Θυμάμαι τη μπλούζα με το αλφάδι, εσένα πάλι όχι 
Το πιστεύω κι εγω, ναι!
Θυμάμαι τη μπλούζα με το αλφάδι, εσένα πάλι όχι 
Το πιστεύω κι εγω, ναι!
Επισης να πω οτι υπηρχε merchandise και ηταν με την εξωφυλλαρα του At The Edge Of Time και πισω τις ημερομηνιες της περιοδειας. Για οσους απο Θεσσαλονικη ενδιαφερονται. Και υπηρχε σε t-shirt, μακρυμανικο και φουτερ. Τσιμπησα το t-shirt και γαμαει…
χαχαχα ναι ισχύει!! Ακριβώς έτσι.
Εγώ την έβγαλα πάνω, γιατί κάτω ήταν λίγο απελπιστικά τα πράγματα. Καλός ήχος για Fuzz, οι γνωστοί Guardian σε θέμα απόδοσης, ξέρουν ότι εδώ είναι μεγάλοι και προσπαθούν για περισσότερη επικονωνία ανάμεσα στα κομμάτια, χωρίς να αποφύγουν το κρύο Γερμανικό χιούμορ ορισμένες φορές…
Και σιγά πια με τα 15χρονα, κι εγώ 15 χρονών ήμουν όταν τους είδα πρώτη φορά το 98, τι θέλετε δηλαδή, να γεννιούνται όλοι συναυλιακά 'ψημένοι;'
Αν κάνουν καμιά περίεργη ακρότητα να τους πείτε τίποτα, αλλά δεν το καταλαβαίνω να σας ενοχλεί και η ύπαρξή τους.
Άλλωστε οι Guardian λόγω θεματολογίας και image πάντα τραβούσαν μικρές σχετικά ηλικίες και κοπέλες, γεγονός που μόνο κακό δεν είναι κατά την άποψή μου.
Κι εγώ αισθάνθηκα περίεργα όταν είχα μια παρέα δίπλα μου να κοπανιέται στο Fly και να μην ξέρει καν ποιο είναι το Traveler In Time όταν έσκασε στα καπάκια (εκεί έφαγα τρελό deja-vu με τη συναυλία του 98 όπου αγκαλιά με το κάγκελο μου έκανε thumbs up ο Hansi επειδή με έβλεπε να τραγουδάω σωστά τους υπέρτατους στίχους “Traveler in time, knowing that there’s no rhyme”, :lol:), αλλά οκ, όσα ξέρει ο καθένας τόσα κάνει και αντίστοιχα αντιδράει.
Όσο για το σετλιστ ως συνήθως ο καθένας έχει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, αλλά επειδή κάτι ειπώθηκε, στο χθεσινό σετλιστ είχαν το Last Candle αντί του Valhalla, το οποίο και παίξανε εν τέλει μόνο και μόνο επειδή φώναζε ο κόσμος; Είδε κανείς πού ήταν μπροστά;
Ποσο εκανε το Τ-Shirt?
Το σετ είχε όντως το Valhalla στη θέση του Hobbit. Και επειδή όντως ακούστηκε ότι παίχτηκε το Last Candle στο soundcheck, θα μου φαινόταν λογικό να βγάλουν ένα σπάνιο διαμαντάκι για κάποιο άλλο σπάνιο διαμαντάκι, και όχι για το Valhalla που το ακούς κάθε μέρα. Ήθελα να τους ρωτήσω γμτ μετά αλλά το ξέχασα, δηλαδή άμα χάσαμε το Last Candle επειδή ο κόσμος φώναζε “Valhalla” στο τέλος πραγματικά κρίμα.
το είχανε παίξει στο soundcheck χθες
να το σετλιστ

Είπα εγώ ρε μαν ότι είσαι εσύ μέσα σ’ αυτούς που ξέρουν μόνο 3-4 κομμάτια?
