Ολλανδοί: Ας φτιάξουμε ειδικά μαγαζιά που μπορεί να έρχεται ο καθένας και να καπνίζει χόρτο.
Επίσης Ολλανδοί: Απαγορεύεται το κάπνισμα συμβατικού τσιγάρου κύριε εδώ μέσα, πρέπει να βγείτε έξω
Ολλανδοί: Ας φτιάξουμε ειδικά μαγαζιά που μπορεί να έρχεται ο καθένας και να καπνίζει χόρτο.
Επίσης Ολλανδοί: Απαγορεύεται το κάπνισμα συμβατικού τσιγάρου κύριε εδώ μέσα, πρέπει να βγείτε έξω
Στη κεντροδεξια πλευρα παντως δεν επαιζε πολυ καπνισμα - στην αρχη μαλιστα των Methlab εμφανιστηκε ενας του μαγαζιου και ζητουσε απο κοσμο να μη καπνιζει.
Περαν των καπνιστων, εγω εχω και σοβαρο θεμα με τους παρλες! Προσωπικα δε μπορω να απολαυσω συναυλια αν υπαρχει βαβουρα και χθες υπηρχε εντονη! Ειδικα σε μπαντες πιο ατμοσφαιρικες - και οι Brutus ειναι μια απο αυτες- επηρεαζεσαι οπως και να εχει! Το να τραγουδαει ο αλλος δε με ενοχλει. Δειχνει οτι γουσταρει ο αλλος! Αλλα δε καταλαβαινω αυτους που ερχονται σε live για να πιασουν κουβεντα!
Υπεροχο λαιβ, καταπληκτικός ηχος, παρα μα παρα πολυς κοσμος, φωνάρα η στεφ, ξεπατωθηκε να τραγουδα κ να παιζει σε μια σχεδον αποπνικτική σαουνα τσιγάρου και AI εξαερισμού…
Κερασάκι στη τουρτα η συνάντηση με @pantelis79 @nikatapi @apostolisza8 @Ktn @Sh_Wo_f @Moonchild92 και τα υπολοιπα παιδια που ισως να μην προλαβα να χαιρετισω
Στα επομενα και παντα τετοια
Δε σε προλαβα γμτ - να εξηγουσες και IRL πως προφερεται το νικ σου
Την επομενη φορα… αλλα σκεψου σαν να το λεει κροταλιας στον ανυδρο θεσσαλικό καμπο…
Ανυδριιιιιις…
Πολύ πολύ πολύ ωραίο λαιβ.
Στα θέματα που θίξατε, η διάρκεια τόσο όσο. Εκεί που καθόμουν (μπροστά δεξιά) ήταν οκ το θέμα του τσιγάρου - καπνίζανε δυο τρεις αλλά έσκαγε κ ο εξαερισμός εκεί οπότε κουλ. Αυτό που όμως με πέθανε ήταν οι ομιλίες, αργκχ, μία ώρα και λίγο είναι, αν δεν τραγουδάς ξερωγω σκάσε, θα συζητήσεις μ ε τ ά.
Cheers σε όλους κιόλας, ξέρετε ποιοί είστε κλπ, πάω στο δίπλα παράθυρο να σας καταγγείλω για προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος !!!
Ενώ πέρασα πάρα πολύ ωραία και γενικά η μπαντάρα έπιασε υψηλά σχετικά στάνταρτς έχω ένα αρνητικό:
PS 1: Αδιανότητα καλή φωνή σε live επίπεδο αν σκεφτεί κανείς ότι παίζει και τύμπανα
PS 2: Λίγο περισσότερο δυνατά την κιθάρα next time
PS3: Nest από τα καλύτερα album που έχω ακούσει τα τελευταία 5 χρόνια. Μπράβο στα παιδιά έχουν δημιουργήσει κάτι το φανταστικό. Άντε να τους ξανά δούμε σύντομα.
Το επιβάλει το κράτος νομίζω μέσω του venue.
Από την άλλη, δεν θεωρώ σωστό να έρχεται ο οποιασδήποτε ξένος και να πουλάει/εμπορεύεται δίχως να αποδίδει φόρο στο κράτος.
Δεν ξέρω πως το λύνουν αυτό σε άλλα κράτη.
Τον ΦΠΑ επιβαλλει το κρατος. Δε λεμε γι’ αυτο!
εννοείς ότι έχουν το μπλουζάκι 10ε καθαρή αξία και στην Ελλάδα, μέσω του venue, θέλουν +24% για το κράτος και + 25% το venue?
Καπως ετσι, ναι. Με αυτον τον τροπο παει 15,5, δεν το βρισκω και τραγικο. Εκανα 10 επι 1,25 επι 1,24. Αν το 25% ππυ λενε ειναι επι της καθαρης αξιας, τοτε πρεπει να κανεις 10 δια 0,75 επι 1,24, βγαινει 16,5€. Με τον αντιστροφο τροπο μπορεις να βρεις τι εισπραττει μια μπαντα οταν ενα μπλουζακι εχει 30€, ας πουμε.
Βασικά ο ΦΠΑ είναι επι της τιμής. Αν και η προμήθεια/νταβατζιλίκι είναι επι της τιμής τότε αν ένα μπλουζάκι έχει τιμή 40 ευρώ τα 10 πάνε στο κράτος, τα 10 στο venue και τα 20 στη μπάντα (που φυσικά μιλάμε για μικτά/τζίρο, όχι κέρδος).
Όχι.
Ναι, έχεις δίκιο είναι προστιθέμενης αξίας. όταν πληρώνεις 10, η εφορία παίρνει περίπου 2 όχι 2.4
Σωστά, αν μιλάμε για ΦΠΑ 24% τότε χοντρικά στην τελική τιμή που βλέπει κάποιος πάνω στο προϊόν, τότε στον ΦΠΑ αντιστοιχεί περίπου το 20% (19.35% για την ακρίβεια).
Γιατί να το κάνεις αυτό το δια 3/4? Αφού στην καθαρή αξία παίρνει το 25%, θα πάρει από τα 10 τα 2.5 και τα 7.5 στην μπάντα. Βάλε τον ΦΠΑ, το μπλουζάκι θα κόστιζε 12.4.
Αυτό που έκανες ήταν ότι η μπάντα λέει για ό,τι πουλήσω και ό,τι και να με χρεώσουν θα κρατήσω τα 10 για μένα.
Τελευταία φορά ποτε αγοράσατε merch από συναυλία (όχι εξωτερικό, όχι ενδεχομένως release) και πήρατε απόδειξη;
Τι στο καλό και εγώ την ίδια θέα είχα ακριβώς. Ο μπροστά μου ήσουν; Δεξιά Κετσπάγια ξέφωτο και αριστερά αυτός με το καρό πουκάμισο με σκουλαρίκια και γυαλιά. Παραδίπλα ένα ζευγάρι που στο τέλος ο ένας δεν άντεξε και είχαμε πρώτες βοήθειες
Αυτο ηθελα να κανω . Ηθελα να δειξω ποσο πληρωνουμε για να παρει 10€ η μπαντα.
Μεσα στον προηγουμενο μηνα, πηρα και απο Φαζζ, και απο Γκαγκαριν. Αυτοι γενικως κοβουν και οι δυο. Και προφανως δεχονται πληρωμες και με καρτες.