Δεν πάω πουθενά πουθενά πουθεναααα, εεδωωω θα μεινωωω
Τίμιο τραγούδι, τρου, περάστε μέσα κύριε…
Άρα να υποθέσω ότι πλέον δεν ακούς τίποτα από Stratovarius ή Hammerfall??
Γιατί το χω πραγματικά απορία αν σε χαλάει όντως περισσότερο το Another Stranger Me ή το Straight Through the Mirror από το τιριριριριριριρι του συνθεσάιζερ του Τολκι και τα στρουμφοτραγουδα του Cans.
Ακριβως το ιδιο. Και μου αρεσει περισσοτερο το Story Ends απο εκεινο το λαηβ απο οτι στον δισκο.
ΥΓ. Μια χαρα το Twist In The Myth, αδικημενος δισκος.
Εγώ έχω 18 μπλούζες Guardian και δεν έχω την Mirror, Mirror!
Έχω πολλές μπλούζες γενικά, από τότε που άρχισα να νιώθω βλάκας να δίνω 20άρικα στην μουσικη βιομηχανία για τις κόκες των στελεχών ενώ κωφεύανε στις εξελίξεις το έριξα στο παιδικό μου απωθημένο και ξεκίνησα την συλλογάρα μου, πρέπει να έχω καμιά 300άρα+ πλέον. Ο Μάρσαλ φυσικά μεγάλος πόλος έλξης.
ANATO πρώτο μούδιασμα με Guardian, πολύ φορτωμένο αλλά καλό, Twist in the Myth με γείωσε, μόνο το Straight through the mirror (ειδικά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα) μου γαργαλήσανε το σωστό BG συναίσθημα (“μόνο αυτοί κάτι τέτοιο”), τεράστια απογοήτευση σε όλα τα μέτωπα. Το επόμενο μόνο στα μισά μέτωπα…
Κάποτε ίσως το πάρω απόφαση να κάνω βιντεάκια στο γιουτιούμπ, έχω κάνει μόνος μου σε στιγμές βαρεμάρας/παιχνιδιού και έχω κάνει για Γκάρντιαν. Βγήκε μία ώρα
Έπεσες στις περιπτώσεις, όντως δεν ακούω πια Stratovarius και. Hammerfall. Για να είμαι ειλικρινής Stratovarius έχω να ακούσω ολόκληρο δίσκο τους από το επόμενο του Visions (infinity?- φαντάσου) και hammerfall από το Legacy of Kings (το δεύτερο τους δηλαδή) άστα…
Σημερα ξυπνησα με αυτο για να παει καλα η μερα. Τραγουδι 10 στα 10 ακατεβατο και θα ηταν ενα απο τα καλυτερα τραγουδια σε οποιονδηποτε δισκο Blind Guardian ανετα.
Κλαιω επισης με τα σχολια για τον Hansi απο κατω:
- Why is your dad the lead singer of Blind Guardian?
- Ηansi looks like he just finished his shift bartending at Olive Garden and didn’t have time to change before the video shoot.
- I always thought Hansi’s voice, like Samsons strength, was magic powers bestowed upon him from the long hair. Turns out I was wrong.
- Call me a noob but I had no idea their singer looked so much like me! Points!
Να ένα τέτοιο ας πούμε λείπει από το Twist. Μια κομματάρα που να ξεχωρίζει. Να σε “τραβήξει” να ακούσεις και τα υπόλοιπα με ενδιαφέρον. Γιατί τώρα παθαίνεις αυτό που λέει ο @shadowking69, που έβαλε να ξανά ακούσει το άλμπουμ και του φάνηκαν μέτρια τα κομμάτια.
Πολύ ανώτερο το συγκεκριμένο και από το Twilight του Red Mirror.
Εντάξει όταν βγήκε το συγκεκριμένο πιστεύω όλοι λίγο πολύ ενθουσιαστηκαμε (το voice) . Γαμάτο κομμάτι όντως
We’re happy to announce our „Somewhere Far Beyond“ anniversary tour 2021!
“Somewhere Far Beyond”, the ultimate monument of Blind Guardian’s first era, is approaching its 30th anniversary. On this fourth epic, the legendary German band is uniting the vehement speed metal sound of its origins with a hearty dash of Middle Earth folklore, already teasing the orchestral storm that is about to break loose – resulting in a trailblazing reference work. To commence the festivities in a manner both dignified and spectacular, Blind Guardian will embark on a special “Somewhere Far Beyond” anniversary tour in autumn 2021. For the first time in their long and lauded history, the band will play the classic album in its entirety – from “Time What Is Time” via “The Quest for Tanelorn” all the way to the staggering title track. And what’s more, this once in a lifetime tour will serve as the perfect warm-up for the next studio album, scheduled for the end of 2021. Rumour has it that this upcoming record will see Blind Guardian embrace an almost forgotten heaviness. Let the march of time begin again…
αχα! μακάρι να έρθουν και μακάρι όντως να επηρεαστούν από αυτό για τον επόμενο δίσκο!
Δεν τους έχω δει ποτέ και μακάρι να τους δω πρώτη φορά με αυτό το tour!
