Blind Guardian [6-7/5/2011] @Fuzz Club, Αθήνα - [8/5/2011] @Principal, Θεσσαλονίκη

Ο άλλος δίπλα μου ζητούσε Bard’s Song στο 3ο κομμάτι, τι να λέμε τώρα

Παρότι άρρωστος με το group … δεν νομίζω πως μόνοι τους σε live στην Ελλάδα θα μάζευαν πάνω από 3χίλιαρο … οπότε μάλλον η εικόνα δεν θα ήταν καλή εκτός αμα έπαιζαν σε κάνα Λυκαβηττό

σιγουρα θα ηταν καλυτερα εκει και θα το ευχαριστιοταν πιο πολυς κοσμος γιατι εφυγαν αρκετοι οχι και τοσο ευχαριστημενοι λογω της κωλοδιοργανωσης:)

Κρίμα που δεν φωνάξαμε όλοι μαζί Noldor ρε παιδιά :stuck_out_tongue:

Πάντως ήταν πολύ ωραία, μ’άρεσε η συναυλία. Συγκεκριμένα, ο ήχος πάνω ευτυχώς ήταν καλός, επίσης ο Hansi ήταν σε επαφή με το κοινό σε αντίθεση με άλλους καλλιτέχνες…Τραγουδήσαμε, χτυπηθήκαμε, χορέψαμε, τα πάντα όλα! Θέλω οπωσδήποτε να τους ξαναδώ με setlist που να θυμίζει περισσότερο κάτι απ’τα παλιά…δεν είχα επαφή με τα νέα τραγούδια τους :stuck_out_tongue:

Στο And Then There Was Silence ξαφνιάστηκα που θυμήθηκα σχεδόν όλα τα λόγια. Και συγκινήθηκα και λιγάκι.

Άντε, πάντα τέτοια!

:p:p:p

Oταν ξαναέρθουν να έχουμε συνεννοηθεί να φωνάζουμε όλοι Somewhere far beyond :smiley:

Ωραία κουβέντα όμως.
Ναι, νομίζω από τη μία είναι αυτό, η επιβέβαιωση ότι ανήκουμε σε κάτι συλλογικό, κάτι που εκείνη τη στιγμή μας υπερβαίνει ως άτομα εφόσον όλοι συμμετέχουμε σε αυτή την κίνηση.
Από την άλλη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή να φωνάζει ένας για ένα ψαγμένο κομμάτι και να νιώθει πιο μάγκας απ’ όλους όταν το παίζει η μπάντα.

Σε συγκροτήματα μεγάλου μεγέθους όπως οι Guardian ξέρεις ότι κάποια πράγματα είναι δεδομένα. Valhalla και Bard’s Song (In The Forest) στην προκειμένη περίπτωση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά κλασσικά που εναλλάσονται και σπανιότερες εκπλήξεις.
Το ότι παίζουν αυτά τα δύο κομμάτια πάντα ή σχεδόν πάντα δεν σημαίνει ότι δεν είναι κομματάρες και τα πιο ‘συναυλιακά’ τους. Από αυτή την άποψη δεν είναι τραγικό να τα ζητάει ο κόσμος και ειδικά κόσμος που τους βλέπει πρώτη φορά.
Από την άλλη, επειδή καλώς ή κακώς σε αυτή τη μουσική μετράει περισσότερο η γνώση, η αφοσίωση και η προσωπική σύνδεση με τον καλλιτέχνη και όχι τόσο η μόδα (δηλαδή, πάμε να ακούσουμε guardian που λένε κι εκείνο το ωραίο το ακουστικό να το τραβήξουμε βίντεο), υπάρχει κόσμος που θέλει να ακούσει κάτι πιο εξεζητημένο και να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η μπάντα τους σέβεται και παίζει κι από τα παλιά αντί να προωθεί μόνο τα καινούρια.
Προσωπικά δέχομαι και τις δύο εκδοχές οπαδών, αλλά όπως είπα και πιο πριν μου χτυπάει άσχημα, ενώ κάποιοι τρελαίνονται με καινούρια, να μην γνωρίζουν καν τα παλιά, τα οποία είναι και πιο κλασσικά όπως και να το κάνουμε. Και οκ, το know how στις συναυλίες κερδίζεται με την εμπειρία, πήξαμε στους μεταλοπατέρες, λες και δεν πέρασαν ποτέ από αυτό το στάδιο.

Ε, οι guardian κάπως το ισορρόπησαν αυτό με τις επιλογές τους. Time what is time και traveler δεν τα παίζουν παντού…

Χρειάζεται οργάνωση λέμε :stuck_out_tongue:

By the way, μεγάλη χαρά και στο άκουσμα των Bright Eyes και Traveler in Time.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ξάδερφος μου που τους έχει δει λέει ότι το Noldor είχε παιχτεί 1000% το 98

Κομματαρες και το Noldor και το Thorn και το Blood Tears και θα τρελαινομουν να τα παιξουν αλλα οκ τι να καθομαι να φωναζω Thorn? Αφου το ξερω οτι δεν παιζει :stuck_out_tongue:

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα ρε συ :S
Next time όμως θα πρωτοτυπίσω και ό,τι είναι να γίνει ας γίνει.

Εχω την εντύπωση ότι είχαν παίξει το dark passage και όχι το noldor, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Το curse of feanor πάντως δεν το έχουν παίξει. Κάπου το είχα γράψει το setlist του 98, αλλά μάλλον δεν υπάρχει πλέον αυτό το χαρτί.

Για When Sorrow Sang μαλακια μου,εχει παιχτει και το χω ο βλακας το αρχειο,πριν που τα σημειωνα μου ξεφυγε#-o .Το Νολντορ δε το βρισκω πουθενα σε μπουτλεκγς και τετοια,τι διαολο,να το παιξαν μονο στης Αθηνας?(που πιθανο η Vampire να ποσταρε το σετλιστ απο Σαλονικη(Μυλο)γιατι αυτο υπαρχει στο νετ και εχει ακριβως αυτα τα κομματια.)Τεσπα,αφου το θυμαται ξεκαθαρα το παιδι δεν εχω λογο να το αμφισβητησω εννοειται.

Λοιπόν γαμάτα ήταν και δω, αν και δεν άκουσα πολλά από αυτά που ήθελα.
όσα θυμάμαι:
Sacred Worlds
Welcome to Dying
Traveler in Time
A Voice in the Dark
Nightfall
Valhalla
Time Stands Still
Mordred’s Song
This Will Never End
Lord of the Rings
Welcome to Dying
And then There Was Silence
Encore:
ένα που δεν θυμάμαι με τσιφτετέλια
Bard’s song(in the forest)
MAJESTY ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ
Mirror Mirror

είδα και (γραφικούς) :stuck_out_tongue: αστάλδο και λογικά πολ, πάνω στον εξώστη δεξιά.
ντάξει καλά ήταν, θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥ καλύτερο το σετ(Άλλωστε εντελώς ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ,ναι,το καλύτερο τους αλμπουμ είναι το Follow the Blind), δε γαμιετ όμως, πάλι καλά που μπήκα από σπόντα.

Γεία σας και απο εμένα:)
Οι γυναικείες τσιρίδες που ακούγονταν πρέπει να ήταν απο εμένα και άλλη μια κοπέλα πίσω μου :stuck_out_tongue:
Νομίζω πάντως πως την παρασκευή ήθελαν να πουν το Noldor, αλλά άρχισαν όλοι να φωνάζουν για το Nightfall.
Ήμουν και τις 2 μέρες αρκετά μπροστά και ήταν πάαααρα πολλά άτομα που εκτός απο το ρεφρεν του Βαλχαλα και το Ματζεστι δεν ήξεραν στίχους απο κανένα άλλο τραγούδι.Δεν μου πέφτει κανένας λόγος απο τη στιγμή που πλήρωσαν για να έρθουν αλλά τι νοήμα έχει να πληρώσεις τόσα λεφτά για ενα γκρουπ,να κάθεσαι μπροστά μπροστά και να στέκεσαι σαν αγγούρι 2 ώρες?

Ωωωωωω, ναι λοιπόν, η υπεύθυνη για τις απίθανες αυτές τσιρίδες βρίσκεται πια ανάμεσα μας! Δόξα και τιμή και καλώς ήρθες!!! :bow::respect:

Ε η άλλη κοπέλα θα 'ναι η μαρία ;ρ

τουλάχιστον δεν έπαιξαν last candle γιατί ο astaldo θα μου το κοπάναγε ως το 2013:p

Ωραιος!!!

Χαχαχα καλώς σας βρήκα!
Εγώ τσίριζα στην αρχή και στο τέλος κάθε τραγουδίου και όταν "γύρισαν"για τα encore(και γενικά τραγούδα στα αυτιά των κακόμοιρων που βρέθηκαν δίπλα μου), η άλλη κοπέλα ήταν που τσίριζε πριν αρχίσουν:p

2ωρο μάγκες η σαλόνικα! Υπέροχοι και δυναμικοι, αν και με στεναχώρισε λίγο ο ήχος σε κάποια σημεία!

Το λιστ ήτανε

Sacred worlds
Welcome to dying
Nightfall
Time stands still - που αλλού;- At the iron hill!
Mordred’s song
This will never end
Lord of the rings
A voice in the dark
Traveler in time
Valhalla
And then there was silence

Wheel of time
The bards song - in the forest
Majesty
Mirror mirror

Χαίρομαι που τιμήσανε λίγο από όλες τις δουλειές τους!
Ο νέος δίσκος πολύ καλός κατεμε, ανταγωνίζεται αρκετά τους παλιούς! Ο χρόνος θα δείξει…