Blind Guardian

Το τελείωμα όντως είναι λίγο ξενέρωτο. Βασικά νόμιζα ότι κόλλησε το ιντερνετ. :smile:

Είναι Single edit η έκδοση του τραγουδιού. Άρα επομένως εχει κοπεί πραγμα.
Καλό έως πολύ καλό.
Ίδωμεν

Πετυχα τυχαια αυτο, και δεν ξερω ακομα απο που ειναι. Ειναι τραγουδι απο τον επερχομενο δισκο το οποιο εχει γραφτει εδω και χρονια και το επαιξαν live απο στουντιο τον Οκτωβριο του 2020? Ειναι καποιο b-side που δεν εχω ξανακουσει? Εψαξα λιγακι και δεν βρηκα κατι. Αρκετα δυνατο παντως.

Δεν ξερω, εμενα μου αρεσει παρα πολυ οτι εχω ακουσει ως τωρα απο τον δισκο που θα βγαλουν, δηλαδη τα Deliver Us From Evil και Secrets Of The American Gods. Απο την αλλη, δεν ειχα και ποτε προβλημα με κανεναν δισκο τους μεγαλο, αν και βαριεμαι λιγακι το Red Mirror. Το At The Edge Of Time απο την αλλη, το λατρευω.

3 Likes

1. Deliver Us from Evil 5:22
  2. Damnation 5:21
  3. Secrets of the American Gods 7:29
  4. Violent Shadows 4:18
  5. Life Beyond the Spheres 6:03
  6. Architects of Doom 6:21
  7. Let It Be No More 4:49
  8. Blood of the Elves 4:38
  9. Destiny 6:47

Αν ειναι κατι που με προιδεαζει θετικα περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο, ειναι οι διαρκειες των τραγουδιων. Δε θα με πειραζε να υπαρχει ενα τραγουδι-επος στον δισκο με διαρκεια 9 λεπτα ξερω γω, αλλα το οτι εχουμε 5 τραγουδια γυρω στο πενταλεπτο και κανα δυο ακομα στα 6 λεπτα και κατι, θα κανει την ακροαση αυτου του δισκου λιγοτερο κουραστικη απο οτι στο Red Mirror.

8 Likes

συν το γαμάτο εξώφυλλο! Θα μπορούσε εύκολα να είναι white Legend στο MtG!

Πολύ καλό εξώφυλλο, εντελώς διαφορετικό από αυτά που μας έχουν συνηθίσει.

Το Deliver Us είναι αρκετά old school και πολύ καντά στα γούστα μου. Τους προτιμώ στη προ Nightfall εποχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους ακυρώνω στα πιο ορχηστρικά τους.

Μου θυμίζει Elden Ring το εξώφυλλο. Ίσως έχω καεί :slight_smile:

1 Like

Το καλύτερό τους μέχρι τώρα!

Πρέπει να το αποδεχτώ. Δε θα ξανακούσω ποτέ από δαύτους τις δίκασες πεντακάθαρες και τα τύμπανα πιο ultra sound. Σύγχρονες παραγωγές, μηχανικοί κρατήρες, μπάτμαν 2034 και βλακείες…

3 Likes

Δεν μ’αρεσει! Καθόλου όμως! Επιτηδευμένο generic power, πιο flat drumming πεθαίνεις (α ρε Thomen☹️), κιθάρες μπουκωμένες και σάπιες (Bauerfeind τους έχεις γ@μησει τον ήχο ΓΤΧΣ σου!), με μονάχα ένα χλιαρό καλουτσικο ρεφρέν που σε άλλες εποχές δεν θα ήταν ούτε b-side!
Για μένα το χειρότερο από τα singles μέχρι τώρα εύκολα κιόλας. Το Delivery Us είναι έτη φωτός μπροστά του.

+1000000000

1 Like

Παρόλο που δεν είναι και το καλύτερο κομμάτι από όσα έχουν βγει (για την ακρίβεια ως τώρα και το violent shadows, αλλά κυρίως τα secrets και deliver us μου αρέσουν περισσότερο) παρ’ολα αυτά μου αρέσει αυτή η επιστροφή στο πιο χύμα και old school

2 Likes

Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχει τέτοιο τραγούδι (οχι ότι ειναι κανένα έπος, αλλά απλό ριφφινγκ απο guardian εχουμε να ακουσουμε από, δεν θυμάμαι πότε) και να έχουν το drum machine απο πίσω και παραγωγό τον Μπαφοφειντ. Πολύ κρίμα.
Με τόμεν και ρασπουτεν θα παραμιλάγαμε. Πόσο κρίμα.

3 Likes

εμένα μου φαίνεται ότι σαν να προσπαθούν πολύ να ακουστούν πιο επιθετικοί και πιο ευθείς. δεν ξέρω αν το κάνουν ως επιλογή, ή επειδή πρέπει λόγω fans, management κλπ , αλλά ειλικρινά παρολό που δεν ακούω prog-ορχήστρες κλπ, προτιμώ τους Guardian του “A night at the opera” με απόσταση απο τα παλιά, αλλά με μελωδίες και ενέργεια. Πραγματικά ανυπομονώ να ακούσω το αλμπουμ για να δω τι κατευθύνση θα έχει. Πάντως απο το Nightfall και μετά, μόνο τα “A night at the opera” και " At the Edge of Time " βρήκα ενδιαφέροντα ως σύνολα.

Εμένα προσωπικά μου άρεσε που είναι πιο straightforward, καλό κομμάτι.

Επίσης θεωρω ότι γράφονται τρομερές υπερβολές για το ντραμμινγκ. Οκ και εγώ προτιμώ τον χαρακτήρα που έδινε ο Τόμμεν αλλά νταξει ειπαμε.

Oχι ρε, τι υπερβολες, μιλάμε για δίκαση απο την αρχή μεχρι το τελος σχεδόν, χωρίς ούτε μια τσαχπινια.
Αλήθεια, θα τους έγραφα καλύτερα τύμπανα σε αυτό το κομμάτι.

Ρε συ καμία υπερβολή. Μιλάμε για κομμάτι που τα toms έχουν εντελώς διακοσμητικό ρόλο!! Ούτε ένα γέμισμα ούτε ένα παιχνίδι με τα cymbals, τίποτα. HH, ταμπούρο και μία δίκαση ολόκληρο το τραγούδι. Για τον ήχο δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο Fred (ενδεχομένως και καθόλου) αλλά ρε φίλε κάπου έλεος.

1 Like

Ξανακοιτώντας το τραγούδι, αν εξαιρέσουμε την δίκαση, παίζει και πιατίνια ο αθρωπας, απλά του τα έχει φάει η παραγωγή, δεν ακούγονται καθόλου, όπως και τα λίγα τομ που παίζει, το ίδιο πράγμα - ακούγονται λιγότερο από την μπότα.
Εντωμεταξύ πόσο μεγάλη διαφορά κάνει η αλλάγή στο 1:00, που μεν παίζει πάλι δίκαση (…), αλλά πιο σιγά και κάνει λίγα παιχνιδίσματα, όπως επίσης και στο ρεφραίν που αποφασίζει να μην παίζει δίκαση (για λίγο βέβαια, του φαινόταν κενός ο ήχος και το ξανασκέφτηκε μετά από λίγο).
Ή το “γέμισμα” που κάνει στο 1:57 - σκέτη δίκαση :rofl:
Δεν θέλω να σκεφτώ αυτόν τον drummer να ηχογραφεί το Born in a Morning Hall :scream:

Αυτό που σώζει το κομμάτι, είναι οι ωραίες κιθάρες και ο Hansi. Αν υπήρχε άλλος drummer, παίζει να παραμιλάγαμε τώρα - και το λέω χωρίς υπερβολή. Πχ πόσο πολύ αναπνέει το κομμάτι στο 3:00 που αποφασίζει να πάρει το πόδι από το γκάζι?? Και στο 3:19, λέει ένα “αντε γαμήηηησου…” από απελπισία και ξανά προς την δόξα τραβά.

4 Likes

Είναι κανόνας ότι σε μια καλή ηχογράφηση το Α και το Ω είναι ο ήχος των τυμπάνων. Νομίζω συμφωνούμε (ή και όχι) ότι από το A Night at the Opera οι παραγωγές των Blind Guardian πάσχουν. Ο λόγος είναι ο ήχος των τυμπάνων που είναι μια ψηφιακή πλαστικούρα. Τώρα για το παίξιμο, ναι μετά τον Τόμεν σχεδόν δεν υπάρχει λόγος να τους ακούς, όχι γιατί τους λείπουν οι καλές ιδέες συνθετικά μιλώντας, αλλά γιατί το drumming είναι τόσο βαρετό που καταντά ενοχλητικό στο αυτί (μου).

4 Likes

Γαμώ την Nuclear Blast και τις παραγωγές της, νισάφι πια! Δεν το ακούνε οι μπάντες; 9,9/10 συγκροτήματα που κυκλοφορούν δίσκο από εκεί έχουν παραγωγή για τα σκουπίδια και χαντακώνονται και ωραίες ιδέες έτσι. Δεν ζητάω τίποτα μπουντρουμίσιο ή να ακούσουμε Follow the Blind, μια αξιοπρεπή σύγχρονη παραγωγή ρε γαμώτο, τόσα παραδείγματα υπάρχουν εκεί έξω.

4 Likes

live τώρα
όλο το Somewhere

4 Likes

Το σκότωσε ο Hansi μας το Hobbit πάντως :roll_eyes: