Candlemass + Grand Magus 3 Οκτωβρίου στην Αθήνα

Ο Lowe εχει ωραια φωνη αλλα δεν γεμιζει το κενο (ειναι και μεγαλο το ατιμο!) του χοντρου στους Candlemass. Hταν ομορφη συναυλια, περασα υπεροχα, ειμαι κομματια, παω για υπνο. Τα λεμε αυριο :slight_smile:

πολυ καλα περασα!!μονο το well of souls μου ελειψε!!!

αρκετά καλοί οι κάντουμας, ιδιαίτερη συμπάθια ο ληδ κιθαρίστας, ψιλομείον ο lowe δυστυχώς (όχι πως δεν είναι φωνάρα ε).

memory garden άκουσα καθιστός στον εξώστη (αλλιώς δε θα την έβγαζα τη συναυλία στο όρθιο 5 ώρες σερί) καλούληδες.

γρανδ μαγους όλα τα λεφτά. παίξανε λίγο όμως, ειδικά αν σκεφτούμε ότι παίξανε λιγότερο από τους πρώτους στη σειρά εμφάνισης memory garden… ο ήχος γαμάτος, με εξαίρεση την κιθάρα που ξεκίνησε πολύ χαμηλά αλλά έστρωσε στο 2ο κομμάτι. JB η πιο αρχιδάτη φωνή της δεκαετίας, σκέτη καύλα. τα πιο ΜΕΤΑΛ 150 εκατοστά. κρίμα που δεν παίξανε το silver into steel :frowning:

τέλος, να σημειωθεί η απίστευτη ΞΕΦΤΙΛΑ στις τιμές των cd. σιγά ρε παιδιά, 15 ευρώ τα παίρνουμε και απ τα δισκάδικα… λείπει ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας, αλλά η τιμή στα ύψη? αντε και γαμηθείτε να πούμε.

τα cd πανακριβα κ οι σουηδοι δεν εφεραν κ κανα μπλουζακι της προκοπης

Memory Garden είδα από την αρχή, νταξ αρκετά καλοί, δεν είχα τόσο καλό ήχο, αλλά μου άρεσαν πολλά τραγούδια που άκουσα και θα τους ψάξω στο μέλλον.

Grand Magus χαλαρά η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς!O JB απλά Φ-Ω-Ν-Α-Ρ-Α με όλη την σημασία της λέξης.
Τον καραγούσταρα ακόμα περισσότερο που τον είδα live.Βέβαια σε αυτό βοήθησε απίστευτα ο ήχος, που είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε συναυλία στην Ελλάδα, από τότε που πηγαίνω.Πραγματικά δεν το πίστευα ότι μπορεί να υπάρξει τέτοιος ήχος εδώ.Μετά κλασικά ο rasputin είπε ότι στο SWF ήταν ακόμα καλύτερο και ζήλεψα όσο δεν πάει…

Candlemass τώρα να πω την αλήθεια δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου.Μεν έπαιξαν λίγα τραγούδια(1,30 καθαρή ώρα παιξίματος), αλλά και δεν είχαν και το καλύτερο δυνατό ήχο.Σε μερικά τραγούδια βαρέθηκα την ζωή μου.Έλεγα άντε να τελειώσουν.Δλδ δεν πιστεύω να τους ξαναδώ ποτέ, εκτός αν είναι σε κανένα festival.
Και έτσι και αλλιώς για Grand Magus πήγα gagarin.

Το μόνο αρνητικό για Grand Magus είναι ότι έπαιξαν ΛΙΓΟ!50 λεπτά δεν είναι τίποτα και να φανταστείς ότι το πρώτο support έπαιξε παραπάνω!Πρώτη φορά το βλέπω αυτό.Τέσπα ελπίζω να τύχη να τους ξαναδώ, γιατί πραγματικά ήταν άψογοι!

Επίσης θα συμφωνήσω ότι τα cd ήταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ.Από το play 10 ευρώ τα βρίσκεις όλα και χαίρεσαι κιόλας…

Σε γενικές γραμμές καλά πέρασα.Αυτά από μένα.