Έχω να πω τα εξής… Παρατήρηση 1η: το έχουν παρακάνει με τις επανακυκλοφορίες και τις remastered εκδόσεις. Ναι Οκ, όποιος θέλει αγοράζει, δεν υποχρεώνουν κανένα αλλά ρε φίλε basta! Παρατήρηση 2η: τι ψοφιο κοινό είν’ τούτο? Παρατήρηση 3η: πόσο γαμάτος είναι στο video o Hansi? Φωνητικά εννοώ. Έχει τις σωστές εναλλαγές σε αυτό το γρεζι που μου έχει λείψει πολύ στα τελευταία άλμπουμ.
Και μια ακόμη, σημαντική για μένα, παρατήρηση. Επιτέλους ακούγεται η δίκαση με αυτόν το ντράμμερ. Δε φταίει το παλικάρι, μια χαρά την κάνει την δουλειά του, αλλά στις στούντιο δουλειές, όσο υπέροχα τραγούδια κι αν συνεχίζουν να γράφουν, πάντα με βγαίνει ένα “πφφφφ… που 'σαι ρε Θωμά…”.
Έρχεται και ο νέος δίσκος το 2021, άλλο ένα άλμπουμ που περιμένω με πολλή ανυπομονησία.
Για το Legacy of the Dark Lands ποια η γνώμη σας τώρα που έχει περάσει και αρκετό διάστημα από την κύκλοφορια του?
BTW σαν σήμερα, από ότι με ενημερώνουν από το control (aka την σελίδα facebook της μπάντας), κυκλοφόρησε ο αγαπημένος μου δίσκος τους
Αφού δεν είχα μιλήσει καθόλου ως τώρα σε αυτό το τοπικ , ας πετάξω κι εγώ τη λίστα μου για τους βαρδους της καρδιάς μας:
ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
1- Imaginations (για πάντα πρώτο και μόνιμα στο top 20 δισκων μου)
2- Nightfall (επικοτητα, λυρισμός, μελωδίες κομματαρες)
3- Tales (πορωση, καλτιλα)
4- At the edge of time (ωριμότητα, φανταστικό songwriting)
5- Somewhere far beyond (δευτερο μεγάλο συνθετικό άλμα μετά αυτό του tales, ο δίσκος που οι bg αρχίζουν να είναι οι bg που ξέρουμε σήμερα)
ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ
6- At night at the opera (ο δίσκος που πάντα κάτι καινούριο έχεις να ανακαλύψεις)
7- Follow the blind (πάρα πολύ καλός δίσκος, αρκετά πορωτικος, λίγο ακατέργαστος σε σχέση με αυτά που ακολούθησαν)
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
8- Battalions of fear (πιο πρώιμη εκδοχή του follow the blind, μας χάρισε βέβαια majesty και run for the night)
9- Beyond the red mirror (ωραίος δίσκος αλλά λίγο άνισος)
10- At twist in myth (ίσως να το αδικώ, αλλά δεν με έχει τραβήξει καθόλου να το λιώσω όπως τα άλλα)
Για μένα το Somewhere είναι η κορυφή τους…
Για μενα το αδικεις παρα πολυ, οπως το αδικουσα κι εγω για χρονια, και ο κυριος λογος ειναι πως βγηκε σε μια εποχη που δεν περιμενες και πολλα απο τους BG, κι αυτοι αποφασισαν να βγαλουν εναν πολυ ασφαλη δισκο (και καλα εκαναν). Δισκος με 5 κομματαρες δεν μπορει να ειναι μετριος για μενα, περναει κατα πολυ την βαση και θα τον εβαζα τουλαχιστον ενα tier πανω.
- This Will Never End
- Otherland
- Fly
- Another Stranger Me
- Skalds and Shadows
Σε αλλα νεα, χρονια πολλα στο TFTTW, το οποιο ουτε για πλακα δε θα το εβαζα ποτε στο ιδιο επιπεδο με τα ακατεβατα δεκαρακια δηλαδη τα SFB, IFTOS και NIME. Για μενα το Tales ειναι το πιο υπερεκτιμημενο αλμπουμ τους, με ωραια τραγουδια αλλα επ ουδενι οσο καλο οσο τα 3 που το ακολουθησαν, και με μια ανεξηγητη πωρωση των Ελληνων με το Last Candle, που το θεωρω βαρετο
Συμφωνω οτι το ATEOT ειναι δισκαρα και πιθανοτατα το καλυτερο τους στην χιλιετια που διανυουμε.
Σε μία ώρα στην κεντρική πλατεία της γειτονιάς σου ή της δικιάς μου! Αυτό που ξεστόμισες… δεν έπρεπε να το πεις. Αυτό που έγραψες… είναι η καταδίκη σου. Αυτό… ξεπληρώνεται μόνο με… κάρτες ΥΠΕΡ ΑΤΟΥ και ο χαμένος κερνάει για ένα χρόνο μπίρες και σε κάθε γουλιά θα τραγουδάει το ρεφρέν του ΑΣΜΑΤΟΣ.