Blind Guardian [6-7/5/2011] @Fuzz Club, Αθήνα - [8/5/2011] @Principal, Θεσσαλονίκη

Το live ήταν απ όλες τις απόψεις φοβερό.
Setlist : μάλλον καλύτερη την Παρασκευή,αλλά μην είμαστε αχάριστοι,έπαιξαν θρύλους.Ίσως αν έπαιζαν 2-3 κομμάτια ακόμα να μιλούσαμε για τελειότητα.
Ήχος : για δεδομένα fuzz μια χαρά,στη μέση τουλάχιστον.
Απόδοση συγκροτήματος : εδώ γελάμε.Όποιος πάει σε συναυλία Guardian και δεν ξέρει ότι θα ακούσει όλα τα κομμάτια σε άψογη απόδοση είναι άσχετος.Με λίγα συγκροτήματα τους συγκρίνω στο live.Καταπληκτικός frontman ο Hansi, απ τους λίγους.

Ερώτηση: ρε παιδιά πόσο διαφορετικά παίζει να ήταν την Παρασκευή?Γράφατε για υπερβολικό και άκυρο σπρώξιμο,πιτσιρίκια που πήγαιναν μόνο για να χτυπηθούν κλπ.Εγώ το Σάββατο μάλλον τα αντίθετα είδα.Κόσμος υποτονικός ως ξενέρωτος στο 70% του,δεν ήξερε παρα μόνο 3-4 κομμάτια και μόνο στο Mirror έγινε λίγο χαμός.Αυτό είναι και το μόνο παράπονο που έχω απ το live…
ΕΛΕΟΣ με τα βίντεο στα κινητά,δείτε λίγο κανονική συναυλία,όχι μόνο μέσα από οθόνη γαμώ.
Υποκλίνομαι ταπεινά στους θεούς του power.

αυτό με τον κόσμο το είπαμε, δε τα ήξεραν τα κομμάτια. την παρασκευή το “κρά"ξιμο” που έριξα προσωπικα το έριξα γιατί είχε πάει κόσμος που δεν ήξερε τι άκουγε και χτυπιόταν άκυρα. χθες χτυπηθήκανε σε αυτά που ξέρανε μόνο :lol:
γαμώ τα σκηνικά όταν φωνάζαμε hobbit-hobbit και 2-3 άτομα μπροστά μας που ήταν τρελλοί guardianades και καυλωμένοι με τη μπάντα (το λέγανε συνέχεια μεταξύ τους) αναρωντιόντουσαν τι είναι αυτό.

α ειναι σταθερα αμπαλοι στο να διαλεγουν κομματια απο το Ναιτφολς δηλαδη:D

Aν δεν κάνω λάθος στο μέτρημα, χτες πρέπει να ήταν η 5η φορά που είδα live τους Βάρδους (με αποκορύφωμα την συναυλία που είχαν δώσει στο Silo στον Πειραιά.Πραγματικά αξεπέραστη. 2,5 ώρες live με απίστευτη ενέργεια και setlist!!!).
Όπως καταλαβαίνετε το αγαπημένο προσωπικά “The Ηοbbit” ήταν απίστευτο απωθημένο μιας και όλες αυτές τις φορές δεν το έχω ακούσει ποτέ ζωντανά εκτός μέσω ενός bootleg που κυκλοφορούσε πριν αρκετά χρόνια.
Δύσκολα να μην παιζόταν το Valhalla αλλά πιστεύω πως μπορούσαν στα καπάκια να μας “στείλουν” παίζοντας και το Ηοbbit.
Kαι εδώ έρχεται η μικρή μου ένσταση όσον αφορά τη διάρκεια. Θεωρώ πως είναι και σε ηλικία και διάθεση να παίζουν ένα πλήρες δίωρο. Τι στην ευχή. Φυσικά αυτοί ξέρουν καλύτερα.
Bέβαια είναι και το κοινό που παίζει τον ρόλο του. Η μανία του κόσμου να παίξουν το Mirror Mirror είναι σαν να “απαιτεί” “Τελειώστε Τελειώστε” μιας και σχεδόν όλοι γνωρίζουν πως με αυτό κλείνουν πάντα τα live τους. Ας τους κάνουμε τη ζωή λίγο πιο “δύσκολη” ζητώντας κανά άλλο κομματάκι.
Βάλτε και εμένα μέσα σε αυτούς που όπως διάβασα εδώ γκαρίζανε για το The Hobbit. Aπο πάνω διάζωμα μεριά. Hail αδέρφια :wink:

Απο τα καινούργια πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν η απόδοση του Sacred Worlds, πολύ επικό!!!
Όσο για το Traveller in time μεγάλη συγκίνηση στο intro, στο outro, παντού!!!
Η απόδοση της μπάντας όπως και η φωνή του Ηansi άγγιξαν την τελειότητα.
Ο κόσμος εξαιρετικός και με τις ωραίες γυναικείες παρουσίες να αποτελούν σταθερή αξία σε άλλη μια συναυλία των Blind Guardian!!!

Κλείνω με μια ευχή: Να αποφασίσουν οι Βάρδοι να κλείσουν την περιοδεία τους με μια συναυλία πάλι Ελλάδα όπως είχαν κάνει και το “2000κάμποσο”.
Θα με θυμηθείτε…:wink:

Εγω εκατσε και πηγα, επειδη κυρια επαιξε μια καλη φαση και δε πληρωσα ( ειπαμε thnx pumpkin) αλλα και επειδη δεν τους ειχα δει ποτε. Οπως ειπα και στον παμκιν στο traveller, θα γουσταρα να τους εβλεπα οπως το 1989-1990 με σωληνες, τον hansi στρουμπουλο κι οχι στυλακι :stuck_out_tongue: να παιζουν speed metal και να τα γαμανε ολα. Παρολα αυτα περασα παρα πολυ καλα ακομα και σε κομματια που πλεον δεν τα ακουω σπιτι μου (nightfall, into the storm, bright eyes, mirror mirror, silence) γτ αυτα τα ακουγα μικρος και οσο να ναι αυτα σου μενουν για μια ζωη. Και κυριως γι αυτο πηγα στο Live, ο,τι και να ακουσω (εκτος απο τα δυο τελευταια αλμπουμ) να μου θυμησει γυμνασιακα χρονια! Προφανως και ηξερα πως απο τα 2-3 πρωτα δε θα ακουγα πολλα πραγματα και γι αυτο και εμεινα ευχαριστημενος με το valhalla (παρα το οτι ξενερωσαν καποιοι τους καταλαβαινω) και καυλωσα απιστευτα στο traveller και στο time!
A, και τα καινουρια εχουν ωραιες ιδεες απλα νομιζω οτι πλεον το χουνε χασει τελειως η νταξει για να μην ειμαι απολυτος εχουν παει αλλου μουσικα και στο πως βλεπουν την εννοια ενος κομματιου

με το :wink: στο τελος την αναψες την φωτια… τεσπα… ελπιζω να δικαιωθεις.

Ροδον 1η μερα Run for the night :eek:

• 1,000,000,000,000

Καθόμουν πίσω πίσω, επειδή έφτασα αργά, και είχα ξενερώσει με όλους τους τύπους που αντί να βλέπουν ένα εξαιρετικό live προσπαθούσαν να πιάσουν καλό πλάνο… Ήμαρτον!

Όσο για το live ήταν παραδόξως μόλις η 2η φορά που έβλεπα Guardian και δε θεωρώ ότι μπορώ να το συγκρίνω με την εμφάνιση τους στο Rocking Athens.

Αυτό που απόλαυσα ιδιαίτερα ήταν το setlist, αφού τους έχω αφήσει από το Nightfall.

Ούτε 5 ώρες θα έφταναν για να παίξουν όλες τις τραγουδάρες που έχουν βγάλει. Τους έχω δει 4 φορές και το προσωπικό αγαπημένο (“Somewhere Far Beyond”) δε το έπαιξαν ποτέ αλλά δε πειράζει. Long Live the Bards! :smiley:

μεγαλη στιγμη της ζωης μου φιλε…:slight_smile:

οσο για το παιδι που ειπε για το λαιβ στο σιλο εχει απολυτο δικιο ξεχασα να το αναφερω και ηταν οντως εκπληκτικο…

2003 - Σιλο Αθηνα

War of Wrath
Into the Storm
[B]Banish from Sanctuary[/B]
Nightfall
The Script For My Requiem
Valhalla
Lord of the Rings
[B]I’m Alive[/B]
Mordred’s Song
Born in a Mourning Hall
[B]Majesty[/B]
And Then There Was Silence
The Bard’s Song - In the Forest
Imaginations From the Other Side
Εncore 1
Lost in the Twilight Hall
[B]The Last Candle [/B]
Time Stands Still (at the Iron Hill)
Bright Eyes
And the Story Ends
Encore 2
Mirror Mirror

imo ήταν μια χαρά, λίγο να το μάθει ο κόσμος να συμμετέχει σωστά και gg 8)8)

Πέρα του ότι δεν το παίζανε σε όλα τα live, χτες ήταν η πρώτη φορά που παίζανε 2 live στην ίδια πόλη, οπότε εκ των πραγμάτων τα πράματα θα ήταν διαφορετικά :wink:

Το αν ήταν απόφαση του συγκροτήματος να παιχτεί ή όχι δεν το ξέρω με σιγουριά, αλλά υποθέτω [B]η μη ύπαρξή του[/B] στο setlist και η ύπαρξη του Valhalla, άλλα λέει …
Όσο το τι άφησε να εννοηθεί ο Hansi όταν μίλαγε, μου είπαν ότι είχαν κάνει πρόβα νωρίτερα στο soundcheck κάτι που θα φεύγαμε όλοι με ένα τεράστιο χαμόγελο από εκεί μέσα …
κάτι με

[SPOILER]κεράκια :-s[/SPOILER]

Το πα περισσοτερο για τα vocal lines στις γεφυρες και ειδικα στο ρεφρεν που ειναι λιγο ζορι στο λαιβ για τον Χανσι,γενικα βεβαια εννοειται οτι γουσταρα ε.

Ρε φιλε μη λες οτι θες. Κατ’αρχας δεν ηξερα οτι θα το παιξουν. Οπως κι εσυ δεν ηξερες αν θα το παιξουν ή δε θα το παιξουν το Σαββατο. That’s my point. Και να ηταν αν το παιξουν, τελικα δεν εγινε αυτο γιατι στη θεση του παιξανε αλλα κομματια.
Δευτερον, δε νομιζω να ειπα πουθενα οτι δεν εχω ξαναδει Guardian. Τους εχω δει αλλες 3 φορες και τα τραγουδια τους τα ακουω απο το Γυμνασιο οποτε ξερω πολλα παραπανω απο 3-4 τραγουδια, και εχτες ημουν και εγω απο αυτους που φωναζαν για το Valhalla. Μη βιαζεσαι λοιπον να το παιξεις ιστορια και να βγαλεις ασχετους ολους αυτους που φωναζαν εχτες.
Το Valhalla μπορει να ειναι απο τα κομματια-καραμελες που ξερουν ολοι αλλα παραμενει κομματαρα οποτε θελαμε να το παιξουνε. Get over it δηλαδη.

Σε επιασε εσενα η μπαντα και σου ειπε “κοιτα φιλαρακι… για να ξερεις… εμεις αυτα τα κομματια θα παιξουμε. Στανταρακι. Μην ακους τους αλλους απο κατω, οτι θελουν ας λενε…”?
Η μπαντα εχει στο μυαλο της ενα συγκεκριμενο playlist αλλα δεν ειναι δυσκολο να εκπληρωσουν μια επιθυμια του κοινου για ενα κομματι ακομα και αν δεν ειναι μεσα στο σχεδιο. Και δε νομιζω οι Guardian να ειναι μπαντα που θα πει “οκ παλι καλα. παμε να φυγουμε μια ωρα αρχιτερα”. 3 συναυλιες δινουν στη χωρα μας… στο ενα κομματι θα τσιγκουνευτουν? Αμα ηταν να παιξουν το The Hobbit και το Valhalla που λες, γιατι παντα το παιζουν, θα τα επαιζαν και τα 2. Θα αφηναν τους οπαδους να φωναζουν, θα επαιζαν το Hobbit και μετα θα τους εκπληρωναν την επιθυμια

όντως το live στο silo που έγραψε κάποιος ήταν φοβερό και ας ήταν ο χώρος ακατάλληλος για συναυλία … τελευταία της περιοδείας ήταν τότε

το 98 δεν είχαν πεί το Noldor ? γιατί εγώ θυμάμαι να το έχω ακούσει live ?

Ας πω και εγω την γνωμη μου για το live. Περασα καλα σε γενικες γραμμες και γουσταρα, αλλα δεν ηταν το ιδανικο, μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερα. Ξεκιναω απο τα αρνητικα. Ημουν στο δευτερο σκαλι αριστερα οπως κοιτας την σκηνη και ημασταν πολυ στριμωγμενοι, δεν μπορουσες να κουνηθεις καλα καλα. Αυτο ηταν πολυ σπαστικο ειδικα στα κομματια που ηξεραν οι πιο πολλοι και γινοταν χαμος. Δεν υπηρχε προβλημα με σπρωξιμο κτλ, αλλα οταν κουνιοντουσαν ολοι περιοριζοταν ακομα περισσοτερο ο χωρος. Μεγαλη μαλακια της εταιρειας που εβαλε παραπανω ατομα, γιατι αν ηταν οσοι ηταν σε αλλα sold out live του Fuzz θα ηταν μια χαρα. Επισης ο ηχος σε πολλα κομματια ηταν κακος. Ειδικα στις κιθαρες. Εκει που καθομουν εγω τουλαχιστον δεν εμεινα γενικα ευχαριστημενος απο τον ηχο.

Και παμε στα θετικα τωρα. Σε μεγαλα κεφια η μπαντα, πολυ πιο ορεξατοι απο οτι στο Rocking Athens Festival. Ο Andre χτυπιοταν και γουσταρε, ο Marcus ενεργητικος οπως παντα, ο Frederik με πιο καλη αποδοση απο το '09. Ο Hansi ηταν ολα τα λεφτα, αδυνατισμενος και με τρελη ορεξη, ξεσηκωνε το κοινο και η φωνη του σε πολυ καλα επιπεδα, εβγαζε με επιτυχια πολλα δυσκολα σημεια των κομματιων. Να μην μας τα χαλαγε και ο ηχος σε καποια… Το setlist φοβερο, αν και συγκρινοντας τα, ισως να ηταν ενα κλικ καλυτερο της Παρασκευης. Ξενερωσα και εγω με τον κοσμο που φωναζε για Valhalla και Mirror Mirror που ειναι τα στανταρακια οτι τα παιζουν παντα. Ας φωναζαμε για κατι αλλο ρε και αυτα θα τα παιζαν ο,τι και να γινοταν.

Μετα αραξαμε και τους περιμεναμε και εβγαλα φωτο με Hansi και πηρα και αυτογραφο σε ολα τα βιβλιαρακια που ειχα παρει μαζι μου. Μιλησαμε λιγο και ηταν ευγενεστατος, ο πιο ευγενικος και χαμηλων τονων μουσικος που εχω γνωρισει. Φοβερα ευδιαθετος με ενα μονιμο χαμογελο, δεν χαλασε χατιρι σε κανεναν. Να μην ηταν και ο κολλημενος ο σεκιουριτας που βιαζοταν και τον πηρε λιγο αρον αρον. Τον γουσταρα πολυ ομως σαν τυπο οσο τον ειδα. Και στην συναυλια απεδειξε για ακομα μια φορα ποσο φοβερος frontman ειναι…

Hail σε Elric, paul, και kaiser που γνωρισα και ηταν και γαμω τα ατομα. Πηγαμε για μπυρες και Revenge μετα και θα επαναληφθει το χθεσινο… Επισης cheers σε martian, Thorgal, Mererfin, deadmemories και Guardian_of_the_blind που μιλησαμε. Θα τα ξαναπουμε παιδες.

@savax Σε ειδα και εσενα που περιμενες μετα για αυτογραφο, αλλα δεν σε ηξερα, την επομενη φορα…

όσο αφορά πάντως το highlight της βραδυάς,εγώ ψηθίζω το blood of my enemies στο revenge :lol::lol::lol:

Ηταν ολιγον τι [B][SIZE=“3”]ΕΠΙΚΗ[/SIZE][/B] στιγμη ειναι η αληθεια, ελειπε και ο Trampakoulas ομως…

Τσου, 2-3 φορες που ακουστηκαν τσιριδες εγω τις ακουσα απο μπροστα.:stuck_out_tongue: Αντε μια φορα να μου ξεφυγε καμια τσιριδα απο τη φαση “ομγ-τι-ζω-τωρα” που περνουσα. Εγω μονο γκαριζα κανα στιχο και εκανα αυτο το κλασικο γυναικειο ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ που γενικα ειναι σπαστικο αλλα δεν ξερω να σφυραω και δεν μου εφτανε μονο χειροκροτημα στο τελος καθε κομματιου.:-s

sloooooow dooooown and I saiiiil on the riiiver
sloooooow dooooown and I walk to the hiiiiill

οι τσιρίδες που λέτε πρέπει να ήταν χαλαρά της mererfin

Επειδη γενικα τα ψαχνω αυτα,ειμαι 99% σιγουρος οτι απο ΝΙΜΕ τουλαχιστον τα Curse of Feanor,Noldor και When Sorrow Sang δεν εχουν παιχτει ποτε λαιβ,οπως και τα Τhe Eldar και Dark Passage αν και γι’αυτα δεν ειμαι σιγουρος.(Το Thorn το χαν παιξει Ιαπωνια στο ΝΙΜΕ τουρ και για τα υπολοιπα ξερουμε)