Ή είπα ότι όποιος δεν έχει ξαναδεί Guardian δεν ξέρει τα κομμάτια τους?
Μπορεί να μην τους έχεις δει και να ξες τα πάντα! Νόμιζα ότι διάβασα από
σένα ότι δεν τους έχεις ξαναδεί και μάλιστα πήγα να σε υποστηρίξω λέγοντας
ότι αν ήταν η πρώτη σου φορά λογικό είναι να μη σε χαλάει ότι κι αν ακούσεις…
Που είδες εσύ ότι πουλάω ιστορία κλπ. δεν καταλαβαίνω…
Εγώ λέω ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να ακούει τα ίδια και τα ίδια και
μάλλον δεν ξέρει και άλλα κομμάτια, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός… Και μάλιστα
δεν με νοιάζει κιόλας αλλά όταν αυτό γίνεται σε βάρος μου (και άλλων)
έχω λόγο πάνω στο θέμα…
By the way, εγώ στο σετλιστ βλέπω Bard’s Song και όχι In the forest,
εκτός αν είμαι και τυφλός πια… Δεν μπορείς να ξέρεις τι εννοούνε…
Τώρα αν χάσαμε και Last Candle ορίστε, ένας λόγος παραπάνω να αρχίσουν να φωνάζουν κι άλλοι…
Αλλά εντάξει δε βαριέσαι μωρέ παίξαν το Mirror Mirror τι τα θέλουμε όλα τ’ άλλα…
Πω νταξ τα παραταω, νικησες.
Αλλη φορα μη φωναξει κανενας τραγουδι προτιμησης τους γιατι θα μπω σε Μπερσερκ μοουντ και θα σας σφαγιασω ολους. Μπορει να ηθελαν να παιξουν το Noldor (ΤΟ DEAD WINTER REIGNS, E! ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ!) στη θεση του!
εγώ δεν τους είχα δει ποτέ μου και είχα ως απωθημένο να ακούσω οπωσδήποτε το lost in the twilight hall. εννοείται πως με ενδιέφεραι το τι θα ακούσω. χαίρομαι επίσης που πήγα παρασκευή που είχε καλύτερο σετλιστ από του σαββάτου. δεν ισχύει αυτό που λες.
θες να πείς δηλαδή ότι αυτός που είδε τους γκάρντιαν την δεκαετία του 00’ και τους έχει ήδη δει 5 φορές θέλει να τους δει 6η φορά μόνο και μόνο για να ακούσει το Mirror mirror και το valhalla;
αμα το ψάχνεις τόσο δίκιο θα έχεις.
Μάλλον πρέπει να μπερδεύομαι με το blood tears τότες … το When Sorrow Sang μαζί με το Somewhere far beyond είναι τα δυο απωθημένα μου … το δεύτερο ελπίζω πως μπορεί κάποτε να το ακούσω, το when sorrow ξέρω πως δεν …
Τα The Curse of Feanor και Noldor είναι τιτάνιες κομματάρες πλάκα πλάκα και είναι κρίμα που δεν τα παίζουν ποτέ λάιβ… Ευτυχώς ικανοποίησα διάφορα άλλα απωθημένα μου τις μέρες αυτές, επομένως είμαι και με το παραπάνω ικανοποιημένος. (εξάλλου όλοι είχαμε τα απωθημένα μας, αλλά οκ, το λάιβ ήταν φοβερό και πάλι)
Καλά, εγώ προσπαθώ να μιλήσω ήρεμα κι εσείς όλο νομίζετε ότι σας τη λέω
ή κάτι… Alucard το κόβω εδώ, εξάλλου εγώ έχασα, όχι εσύ…
Προς schuldineralex:
1ον: Όταν λέω “να μη σε χαλάει ότι και να ακούσεις” δεν εννοώ “ότι μαλακία και
να ακούσεις”, εννοώ όπως είπα και πιο πριν (αλλά δεν διαβάζετε) ότι στη
συντριπτική πλειοψηφία τους τα κομμάτια των Guardian είναι πολύ καλά
και κανείς δεν θα απογοητευτεί, ΌΠΟΙΟ κι αν παίξουν…
ΕΙΔΙΚΑ αν τους βλέπει πρώτη φορά… Τι δεν καταλαβαίνετε απ’ αυτό που λέω?
2ov: Αυτό έλεγα, έστω εμμέσως, και πριν ότι κανονικά αυτός που τους έχει
δει 5 φορές όπως λες ΔΕΝ θα πρέπει να ζητάει πάλι τα ίδια… Το ίδιο πράγμα
δεν λέμε? Όταν όμως βλέπεις και ζητάνε όλο τα ίδια, τι συμπέρασμα βγάζεις?
Ή ότι θέλουν να ακούνε όλο τα ίδια, ή ότι ήρθαν πρώτη φορά και θέλουν να
ακούσουν τα “χιτ” ή ότι κατά λάθος βρίσκονται εκεί μέσα και ξέρουν 2-3 κομμάτια…
Τι άλλο συμπέρασμα δηλαδή μπορείς να βγάλεις? Ότι ναι μεν είναι τελειωμένοι
Guardianάδες μέχρι το κόκκαλο, αλλά απ’ την άλλη επειδή έχουν χορτάσει από
Hobbit και Last Candle ας φωνάξουν και κανα Mirror Mirror ή Valhalla ή Majesty?
ωραίο νυχάκι 8)
Άρα δεν ήταν το Last Candle έτσι κι αλλιως στο setlist.
Στα soundcheck τα συγκροτήματα συνήθως παίζουν ό,τι ναναι.
Τζάμπα ανησυχήσαμε.
Τυχεροί οι της πρώτης μέρας μόνο και μόνο για Twilight Hall. Προσωπικά το προτιμώ από Traveler.
Το Mirror, mirror δεν γίνεται να μην το παίξουν, άλλωστε έχει ψηφιστεί και ως το συγκλονιστικότερο κομμάτι στο χέβι μέταλ από το χάμερ :lol:
Μια χαρά ήχος. Okay. Καλά ήταν. Γούσταρα αρκετά. Θα μπορούσαν αντί για And Then There Was Silence να έχωναν απλώς ένα ακόμη από το τελευταίο κι ένα από το Opera.
Το κακό είναι που έκατσα με όλους τους φλώρους πίσω κι όταν τους πλάκωνα τσαντίζονταν. Και δεν με αφήναν να πάω και πιο μπροστά να τα παίξω με τους συνομήλικούς μου. Αλλά γι’ αυτό θα μείνετε παρθένοι για πάντα, γιατί κάθεστε σαν γερόντια πίσω-πίσω, ενώ εμείς μπροστά χουφτώνουμε γκομενάκια.
Άμα δεν αντέχετε το ξύλο, να αφήνετε τον κόσμο μπροστά, ρε. Μην το παίζετε τσαμπουκάδες, ενώ όλη την άλλη ώρα είστε ανενεργοί.
από αυτά που παίξανε στο soundcheck μόνο το last candle δεν έπαιξαν.
και υποψιάζομαι οτί θα το παίνουν σαλόνικα. οπότε θα τους καταραστώ να μην ξαναφάνε μπουγάτσες αν το ακούσουν 
Γι αυτό που έγραψαν κάποιοι, οτι δηλαδή μεγάλος αριθμών των ακροατών δεν ήξερε πολλά απο τα τραγούδια που θα “έπρεπε” αμα δηλώνουν τόσο μεγάλοι fan, ισχύει. Δηλαδή δεν μπορεί να υπάρχει βάρδος να μην ξέρει το traveler in time απ έξω, όπως και οποιοδήποτε κομμάτι ( στο δικό μου μυαλό φυσικά ), μου κακοφαινόταν και μένα που είχα κόσμο δίπλα μου που δεν τραγουδούσε παρα μόνο στα κλασσικά
Από την άλλη όμως, το συγκρότημα έκανε μια στροφή στη μουσική του διαδρομή μετά το Imaginations … ίσως οι νεότεροι fan θα αρέσκονται σε αυτή τη νέα περίοδο και να μην τους αρέσει τόσο πολύ η προηγούμενη. Με το συγκρότημα να βγάζει καινούρια δουλειά κάθε τέσσερα χρόνια, έχετε σκεφτεί οτι αρκετοί απο όσους ήρθαν χθες ήταν “αγέννητοι” όταν βγήκε το TFTTW ?
