Epicus Doomicus Metallicus
1986
The Door To Doom
2019
The circle is closed
Παμε για προκυνημα σημερα…
Epicus Doomicus Metallicus
1986
The Door To Doom
2019
The circle is closed
Παμε για προκυνημα σημερα…
Don;t break the circle… ωπ, λάθος, σε άλλο μελλοντικό live πήγαινε αυτό!
Καλά να περάσετε όσοι πάτε, πιείτε και μια μπύρα για εμάς που δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε το παρών!
Για άλλη μια συναυλία μετά τους Queensryche, δεν υπάρχει merchandise. Έλεος δλδ…
κατηφορίζουμε σιγά σιγά
Απο καπνισμα πως παει?
Μπήκαμε και βγήκαμε. Τώρα τρώμε σουβλάκια, χαχα…
Πολύς λαός. Ουσιαστικά φίσκα το Fuzz και ο εξώστης γεμάτος μέχρι τις πίσω πίσω θέσεις. Έκανα αυτοψία αυτοπροσώπως . Κατά το αλλα οπως εγραψαν και καποιοι πριν την συναυλία, οι Candlemass όπως ειναι τώρα ειναι η πεμπτουσία του doom metal live, ειναι το blueprint που λεμε, το πρότυπο. Τα γηρατειά τους πανε. Δεν έχει νόημα να κανουμε κριτικη στα τραγουδια που επαιξαν, ολα ύμνοι . Παρόλα αυτά εγω εχω ενα παράπονο, ίσως να είμαι και ο μονος. Ήθελα περισσοτερα του ενος καινουρια τραγουδια, τουλαχιστον και το The Omega Circle. Υπεροχο σχεδον ολο το Epicus που επαιξαν, το εχω όμως ξαναδει. Ήθελα 1-2 καινουρια τραγουδια ακόμη. Κατά τ’αλλα δεν σηκώνει κριτικη το πράγμα. Α και η ελλειψη merch, αν και δεν έφταιγαν, με ψιλοχαλασε. Πολυ ωραιοι, για τα γουστα μου , και οι Slayerking και οι χορεύτριες πoυ ειχαν. Αγορασα και το cd τους αν και 15€ σε συναυλία παρα πολλα αλλα χωρίς Candlemass merch ειπα να κάνω το έξοδο.
Μακαρι να συνεχίσουν και να τους ξαναδούμε, κοινό στην Ελλάδα εχουν υπεραρκετό.
Ήταν πραγματικά σπουδαία εμφάνιση με τέλειο ήχο . Το doom όπως το έχω στο μυαλό ότι πρέπει να ακούγεται και να αποδίδεται ζωντανά
Σκότωσαν οι Candlemass , τι ήχος ήταν αυτός; Τα παιδιά τα είπαν όλα παραπάνω, μου άρεσαν κι εμένα οι Slayerking, είχε αρκετό κόσμο και το κυριότερο φύγαμε και δεν μυρίζαμε τσιγάρο, λες να γίναμε Ευρώπη;
Highlight εννοείται το A Sorcerer’s Pledge με το sing along να κρατάει αρκετή ώρα, ακόμα και μετά το τέλος της συναυλίας (Ενώ δεν ήταν το τελευταίο κομμάτι). Σούπερ!
Κακο live στα ορια της αρπαχτης.
Ο τραγουδιστης μου φανηκε ο ορισμος του πειναμε, και βγαινουμε περιοδεια, συν του οτι δε μπορουσε να τραγουδησει τα τραγουδια που δεν ειχε πει αυτος. Μονο τα ριφς σωσανε τη συναυλια. Μπουκωμενος ηχος με θαμενο μπασο. Α μη ξεχασω οτι θα βγαλουν ειδικο μερτς για την ελλαδα ονλαιν :ΡΡ…οσο πληρωνουμε τριανταρια αλλο τοσο δουλεμα θα τρωμε
Σπουδαία τα πήγε. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι.
Αριστος ηχος αν και τα φωνητικα ηταν χαμηλα στη μεγαλυτερη διαρκεια. Καλως η κακως οτι μπορει πλεον ο καθενας.
Ωραιο κοινο, οι αντιδρασεις του ανεβασαν πολυ το επιπεδο του λαιβ.
Ο τροπος που αποδοθηκε το Under the oak, πιο αργα και πιο θρηνητικα ειναι το doom το ιδιο.
Highlight ξεκαθαρα το sorcerer’s .
Το διαπιστωσα απο κοντα.Ηταν ενας τυπος διπλα μου που καπνιζε (ενα ειδα , μετα μετακινηθηκα) στα κρυφα οπως καναμε μικροι στο σχολειο.
Στα της συναυλιας πολυ καλο το λαιβ. Με τετοιο σετλιστ κιολας δεν θα μπορουσε να ειναι κ αλλιως.Κ ο ηχος πολυ καλος. Εχω ενσταση παντως με τα ντραμς (κατι με χαλαγε) κ λιγο με την φωνη σε καποια σημεια. Α κ με το σκηνικο που πετσοκοψαν τα well of souls κ bewitched αν θυμαμαι καλα κ παιξαν καπακι το επομενο…Αλλα ενταξει . Λεπτομερειες αυτα…Πολυ καλα ηταν.
Το well of souls το πετσοκόβουν εδω και κατι δεκαετιες με όλους τους τραγουδιστές, και με τον Messiah. Τα φωνητικα έπρεπε να ειναι ψηλότερα , μια χαρα τραγούδαγε , στα βιντεάκια που εγραψα που ακουγονται καλύτερα (αν τα δεις με ακουστικα) διαπιστώνεις οτι ηταν άψογα.
Μία μέρα μετά:
Δεν τρελάθηκα, πέρασα ωραία, αλλά (μάλλον από ατυχία δεν έγινε, πιθανώς λόγω θέσης) μπορούσα να περάσω καλύτερα. Στο Epicus έγινε χαμός, άλλαξε το feeling όλης της συναυλίας. Αγαπάω doom, αγαπάω Candlemass, αγαπάω Λάνγκβιστ, αλλά δεν το έχει για τα τραγούδια του καλόγερου. Έβαλε το δικό του στιλ, πάντως. Γενικά ήταν μία άνιση συναυλία, με το πρώτο μισό να είναι καλό αλλά χμ… και το δεύτερο μισό απίθανο.
Για το Under The Oak είπα τπτ;
Κανονικά έπρεπε να είναι μνμ για το “Πόσοι είμαστε οι μεταλλάδες”, αλλά:
+++ Δύο πιτσιρίκια πάνω αριστερά στον εξώστη, που λάτρεψαν το λάιβ και το μικρότερο (καμια 12αριά χρονώνε λέω ότι ήταν) με Kill 'Em All μπλούζα τραγουδούσε στίχο-στίχο το Well of Souls. Έμεινα μλκς, ήξερε στίχους από τα μισά τραγούδια. Ίσως ήταν μητρική του γλώσσα τα αγγλικά, αλλά σε κάθε περίπτωση τραγουδούσε δισκογραφία που το ξεπερνούσε κατά 25-30 χρόνια.
Αδερφε ηταν η θεση σου μαλλον.Εγω τελειως πισω δεξια στην εισοδο σχεδον ηταν μια χρα ο ηχος.Στα υπολοιπα μαζι σου οπως τα ειπες.Επισης οπως ολοι μας φανταζομαι θελαμε αλλη μια ωρα ε!Μου φανηκε οτι ο αρχηγος δεν εχει συνελθει εντελως.
Η διαρκεία ήταν λίγη . Πολύ λίγη
Αλλά ο ήχος ήταν μάλλον ίσως θέμα θέσης …Εγώ βίωσα το λαηβ όπως το ήθελα και περίμενα. Γαμάτος ήχος
Θα συμφωνήσω επίσης ότι το τελευταίο μισάωρο ήταν μια τελειότητα ( απ’ το Under The Oak και μετά ας πούμε )
Τέλος, μεγάλη χαρά που γνώρισα τόσα παιδιά από εδώ στο φόρουμ