε δισκογραφια εχω αλλα τα 3 ειναι αγορασμενα τα 3 ειναι μπ3 τα 2 τα χω σε κασετες αλλα 2 σε cd κοπιες ενα μου το χουν κανει δωρο και ενα ειναι του θειου μου” για να μαι και σωστος, μην πεσω και σε κανεναν που τα χει ολα αυθεντικα και με παρει με στραβο ματι

ναι ομως υπαρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα

εγω οταν ημουν μικρος δεν ξεκινησα να μαζευω βινυλια γιατι

α) δεν ειχα πικαπ
β) δεν ειχα λεφτα να αγορασω ενα τετοιο μηχανημα για προσωπικη μου χρηση, γιατι το cdplayer ηταν οικογενειακο. επισης δεν ηθελα να ζητησω να μου αγορασουν πχ για δωρο ενα πικαπ, καθως αν θυμασαι ηδη τοτε η αγορα των βινυλιων ειχε αρχισει να πεφτει
γ) τα cd ηταν πολυ πιο ευκολο να βρεθουν απο τι τα βινυλια

σημερα η νεολαια ομως μπορει να μαζεψει πανευκολα cd

πολυ πιο ευκολα απο τι εμεις τοτε

πραγματα που χουμε παρει εμεις 15 ευρω
ή 5000 χιλιαρα τοτε

τα βρισκουν μιση τιμη

αυτο για μενα ειναι πολυ ουσιωδης σημασιας

Αυτό σημαίνει πως το νέο μεταλλόνι, θα αγοράζει δισκογραφία Black Sabbath, Iron Maiden και Metallica (λέμε τώρα), με 6.90 και θα περιμένει το νέο Trivium (λέμε τώρα) να το χαρεί με τα όλα του σε ένα χρόνο από την έκδοσή του που θα έχει πέσει…

Προσωπικά προτιμώ να αγοράζω καινούρια cd από παλιά. Αγοράζω και προσφορές για τη συλλογή μου, αλλά άλλη χάρη έχει να πάω τώρα να αγοράσω το νέο Gojira και άλλη να αγοράσω το Seventh Son of a Seventh Son…

Signal δε διαφωνώ σε αυτό που λες αλλά σκέψου λίγο ότι και οι συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε, τα λεφτά δε βγαίνουν τόσο εύκολα και τα πράγματα γενικώς είναι ακριβότερα και δε μιλάω για τα cd αλλά γενικά, σκέψου ότι πριν από 15 χρόνια περίπου μια τυρόπιττα κόστιζε κάνα 50άρι δρχ πχ ενώ τώρα κοστίζει 1,5 ευρώ = 500 δρχ. μην υποτιμάς και το κόστος της καθημερινότητας, εγώ προσωπικά έχω φτάσει στο σημείο να αγοράζω 1-2 cd το τρίμηνο για να μη με βγάζω και στην απέξω. Δε λέω καλά-χρυσά τα cd αλλά δε θα φτάσω στη λιμοκτονία για να αγοράσω ένα cd ούτε θα κόψω τη μουσική για αυτό το λόγο. Θα μου πεις ότι μπορώ να μη βγω για ένα ποτό το βράδυ(που και αυτό πλεον σαββατοκύριακο πλέον οι καθημερινές παλιά) αλλά όπως είπε και κάποιος όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και έτσι εγώ πιστεύω ότι το να έχεις την ευκαιρία για κοινωνική επαφή με τους φίλους σου είναι το σημαντικότερο πράγμα που υπάρχει οπότε προσπαθώ να αγοράζω όσο μπορώ αλλά και όσο με παίρνει.

Σίγουρα, όμως και πάλι αυτό είναι εξαρτημένο από το πώς μεγαλώνει κάποιος.
Και εμείς είχαμε οικογενειακό cdplayer. Όμως είχα βρει ένα άθλιο στέρεο/πικάπ σε παζάρι ρωσοπόντιων (!) με 6000 δρχ (!!!) και από κει έκανα τις πρώτες ακροάσεις μου (!!!). Με δεδομένο ότι τότε (1995-97) το βινύλιο έφθινε, ήταν πολύ πιο οικονομικό να αγοράζεις βινύλιο (LP - 3000 δρχ, CD -5000 δρχ), οπότε έχτισα αρχικά τη δισκοθήκη μου με βινύλια καθώς με σχεδόν τα ίδια λεφτά μπορούσα να αποκτήσω 2 άλμπουμς αντί για 1.
Πάλι όμως αυτό είναι προσωπική ιστορία του καθενός.

