Blind Guardian [6-7/5/2011] @Fuzz Club, Αθήνα - [8/5/2011] @Principal, Θεσσαλονίκη

Επι το να φωνάζουμε τι κομμάτι θέλουμε…

Συγνώμμη αν εκνευρίσω κάποιους με τη γνώμη μου, αλλά το να φωνάζει μια μερίδα οπαδών το κομμάτι Α, μια μερίδα το Β κ.ο.κ. είναι ανοησία! Έχουνε προγραμματισμένα κάποια κομμάτια! Σίγουρα θα παίξουνε αυτά! Και όχι αυτό που ζητάμε, εκτός και αν τυχαίνει να το έχουνε ετοιμάσει!

Στο τέλος το κοινό διχάστικε σε majesty και mirror mirror…ήθελα να ήξερα, ποιος ο λόγος να φωνάξεις mirror mirror;;;
Με αυτό κλείνουνε συνήθως, άντε και να μην είναι συνήθως οι μισοι και βάλε είδανε τα λιστ της αθηνας ότι κλείνουνε με αυτό, σαν να τους λες πειτε το και καληνύχτα! Χώρια που ξες ότι θα το ακούσεις! Και φυσικά οι guardian έιχανε ετοιμάσει και τα 2 και όντως παίξανε και τα 2 ικανοποιώντας όλους!

Αλλά φανταστείτε να φωνάζει ο καθένας απο ένα κομμάτι, τι θα γίνει…! Άμα πάμε σε συναυλία των helloween και 200 άτομα φωνάζουνε WE’VE GOT THE RAAAIIIIIT!
CLAPCLAP CLAPCLAP-CLAP πιστεύετε πως θα το παίξουνε;; 8)

σε παραθέτω στο live των gamma ray στην αθήνα που μετά από απαίτηση του κοινού παίξαν το ride the sky.

Ελρικ μολις χτυπησες 100αρι ποστς στο θρεντ,δε πιανεις ακομα μεγαλεια θρεντ Μανογουορ αλλα εισαι σε καλο δρομο:lol:

είμαι κοινωνικός άνθρωπος, τι να κάνω :stuck_out_tongue:

Ένα σημαντικό τραγούδι για τον Kai, που φυσικά και δεν ήτανε υποχρεωμένος να παίξει, το έκανε για να ευχαρηστίσει το κόσμο!
Άλλο όμως να ζητάς ένα κομμάτι σαν χάρη τελείως επιπρόσθετα, απο αυτά που σημαδεύουνε ΤΟΟΟΣΟ ένα καλλιτέχνη, γιατί για μένα οι Gamma Ray έιναι ο Kai Hansen, και άλλο ένα κομμάτι που ξες ότι στανταριά θα παιχτεί!
Έχει για μένα κάποια διαφορά!

Σόρυ για το quote, αλλά υπήρχανε και ενδιάμεσα μυνήματα, για να μη γίνει μπέρδεμα!

απλά στο λέω γιατί ,φυσικά δεν είναι ο κανόνας, αλλά δε παύει που και που να συνομοτεί το σύμπαν και να ακούγονται οι “προσευχές”. ε και σε τέτοιες περιπτώσεις οι προσευχές ήθισται να αφορούν θαμμένα πράγματα 8)

Όταν όμως μια μπάντα έχει ετοιμάσει σχεδόν 2 ολόκληρα setlist για την περιοδεία, δεν είναι απίθανο να κάνουν το χατίρι του κόσμου. Τώρα με το που τελειώνει το Bard’s Song να φωνάζουν Mirror Mirror κι εγώ μόνος μου σα βλαμμένος να φωνάζω το Hobbit ήταν ολίγον τι τραγική στιγμή… Κατά τα άλλα πάντως πολύ καλό κοινό.

Γενικά απίστευτο live. Ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα και έπαθα πλάκα με το επίπεδο των εκτελέσεων. Θα άλλαζα And then there was Silence και Majesty με Into the Storm, Past and Future Secret και Hobbit, αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας…

Τάδε έφη [B]Marcus[/B] λίγο πριν βγει στη σκηνή για το δεύτερο live της Αθήνας:

[B][I]Before the storm
Backstage in Athens, everybody is still relaxing and slowly getting ready for the show. Yesterday rocked big time so we are looking forward to tonights gig, same place, different setlist, lets see how things will be…[/I][/B]

Πιστεύω πως ως κοινό το κάναμε κι εμείς το κομμάτι μας και δεν θα έχουν παράπονο! :slight_smile:

Δεν είμαι φανατικός των Guardian, το ότι ακούω από τα 15 και νωρίτερα θα ταν μεγάλο ψέμα, κατά κάποιο λόγο έχω 4 αυθεντικά τους, και σήμερα είχα όρεξη να δω Guardian live χωρίς να πληρώσω πολλά.
Περιμέναμε 4 άτομα έξω να το πάρουμε απόφαση να μπούμε με 2 εισητήρια, οπότε χάσαμε τα 4 πρώτα κομμάτια, έγινε η αλητεία και μπάινοντας προλόγιζε το [I]Mordred’s Song[/I] (το καλύτερό τους;).
Γενικά πολύ ωραία ήτανε, στα κλασικά ο χαμός, θα θελα να ακούσω κανά [I]Under The Ice[/I], [I]Script[/I], το 14λεπτο είχε στιγμές που μ’αρεσε αλλά σίγουρα 2 τραγούδια στην θέση του θα ταν προτιμότερο.

Δεμένη μπάντα, καλός ήχος, άψογος ο Χανσι και οι υπόλοιποι, μεγάλη διάρκεια, ε πολύ ωραία ήτανε,

νταξει καλα που δεν πηγα τελικα.

Είστε όλοι σας τόσο μεγάλα fanboys, που και όλη την δισκογραφία να έπαιζαν με την σειρά που την θέλατε, θα λέγατε πάλι πως σας χάλασε που δεν είπαν το Barbara Ann.
(Κι εγώ μαζί σας.)

Μα και εγώ έτσι θυμάμαι γμτ, αλλά έχουν περάσει και τόσα χρόνια και δεν μπορώ να είμαι βέβαιος

Έχω τη συναυλία σε video και δεν το είχαν παίξει. Μάλλον λάθος θυμάστε…

Δεν μου κολλάει με τίποτα ύπνος! Αυτό που έζησα αυτές τις 3 μέρες, και ειδικά σήμερα στη Θεσσαλονίκη ήταν κάτι παραπάνω από [B][SIZE=“6”]ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ[/SIZE][/B]! Θα μπορούσα να γράψω 20 σελίδες έκθεση για το τι μου συνέβη και πάλι δεν θα ήταν αρκετό…

3 στα 3 όπως υποσχέθηκα. Ήμουν η πρώτη που μπήκε μέσα και στα 3 λαιβ. Η αϋπνία, η νηστεία και το ρίζωμα έξω από το fuzz/principal είχε τα επιθυμητά αποστελέσματα. Το κάγκελο μπροστά από τον Χάνσι μου τριπλοπιάστηκε…

Τα σετλιστ για κάποιον που τους έβλεπε 1η-2η φορά πρέπει να ήταν ιδανικά. Εμένα δεν με κάλυψαν σε πολλά σημεία, έπρεπε να παιχτούν τουλάχιστον κομμάτια που τα παίζουν μια στο τόσο όπως last candle, banished from sanctuary, journey through the dark, i’m alive κλπ και φυσικά κάτι παραπάνω από το όπερα αλλά εντάξει ας μην είμαστε και πλεονέκτες. Μόνο το γεγονός ότι τους είδα τριήμερο ήταν ευλογία κυρίου!!! Κόντεψα να πάθω όταν ακούστηκαν οι πρώτες νότες του hobbit ήταν too much για να το αντέξει η καρδούλα μου!!! Επίσης στα time what is time και lost in the twilight hall χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου!!!

Την Παρασκευή ήταν σαφώς καλύτερα από το Σάββατο. Τουλάχιστον είχαμε πιάσει κάγκελο άτομα που γνωρίζαμε που πάνε τα 4 γιατί το Σάββατο η κατάσταση ήταν απελπιστική!!! Ούτε τα βασικά κομμάτια δεν ήξεραν να τραγουδήσουν τι ήρθαν και μου κοτσαρίστηκαν μπροστά??? Αίσχος και ντροπή! Και εννοείται ότι δεν μιλάω για το silence και τα καινούρια γιατί στις πρώτες σειρές μόνο εγώ ακουγόμουν. Και αυτή η επιμονή για valhalla-mirror mirror-bard’s song καταντάει κάτι παραπάνω από κουραστική! Αφού ρε ΓΙΔΙΑ ξέρετε ότι θα παιχτούν αφίστε να ακούσουμε τίποτα διαφορετικό να γίνει η έκπληξη, τι φοβάστε μη τα χάσετε? Τόσο σας κόβει τόσα ζητάτε…

Η συναυλία της Θεσσαλονίκης ήταν ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! Φάγαμε σε συμμετοχή και πάθος την Αθήνα με το κουταλάκι και ας ήμασταν πιο λίγοι. Η σκηνή του πρίνσιπαλ ήταν μια ανάσα μακριά μας και οι χειραψίες γίνονταν έτσι ακριβώς όπως έπρεπε, όχι σαν τα πεταχτά μπατσάκια του fuzz.

O Hansi ήθελε δεν ήθελε με έμαθε. Στη Θεσσαλονίκη ανέφερε την ξαναμαναπαρουσία μου στη γνωστή θέση αλλά παρόλη τη σχέση που αναπτύξαμε στο τριήμερο δεν μου έκανε τη χάρη να παίξει το last candle λέγοντας dream on my dear…:cry:

Σε προηγούμενα ποστ κάτι αναφέρθηκε για γυναικείες τσιρίδες… δεν ξέρω μέχρι που ακουγόμουν αλλά το λαρύγγι μου έλιωσε και οι παράφωνες φωνητικές μου χορδές καταστράφηκαν σας διαβεβαιώ…

[B][SIZE=“5”]ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ[/SIZE][/B] μετά από 16 χρόνια κατάφερα να τους γνωρίσω από κοντά! Μόνο η ‘‘συμμορία των 6’’ που τους συναντήσαμε στο principal μπορεί να καταλάβει το μέγεθος αυτών που ζήσαμε. Οι συναντήσεις της Αθήνας ήταν κρυόκωλες και πολύ τυπικές σε σχέση με τη φιλική-οικογενειακή ατμόσφαιρα που βιώσαμε στον Βορρά. Μετά από το σημερινό έχω κλείσει, έχω ολοκληρωθεί! Πήρα υπογραφές σε όλα τα βυνίλια, σε πόστερ, ο Andre μου χάρισε μπλούζα, ο Χάνσι μου υπέγραψε μαζί με τους άλλους σε δικό μου t-shirt και μου έκανε αφιέρωση ‘‘with love to Mererfin!!! Hansi.’’ Καβάτζωσα άλλες δυο πένες (2 από Andre και 1 Marcus) έπιασα μπαγκέτα από τον Frederik κ.α.
[B][SIZE=“4”]ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ, Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ, Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!![/SIZE][/B]
Αλλά αυτό που θα αντηχεί για πάντα στα αυτιά μου είναι ο Hansi να κατεβαίνει τα σκαλιά για να μας συναντήσει φωνάζοντας το όνομά μου… ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ!!!

[B][SIZE=“4”]ΜΟΝΟ GUARDIAN ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!![/SIZE][/B]

Hail στα αδέρφια paul, thorgal, freedom, elric, astaldo, kaiser, deathakia, deadmemories, και τους καινούριους που γνώρισα: rasputin, guardian of the blind και angus7!!!

Άντε με το καλό του χρόνου στο εξωτερικό όταν θα έχουν εξαντληθεί και πάλι τα αποθέματά μου. Αν και κοινό σαν την Ελλάδα [B][SIZE=“4”]ΠΟΥΘΕΝΑ[/SIZE][/B]!!!

Mererfin μηπως εισαι η κοπελα που στην Αθηνα ησουν μαζι με τον Paul και το Σαββατο εγραψες ενα νουμερο πανω στη σακουλα μου και τη μια μερα ειχες ερθει με μπλουζα φαν κλαμπ και την αλλη με τα εξωφυλλα διαφορων δισκων; (Για Αθηνα παντα).

Ωραία ήταν, πρώτη μου φορά guardian και απόλαυσα πάρα πολύ τα κλασσικά, το welcome to dying, το wheel of time και το majesty να είναι καλά τα παιδιά που το απέτισαν και το ακούσαμε αν και παραλίγο να τους το χαλάσουν όταν άρχισαν όλοι να φωνάζουν mirror mirror λες και υπήρχε περίπτωση να μην το παίξουν

Άντε ρε εσύ είσαι? Με έκανες add και στο fb?
Για την ακρίβεια όλων των δίσκων… συτή μου υπέγραψαν!!!:smiley: :smiley: :smiley:

ειναι πρωτοφανης ο ρυθμος των ποστ σε αυτο το thread. Μολις χτες εγραψα στη σελιδα 128 και σημερα εφτασε κιολας στην 143!!!απιστευτο!

που να έβλεπες και το thread των manowar :stuck_out_tongue:

Άσε τους Manowar εσύ!!! Που μου ρθες και με sign of the hammer…:lol: Εδώ είναι για ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ!!!:stuck_out_tongue: