Blind Guardian

Σαφώς το IFTOS είναι 1000% αριστούργημα, τα NIME & SFB μόνο μια γουρουνότριχα πιο πίσω και όλα τα υπόλοιπα να ακολουθούν ανάλογα τα γούστα του καθενός, αλλά το TFTTW έχει μια πολύ συγκεκριμένη σινιστερίλα που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υπάρχει σε κανένα άλλο δίσκο των BG, τουλάχιστον όχι σε αυτή την ποσότητα και σε αυτή την ποιότητα. Εξού και ο αγαπημένος μου από BG.

1 Like

Το tfttw έχει αυτή την αγνή την μεταεφηβικη πορωση, speed με thrash feeling σε σημεία, απίστευτες ρεφρεναρες και κιθάρες, γενικά όταν το ακούς είναι εμφανές πως ήταν όλοι 110% στην τσίτα όταν το ηχογραφούσαν. Σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιονδήποτε άλλο δίσκο των BG. Ένα τακ λιγότερο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και το Follow the Blind.

Και έχει και κάτι κομμάταρες (το tales) μέσα “άντε γεια” traveller in time, welcome to dying, goodbye my friend, lost in the twilight hall, last candle, σταματαω εδώ πριν τα γράψω όλα.

Το ότι το βλέπουμε σε τεταρτοπεμπτες θέσεις σε λίστες δεν σημαίνει πως δεν είναι τουμπανιασμενος δίσκος , το αντίθετο.

Σκεφτόμουνα πως στο live τους θα είχε γίνει ακόμα μεγαλύτερος χαμός αν ήταν το tfttw ο δίσκος με επέτειο, όχι πως μας χάλασε και το SFB, γαμάτο ήταν.

8 Likes

Ευτυχώς που δεν το είπαν Grand Imaginations From The Other Side το άλμπουμ πάντως.

4 Likes

Όχι ρε, 4ο 10αρι, μετά από 3 δεκαριά :rofl:
Το σερί που έχουν από το Tales μέχρι το Nightfall, είναι απίστευτο, γιατί κάθε δίσκος, εκτός από το ότι είναι φοβερός, είναι και σε άλλος ύφος. Μοναδικοί αυτή την περίοδο.

6 Likes

Θα έπρεπε να το πούνε A tale he imagined going across northern other side ή κάτι τέτοιο σε αυτή την περίπτωση

3 Likes

Από το Tales… μέχρι το Nightfall μιλάμε για 11αρια. Καταλαβαίνω ότι επαφίεται στο προσωπικό γούστο του καθενός η σειρά προτίμησης. Εγώ βάζω1. Imaginations… 2. Nightfall…3. Sonewhere…4. Tales …
Μετά τα δύο πρώτα, το At the Edge of time , το Night at the opera και το Twist in the myth (το οποίο συμφωνώ με @QuintomScenario ότι είναι αρκετά καλό αλλά άνισο) είναι ένα με ενάμισι σκαλί κάτω.
Τα υπόλοιπα δύσκολα τα βάζω να τα ακούσω πια. Όχι ότι είναι άσχημα αλλά αν θέλω Guardian έχω επιλογές.

2 Likes

Εγω το εκθειαζω επειδη ειναι ενας απο τους καλυτερους δισκους στην ιστορια της μουσικης γενικοτερα, ελπιζω να σε καλυψα.

Και οχι δεν ηταν ο πρωτος μου. Για την ακριβεια οταν τον πρωτοακουσα σε αγουρη ηλικια με ξενισε και τον προσπερασα, ο πρωτος δισκος Γκαρντιαν που μου εκανε κλικ ηταν το Imaginations. Μετα ξαναβρηκα το ΝΙΜΕ και τελειωσε το θεμα.

Παντως το σερι Tales-Somewhere-Imaginations-NIME ειναι ενα σερι με 4 11/10 αλμπουμς που λιγες μπαντες μπορουν να καυχηθουν οτι εχουν.

Ναι ειμαι απολυτος. Οι Γκαρντιαν (ειδικα εκεινης της περιοδου) ειναι απο τις μπαντες με τις οποιες δεν εχω την παραμικρη αντικειμενικοτητα και δεν προσπαθω καν να αποστασιοποιηθω, δεν εχει νοημα.

9 Likes

Πως μας πετσοκοψες έτσι?? :flushed:
Respect :pray:

1 Like

Το Tales για μένα είναι ένα κλικ πιο κάτω. Και το Last Candle μάπα :smiling_imp:

I said what I said

Καλά σε γαμάει το Last Candle

E?

:heart:

1 Like

Μάλλον θα ξανατραγουδήσω καινούριο Guardian μετά το “Voice in the Dark”.

Εξαιρετικό!

2 Likes

Αρχίζω να νοσταλγώ τα συμφωνικά και τα 9λεπτα τραγούδια :confused::roll_eyes:
Πολύ ρηχό μου φαίνεται. Πάνε και οι ρεφρεναρες… Πάω να βάλω Voice in the Dark να στανιαρω γιατί δεν παλεύεται!!

Edit: Αυτό το Voice μας έχει στοιχειώσει τελικά :laughing:
Έσβησα το link γιατί με πρόλαβες!

1 Like

Το χειρότερο από τα 4 που έχουν βγει ως τώρα νομίζω.

Secrets Of The American Gods 10 στα 10 ακατεβατο
Blood Of The Elves πολύ καλό
Deliver Us From Evil φανταστικό

Αμααααν από τα αγαπημένα μου κομμάτια Γκάρντιαν ρε μλκ. Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό όταν το έπαιξαν (στο Silo νομίζω;). Αυτό και το Χόμπιτ από τις καλύτερες συναυλιακές εκπλήξεις (άντε βάλε και το Siren of the woods) που έχω ζησει

3 Likes

Είναι έπος το last candle ισχύει. Μαζί με το lost in the twilight hall είναι τα δύο αγαπημένα μου από τη δισκαρα

4 Likes

Πως ειναι δυνατόν να μην αρεσει σε καποιον φαν των guardian το Last Candle;;; Σαν να μου λεει οπαδος των Metallica οτι δεν του αρέσει το MASTER ξέρω γω.

Γενικα στο Tales…μονο ρεφρεναρες που οπως βλεπω και απο το καινούργιο κομμάτι πασχουν πλεον.

6 Likes

Χαχαχα τι λέει ρε μλκ :sweat_smile:

Ούτε στα τοπ 40 τους , έλεος.

Τύφλα να χουν κάτι Imaginations και Mirror, Mirror και και και …

(post deleted by author)

Weird Dreams αδέξιο αλλά φοβερό, Altair 4 ΕΠΟΣ, Tommyknockers ΕΠΟΣ, Goodbye my Friends καλό αλλά το λιγότερο αγαπημένο μου.

Άνετο 10αρι ο δίσκος, το σερί το έχουμε ξαναπεί.

Ήμουν από την αρχή της ύπαρξής του μέλος στο BG forum! Είχα αραιώσει όμως όταν είχε εθνικές γειτονιές. Με κάποια από αυτά τα παιδιά είχαμε βρεθεί Ηράκλειο, ήμουν λίγο ο θείος με την νεολαία βέβαια, τηρουμένων των αναλογιών (45αρης πλέον)

4 Likes

Καλησπερα σκουπιδι

2 Likes