BLAZE BAYLEY Αθήνα 7 / 12 / 2019

Συμπαθέστατος ο Blaze. Προφανέστατα λανθασμένη επιλογή για το μέγεθος των Maiden, που βαραίνει τον Harris. Ευτυχώς που ο αρχηγός το κατάλαβε (βοήθησε βέβαια και η κατηφόρα που είχε πάρει η μπάντα), παραμέρισε τον εγωισμό του και δέχτηκε πίσω τον Prodigal Son. Από την άλλη, ίσως και η περίοδος Bayley να ήταν αναγκαία για την μπάντα, ώστε να γράψει η ιστορία όπως έγραψε.

Όπως και να 'χει, θεωρώ ότι αξίζει τα 15€ ο Blaze και σκέφτομαι να τον τιμήσω, παρόλο που θα προτιμούσα ένα full maiden setlist.

X - Factor: Χαλαρό 8άρι στα 10

Virtual XI: “The Clansman”, “The Educated Fool”, “Como Estais Amigos” και καληνύχτα

“Σαρώνει” την ελληνική επικράτεια ο Blaze! Έκλεισε εμφάνιση και στην ημερομηνία που έμενε κενή (6/12), αυτή τη φορά εν Ιωαννίνοις - την πόλη, όχι το μαγαζί!

Έρχεται και χειμωνιάτικα και δεν θα έχει και μπιτσόμπαρα ανοιχτά όπως την προηγούμενη φορά, να επισκεφθεί και κανένα νησί για συναυλία!

Έρχεται η ώρα! :smiley:

1 Like

Μια χαρά. Να σημειωθεί ότι μετά ο Blaze θα κάνει ένα meet n greet με όλους όσους έρθουν στο live για φώτο και υπογραφές.

Απορώ, κανείς δεν είδε την αφίσα του προγράμματος, πριν “ανέβει”;

Λες και πάει σε πάρτυ γενεθλίων με το καπελάκι με το λαστιχάκι είναι ο συμπαθέστατος Blaze.

Πού πήγανε και το βάλανε το ρημάδι το σήμα του club, ρε φίλε;

8 Likes

Μιαμιση ωρα λαιβ, πεντε ωρες μιτ εν γκριτ.

Blaze Bayley λοιπόν και εν Ιωαννίνοις… Το συγκεκριμένο live ανήκε στην κατηγορία αυτών που λέω ότι θα πάω μόνο αν έρθουν στην πόλη μου. Έτσι, όταν ανακοινώθηκε η εμφάνιση του συμπαθέστατου κυρίου Cooke εδώ, πρακτικά η απόφαση ήταν ήδη ειλημμένη!

Λόγω των κοινωνικών υποχρεώσεων της ημέρας (Αγίου Νικολάου γαρ) φτάσαμε στον χώρο μετά τις 10 μ.μ. οπότε θα μεταφέρω εντυπώσεις μόνο από τον headliner, αφού δεν προλάβαμε παρά μόνο ένα τραγούδι από τους αμέσως προηγούμενους, Serpent Lord.

Ο Blaze παραμένει όπως τον θυμάμαι πριν από 21 χρόνια που τον είδα στη σκηνή τελευταία φορά - ίδιος σε νοοτροπία, γιατί από εμφάνιση ας μην το συζητήσουμε καλύτερα! “Ιδρώνει την φανέλα” και ανταποδίδει φιλότιμα την αγάπη που του δείχνει το ακροατήριο.
Ένα ακροατήριο που μπορεί να μην γέμισε τον χώρο, υπερέβαινε όμως τα 100 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός για τα δικά μας δεδομένα. Ο ενθουσιασμός ήταν πρόδηλος στα κομμάτια των Maiden, χωρίς όμως να υστερεί πολύ και στο δικό του υλικό.