Παρόλαυτα το συγκρότημα πρέπει να προσπαθήσει να τους ικανοποιήσει όλους όσο μπορεί και βγάζει ένα μέσο όρο για τα κομμάτια που θα παιξει. Εγώ πχ από το να ξανακουγα για δεν ξέρω πια φορά το Valhalla και το mirror mirror θα ψηνόμουν να ακούσω τίποτα άλλο, είμαι όμως μειοψηφία και λογικά δεν θα εισακουόμουν. Δεν είμαστε μόνο εμείς στη συναυλία, είναι και άλλοι. Πάλι καλά που επιτέλους ακούσαμε και μια νέα εισαγωγή , όχι οτι με χαλάει το Into the Storm αλλά πάει μια δεκαετία πια …
Τώρα το να ζητάει ο κόσμος επίμονα τα Valhalla, Bards Song και Mirror Mirror, ε είναι λίγο βλακεία πως να το κάνουμε … αφού ξέρεις πως θα τα πουν, ζήτα κάνα κουλό μπας και τσιμπήσει ο Hansi να χαρούμε και λίγο.
ευχαριστω πολυ για την τοοοοσο ωραια σου περιγραφη!!! λοιπον, εγω θεωρω οτι ηταν γαματο σοου, ηταν πολυ καλοι αλλα … η διοργανωση ηταν για … απιστευτο στριμωξιδι, πραγματι και σημερα χανοταν η φωνη του χανσι και γενικα … δεν ξερω, αυτο μου χαλασε τη διαθεση αλλιως … μετα που τους περιμεναμε ο ντραμερ ηταν ο πιο φιλικος!!! μου υπεγραψε και το εισητηριο και βγαλαμε και φωτογραφια … αξιζε η αναμονη! παντως ειναι καιρος σε αυτο κωλοκρατος να αξιωθουν να φτιαξουν και ενα χωρο της προκοπης. γενικως οι bg δεν ειναι για κλειστους χωρους νομιζω
8O Αλήθεια???
Πραγματικά θα ήθελα να μπω στην ψυχολογία του κοινού, όχι μόνο του συγκεκριμένου λάιβ αλλά των λάιβ γενικά, και να μάθω τι είναι αυτό που ωθεί τον κόσμο να ζητάει επίμονα τραγούδια που ξέρει ούτως ή άλλως οτι θα ακούσει - αντί να ζητάει κάτι διαφορετικό. Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει, το είδαμε και το διήμερο. Είναι η χαρά της επιβεβαίωσης των προσδοκιών σου? Είναι η αίσθηση οτι ενώνεις τη φωνή σου με πολλούς άλλους και φωνάζετε όλοι το ίδιο τραγούδι? (ενώ ας πούμε πόσοι θα ένωναν τις φωνές τους για να ζητήσουν το “And The Story Ends”? για παράδειγμα).
Είναι απλά οτι η πλειοψηφία γουστάρει τρελά να ακούσει τα συγκεκριμένα κομμάτια, και γι’αυτό τα ζητάει, ακόμα και αν ξέρει οτι θα παιχτούν? (πολύ πιθανό αυτό).
Τέσπα, κουβέντα να γίνεται…
Το Imaginations through the looking glass to αποδεικνύει.