Blind Guardian- Beyond the Red Mirror 30/1/2015

Το At The Edge Of Time το θεωρεις αχταρμα επιπεδου? Οσο για αμεσοτητα, δεν μπορεις να πεις οτι οι Guardian ηταν ποτε η μπαντα που βγαζει ευκολα τραγουδια με 1-2 riff και ευκολομνημονευτα απο την πρωτη ακροαση. Παντα ειχαν πολυεπιπεδες ενορχηστρωσεις και πολλες αλλαγες στα κομματια τους.

Έχεις δίκιο, αλλά τουλάχιστον από το Imaginations και πίσω είχαν τουλάχιστον μία συγκεκριμένη δομή λιγάκι πιο απλοϊκή με ευκολομνημόνευτα τραγουδάκια. Εντάξει, δεν έγραψαν ποτέ άλμπουμ τύπου Dark Saga ή Glory To The Brave, αλλά συνθέσεις με δομή τύπου Guardian of the Blind, Damned for All Time, Fast to Madness. Valhalla, Welcome to Dying, Goodbye My Friend, Journey Through the Dark, Ashes to Ashes δεν ξανάγραψαν

οχι ακομα

Kαλα, το at the edge of time ηταν οντως ΓΑΜΑΤΟ! Αλλα απο αυτα που ακουσα μεχρι τωρα κι απο αυτα που διαβαζω…μαλλον για night at the opera vol2 παμε δυστυχως…ξαναλεω, ελπιζω να διαψευστω.

NATO pt2 για κανένα λόγο…

Το At The Edge Of Time το θεωρεις αχταρμα επιπεδου? Οσο για αμεσοτητα, δεν μπορεις να πεις οτι οι Guardian ηταν ποτε η μπαντα που βγαζει ευκολα τραγουδια με 1-2 riff και ευκολομνημονευτα απο την πρωτη ακροαση. Παντα ειχαν πολυεπιπεδες ενορχηστρωσεις και πολλες αλλαγες στα κομματια τους.

σωστός…αλλά όχι πάντα…μετά το TFTTW ξεκίνησε το πραγματικό πανηγύρι για τους Guardian?και έγιναν η μπάντα που προσωπικά λάτρεψα (χωρίς να λέω πως τα 2 πρώτα είναι κακά αλμπουμ)

συνθέσεις με δομή τύπου Guardian of the Blind, Damned for All Time, Fast to Madness. Valhalla, Welcome to Dying, Goodbye My Friend, Journey Through the Dark, Ashes to Ashes δεν ξανάγραψαν

το βλέπεις πως εδώ αναφέρεσαι σε τραγούδια πριν το IFTOS οπότε και άλλαξαν το στυλ σε πιο συμφωνικό με πολύπλοκες ενορχηστρώσεις. Πλέον δεν περιμένω από αυτούς να κάνουν πισωγύρισμα και να αποδομίσουν το συνθετικό στυλ που έχουν καθιερώσει.

Ο καινούριος δίσκος πάντως με κάθε ακρόαση μεγαλώνει μέσα μου…έχει γίνει φοβερή δουλειά…υπάρχουν κάποια θέματα με την μίξη βέβαια…έως ένα βαθμό λογικό καθώς είναι παραφορτωμένο ώρες ώρες (3πλα φωνητικά 2-3κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα, εφέ κλπ).

http://theageofmetal.com/blind-guardian-beyond-the-red-mirror-2015/ ενθαρρυντική κριτική και όσο πλησιάζουν οι μέρες δεν κρατιέμαι!

Και τα 2 πρωτα ειναι δισκαρες απλα ειναι πιο κλασικο power metal μετα εβαλαν δικα τους στοιχεια και αυτο τους εκανε να αποκτησουν προσωπικο ξεχωριστο ηχο. Η συνθετικη τους νοοτροπια ειναι τοσο μα τοσο Blind Guardian και για αυτο τους αγαπαμε. Ουτε εγω περιμενω πισωγυρισμα αλλα φοβαμαι μην πεσουν στην παγιδα που επεσαν στο A Night At The Opera, θελω κατι οπως στο At Τhe Edge Οf Time που συνδυαζε κομματια τυπου Wheel Of Time με κομματια τυπου Ride into Obsession… Γενικα αν εχουμε κατι στο επιπεδο του At Τhe Edge Οf Time θα χοροπηδαω…

Από τις κριτικές που διαβάζω εδώ στην Ελλάδα μάλλον έχουμε να κάνουμε με αυτό που περίμενα, αχταρμάς με συμφωνικές και μεγάλα κομμάτια. Άρα καμία επιστροφή σε παλιά μεγαλεία και μάλλον θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει (για μένα) όπως σχεδόν ότι έχουν βγάλει από το ΑΝΑΤΟ και μετά.

Ανγκους το έγραψα και πιο πριν πως πέρα λιγοστών σημείων δεν θυμίζει ANATO…όπως μου είπε και ο Andre σε συνέντευξη που κάναμε την δευτέρα έχουν συνειδητοποιήσει το τι πήγε λάθος με εκείνο το αλμπουμ

διάβασε και την δική μου :stuck_out_tongue:

η ορχήστρα ίσως χαλάσει κάποιους αλλά εκεί θέλουν να το πάνε πλέον το πράγμα
όταν το ακούσετε έρχεστε εδώ και διαφωνούμε ή συμφωνούμε

Την διάβασα και μακάρι να είναι τόσο καλός όσο λές, απλά-όπως και στην περίπτωση και άλλων μεγάλων συγκροτημάτων(Metallica, Maiden)-δεν θέλω πια μεγάλα τραγούδια, φορτωμένες παραγωγές και τέτοια. Προτιμώ μια πιο straight αισθητική που φαίνεται ότι το έχουν χάσει. Τεσπα θα το ακούσω,μάλλον προκατειλημμένος, και μακάρι να πέσω έξω.

έχει μια λογική αυτό που λες και το κατανοώ, αλλά straight δεν είναι για κανένα λόγο ο δίσκος οπότε δεν ξέρω αν θα ικανοποιηθείς.το πράγμα όσο πάει και γίνεται πιο “γκράντε”…βασικά δεν θέλουν και δεν νιώθουν την ανάγκη να γράψουν ένα πχ bright eyes…θα μπει λογικά την παρασκευή και η συνέντευξη που εξηγεί κάποια πράγματα

Αν μου επιτρέπετε κάποια σχόλια για την κριτική πριν ακούσω τον δισκο…Καταρχήν είναι γεγονός πως η μπάντα θεωρεί πως έχει βρει στο πρόσωπο του Bauerfeind τον “μεντορα” της.Εγώ πάλι θεωρώ οτι αυτός ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος που ενώ όλα τα άλμπουμ της εποχής του (πλην του Twist ίσως) σπέρνουν και περιέχουν διαμάντια,βρισκόμαστε -κι απ’οτι φαίνεται για άλλη μια φορά- να συζητάμε θέματα παραγωγής και ήχου και αν κάποιος μπορεί ή όχι να ακούσει έναν δίσκο όχι γιατι δεν έχει καλά τραγούδια αλλά γιατι τον κουράζει ο ήχος.
Μια απ΄τα ιδια και για τα ντραμς.Ο Thomen έφυγε και πάει.O Ehmke είναι γαματος ντράμερ,παίζει σωστά,γρήγορα και με ακρίβεια τα μέρη του Thomen.Όμως ο μόνος λόγος που ακούγεται έτσι όπως ακούγεται (όποιος τους έχει δει live μπορεί να κατανοήσει την διαφορά στον ήχο) είναι γιατι η αποκλειστική ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα βαραίνει τον παράγωγό.Ακόμα και αν η μπάντα έχει συγκεκριμένη άποψη πάνω στον ήχο και έχει βλέψεις για αυτήν την πλαστικούρα,ο παραγωγός πρέπει να τους πείσει ότι κάτι δεν πάει καλά.Με αυτόν τον τρόπο θα ακούγονται έτσι,με τον άλλον θα ακούγονται έτσι.Να προτείνει κουρδίσματα,δέρματα κλπ. Σ’αυτο ακριβώς το σημείο θα μπορούσε να κολλήσει απόλυτα το σχόλιο του shadowking που αφορά π.χ τους Maiden και τον ήχο τους και τον αντίστοιχο Bauerfeind,τον Shirley.

Τέλος με βρίσκει σύμφωνο η άποψη για την μουσική κατεύθυνση της μπάντας.Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ οτι 25 χρόνια μετά τα Tales & Twilight θα άκουγα ακόμα τραγούδια στυλ Valhalla και Banish.Απίστευτα γαμάτα όταν βγήκαν,ακόμα πιο απίστευτα στα live αλλά απο την στιγμή που και οι ίδιοι δεν πολυγουστάρουν και αυτά τα “διαφορετικά” που έχουν στο μυαλό τους και κυκλοφόρησαν είναι εξίσου δυνατά και καλά,δεν βλέπω το λόγο για πισωγυρίσματα και να αναμασούν τα ίδια και τα ίδια.Αυτά…

Εν αναμονη του δισκου λοιπον :smiley:

δεν βλέπω λόγο διαφωνίας εδώ…απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι ικανοποιημένοι με αυτόν τον ήχο αφου (το λες και εσύ και συμφωνώ) πρόβλημα είχαν και τα προηγούμενα αλμπουμ…

ιν μαι ντιφενς πάντως δεν λέω πως ο Εμκε είναι κακός ντραμερ ίσα ίσα…αλλά Θόμεν δεν είναι ._ (τελεία και παύλα) ακόμα και για το λαιβ που λες επείδή τους έχω δει και τους 2 πιστεύω πως και εκεί ακόμα υπάρχει διαφορά

Δεν ξερω τι λετε εσεις, εγω περιμενω μεγαααλο υπνο απ τους Guardian. :sleep::sleep::sleep: Αν βαλουμε μαζεμενα ολα τα καλα κομματια των δυο προηγουμενων δισκων εχουμε ενα πολυ καλο EP.

Not far from the truth…

Πάντως σήμερα ξέθαψα το At The Edge Of Time μετά από καιρό και μου φάνηκε αρκετά καλό. Μάλλον το καλύτερο τους μετά από Nightfall (τεράστια λατρεία). Αλλά ναι από τα 3 τελευταία βγάζεις κομμάτια απλά για 1 άντε 1,5 καλό άλμπουμ (από το twist ίσως και κανένα όσο το σκέφτομαι).

Δεν ξέρω τι να περιμένω από το καινούργιο. Το μοναδικό κομμάτι που έχει διαρρεύσει δεν μου άρεσε καθόλου. Οι κριτικές μιλάνε για ιδιαίτερα πολύπλοκο άλμπουμ με πολύ μουσική μέσα κάτι που δεν ξέρω πόσο καλό μπορεί να είναι. Θα ήθελα πάντως τουλάχιστον ένα ακόμα μεγάλο άλμπουμ από αυτούς.

@ chinaski
πέρα από το πολύ καλό review και μπράβο σου (το περιμένω με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον hype hype hypeeeee ) ! να πω μια απορία, λογικά το άλμπουμ πρέπει να σας έχει έρθει σε cd ή mp3 σε όλους τους ριβιούερς, πως και κανένας από τα εκατοντάδες άτομα που το έχουν πάρει για ριβιού σε όλο τον πλανήτη δεν το έχει leekάρει ??? στατιστικά να το δεις …
ή παίρνουν οι εταιρίες κάποιο μέτρο γι αυτό ??? (απλή περιέργεια ε :stuck_out_tongue: )

Also λες σε κάποιο σημείο του review :
"Οι Blind Guardian λοιπόν πίστευα πως θα μου βάλουν δύσκολα με τον δέκατο στούντιο δίσκο τους για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Τελικά, η αιτία που δυσκολεύτηκα ήταν αρκετά διαφορετική. "
να υποθέσω ότι τελικά η αιτία ήταν η πολυεπίπεδες συνθέσεις και η “δύσκολη” ενορχήστρωση ?

Πάντως προσωπικά δεν με χαλάει και τόσο η κατεύθυνση που έχουν πάρει από το nightfall και μετά, δεν περιμένω να δω τραγούδια σαν τα παλιά πρώτον και καλύτερον γιατί η ίδια η μπάντα έχει αλλάξει λίγο το στιλ της συνθετικά και κατά δεύτερον γιατί λογικό είναι τα χρόνια περάσανε και όσο να ναι η έμπνευση έχει πέσει λιγάκι … γι αυτό το λόγο το twist δεν αρέσει τόσο, ενώ έχει ωραία κατεύθυνση, του λείπει η έμπνευση στα περισσότερα κομμάτια (αλλά τα καλά είναι υπερκομματάρες …), το anato ωραίο αλλά η παραγωγή το θάβει, ενώ το edge τα πηγαίνει καλύτερα και στα 2, γι αυτό και άρεσε περισσότερο.

Όπως πολύ σωστά γράφτηκε και στο review θα μπορούσαν πολύ απλά να γραφούν μέτρια/κόπιες κομμάτια στο παλιό στιλ, αλλά παρόλα αυτά προτιμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και σίγουρα λιγότερο safe, αυτό για μένα είναι τιμιότητα της μπάντας, οπότε άλλο αν δεν μας αρέσει το στιλ (γτ προφανώς ο καθένας έχει το γούστο του) και άλλα ότι γενικά είναι χάλια.
Προσωπικά ένα album στο στιλ του twist, αλλά αρκετά ποιο εμπνευσμένο θα ήταν υπέροχο !!!

(Όσο για αυτό για maiden κλπ που ειπώθηκε, για ποιο μεγάλες φορτωμένες παραγωγές κλπ προσωπικά μου αρέσει ΚΑΙ αυτό εξίσου και σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερο, πάλι θέμα γούστου είναι, αλλά και τους maiden και τους guardian τους βλέπω να κάνουν αυτό που θέλουν οπότε μαζί τους στο όραμά τους … !!! )

σε ευχαριστώ. (να δω τι θα λες αν δεν σου αρέσει ο δίσκος βέβαια…χαχα)
τα πρόμο έρχονται 99% των περιπτώσεων σε μορφή mp3 και απλά με κωδικούς κατεβάζεις τον δίσκο. από εκεί και πέρα είναι watermarked οπότε αν πχ το ανεβάσω εγώ σε ένα τορεντ μπορούν να δουν ποιος το έχει λικάρει και φαντάζομαι μετά θα τον πηδήξουν με κάποιον τρόπο…δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα :stuck_out_tongue:

Also λες σε κάποιο σημείο του review :
"Οι Blind Guardian λοιπόν πίστευα πως θα μου βάλουν δύσκολα με τον δέκατο στούντιο δίσκο τους για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Τελικά, η αιτία που δυσκολεύτηκα ήταν αρκετά διαφορετική. "
να υποθέσω ότι τελικά η αιτία ήταν η πολυεπίπεδες συνθέσεις και η “δύσκολη” ενορχήστρωση ?

ναι αυτό που λες. προσωπικά στην τρίτη ακρόαση άρχισα να το “αποκωδικοποιώ”. επίσης είχα χεστεί απάνω μου μήπως ήταν μούφα και έπρεπε να το θάψω…

Πάντως προσωπικά δεν με χαλάει και τόσο η κατεύθυνση που έχουν πάρει από το nightfall και μετά, δεν περιμένω να δω τραγούδια σαν τα παλιά πρώτον και καλύτερον γιατί η ίδια η μπάντα έχει αλλάξει λίγο το στιλ της συνθετικά και κατά δεύτερον γιατί λογικό είναι τα χρόνια περάσανε και όσο να ναι η έμπνευση έχει πέσει λιγάκι … γι αυτό το λόγο το twist δεν αρέσει τόσο, ενώ έχει ωραία κατεύθυνση, του λείπει η έμπνευση στα περισσότερα κομμάτια (αλλά τα καλά είναι υπερκομματάρες …), το anato ωραίο αλλά η παραγωγή το θάβει, ενώ το edge τα πηγαίνει καλύτερα και στα 2, γι αυτό και άρεσε περισσότερο.

Όπως πολύ σωστά γράφτηκε και στο review θα μπορούσαν πολύ απλά να γραφούν μέτρια/κόπιες κομμάτια στο παλιό στιλ, αλλά παρόλα αυτά προτιμούν να κάνουν κάτι διαφορετικό και σίγουρα λιγότερο safe, αυτό για μένα είναι τιμιότητα της μπάντας, οπότε άλλο αν δεν μας αρέσει το στιλ (γτ προφανώς ο καθένας έχει το γούστο του) και άλλα ότι γενικά είναι χάλια.
Προσωπικά ένα album στο στιλ του twist, αλλά αρκετά ποιο εμπνευσμένο θα ήταν υπέροχο !!!

ούτε εμένα με χαλάει η κατεύθυνση και σίγουρα μετράει πολύ που τολμάνε πράγματα…η παραγωγή όμως έχει θέμα και θα πρέπει να το λύσουν. θα μιλάγαμε για άλλο επίπεδο δίσκων αν δεν ήταν τόσο “ψεύτικη”

(Όσο για αυτό για maiden κλπ που ειπώθηκε, για ποιο μεγάλες φορτωμένες παραγωγές κλπ προσωπικά μου αρέσει ΚΑΙ αυτό εξίσου και σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερο, πάλι θέμα γούστου είναι, αλλά και τους maiden και τους guardian τους βλέπω να κάνουν αυτό που θέλουν οπότε μαζί τους στο όραμά τους … !!! )

είναι θέμα και προσδοκιών…ένα καλό αλμπουμ μπορεί να σε “χαλάσει” αν εσύ θες να ακούσεις ντε και καλά κάτι άλλο

πάντως είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ περίεργος για το τι θα ακούσουμε όταν κυκλοφορήσει το ορχηστρικό αλμπουμ

hehe
λογικό το watermark !!! κάτι τέτοιο φανταζόμουν αλλά ποτέ δεν είχα ρωτήσει !

όσο για την παραγωγή ναι είναι μεγάλο πρόβλημα και θάβει δίσκους, φαντάσου εμένα μου αρέσει περισσότερο το twist από το anato λόγο παραγωγής …

όσο για το ορχηστρικό το περιμένω ωσάν τρελός, και μόνο από όσα άκουσα στο edge θέλω να δω πόσο θα το τραβήξουν εδώ, το οποίο ορχηστρικό φυσικά θα καθυστερήσει κι άλλο ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΨΕ ΚΑΝΕΝΑΝ κλασικοί λατρεμένοι guardian !!!

8O :respect:
I can’t f****g wait!!!