Θετικά εντυπωσιάστηκα και από την μπάντα που τον συνόδευε. Τόσο ο κιθαρίστας όσο και ο μπασίστας/σωσίας του Robb Flynn, αποδείχθηκαν επαρκέστατοι στους ρόλους τους.
Για κάποιο διάστημα, μιας και ήμουν κάπως πίσω, δεν μπορούσα να διακρίνω τον drummer – ούτε καν τα πιατίνια που συνήθως προεξέχουν από το set - όμως αφού με διαβεβαίωσαν ότι υπήρχε, μετακινήθηκα κάπου ψηλότερα και κατόρθωσα να διακρίνω κάποιον χωμένο στα χαμηλά και στο βάθος!

Συνολικά ήταν πολύ ικανοποιητικό live, η απόδοση των μουσικών πολύ καλή, ο κόσμος το απολάμβανε, ο ήχος καλός, αν και η έλλειψη μιας δεύτερης κιθάρας ήταν εμφανέστατη. Ο δε Blaze ξόδεψε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του εμφανώς ευγνώμων για την υποδοχή. Στα λογύδρια που έβγαλε πριν το “Virus” και το “Together We Can Move The Sun” μάλιστα, ήταν έως και συγκινητικός. Μακάρι να του πάνε όλα καλά στη συνέχεια, γιατί το αξίζει πέρα για πέρα.

Υ.Γ.1 Ενθύμιο το setlist. Το παραθέτω για ιστορικούς λόγους και σαν κουίζ: Όποιος βρει ποιο τραγούδι αναγράφεται εν συντομία ως “Egg” κερδίζει ένα briefcase και ένα lunch!

Υ.Γ.2 Στα “εντός έδρας” live πηγαίνω με τον εδώ και 30 χρόνια κολλητό από το σχολείο. Ο συγκεκριμένος είχε απογοητευτεί από το “Fear of the Dark” όταν βγήκε και έκοψε επαφές με τους Maiden έκτοτε, με αποτέλεσμα χθες να του επισημαίνω κάθε φορά που έπαιζαν κάποιο δικό τους κομμάτι.
Στο “Clansman” λοιπόν γυρνάει και μου λέει: “να, εδώ ήθελε Dickinson” – τον οποίο Bruce σημειωτέον, δεν τον πολυσυμπαθεί σαν προσωπικότητα.
Απλώς παραθέτω την άποψη ενός τρίτου, εγώ δεν είπα τίποτε!

6 Likes

o κακομοίρης παρά τα $ που σκάνε απο maiden έχει φαληρήσει 1-2 φόρες, το έλεγε και σε συνέντευξη. Αλλά δεν μπορεί να κάνει και κατι άλλο, οπότε κάνει οτι μπορεί. Συμπαθής φυσιογνωμιά, άτυχος και άχαρος ρόλος. Επρπέ να χε επικεντρωθεί σε πιο πολλά Dianno era. θα τον είχε σώσει πιστεύω για 1-2 δίσκους παραπάνω. (εννοώ οσο ήταν στους Maiden)

Θεσσαλονίκη μάζεψε ακόμα περισσότερο κόσμο από την προηγούμενη φορά. Eightball γεμάτο. Δική του νίκη αυτό. Μπροστά χαμός σε κάθε κομμάτι, γροθιές στον αέρα και φωνή όπου έχει μελωδία. Ο τύπος τραγουδάει τα διπλάσια από όσα χρειάζεται.

Σετ οπαδικό. Ακόμα και από τα δικά του, είχε πιο προβλεπέ επιλογές. Είχε και κάποια μπαλαντοειδή που τα λες και ρίσκο για λάιβ. Και καλά έκανε. Καλλιτέχνης είναι, όχι λογιστής. Ήλπιζα για Eagle Spirit αλλά πήραμε Stare at the Sun και Silicon Messiah. Πώς να παραπονεθείς; Εισιτήριο και merch πάμφθηνα.

Ραντεβού ξανά ελπίζω του χρόνου. Φέρτε τον στο Long Beach, μην κοιμάστε! :stuck_out_tongue:

5 Likes

Long beach με full maiden show θα τραβήξει σίγουρα :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 Likes

Πολύ καλό live. Ο Blaze όπως έγραψε και ο @Ian_Metalhead ιδρώνει την φανέλα. Φωνάζει, σκούζει, ξεσηκώνει… όσο για την φωνή του την περίμενα κουρασμένη λόγω των 6 συνεχόμενων εμφανίσεων αλλά ευτυχώς με διέψευσε πανηγυρικά. Δεν είναι βέβαια κανένα αηδόνι, αλλά είναι επάνω στις νότες. Κανά 2 δικά του δεν τα ήξερα η αλήθεια είναι, αλλά σε γενικές επικεντρώθηκε στα τελευταία άλμπουμ τα οποία είναι κάτι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπέστατα. Ωραίες συνθέσεις, έχει σφηνώσει και πιασαρικα riffs και lead σημεία…μια χαρά. Στην αρχή τρόμαξα με τον ήχο του μιας και ήταν ψιλοχάλια, πολύ μπούκωμα (πράγμα που δεν είχαν οι Serpent Lord π.χ, ο ήχος τους ήταν πολύ καλός) αλλά μετά ευτυχώς έστρωσε. Στα Maiden κομμάτια κλασικά πανικός.
Αξίζει να αναφερθεί νομίζω το ποσό down to earth καλλιτέχνης είναι… κατά την διάρκεια των support, ήταν καθισμένος στο merch, έβγαζε φωτό και υπέγραφε όποιος και ότι του πήγαινε. Τον ρώτησα αν θα παιχτούν κάποια παλιότερα κομμάτια του και μου λέει μπααα…σε κάποια επόμενη περιοδεία. Η έναρξη στην σκηνή έγινε χωρίς εισαγωγές, εφέ καπνού, φωτισμούς και τυμπανοκρουσιες… βγήκε απλά με μια πετσέτα για τον ιδρώτα και 2 μπουκάλια νερό! Ήρθα σας παίζω τα κομμάτια μου, περνάμε όλοι καλά και τέλος.
Συμπέρασμα… ανέκαθεν τον συμπαθούσα και σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Από την μία δεν τον έχουν βρει και λίγα μετά την φυγή του από τους Maiden, έχασε την γυναίκα του, χρεωκοπησε μια εταιρεία που είχε ανοίξει και από την άλλη όλες του οι κυκλοφορίες περιέχουν κομματάρες που στέκονται ψηλά. Από εμένα έχει απεριόριστο respect και εννοείται ότι και την επόμενη φορά θα είμαστε εκεί.

10 Likes

Είμαι άρρωστος, δεν πηγα, ζηλεύω , αυτά.

Πολύ καλός όπως και την προηγούμενη φορά που είχε έρθει με την μπάντα του τον Ιούνιο του '17. Όποιος πάει σε live του Blaze ξέρει τι να περιμένει: Τίμιο και ποιοτικό heavy metal παιγμένο από έναν αξιόλογο καλλιτέχνη που σέβεται όσους τον στηρίζουν και δεν κάνει αρπαχτή.
Θα προτιμούσα να έπαιζε περισσότερα κομμάτια από την πορεία του στους Maiden και αν κρίνω από τον χαμό που γινότανε κάθε φορά που έπαιζε κάποιο το ίδιο θα ήθελαν και αρκετοί άλλοι. Άλλωστε για εμάς που γουστάρουμε τα 2 albums που έβγαλε με τους Maiden, οι συναυλίες του Blaze αποτελούν και την μοναδική ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά κάποιο από τα κομμάτια αυτά (εννοώ πέραν των Clansman και Sign of the Cross που τα παίζουν και οι Maiden).

3 Likes

Απ’ την άλλη τίμιος και αξιοπρεπής καλλιτέχνης είναι και επειδη δεν στηρίζεται μόνο σε κομμάτια των Μεηντεν. Οπότε καλά κάνει και παίζει λίγα

4 Likes

Γνώμη σου.

Να με συμπαθάτε, αλλά ήταν αδύνατον να αντισταθώ!

(Ωραίος ο Blaze, το 'παμε;)

3 Likes

Διαβαζω χρονια το φορουμ.Οφειλω στον Blaze αλλα και στον εαυτο μου να γραψω το παρακατω ποστ.Τον τιμησα στο προσφατο live στην Καρδιτσα αλλα και πριν 2,5 χρονια οταν ξαναειχε ερθει στην Ελλαδα σε διαφορετικες πολεις τοτε(ηταν μεσα στο tour Βολος και Λαρισα αν θυμαμαι καλα).Ο ανθρωπος ειναι καταπληκτικος καλλιτεχνης και ΤΙΜΙΟΤΑΤΟΣ!Τραγουδαει με την ψυχη του για τον ιδιο αλλα και για οσους τον ακολουθουν και τον τιμουν με την παρουσια τους.Η μπαντα που τον συνοδευει ειναι οι φοβεροι Absolva(τσεκαρετε τους),με τον εκπληκτικο Chris Appleton στις κιθαρες(ο αδερφος του παιζει μπασο στους Iced Earth και πολλες φορες παιζει δευτερη κιθαρα στον Blaze σε επιλεγμενες εμφανισεις).Οι τελευταιες του δουλειες(τριλογια Infinite Entanglement) ειναι,κατα την ταπεινη μου αποψη,οτι καλυτερο εχει βγει σε κλασικο metal τα τελευταια 4-5 χρονια.Πραγματικα καταπληκτικες συνθεσεις απο τον Appleton και τον Blaze.Κομματια οπως το Life goes on φερνουν δακρυα στα ματια,αν αναλογιστει κανεις οτι ολη η τριλογια ειναι αλληγορια για την ζωη του ιδιου του Blaze.Eχει δικιο ο φιλος παραπανω που λεει οτι βγαζει μια πικρια και ειναι συγκινητικος στις ομιλιες του.Οσοι ειστε Αθηνα αλλα και στις πολεις που επισκεπτεται αξιζει πραγματικα να τον δειτε και να τον τιμησετε…

ΥΓ.Προσωπικα θα ηθελα να μην παιζει τιποτα απο Maiden μιας και τα δικα του κομματια ειναι εκπληκτικα,αλλα ok,οτι θελει ο λαος…

ΥΓ2.Το μονο αρνητικο ειναι η εμφανης ελλειψη δευτερης κιθαρας μιας και ολα τα κιθαριστικα μερη τα κανει ο Appleton…

10 Likes

Ο blaze τιμιος είναι απλά τους δίσκους του δεν παίρνει ο κόσμος. (εκτος απο λίγο κόσμο).
Επίσης αν είναι η τριλογία του ότι καλύτερο στο κλασσικό μετάλ, πάω να κάψω τα τελευταία Satan και αρκετά άλλα στο πυρ το εξώτερο. Καλός χρυσός, αλλά…

Ο κόσμος από την στιγμή που δεν παίρνει τους δίσκους του, δεν μπορεί να εκτιμήσει την ποιότητα τους ή την συμβολή τους στον χώρο. Ο Blaze καλώς ή κακώς ΔΕΝ είναι μόνο το X Factor ή το Virus. Σέρνει καριέρα και άλμπουμς από πίσω. Αν οι μισοί που πάνε στα live τους περιμένουν μιάμιση ώρα για να ακούσουν Lord of the Flies ή Clansman τότε πρόβλημα τους αλλά πίστεψε με…αυτοι χάνουν.
Όσον αφορά τους Satan φυσικά και δεν θα προσπαθήσω να αποδομήσω την αξία τους αλλά όταν ο άλλος σου βάζει την ψυχή του σε τραγούδια και στίχους όπως Life Goes On και Together we can move the sun, ε να με συγχωρείς αλλά το Cruel Magic φέρνει ολίγον τι σε μπακαλιστικη μανιέρα. Βασικά θεωρώ πως είναι άλλο είδος και είναι άκυρη και άδικη η σύγκριση και για τους δύο, απλώς επειδή αυτούς ανέφερες.

1 Like