ΥΓ.Είδα και heatseeker, χάρηκα μαν, όπως και dude, dimi_tallica και pumpkin, thorgal,red rum,jadesword για ακόμα μια φορά!δλδ όλα το forum…
ααα και angmar αλλά δεν ξέρω ακόμα γιατί δεν μίλησα…:roll:

Now playing: Paragon - Armies of the Tyrant
via FoxyTunes

Ομορφα ητανε.

highlight της βραδιας:Janne “JB” Christoffersson.Φωνητικα καλυτερα κι απ των αλμπουμς,ενω κενταγε με τη cream V του(και γαμηστερο μπλουζακι:wink:).Αψογος και γενικα πορωτικοι Grand Magus(με τον καλυτερο ηχο της βραδιας btw)αν και οπως αναφερθηκε παιξαν λιγο:(

Memory Garden:Γενικα μου αφησαν καλουτσικη εντυπωση κυριως λογω μουσικης και συγεκριμενα οσων επαιζε η lead.Η φωνη τουλαχιστον στα lives(studio album τους δεν εχω ακουσει)μια τυπικη φωνη και σε φασεις κουραστικη,just ok…

Candlemass:Εμενα ο Lowe δε μου κανε τοση κακη εντυπωση(ισως επειδη δεν εχω δει Candlemass me Μεσσια που εξακολουθει να μ’αρεσει λιγοτερο σα φωνη απ τον πρωτο),ειχε τις στιγμες του(και τις καλες και τις κακες,μερικες φορες ψιλοχανοταν η φωνη του) αλλα γενικα γουσταρα αρκετα.Σε μερικες φασεις λιιιγο βαρεθηκα αλλα οι ανατριχιαστικες στιγμες δε λειψαν.Highlight τους για μενα το A Sorcerer’s Pledge.

Α,το Bleeding Baroness γαμει live.

μετριοι candlemass

θεοι grand magus

καλοι memory garden

αν σκεφτουμε οτι η βραδυα γυριζοτανε για dvd
η εμφανιση των candlemass ηταν απογοητευτικη

ο lowe ωρες ωρες ηταν εκτος τοπου και χρονου
και μπορει να μου πει κανεις τι σκατα εκανε και κοιταζε συνεχεια κατω???διαβαζε τους στιχους???

δεν μου φαινεται οτι θα παω να τους ξαναδω ποτε

σε αντιθεση με grand magus που γαμησανε
και δειχνουν οτι το γουσταρουν πολυ αυτο που κανουν
και οτι εχουν ακομα πολλα να δωσουν

respect στον jb

περιμενα παραπανω κοσμο
και οσοι ηταν δεν θυμιζαν παλιες εποχες
τοσο πολυ μεγαλωσαμε?
δεν εισχωρει νεολαια σε τετοιου ειδους γκρουπ?
δεν εκδηλωνεται οπως εκδηλωνωταν?

anyway
doom on

dude εισουνα και συ πανω?
δεν σε ειδα καθολου…!!!

ω ναι:lol:

ναι, νομίζω πως ο lowe διάβαζε τους στίχους… :frowning:

Μemory Garden αρκετά καλοί-ξενέρωτος κόσμος
Grand Magus πολύ καλοί-ξενέρωτος κόσμος
Candlemass…Βασικά το μόνο που με χάλασε(και ήταν αρκετό) ήταν οτι στην μισή συναυλία τουλάχιστον,δεν άκουγα τον Lowe.Είχα ξενερώσει απίστευτα.Η φωνή του όταν τραγούδαγε χαμηλά, δεν ακουγόταν ΚΑΘΟΛΟΥ, και μόνο όταν φώναζε επανερχόταν.Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό σε ΕΠΙΣΗΜΗ βιντεοσκόπηση της συναυλίας.Και απ’ότι είδα είχε 2 κάμερες μπροστά, 2 πάνω στον εξώστη, και άλλη μία να τραβάει από τα πλάγια.Τώρα αν μου ξέφυγε καμμία σόρρυ. :stuck_out_tongue:
Να κάνω μια ερώτηση τώρα εγώ?Όλοι εσείς που λέτε οτί ο Lowe ήταν απογοητευτικός, από που το κρίνα τε, αφού δεν ακουγόταν? :lol: Όσες φορές τον άκουσα πάντως, όταν ούρλιαζε μια χαρά μου φάνηκε…Τώρα για σύγκριση με τον Μεσσία δε νομίζω να μπορεί να γίνει.Τελείως διαφορετικοί τραγουδιστές.Να δεχτώ το οτι δεν κολλάει σε κάποιους λόγω του ότι τους είχατε συνηθίσει με τον Μεσσία, αλλά δεν μπορώ να ακούω παπαριές όπως αυτή που πέταξε ένας δίπλα μου στο μετρο:αφού δεν την παλεύει ο ηλίθιος.Άχρηστος είναι! Εκεί μου ήρθε 5πλό εγκεφαλικό.Το παρόν των Candlemass είναι αυτός.Τελεία και παύλα.Πάρτε το χαμπάρι, και ξεκολλάτε.Αν δεν σας αρέσει, δικαίωμα σας,αλλά έλεος με τον Μεσσία(τον οποίο προσκυνώ).Μόνος του διάλεξε να είναι εκτός του συγκροτήματος.Ας μην φούσκωνε τον εγωισμό του ίσα με την κοιλιά του, να μην τον έδιωχναν.Είχε καβαλήσει τρελό καλάμι.
Εν κατακλείδι ήταν η χειρότερη από όλες τις φορές που τους έχω δει(μπορεί να την συναγωνίζεται η εμφάνιση στο Ροκγουέηβ), αλλά πολύ καλύτερη από άλλες-άλλων που έχω δει.Κρίμα.Του χρόνου ελπίζω να είναι καλύτερα.
Α!Ο κόσμος απογοητευτικά λίγος για την περίσταση(υπό άλλες συνθήκες, μια χαρά θα ήταν),και μάλλον έχει καλομάθει και βαριέται ορισμένες στιγμές.Και επίσης μου σπάσαν τ’αρχίδια μια παρέα στις πρώτες σειρές που με το που τελείωνε κάθε κομμάτι ξεκίναγαν να φωνάζουν SOLITUDE-SOLITUDE.Ελεος δηλαδή!!!Αφού θα το παίξουν 100% τελευταίο,τι τους ζαλίζετε τ’αρχίδια(και τα δικά μας).Μόνο αυτό ξέρετε?
Highlight της βραδιάς το stage diving του Leif.

Memory δεν πρόλαβα, Grand Magus ομολογουμένως παίξανε πολύ καλά, και για Candlemass (πέραν των τεχνικών probs σχετικά με τη φωνή του Lowe) ό,τι και να πω είναι λίγο. Αυτό που ξέρω είναι οτι ακούσαμε ύμνους και μία διασκευάρα του Kill The King, που μας έκανε ν’ αφήσουμε τα μυαλά μας Λιοσίων 205

Περασα ομορφα χτες.
_Memory garden ηθελα πολυ να δω αν και ολοκληρωμενα ειχα ακουσει μονο το carnage carnival…Παιξαν πολυ πολυ καλα με αριστο ηχο…Τους λυπηθηκα λιγο που ο κοσμος ηταν τοσο αδιαφορος μαζι τους μια και δεν ειναι και γκρουπακι της σειρας…Εχουν μια ιστορια πισω τους…(Το tides πρεπει να το ακουσω οπωσδηποτε)

_Grand Magus…Μπηκαν με χαλια ηχο αλλα μετα βελτιωθηκε και τα πραγματα ηταν πολυ πολυ καλα…Ο JB δεν μασαει…Ειδικα στα πιο παλια ντουμ κομματια ηταν φανταστικοι…Το ντραμινγκ τους λιγο κουραστικο(ειδικα αν το συγκρινεις με των μεμορυ) αλλα γενικως ΠΡΕΠΕΙ να τους ξαναδουμε σε καποια φαση…

_Candlemass…Ηχος κακος γενικα…Η φωνη ειχε θαφτει…Σε κομματια που ο Lowe ακουγοταν ενιωθα οτι υπαρχει θεος αλλα μετα το πραγμα κουραζε…Ωραιο σετλιστ…Kill the king δεν περιμενα και γουσταρα αλλα η φωνη παλι θαμμενη…Θα πω bleeding baroness η καλυτερη στιγμη μιας και ειναι κομματι που το εχει ανετα…Επισης λιγος ο χρονος τελικα ειδικα με το κενο…

Προσωπικα γουσταρα…Λογω πακετου περισσοτερο…Αν ηταν μονο Καντελμας(οπως ακουγοταν απο τους οπαδους:D) ισως να μην ειχα παει…

8O8O8O
εγω αντιθετως προσκυνησα τον ντραμερ τους
φανηκε για τρελη παιχτουρα που απλως εχει προσαρμοστει στο στυλ των magus
δηλαδη επαιζε εμπνευσμενα και με ουσια

Ολα τα λεφτα οι Grand Magus.Θεοι,απ’τα καλυτερα συγκροτηματα των 90’s.Ο JB φωναρα και πολυ πορωτικος για εμενα.Επισης συμπαθω τρελα τον SEB ο οποιος χθες ηταν μες την τρελα.Φοβεροι και εννοειτε πως με την επομενη ευκαιρια που θα υπαρξει θα τρεξω να τους ξαναδω.(Τσιμπησα και μπλουζακι Iron Will,μιας και ηταν αποθημενο:p).

Οι Memory Garden αν και δεν τους εχω ψαξει ιδιαιτερα,μπορω να πω πως δεν με χαλασαν.Ακουγονται ευχαριστα αλλα ως εκει.Δεν τραβαω και τις καλτσες μου,αλλα ομολογω πως μ’αρεσαν.Ειχαν κεφι και αυτοι,αλλα ο κοσμος ηταν απαραδεκτος απο κατω.Τοσο πολυ βαριεστε να σηκωσετε τα χερια σας ρε;

Οι Candlemass δεν μπορω να πω πως ηταν κακοι,αλλα οχι αυτο που περιμενα.Βαρεθηκα σε αρκετα σημεια και κατα την ταπεινη μου αποψη δεν ηταν αυτη εμφανιση για να γυριστει dvd.O Lowe καλος σαν φωνη αλλα σαν frontman γενικα ηταν κακος.Σε καποια σημεια που σταματουσαν να παιζουν,δεν ηξερε τι να πει με το κοινο και τι να κανει.Το μονο που ελεγε ηταν ‘The audience leave the building’,και μετα απο λιγο μας ελεγε ποσο θεϊκο κοινο ειμαστε.Ο Lars Johansson ειναι φοβερος κιθαριστας και συμπαθητικη παρουσια,οπως και o Leif ο οποιος με το stage diving του με εκανε να ανακτησω την ορεξη μου.(Τσιμπησα και πενα του Leif:D)

ΥΓ: Ο διπλανος μου στο μετρο περιεγραψε σε καποιον φιλο του στο τηλεφωνο τους Candlemass ως Thrasho/Death Metal.Αυτα ειναι.

ο Lowe είναι μία από τις αγαπημένες μου φωνές έβερ αλλά σαν φρόντμαν δεν λέει μία. πιθανότατα φταίει το γεγονός πως με τους S.A. είχε δώσει ελάχιστες συναυλίες και κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες. πρέπει να προσαρμοστεί στα τωρινά δεδομένα όμως και να μάθει και τους στίχους.

πραγματικά δεν ξέρω , αλλά μου την έσπασαν τρελά οι πόζες που έκανε.Νταξ πραγματικά ότι πιο σπαστικό έχω δει.Πραγματικά δεν μου άρεσε καθόλου η όλη φάση.

Και ξέχασα αυτό με τους στίχους, όντως τραγικό.Έστω αφού το setlist δεν το βγάζουν λίγα λεπτά. πριν αλλά από την αρχή τις περιοδείας…Κάτσε μάθε τους ευλογημένους!

Now playing: Paragon - Allied Forces
via FoxyTunes

Αιιι, με κορμι να ποναει απο μπαλα το πρωι και headbanging το βραδυ, επιτελους συνερχομαι σιγα-σιγα. Εκτιμησεις κι απο εμενα:

Οι MG δεν μου ειπαν κατι το συγκλονιστικο, ισως επειδη δεν ηταν αρκετα ζεστος ο (λιγοστος στην αρχη) κοσμος. Μερικα κομματια ηταν αρκετα καλα και θελω να τους ακουσω σε στουντιο, πολυ καλη φωνη, αλλα… Παντα υπαρχει ενα αλλα!

Οι GM ηταν πολυ καλοι, αλλα ισως το γεγονος οτι δεν ειχα ακουσει τπτ απο αυτους να με εκανε να νιωθω “αποκληρος”. Ακουσα δυνατα τραγουδια, ο τυπος εχει φοβερη φωνη, αλλά ειμαι 100% σιγουρος οτι μια δευτερη κιθαρα θα γεμιζε πολυ περισσοτερο τον ηχο τους.

Για τους αγαπημενους: καλα νεα, κακα νεα. Μπαινει η πρωτη τριαδα και εχουν σπασει αλατα, εχουν λιωσει μυαλα, ποναει ο λαιμος κλπ. Λεω “εδω ειμαστε, θα πεθανουμε σημερα”. Πεφτει λιγο το τεμπο με τα “νεα” (σορι, παντα “νεα” θα ειναι για εμενα) τραγουδια, παμε σε εναλλαγες με παλια… Καπου εκει χαλαει-εχει χαλασει το ταμπουρο, παρε ξενερωμα πεντε λεπτων. Παμε ξανα, δυνατα, γερα κλπ. Σορι παιδια, καπου σας εχασα… Ατυχες στιγμες, αλλα δυστυχως ηταν σκωτσεζικο ντους.

Παιζει Sorcerer’s… Πολεμος! Το Tears ηταν ιδιαιτερη εκπληξη, αλλα ομολογω οτι θυμομουν μερος των στιχων οχι ομως και τον τιτλο ή τον δισκο απ’ οπου ερχοταν το τραγουδι χαχαχα. Γενικα το φιναλε ηταν καλο, αλλα παραλιγο να μας αφησουν χωρις Solitude. Ενταξει, μερικα πραγματα δε γινονται. Γενικα καλος ηχος (εκει που βρισκομουν), χαμενη η φωνη σε αρκετα σημεια. Εχω μια υποψια, ομως, οτι το εκανε και επιτηδες, δεν ηθελε (:wink: να μπει σε συγκρισεις ιδιαιτερα στα τραγουδια των προηγουμενων frontmen. Το setlist προσαρμοσμενο σε περιοδεια “DMD”, περιμενω ενα μελλοντικο anniversary οπου θα ακουσω αυτα που μου ελειψαν χθες: Under the Oak για να λιωσω, Well of Souls, Crystal Ball, Bells of Acheron κ.α.

Λυπαμαι, αλλα οταν εχεις δει τον Messiah το 1989 και το 2002, οι συγκρισεις ειναι αναποφευκτες. Περασα ομως καλα, πραγματικα καλα και αυτο αρκει.

• Μια παρατηρηση: 32 ευρω για τοσες μπαντες και τοση διασκεδαση ειναι πραγματικα αξιο αναφορας. Μπραβο στους διοργανωτες.

Ελεγε “the drummer has left the building” επειδη ειχε σπασει το ταμπουρο, αλλα η αλλαγη του δερματος δεν ειναι ευκολη υποθεση. Η αμηχανια, παντως, ηταν δεδομενη εκεινη τη στιγμη, αυτο ειναι σιγουρο.

Οκ,μαλλον εχεις δικιο.Απ’οτι φαινετε δεν εχω και πολυ καλη ακοη:oops:

Twisted Sister_8 συμφωνώ απόλυτα!!

‘The audience leave the building’…Μια φορά το πε ρε φίλε…όταν θάβουμε μιλάμε η υπερβολή πάει σύννεφο…ίσα ίσα από τις 4 φορές που χω δει τον lowe Live αυτή ήταν σίγουρα η φορά που χε την καλύτερη επικοινωνία αν και γενικά δεν φημίζεται…

Και ο JB πχ υπήρχαν στιγμές που δεν του έβγενε η φωνή με τίποτα…βλέπε δυνατά φωνητικα Σhadow Knows ή το ρεφρέν του I am the north που το ξενέρωνε εντελώς λέγοντας στην καλύτερη το μισό μέρος…

Τέσπα βλακείες…ολοι τους ήταν καλοί…εγώ το καταδιασκέδασα αν και συμφωνώ ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εμφάνιση των Candlemass…