Σήμερα, που ο κάθε 15χρονος έχει πρόσβαση σε υπολογιστή, -καθώς είναι πολύ πιο απαραίτητος για ένα σπιτικό αποτι ένα cdplayer- μην εκπλαγείς αν ακούσεις ένα πιτσιρίκο να μην ξέρει καν πώς λειτουργεί ένα στερεοφωνικό, καθώς θα έχει γνωρίσει τη μουσική μόνο μέσα από το windows media player ή το winamp. Όταν λοιπόν μαθαίνει να αντιμετωπίζει την μουσική ως παράθυρο/πληροφορία, λογικό είναι ένα cd να μην του κάνει εντύπωση…

:lol:

Ωραιος. Θα το κανω κι εγω τωρα. Θα ειμαι η ντροπη των μεταλλαδων με τα ελαχιστα σιντι που εχω. Θα με δειτε εξωφυλλο στο μεταλχαμερ δεμενη χειροποδαρα με 4 ρεβολβερ απο πανω μου.

Δαρθ τα λες ωραια. Ειναι θεμα προτεραιοτητων. Αμα ο αλλος γουσταρει να πηγαινει και να τα σκαει γηπεδο παρα να αγοραζει δισκους οπως εσυ γουσταρεις να βγαινεις εξω με τους φιλους σου απο το να κλεινεσαι και να κανεις νηστεια για την ταδε νεα κυκλοφορια, κανεις δεν μπορει να σου πει τιποτα γιατι πολυ απλα αυτο θελεις, αυτο κανεις.

καθιστε ρε παιδια

μιλαμε για 15χρονους και 16χρονους

ποσες νεες κυκλοφοριες μπορει να τον ενδιαφερουν σε ενα μηνα μεσα

δηλαδη εχει διευρυνει τοσο πολυ τον μουσικο του οριζοντα που τον ενδιαφερουν αμεσα 100 κυκλοφοριες?!?!

μπορει ανετα να παρει ενα cd το μηνα το λιγοτερο

και προς darth

σκεψου οτι τοτε που χε το σουβλακι 150 δραχμες το cd ειχε ηδη 5 χιλιαρικα

σημερα η μεση τιμη ενος cd παραμενει 5000 χιλιαδες = 15 ευρω και το σουβλακι εχει παει στο 500ρικο = 1,5 ευρω και βαλε!!

και αν η απαντηση ειναι ναι ως προς το ποσα cd ενδιαφερουν εναν πιτσιρικα
ε τοτε ποτε θα προλαβει να τα ακουσει
και να τα εντρυφησει?
που σημαινει οτι θα τα ακουσει στα πεταχτα!

δεν ειμαι κατα του mp3

αλλα ενταξει παρτε και κανα cd

τυχερος;;; τι λε ρε…γω ειμαι τυχερος;;;κανε οτι θες χεστηκα ετσι κι αλλιως ποτε δεν μπηκες στον κοπο να ακουσεις και να ψαξεις το ιδιωμα επειδη μαλλον τους ειδες να φορανε κολλαν…για να μην εχεις ακουσει αλλωστε το πρωτο των LA Guns σιγουρα δεν το εχεις ψαξει καθως ειναι χαρακτηριστικος δισκος…
ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!εσυ δεν μου αντιπαρεβαλες πρωτος τους νιρβανα ως αληθινους απεναντι στα ποζερια;;;;ε;;;εσυ δεν μιλησες πρωτος για αληθινοτητες και λοιπα;;; ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ;;; ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;
κοιταξε να δεις…εγω γουσταρω το rock n roll!!! γουσταρω να ακουω επικινδυνα πραμματα…γουσταρω acdc…motorhead…zeppelin κτλ…γνησια πραμματα…και επισης πιστευω οτι να λετε πως μπαντες οπως ratt, motleyz, cinderella, hanoi rocks, LA Guns,guns n roses ειναι γκαιη ανουσιοι κτλ να ξερετε οτι σε καποια αλμπουμ τους ητανε οχι μονο αληθινοι και ουσιωδεις αλλα επικινδυνοι πραγματικα οπως το rock n roll πρεπει να ειναι…αλλωστε να σου πω φιλε…τους acdc τους γουσταρεις ε;;;; ε;;; εχεις να πεις κατι για αυτους;;τους σεβεσαι;;;πουλησαν;;;εγραφαν για γκομενες;;;για σεξ;;;;εγραφαν για αλκοολ;;;ε;;;εγραφαν;;λες τιποτα για αυτους;;;ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ!!! οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα…οκ δεν τους βαζω ακριβως στο ιδιο τσουβαλι, μαλλον δεν ειναι ακριβως οι θεματολογια των ποζεριων που σας κανει να το λετε γκεοι…και μην με πεις οτι οι μοτλευζ δεν κανανε για πχ κατι διαφορετικο…οταν ξεκινησαν το πραμμα…εκαναν οτι ακριβως οι νιρβανα…ξεκινησαν κατι καινουριο…απλα οι μοτλευζ ηταν ROCK N ROLL ενω οι νιρβανα κλαψομ…

δυστυχως καποιος με προλαβε και ειπε τη γνωμη μου πανω σε αυτο το θεμα.

φετος πηρα δισκους συγκροτηματων των οποιοων ακουω.και συνεχιζω τη λιστ την επομενη φορα που θα βρεθω αθηνα…

ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ 70% ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ…

1)Προφανώς και ξέρεις ποια σιντια έχω στη δισκοθήκη μου γι’αυτό και βγάζεις αυτά τα φοβερά συμπεράσματα …Τέλος πάντων έχω στην κατοχή μου (και έχω ακούσει) πράγματα απο keel και Γκανζ εν ρόουζης, μέχρι κάτι άκυρους poison/gat wannabes που έχω σε μπουτλεγκ (είναι πιο άχρηστοι και από τους πρίτι μπόη φλόηντ) που ίσως να μη μάθεις ποτέ σου κιόλας.Τυχερός είσαι να σου πω την αλήθεια! Από αυτά μόνο οι guns μου αρέσουν …το ότι δεν έχω ένα σιντι που εσύ θεωρείς κλασσικό και χαρακτηριστικό , αλλά δεν το βρίσκω ούτε στο Ίντερνετ, και με τη μία με χαρακτηρίζεις άσχετο, μου λέει πολλά για το πως σκέφτεσαι…

NAI ! εγώ μίλησα πρώτος για “αληθινότητες” και τα σχετικά αλλά τι σχεση έχει να κάνει η προβολή ενός συγκροτήματος με την αληθινότητα του μόνο ένα διεστραμμένο ποζεράδικο μυαλό μπορεί να το σκεφτεί…

ΝΑΙ ! ΓΙΑ AC/DC έχω να πω κάτι … Ότι με τον Johnson δεν τους γούσταρα καθόλου και είναι έντελώς διαφορετικοί για μένα απ 'ότι ήταν με τον Σκοτ .

Nirvana,Mudhoney,Soundgarden όλοι σκατόφλωροι του κερατά ρε συ…Alice In Chains ? soundtrack για παιδικούς σταθμούς…Άκου λοιπόν τους “πραγματικά επικίνδυνους” Cindirella και Poison

φίλε ναι πολύ σωστά τα λες ! έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι οι Νιρβάνα !!! ίδια ιδεολογια τα πάντα …
το μόνο που έχεις σωστό σ’αυτό είναι για το “κάτι καινούργιο” , αλλά πάλι δεν κατάλαβες την ουσία από αυτά που είχα πει στο προηγούμενο μου μου μήνυμα!
δες τι γράφω και διάβαζε καλύτερα :

όσο και να μην το γνωρίζεις έχεις πολύ χιούμορ!!!

Ακροτητες σε λαιβ οπως : αιματα, ζωα, καλλιτεχνες που κανουν κακο ατον εαυτο τους κλπ.
Διαφορα σηματα, αξεσουαρ για να προκαλεσουν.
Το μισογυνικο στυλ ‘‘i just wanna make love to you’’ κ.α. …

Τι λες ω ρε για τον Θεο???:lightsabre:

Kαι γιατι ειναι μισογυνικο αυτο?:lol: