Blind Guardian- Beyond the Red Mirror 30/1/2015

το κομμάτι που ακούγεται στο τέλος του vid … 8O 8O

At the edge of time

Epicness overload!! :yahoo:

για όσους ενδιαφέρονται στην κεντρική θα βρειτε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρώ και αρκετα αναλυτική συνέντευξη με τον Andre με μπόλικες λεπτομέρειες σχετικά με τον δίσκο

Φαίνεται πολύ χαρούμενος με αυτό που κάνει, οπότε έχει τον σεβασμό μου, παρόλα αυτά εγώ θα ήθελα κομμάτια σαν το Bright Eyes :stuck_out_tongue:

Έχουμε διαρροή , επειγώντος υδραυλικό

Το The Holy Grail ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Κατά τ ’ άλλα πολύ ορχήστρα, εφέ και χορωδία ο δίσκος. Απαιτούνται πολλές ακροάσεις

Που είναι οι κιθάρες ρεεεεε…
Εντάξει το άλμπουμ το αδικού η παραγωγή και οι συνθέσεις, κατα τ΄άλλα είναι Blind Guardian. Το review είναι fanboyσιο όσο δε πάει. Καμιά φορά θα πρέπει να λέμε τα πράματα με το όνομά τους.

Site για download ;

Μια βδομάδα και κάτι νωρίτερα …
Για να δούμε τι θα ακούσουμε …

Άντε να δούμε… Περιμένω εντυπώσεις από τον λαό, αν και από το πρώτο δείγμα απογοητεύτηκα, και απ ’ ότι ακούω πάλι οι κιθάρες θαμμένες. Κρίμα

Aπογοήτευση.

Μπορεί ν’ ακουστώ απόλυτος, αλλά όποιος λέει ότι είναι καλός δίσκος, μάλλον είναι οπαδός.

Αν και γουστάρω ορχήστρες κτλ, αυτό μου φαίνεται ότι πιο κούφιο έχουν βγάλει.

Μια φορά έχω προλάβει να το ακούσω μόνο οπότε με επιφύλαξη θα πω ότι η επιλογή τους να μπλέξουν τόσο πολύ με ορχήστρες και χορωδίες μάλλον καταστρέφει το μουσικό κομμάτι παρά το αναδεικνύει. Σίγουρα έχει καλά κομμάτια αλλά και μετριότητες , όλα όμως θαμμένα κάτω από πολλά κιλά κλασσικής μουσικής. Στην τελική είναι σα να ακους κάποια συμφωνική ορχήστρα με τη φιλική συμμετοχή των BG.

Εμενα μια χαρα μου φανηκε στη μεγαλυτερη διαρκεια του ο δισκος και δεν ειμαι κανας τρελος οπαδος. Σιγουρα ειναι λιγο χαοτικος ως προς την ποσοτητα των ιδεων που υπαρχουν σε ολο το δισκο και λογω αυτου καποια τραγουδια δε νιωθω οτι εχουν την απαραιτητη συνοχη που θα ηθελα
Για συγκροτημα ομως που υπαρχει σχεδον 30 χρονια το αποτελεσμα μου φαινεται θετικο

[B][U]The Ninth Wave:[/U][/B]
Επική εισαγωγή, όταν μπαίνουν τα όργανα ταυτόχρονα με την ορχήστρα έχει αρκετά μέτρια παραγωγή στη καλύτερη οι κιθάρες ακούγονται ok
Αργότερα στο καθαρά μέταλ κομμάτι ποιο μετά σπέρνει !!! μέτρια παράγωγη κι εδώ αλλά όχι τόσο όσο στην αρχή, το ρεφρέν γαμει ! και επικό φινάλε

[B][U]Twilight Of The Gods:[/U][/B]
Το έχουμε ακούσει καιρό τούτο, ποιο κλασικό guardian γρήγορο κλπ πολύ καλό με γαμάτες στροφές και ριφ, το ρεφρέν ίσος χάνει λίγο

[U][B]Prophecies:[/B][/U]
Πολύ μου άρεσε τούτο εδώ, δεν ξέρω γιατί, απλά μου έκανε κλικ !!! κι αυτό ποιο κλασικό guardian και τα ριφ κάτι μου θυμίζουν, κάτι μου κάνουν, θα το βρω που θα πάει …

[U][B]At The Edge Of Time:[/B][/U]
[B][SIZE=3]ΕΠΟC !! EPIC !! MAJESTIC!!![/SIZE][/B], δεν έχω τι να πω !!! ξεκινά σχετικά χαλαρά και χτίζει ένταση και ανεβαίνει και τα δίνει όλα από τη μέση και μετά με το τέλος να είναι απλά μαγικό
Το δέσιμο της μουσικής της μπάντας με την ορχήστρα είναι υπέροχο, μόνο πρόβλημα το: ->
κι εδώ είχε θέμα η παραγωγή ειδικά στο ρεφρέν αλλά και σε κάποια σημεία όπου παίζει δυνατά και η ορχήστρα και η μπάντα, και δεν είναι ότι δεν είναι ωραίο αυτό που ακούγεται ή κακία η μουσική ή η ιδέα, αλλά ότι ακούγεται λάθος δεν ξέρω πως να το περιγράψω, απλά δεν μου ακούγεται σωστά …

[B][U]Ashes Of Eternity:[/U][/B]
Το ριφ στην αρχή μοιάζει λίγο με του Twilight, κλασικό guardian κομμάτι των 3 τελευταίων δίσκων ok i guess

[B][U]The Holy Grail:[/U][/B]
Κλασικό γρήγορα που βαράει !!! πολύ καλό ρεφρέν !!! λογικά θα το ακούσουμε και στο live

[B][U]The Throne:[/U][/B]
[U][B]Πολύ πολύ γαμάτο[/B][/U], ίσος από τα καλύτερα σε θέμα παραγωγής ακούγονται σωστά τα πάντα (μπορεί και για αυτό να μου άρεσε τόσο), επικό, φορτωμένο, χωρίς να κουράζει, γαμηστερό ρεφρέν ωραίες κλασικές BG μελωδίες παντού, υπέροχο υπέροχο υπέροχο !!!

[B][U]Sacred Mind:[/U][/B]
Κάπως ποιο σκοτεινό. ωραίες χορωδίες, βαράει αρκετά
Αρκετά “μοντέρνο” ειδικά τα σόλο μετά τη μέση, ok το ρεφρέν,η δικασια βαράει καλά, έχει και μια περίεργη αλλαγή ρυθμού στο 1:20 :stuck_out_tongue:

[U][B]Miracle Machine:[/B][/U]
Επικό <-> Queen
Επικό <-> Queen
Επικό <-> Queen
Επικό <-> Queen
Πολύ όμορφο, με πιανάκι κλπ, και με ένα επικό ρεφρέν που αυτό κι αν θυμίζει Queen

[B][U]Grand Parade:[/U][/B]
[U]Παρακαλώ όποιος κάτοικος του νοτίου ημισφαιρίου βρει τα σαγόνια μου να τα επιστρέψει ευχαριστώ …[/U]
[B][SIZE=4]έπος υπέροχο[/SIZE][/B]
Τι που στο μισό κομμάτι δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου οι κιθάρες, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ λειτουργεί το κομμάτι τόσο καλά που η κιθάρα εκεί που είναι είναι όπως πρέπει, λειτουργεί τέλεια
δεν έχω λόγια να το περιγράψω το κομμάτι !!!
σαν λογική πάει στο weel of time, αλλά εδώ ξέρουν τι θέλουν να ηχογραφήσουν και δεν ψάχνονται !!!

ΚΑΙ ΝΑΙ μετά από όλα αυτά ΠΕΡΙΜΕΝΩ σαν τρελός το ορχηστρικό, αν αυτό το έπος είναι οι ιδέες τους για το metal δίσκο δεν μπορώ να φανταστώ τι ετοιμάζουν για τον ορχηστρικό !!!

