Black Metal Albums

Άσχετη παρατήρηση, αλλά το εξώφυλλο του Farsot έχει κάτι από το Grand Guignol των Naked city

Ωραιο EP που τελικα εκατσα και ακουσα και κακως αργησα τοσο, ενω το εβλεπα συνεχεια, επειδη θεωρουσα πως δεν μου γεμιζε το ματι,των Σουηδων [B]Grá[/B]. Προσφατα εχει ξεκινησει να το σπρωχνει και γνωστο καταστημα, κι ετσι πηρα και την αποφαση εν τελει να ασχοληθω :stuck_out_tongue: Παραδοσιακα πραματα στον ηχο ε, δε πιστευω να περιμενατε να βαλω κατι αλλο με φρουφρου κι αρωματα.Πιστοι στις αρχες και στις ριζες τους :stuck_out_tongue:

το diapsiquir του 11 θεωρειται black? (απο απορια και μονο), γιατι μ εχει ψησει

Θεωρείται black εξ’αίματος, ναι:D
Τι μου θύμισες. Γενικά οι Diapsiquir αξίζουν προσοχής, ακόμη και στα μέτριά τους είναι πρωτότυποι. Αλλά το Anti λέει πολύ.

black ας πούμε ότι είναι, στην πιο experimental μορφή του, έχει ξεφύγει όσο κανείς άλλος.

ο ψηλός στους Arkhon Infaustus έπαιζε, τώρα και στους Kickback, κι έχει τους Diapsiquir για να πειραματίζεται.

Αυτο το νεο κομματι των Kickback κατι με τιγρη στο τιτλο εχει DSO σημειο μεσα ε κι ακουγεται πιο γαμημενα νιχιλιστικο απο ποτε γι αυτο να ξερετε περιμενουμε τη δισκαρα ασφαλιστε θυγατερες κλειδωστε καταθεσεις :!: :!: :!:

Tο εγραψα και στο θρεντ που ανοιξα για το νεο δισκο τους. Το cavalcare le tigre παιζει να ναι απο τα καλυτερα κομματια -και πιο αρρωστα- της χρονιάς.

Όσο για Diapsiquir πραγματί ξεφευγει ο τύπος, δεν εχω ακουσει και πολλα παρομοια πραγματα. Εχω κολλήσει βασικά με τον δίσκο.

Για Kickback συμφωνώ ότι θυμίζει DSO, θα τα πούμε καλύτερα στο άλλο θέμα όμως, όταν κυκλοφορήσει η δισκάρα…

Κι εγώ ψάχνω για παρόμοια με Diapsiquir, μέχρι στιγμής μόνο τους Νορβηγούς Manes είχα βρεί να κάνουν τέτοιους συνδιασμούς, αλλά διαλύθηκαν. Άντε να πούμε λίγο και τους Thy Catafalque που μου είχε προτείνει ο NoMisterakis…

Ο εξορκισμός του Necrobutcher

Λοιπόν, κάθε χρόνο υπάρχει κάτιτις από δώθε που γουστάρω πολύ. Πέρσι ήταν ο εκπληκτικός Παράκλητος και το Forest Of Stars. Έτσι κι εφέτος έψαχνα καθόλη τη διάρκεια του έτους να δω ποιοί ήταν τέλος πάντων οι φετινοί δίσκοι που θα μου έκαναν το κλικ ως ακροατής ξένος στα μπλακμαιταλς. Όχι ότι έδινα και πολλές ακροάσεις στους δίσκους που απέρριπτα, πολλές φορές με τη μία ακρόαση έμπαιναν στον κάλαθο. Παρόλα αυτά, αυτή η διαδικασία “ψαξίματος” των μπλακμεταλ δίσκων που είναι “για μένα” είχε αρκετό ενδιαφέρον, ακόμα κι έτσι.

Εν πάση περιπτώσει, εν τάχει, το Blut Aus Nord το άκουσα αρκετές φορές γιατί έμοιαζε πολλά υποσχόμενο ότι κάποια στιγμή θα ανοιχτεί, όμως τελικά εκεί μέσα δε συνέβαιναν και τόσο πολλά πράγματα. Όχι για τα δικά μου γούστα μου τουλάχιστον. Το Peste Noire παρόλες τις ιδέες, τους πειραματισμούς, τα ακορντεόνια και το αβαν-γκαρντ του θέματος που ενδεχομένως να με έλκυε έχασε λόγω των ανυπόφορων στο αυτί μου φωνητικών. Άκουσα και τα χιπστερομπλακμαιταλς στυλ Deafheaven και Liturgy, ψιλοααδιάφορα με φάνηκαν. Το Wolves In The Throne Room καλό αλλά, εντάξει Diadem δε φτάνει με την καμία. Ούτε Two Hunters και εντέλει δε θα του δώσω plays σε μια ούτως ή άλλως δυνατή χρονιά. Κάτι δίσκοι στυλ Woods Of Desolation ή Dornenreich τους θεωρώ εντελώς αχρείαστους. Επίσης De Magia Veterum μου φάνηκε πολύ μέτριο, ενώ απ’ το Shining έλειπε αυτό το κάτι που είχε το V (ο μόνος τους δίσκος που έχω ακούσει, μα που γούσταρα πολύ). Το Absu, από την άλλη μεριά ήταν συμπαθητικότατη ολντσκουλια και μου κάνει κέφι να το ακούω.

Από εκεί και πέρα, αυτό που έχω ξεχωρίσει είναι ο κόκκινος δίσκοντας των Ascension (μιας και απ’ ό,τι έχω δει γουστάρουμε να το βάζουμε 2011) με δυνατή ατμόσφαιρα και πανέξυπνες ιδέες στις κιθάρες. Επίσης εδώ και 10 μέρες λιώνω και δηλώνω ενθουσιασμένος με το πρώτο ντέμο κάποιων Καναδών Thantifaxath που έχει μέσα την κομματάρα [I]Violently Expanding Emptiness[/I] -οι κιθάρες στο οποίο μου φέρνουν σε DSO.

Αυτά λοιπόν, αν θέλει κανείς γνώστης να κάνει κανένα σχολιασμό πάνω σε οτιδήποτε από αυτά που έγραψα μπας και βάλω τα πράγματα σε μια σειρά, ας το κάνει. Ή κανείς ελιτιστής να μου πει τι παπαριές γράφω και να γυρίσω στους αρκτικμανκιζ και τους Manowar, καλό θα ήταν και αυτό.

Πολύ ωραίο κείμενο, είναι από αυτά που περιμένω διακαώς μιας και σχολιάζουν δίνοντας τροφή για σκέψη και συζήτηση. Λοιπόν για όσα λες ουσιαστικά δεν μπορώ να διαφωνήσω τα έχεις τοποθετήσει με προσεκτικό τρόπο, πολύ κοντά στο γκρεμό μιας διαφωνίας αλλά δεν πέφτουν εκεί.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ποια album δεν είναι σε όσα αναφέρεις οπότε μπορεί και να μην έχεις ακροαστεί αλλά θα το άξιζαν. Παράλληλα σε όσα λες και θα συμπληρώσω είναι μάλλον όλο το Black Metal του 2011. Αρχικά το [B]Stained Glass Revelations [/B]των [B]Negative Plane [/B]που είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί, καλύτερος δίσκος της χρονιάς για το Είδος. Έπειτα τo [B]Aosoth III [/B] που είναι ένα ιδιαίτερα σκοτεινό album και εκφράζει ορθά το συναίσθημα του Black Metal (το Thantifaxath είναι εδώ συναισθηματικά). Πέρα από αυτά το Void των [B]Craft[/B] που κραδαίνει το φλάμπουρο της «Ιδέας» αλλά και το Throne Of Katarsis (αν θέλει κάποιος παραπάνω «Ιδέα»=λέξη που χρησιμοποιούμε με τον Προσαταν στο msn για να συνεννοηθούμε όταν μιλάμε για Darkthrone ακόλουθους :lol:).

Από εκεί και πέρα για καλό Pagan [B]Aaskereia-Dort, Wo Das Alte Böse Ruht [/B]ή [B]Kampfar-Mare[/B] (στο λίγο πιο κατανοητό μιας και τα φωνητικά των Aaskereia δεν θα σου αρέσουν είναι Peste Noire φάση). Βάζω εδώ αν και είναι Death το [B]Ulcerate-The Destroyers Of All [/B]μιας και κουβαλά την τεχνική των Deathspell Omega. Τελειώνοντας [B]Caïna-Hands That Pluck [/B]για το Post του θέματος που έχει όμως πυγμή, [B]Mamaleek-Kurdaitcha [/B]για την υπερβολή και τον πειραματισμό και [B]Hat-Vortex Of Death [/B]για μια Νορβηγία που ξυπνά σιγά σιγά και μας προσφέρει κάτι από το παρελθόν.

  • 1 κι από μένα για το Stained Glass Revelations των Negative Plane. Άν κι αρχικά το σνόμπαρα, δε θυμάμαι ποιός επέμεινε να το ακούσω (νομίζω ο Angmar), και παρόλο που δε μου άρεσαν τα φωνητικά, μουσικά είναι μπροστά και σίγουρα ότι καλύτερο για φέτος!

Κι αν θες τσεκαρεις και [B]Glorior Belli[/B] - The Great Southern Darkness (για stoner black metal :p) και [B]Taake[/B] - Noregs Vaapen…Δε ξερω κατα ποσο ειναι ο ηχος που ζητας ομως.

To [B]CAΪΝΑ [/B]θέλει, τον ξέρω καλά εγώ :!:

να μιλάτε περισσότερο(ι) γι αυτό εδώ παιδιά.

Γράκχοντα άκου αν θες και το Nightbringer. Παρόλο που έχει υπάρξει κορεσμός στην ορθοδοξία, το συγκεκριμένο έχει κάτι παραπάνω από ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο.
Επίσης και το Insects των Farsot πιθανόν να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

[B]ILL OMEN “Spear Of Salvation” [2010][/B]

Εντάξει το ότι η Αυστραλία είναι η νέα γη της επαγγελίας το 'χουμε πει αλλά εδώ πια τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ακραία. Εν προκειμένω ο κύριος Mitchell Keepin (εδώ IV) των θεών TEMPLE NIGHTSIDE (click) αλλά και των PESTILENTIAL SHADOWS (click), εδώ απελευθερώνει την προσήλωση και σπουδή του στα όσα τρομακτικά είδαν το νορβηγικό φως εκεί στις αρχές των 90ς. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί ως αφετηρία τον τραχύ DARKTHRONE ήχο των γνωστών 4 δίσκων (και ειδικά του “Transylvanian Hunger”) για να καταλήξει στην αφηγηματικότητα και την πνευματική ολοκλήρωση του BURZUM των “Hvis…” και “Filosofem”, δημιουργώντας (υπερ)low-tempo black metal με ambient προσανατολισμό.

Νομίζω δεν έχω ξανακούσει παρόμοια ηχογράφηση που να πιάνει τόσο καλά το πνεύμα εκείνης της εποχής και να κρατά τόσο σφιχτά μια δική της προσωπικότητα. Οι λάτρεις του ήχου, το ακούτε ΧΤΕΣ :!:

Δυστυχώς (η ευτυχώς) δεν βρήκα youtube links, οπότε απλά κατεβάστε το. Σημειώστε δε ότι έχουν μερικά ντέμοζ ακόμα και ότι όπου νάναι κυκλοφορεί και το ντεμπούτο fl.

Μάνο, ναι σε Negative Plane, ναι σε Nightbringer, χίλια ναι σε Ulcerate και επίσης

http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=19134&highlight=hand+path

Μάλλον μπέρδεψες τους χρήστες, ε; :stuck_out_tongue:
Πάντως αν αναφερόσουν όντως σε μένα, το Nightbringer το χω ακούσει κανα-δυο φορές και μου φαίνεται ωραίο, αλλά θέλω να το προσέξω καλύτερα.

Γενικά για το 2011 με βάση τα όσα έχω ακούσει, και έχοντας αφήσει αρκετά μπλακμέταλλς στην άκρη, ε κι εγώ ξεχωρίζω τα Negative Plane, Ascension και No Hand Path. Έχω σημαντικά κενά (το καημένο το Burzum ακόμα να του δώσω σημασία, ενώ ακόμα δεν έχω ακούσει ολόκληρο το Craft), αλλά το επόμενο διάστημα θα δώσω βάση λίγο σ’ αυτό τον ήχο. Α επίσης να πω ότι άκουσα το κομμάτι Thantifaxath που επόσταρε το 87 και μου πήρε το κεφάλι γαμώ το Χριστό του. Αυτό το demo αν όλα πάνε καλά (aka αν και τα υπόλοιπα κομμάτια είναι εκεί ψηλά) θα λιώσει.

Πω ρε μαλάκα #-o Τον Μάνο 87 είχα στο μυαλό μου, αλλά λόγω ονόματος έγραψα Γράκχο.