μέχρι τώρα ξεχώρισα At The Edge Of Time, The Throne και το Grand Parade σαν καλύτερα. Και με το The Ninth Wave από κοντά
Επίσης αρκετό κλικ μου έκανε και το Prophecies και δεν έχω καταλάβει ακόμα το γτ …:stuck_out_tongue:

Και λίγη γκρίνια, βασικά μια, η παραγωγή, δηλ. Ρε γαμώτο έχεις τόσο ωραίες ιδέες και ξεκάθαρη κατεύθυνση και στα μισά κομμάτια η παραγωγή σε θάβει … κρίμα είναι :frowning: :frowning: :frowning: να πεις ότι δεν είναι καλό το υλικό ή ότι δεν υπάρχει έμπνευση να πω ok, αλλά και τα 2 υπάρχουν σε τεράστιες ποσότητες …
Και όταν λέω παραγωγή αναφέρομαι καθαρά στο πως ακούγεται ο ήχους, δηλ. Θα θάψιμο κλπ όπου υπήρχε (π.χ. στο grand parade) ήταν ?μια χαρά?, λειτουργούσε σωστά στο κομμάτι και δεν με πείραζε, αλλά ο ήχος σαν ήχος δεν ήταν ok, σαν μουντός, σαν δεν ξέρω τι … :frowning: :frowning:

Νταξει, απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Και ειμαι και φανμπου. Και ΔΕΝ ειμαι και πρωτοδισκακιας μιας και απο το somewhere και πισω, μετριοι μου φαινονται.

Το μονο που με επιασε ηταν το ρεφραιν του prophecies και το ρεφραιν του Throne. Απο κουπλε…αβυσσος…απο χαρακτηριστικα sing-along leadakia…μηδεν.

Γενικα ΜΗΔΕΝ. Τωρα το twist in the myth φανταζει αριστουργημα.

Αχταρμάς όπως το περίμενα, λίγα πράγματα. Θέλει πολλά ακούσματα αν έχει κάποιος όρεξη να του δώσει, εγώ προσωπικά έχω χάσει το ενδιαφέρον μου εδώ και πολλά χρόνια οπότε προσπερνάω απλά.

Εγώ ακούω εδώ και αρκετό καιρό το άλμπουμ και γενικά αποφεύγω να εκφέρω εύκολη άποψη. Προφανώς, δεν το άκουσα συστηματικά και επισταμένα όπως ο Κώστας για να γράψει την κριτική, αλλά δεν θα μπορούσα να το κρίνω από την πρώτη ή τη δεύτερη ακρόαση έτσι εύκολα. Έχω την αίσθηση πως δεν είναι δίκαιο για τους Guardian να προσεγγίζονται πολύ απλοϊκά.

Δεν διαφωνώ σε πολλά επίπεδα ενστάσεων (πχ της παραγωγής), αλλά είναι κάπως άσχημο να κρίνουμε την εκάστοτε νέα δουλειά μιας μπάντας σαν τους Guardian βάσει του τι θα θέλαμε να ακούσουμε εμείς από αυτούς κι όχι του τι θέλουν να μας παρουσιάσουν. Δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να μας αρέσει, αλλά αν είναι να κριθεί σοβαρά ας του δοθεί κι η απαραίτητη σημασία.

…μόνο το Twilight Of The Gods έχω ακούσει αρκετές φορές,και δεν με ενθουσιάσε…αναμένω όμως ακόμα ένα καλό δίσκο…μόλις αγοραστεί, τότε θα τον ακούσω:):!:

:wink: Όλο το ζουμί της υπόθεσης είναι αυτό!! Το άλμπουμ δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα πως το παίρνει ο καθένας) θέλει προσεκτικό και σίγουρα επαναλαμβανόμενο άκουσμα, και από εκεί και μετά, το πόσο θα “μεγαλώσει” και πόσο θα “μετρήσει” στον καθένα είναι καθαρά θέμα γούστου.

[SPOILER]Με το πρώτο άκουσμα πάντως το Holy Grail πραγματικά ξεχωρίζει. Μακάρι να είχε επιλεχθεί αυτό σαν single. Η εισαγωγή από Nine Wave όντως πολύ ψαρωτική και μάλλον θα είναι και το εισαγωγικό στα live. Πάντως υπάρχουν μέτρια κομμάτια (Sacred Mind) και το γεγονός ότι είναι μεγάλα σε διάρκεια,το μέτριο τραγούδι θα γίνει πιο…“αβάσταχτο” στα αυτιά κάποιων.[/SPOILER]

Περισσότερα εν καιρώ με άκουσμα από καλή ποιότητα απ’το cd.